- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
na pierwszą wypłatę z ZUSu czekałam prawie 2miesiące, i teraz mi tak śmiesznie przychodzi,nieregularnie i nie w całości jak kwota za cały miesiąc ale za 3tygodnie czyli za tyle naile donoszę L4, i tak już będzie rozmawiałam z księgową, 2 tygodnie temu dostałam kase i np dzisiaj znowu...dziwne i średnio do przewidzenia jak dla mnie na razie, ja dostaję prosto od ZUSu, listonosz mi przynosi.
A i tak twierdzę że to złodzieje yeah.
smaruję się tym z serii AA ja&mma czy jakoś tak, kosztuje to do 30zł a babka w aptece mówiła,że dziewczyny sobie chwalą no zoabczymy
dziś już spadam z forum
dziękujemy za trzymanie kciuków- trzymajcie dalej
a melisy faktycznie dziś pić nie będę
buuuziaaaki
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
obudziłam się o 5 z mega roztrojem żołądka przez godzinę nie byłam w stanie podnieść się z kibelka masakra tak mnie brzuchal bolał że uświadomiłam sobie że ból porodowy to coś takiego tylko tysiąc razy gorzej. Oczywiście zapomniałam przy tym a raczej nie byłam w stanie nasiusiać do kubeczka i swój cenny mocz łapałam już w szpitalu. Na szczęście minęło i szybko zapomniałam o bólu pojechałam na to badanie glukozy szczęśliwa pierwsza w kolejce do laboratorium bach.. ja do okienka a mi tu baba wyskakuję że ja powinnam sama to glukozę kupić wypić i przyjść za 2 h bez badania krwi przed brawo pojechałam po najbliższej apteki nie miałam zbytnio gdzie tego świństwa rozrobić do domu 15km więc się nie wracałam miałam pół butelki wody wsypałam to świństwo i tak oto siedziałam na rynku w samochodzie pijąc pół butli glukozy blee popijając drugim pół litra wody obrzydlistwo i to w takiej ilości po 1,5h pobrano mi krew bo dłużej czekać nie mogłam laboratorium zamykali . dzwoniłam właśnie po wynik to niby 89 za mało chyba wręcz ale licząc te pól godziny krócej to chyba nie jest źle. Oczywiście dodatkowo się wkurzyłam bo za to badanie +mocz+morfologia zapłaciłam 58zł bo mój gin co prawda dał mi skierowanie ale z prywatnego gabinetu się nie liczy ech.. dobrze że ten dzień już się prawie kończy
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Faktycznie masz pechowy dzień
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
Lenusia a u Ciebie jak wyszła ta glukoza bo Ty też miałaś pobieraną o ile pamiętam już po godzinie ?
Pieczenie brzuchala pod cyckami nie mija ale podobno to normalne bo się tu właśnie rozciągam a i Wiktor kopie już tak wysoko.
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
katarzyna zaplacilas 58zł? szok Ja za morfologie, mocz + glukoze (ktora oni mi podali) zaplaciłam 33zł (poza tym krew mialam pobieraną przed badaniem i drugi raz po badaniu)
Faktycznie masz pechowy dzień
Wow drogo tam u Ciebie Kasia, ja zapłaciłam 25 zł - krew miałam pobierana przed wypiciem, po godzinie i po dwóch!
Gosia mam taką nadzieję, że szybko mi do jutra przeleci czas... Gorzej ze spaniem, jak śpię sama w ogóle się nie wysypiam!! Więc miałam nadzieję, że po tych dzisiejszych 3,5 h snu dzisiaj się zdrowo wyśpię
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kur znowu mam opryszczkę, swędzi niemiłosiernie....
Najgorsze swędzące początki Mnie też się zdarza to cholerstwo:/ Az mnie zaczęło swędzieć jak pomyślałam
A tak z innej beki, nie wiecie co dzisiaj Rozmowach w toku, bo nie wiem czy podnosić tyłek?
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
znalazłam paragon z laboratorium a to chamy glukoza to tylko 6 zł dodatkowe 33zł zapłaciłam za grupę krwi i przeciwciała bo na samym początku ciąży pielęgniarki zapomniały mi zrobić a to cholerstwo takie drogie wrrr...
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
Gosia27 napisał:
Najgorsze swędzące początki Mnie też się zdarza to cholerstwo:/ Az mnie zaczęło swędzieć jak pomyślałam
A tak z innej beki, nie wiecie co dzisiaj Rozmowach w toku, bo nie wiem czy podnosić tyłek?
hahahah powtórki z jesieni 2011 kobiety w dredach beznadzieja nie podnoś 4 liter
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agnieszka86 napisał:
Gosia27 napisał:
hahahah powtórki z jesieni 2011 kobiety w dredach beznadzieja nie podnoś 4 liter
dzięki Kasia w takim razie siedzę dalej Grupa krwi jest droga, więc już wiadomo za co Cię tak skasowali-ale przynajmniej masz wynik na wieki wieków:)
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
Dostałam leki dopochwowe i maść, bo to prawdopodobnie jakaś infekcja, ale jeszcze jutro kazali mi się zgłosić na badanie - mianowicie, przyjść z wkładką higieniczną i oddać ją do analizy, żeby mogli ustalić, czy to, co wycieka, nie jest przypadkiem wodą z pęcherza owodniowego, bo jak wycieka obficie, to trzeba wykluczyć peknięcie i sączenie się.
Więc ani mnie nie pocieszyli, ani nic ostatecznie nie orzekli. Jutro się dowiem, o ile. A póki co mam normalnie trzęsawę ze stresu. Chociaż... powiedzieli mi, że szyjkę mam zamkniętą, więc nic już nie rozumiem. Może jeszcze skracać się i mięknąć, ale nie wiem, jak to się sprawdza... dziś miałam badanie ginekologiczne wziernikiem, doppler, mocz i macanie brzucha. Powinno wystarczyć, nie?
Żebyście wiedziały, jak mi teraz... dziwnie, tak smutno... a mój facet, kiedy wydzwaniałam rano przez ok. godzinę, żeby się dopytać/umówić/cokolwiek, zamiast mi pomóc, wesprzeć jakoś, wykonać któryś z tych chrzanionych telefonów, zawinął się w kołdrę i dalej spał z tekstem: no a co ja mam zrobić? jak mam ci pomóc niby? nie wspomnę, że wieczorem, jak się stresowałam, to też mnie olał i poszedł spać. Pokłóciliśmy się, bo nie mieści mi się w głowie, że może mieć takiego luza. Albo tak nie dbać o mnie i swoje dziecko
ps. Ból głowy to objaw klasyczny w ciąży - naczynia krwionośne rozszerzają się, hormony działają, ale jak dochodzi do tego duszność, czy zaburzenia wzroku, czy trudności z wzięciem oddechu - trzeba się natychmiast zglosić do lekarza, szczególnie w 2 i 3 trymestrze, żeby wykluczyli skoki ciśnienia, nadciśnienie, białkomocz i ew. stan przedrzucawkowy. To też wiedza z dziś.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Jak ja robiłam pierwszy raz badania w ciąży to też zapłaciłam sporo bo wtedy miałam morfologie, mocz, toksoplazmoze, żelazo, magnez, HIV,glukoze na czczo i grupe krwi to wyszło mi 123zł
offca mam nadzieje, ze to tylko zwykły obfity śluz a nie zaden płyn owodniowy. Tym bardziej, że szyjke masz zamknięta.
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania