- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
offca mam nadzieję,że Cie nie uraziłam.Spotkałam się z małolatami którzy poszukują swojego miejsca i "sprawdzają"różne religie,czasem z ciekawości,a czasem tylko na przekór rodzicom.Natomiast o ile zrozumiałam Cię dobrze to Twoi przyszli teście są buddystami tak?Nie jest to jednak w pl popularna religia,w ogóle pl nie jest krajem wyrozumiałym pod tym względem.Naucza się religii w szkole,często potępia inne wiary(Jechowy)itp.
No nic taka mnie religijna refleksja na noc chwyciła
No co Ty! Też często myślę na te tematy, mam swoje spostrzeżenia i absolutnie nie uraża mnie to, że ktoś o cos pyta, a zdaję sobie sprawę, że moja obecna sytuacja jest zakręcona ;)To skomplikowane z moimi przyszłymi teściami - jak już mówiłam, część rodziny jest katolicka, część poszła w stronę buddyzmu. Jak tłumaczyli, gdy zapytałam, czy nie dostają kręćka - Bóg jest na pewno, jest siła wyższa, jakaś wyższa istota, która czuwa nad nami, a że jedni nazywają Go tak i wyznają tak, a nie inaczej, świętują w konkretny sposób, pojmują, opisują, to już bardziej związane z tradycją i kręgiem kulturowym, a dzieci trzeba uczyć szacunku do wszelkich wyznań. mój W. podziela ten pogląd.
A co do buddystów w Polsce - znam ludzi, którym się wydaje, że są buddystami, bo uprawiają jogę, medytują, a o tym systemie wierzenia nie mają głębszego pojęcia i już na pewno nie są nastolatkami. Znam też takich, którzy się pod buddyzmem podpisują, bo to ostatnio jakieś modne (takie mam wrażenie). Znam też autentycznych buddystów, którzy po prostu wierzą, praktykują, znają historię, filozofię tej religii. I z takim właśnie człwiekiem chodzilam do klasy w LO i przykro mi przyznać, ale miał przerąbane, bo odstawał organizacyjnie od reszty klasy. Np. chciał uczestniczyć w lekcjach religii jako wolny słuchacz, bo nie praktykowano u nas lekcji etyki jako alternatywy, a lekcja była w podziale godzin i to czasem ustawiali ją w środku dnia. Dowiedział się, że nie może, bo będzie przeszkadzał w swobodnej dyskusji i będzie wprowadzal zamieszanie. Ostatecznie, dyrekcja powiedsziała, że może tę godzinę spędzać na zajęciach dodatkowych z przedmiotów, z którymi sobie słabiej radzi. Wyniknęla z tego grubsza akcja, bo jego rodzice się wkurzyli. I się im nei dziwię.
lafi od dzisiaj używam tylko jednego określenia na męskie przyrodzenie: BOROK ciekawe, co mój W. mi powie, jak go zapytam, czy wyszorował boroka :D:D
Ps. A'propo wyznań - zostałam wychowana w głębokim poszanowaniu do człowieka przede wszystkim, jego wyznanie, narodowość - to zawsze było gdzieś dalej. I może dlatego tak drażni mnie, że cała ta biurokracja, papiery przy załatwianiu ślubu, chrztu itd. tak wygląda. Nie każdy ma ten komfort, że na życiowego partnera ma osobę tego samego wyznania. I wtedy zaczynają się schody.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
A są i po forum serwują! A co to za forum...hmmm...mamusie marzec 2013
Przecież to same grzeczne dziewczynki skoro w przyszłym roku podniosą nasz polski niż demograficzny
PS: Święty Mikołaj
Hej dziewczyny maliny i brzuszki.
My już na nogach. U mojego m była już z rana przed 6 Mikołajka
a my zabieramy się za pieczenie pierników. Jeszcze ciemno za oknem ale nam to nie straszne.
Sylwka727kamień spadłmi z serca. uważajcie na siebie
Patrycja85 dobrze, że to nic az tak groźnego. Mimo to musi na siebie uważać, żeby jakieś infekcji nie złapać.
Mamcia2013 jak u Ciebie po wizycie?
Uciekam do kuchni. Laptop włączony więc będę Was podglądała.
Udanych Mikołajek wam życze
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Vernix jaki boski i duży Henio
Sylwka,Lusiaczek w końcu jesteście!! Kamień z serca
Gosia Ty ranny ptaszku
Wczoraj na wizycie było w porządku, Dorianka serduszko bije miarowo i jest ok. Szyjka długa,twarda, bezpieczna. Macica miękka przy badaniu czyli ok. Mam mierzyć cukier, zapisywać, stosować dietkę w 32 tygodniu powtórne badanie glukozy (fujjjj!). Dostałam próbki syropu prenalen (magnez+b6) mam go łykać na niedobór magnezu. Następna wizyta 28 grudnia, wtedy będzie już usg,mierzenie i warzenie Dorinka naszego przez święta szybko zlecą te 3 tygodnie do wizyty
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ledwo rencina przyszła a już ją trzeba bez sensu wydać. Do domu dotarłam o 23, o 1 jeszcze nie spałam i wstałam o 5! Ehhh ale Wam się wyżaliłam! Dorianek też odczuł stres bo się wiercił i kopał jak szalony.
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Sylwka ufff... nareszcie się nam zameldowałaś Dobrze, że wszystko już u Was w porządku Odpoczywaj teraz dużo i nie martw się o nic
Gosia Ranny ptaszku z własnej woli Jak napieczesz już stertę tych pierniczków, to cyknij zdjątko
U mnie Mikołaja nie było. Do mnie przyszedł ten jegomość 4 lata temu i zostawił mi dużego, kochanego chłopca, który twierdzi, że ten prezent był tak wspaniały, że już na całe życie musi mi wystarczyć A przepraszam w poniedziałek w poradni diabetologicznej, pani wręczająca mi glukometr w papierowej torebce, stwierdziła, że to na mikołajki
Ja już po śniadanku, mąż też już się na nogi stawia, bo dalej demolować trzeba... Ale podobno przed świętami będzie już skończone:) Mam nadzieję, że do tej pory będzie już łóżko i będziemy mogli spać tam w święta:)
Dobrego dnia, na razie kukam do Was jednym okiem:)
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
możecie mi przypomnieć jakie były te normy glukozowe bo na tym durnym wyniku nie ma.
po godz mam 136,4 mg/dl
po 2 godz 138,0 mg/dl
jeśli chodzi o samo badanie to nie jest aż tak złe. nic mi się nie działo. B mówił że jak wódkę dałam radę pić to i glukozę dam radę a wiedział co mówił bo miał kiedyś to badanie:)także jesli jest jeszcze ktoś kto nie miał to nie dajcie się zwariować
miłego dnia, ja dziś trochę odpocznę po wczorajszym maratonie...
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wózek jest 2 w 1 dokupimy nowy fotelik do tego w jakimś innym kolorze, żeby mi się ten zielony szybko nie znudził...
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dobrego dnia
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
jeszcze wracając do moich wczorajszych przygód to gdyby te wszystkie babki wiedziały jak wygląda prawatna opieka zdrowotna to chyba wszystkie chciałyby prywatyzacji. przy rejestracji pielęgniarka wpisywała moje dane w 3 rózne zeszyty. zakładała kartę. lekarz miał zejść z oddziału-do urologa byłam tylko ja. czekaliśmy 1,5 godz... w ciąży i z bólem. zagadka co on mógł takiego pilnego robić po 19 na oddziale jak już raczej po obchodzie i planowych zabiegach a z tego co pamietam do nagłych wypadków jest osobny lekarz niż ten który schodzi na ostry dyżur. no nic. jak już zszedł to spoko. wytłumaczył wszystko. powiedział co i jak. pomacał brzuch. zapytał czy mamy pytania i powiedział że teraz musi przygtowac opis wizyty. trwało to z 40 min:)
ja wiem że marudzę ale to jest jakaś masakra. mi w tej poczekalni z nerwów ból przeszedl. przyszedł chłopak z małą dziewzynką na rękach, normalnie mu się przelewała. zwymiotowała. nikt go nie przepuścił, pielęgniarki się nie zaiteresowały. w końcu jakaś dziewczyna poszła i zaczęła na nie krzyczeć a one że dla dzieci jest osobne wejście z drugiej strony szpitala. albo lepiej-zaginał pacjent którego przywieźli karetką no masakra. jak dojdę do władzy to zrobię porządek:)) sorry musiałam się wyżalić.
ah i dziękuję za kciuki...forumowa grupa wsparcia:)
- Unbreakable
- Wylogowany
- budujemy zdania
Sylwka Ty grzecznie leż i odpoczywaj.
Patrycja niestety, tak to wygląda. Ja też korzystałam z prywatnej służby zdrowia, niestety moje ubezpieczenie się skończyło a jego kontynuacja jest bardzo droga, bo szkodowość wyniosła 750% w stosunku do wpłaconej składki i już mnie nie chcą ale jakoś im się nie dziwię. Chociaż z drugiej strony ekarz który prowadzi moją ciążę jest z NFZ i jestem baaardzo zadowolona. Odpoczywaj po wczorajszym i uważaj na siebie.
Ela gratuluję córci;) Powiększa się grono naszych księżniczek i dobrze, aż taka dysproporcja jest niewskazana bo im się w główkach pomiesza od nawału kawalerów
Super, że Wasze wizyty Dziewczyny poszły dobrze. Ja już nie umiem się doczekać swojej.
Mamcia mój tata miał coś takiego w swoim aucie i za naprawę zaśpiewali Mu sporo a później się okazało, że zrobił to sam, a ta część która się ułamała (to był jakiś kawałek plastiku w drzwiach) kosztował 7 zł Więc jest nadzieja, że Twoja "rencina" (piękna nazwa ) pozostanie w stanie nienaruszonym.
Gosia jak skończysz pierniki to daj znać, wpadamy na kawę ;P Ja dziś muszę coś upiec bo świrka się zapowiedziała.
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A "rencina" brzmi cudownie
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aksa - karp a bleeeeeee
Agnieszka - nie kupuj uzywanego fotelika, chyba ze msz pewnosc, ze ie uczestniczyl w stluczce. Zasada jest taka, ze jezeli auto mialo stluczke wywala sie fotelik i kupuje nowe, moga byc mikropekniecia, niewidoczne golym okiem,a fotelik nie zadziala tak jak trzeba przy kolejnej kolizji. 600 zl to spoko cena, ja za swoj ( tez bez fotelika ) nowy trzy lata temu zaplacilam 1250 zl. I paietam , ze rozwazalam ten kolorek, ale stanelo na turkudowym.
Kika to nie ten mi sie sni. Ale ten to musze przyznac, ze dobry byl w te klocki. Widac, w zyciu tyko jedno potrafi.
A ja poszlam na chwile sie polozyc kolo malej i zdaje sie, ze zasnelam. A jak dobrze mi sie spalo, rolety miala calkiem zaciagniete, wlaczony nawilzacz powietrza. Wlasnie nawilzacz powietrza, to jest jeszcze jedna rzecz, ktora musiscie miec.
No jak potem szytalam tego posta to mi szczena opadla, chyba jeszcze spie
hahahahah ty zboczku
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
hej
miałam usg nerek
zastój w prawej, nacisk macicy na moczowód... skierowanie do szpitala...
jadę-zobaczę co powiedzą, mam nadzieje ze mnie nie zostawią
trzymajcie kciuki proszę
trzymamy kciuki
Ania Czajka dobrze że wypoczęłaś u rodziców
Vernix super że u was wszystko ok, a Heniuś śliczny i slodki