BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #490500 przez andzia_zg
lusiaczek w końcu się pojawiłaś :-) A my tu już się zastanawiałyśmy czemu sie nie odzywasz. Nie strasz "ciężarówek" :silly:

Dopisujesz sie do naszje listy telefonów kontaktowych? Jak tak to wyślij mi swój numer na priv a ja jak dostanę wszystkie numery to wam porozsyłam listę :-)

A masz konto na facebook? Jak tak to tez mi wyślij adres to Ci podeślę adresy dziewczyn :-)

Gosia27 Beata ma chyba gości, bo miała jakiś wpis na facebook :-)

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #490512 przez lusiaczek82
andzia ja blondynka jestem nie wysyłałąm jeszcze wiadomości na priv powiedz mi jak to się robi :laugh: :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #490514 przez offca87
lusiaczek brak oddechu, problem z wzięciem pełnego, głębokiego odechu, zadyszka, płytki oddech to normalne. Też tak miewam, pytałam o to lekarza. Naczynia krwionośne się obkurczają, krew ma dodatkowy organizm do obslużenia, macica się podnosi i może na przeponę uciskać. Tak długo jak nie towarzyszy temu wysokie ciśnienie, zaburzenia widzenia, nagłe duszności, czy ból w klatce piersiowej, jest to objaw fizjologiczny.

A co do chrztu to u nas nawet nie wiem, jak by to miało wyglądać od strony organizacyjnej. Ja pochodzę z rodziny katolickiej, ale nie praktykuję jakoś szczególnie. Mój narzeczony w ogóle nie jest katolikiem, więc i ze ślubem byśmy mieli problem i nie wiem, jak z tym chrztem...

12 lata 1 miesiąc temu #490515 przez lusiaczek82
dwa tygodnie mi trzymali w naprawie laptopa myślałam że oszaleje teraz jak go odzyskałam to normalnie jak by mi najlepszy prezent zrobili na mikołaja :laugh: a tak apropo mikołaja mój syn już nie może się doczekać jutra :laugh: w tym roku poszaleliśmy i kupiliśmy mu wymarzone play station3 z kontrolerem to i ja sobie pochasam przy tym :laugh: :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #490520 przez koticz
Ja się ma dziecko w domu to konsola jest super.Ja mojemu husbandowi kupiłam na zeszłą gwiazdkę xboxa360 z kinektem i też na początku przez może miesiąc pierwszy zchodzili się nasi znajomi i chasaliśmy jak dzieci,a potem nam przeszło i tylko kurz zbierał więc mąż go sprzedał koledze,bo nie było sensu już go trzymać.

Zastanawiałyśmy się już wszystkie lusiaczek co się z Tobą dzieje,dobrze,że wróciłaś i że nic Ci nie jest!

offca a jakiego wyznania jest Twój partner jeśli można wiedzieć?Rozmawialiście już na temat tego w jakiej wierze będziecie wychowywać swojego syna?

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 1 miesiąc temu #490524 przez andzia_zg
lusiaczek82 napisał:

andzia ja blondynka jestem nie wysyłałąm jeszcze wiadomości na priv powiedz mi jak to się robi :laugh: :laugh:

Jak masz posta,którego ja piszę to tam masz też zdjęcie (moj awatarek to bocian) i pod nim jest napis PM. Naciskasz na to i piszesz do mnie prywatna wiadomość :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #490527 przez lusiaczek82
miło mi że pamiętałyście o mnie ja też myślałam o was co wy tu najlepszego piszecie :laugh:
fajnie że teraz jest tyle fajnych rzeczy jutro młody będzie miał fajny dzień tyle radości a jeszcze dziadkowie też coś tam mają przywieżć to chyba nie będzie wiedział co ma robić :laugh: :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #490528 przez lusiaczek82
dzięki andzia kurcze człowiek codziennie dowiaduje sięczegoś nowego;)))

12 lata 1 miesiąc temu #490530 przez offca87
koticz napisał:

offca a jakiego wyznania jest Twój partner jeśli można wiedzieć?Rozmawialiście już na temat tego w jakiej wierze będziecie wychowywać swojego syna?

W domu u niego część rodziny była katolicka (babcia), więc został ochrzczony, ale druga część rodziny praktykowała bardziej religie wschodu, typu buddyzm lub tez wcale nie podążali za żadną tradycją, systemem, więc on teraz jest osobą wierzącą, ale również nie jest w żadnym systemie zakorzeniony. Skłania się w stronę buddyzmu, bo to wyniósł z domu. Jeśli chodzi o dziecko, nie ma nic przeciwko, by było ochrzczone, bo ja bym je chciała ochrzcić na pewno, ale co do dalszej edukacji religijnej, prosił, byśmy pokazali dziecku różne systemy religijne, żeby miało szeroką wiedzę i jako osoba pełnoletnia (lub jeśli będzie chciało wcześniej) przyjęło odpowiednie sakramenty. Jeszcze dyskutujemy. Na pewno nie będę się pierała, że moja i tylko moja wiara jest ok, bo jak już mówiłam, chrześcijanką jestem an pewno, ale przy opcji katolickiej się nie upieram. W naszej sytuacji by to nie przeszło, tym bardziej, że tutaj, w UK, nie ma jednego dominującego wyznania, więc i w szkole nie ma presji w żadną stronę, czy dyskryminacji ze względów religijnych. Zalezy mi na pewno, żeby moje dziecko było jednak wyedukowane pod tym względem, miało życie duchowe, wierzyło w Boga. Nie chcę natomiast, by otarło się o indoktrynację, a szczególnie nie wtedy, gdy bedzie małe i niewiele będzie z tego wszystkiego rozumiało.

12 lata 1 miesiąc temu #490532 przez andzia_zg
lusiaczek82 napisał:

dzięki andzia kurcze człowiek codziennie dowiaduje sięczegoś nowego;)))

wysłałam ci już zaproszenie na facebook'u :-) Jak mnie zaakceptujesz to wyśle Ci propozycje znajomych naszych marcóweczek :-)

A dajesz nr tel żebyśmy miały ze sobą kontakt jak juz wylądujemy na porodówce żeby mozna bylo innych poinformowac? Jak tak to tez wyslij na priv,a ja jak juz bede miec wszystkie numery to wyśle wszystkim osobom ktore daly swoje numery listę nr tel :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #490535 przez lusiaczek82
tak już przyjęłam zaproszenie i wysłałam ci telefon :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #490538 przez andzia_zg
Te osoby dały mi już numery telefonów:
lenusia, Agnieszka86, Lafi, Paulina, Beata26, Vernix, Sylwia2, xxElaElaEexx, koticz, Gosia27, AniaCzajka, Katarzyna1702, mamcia2013, patrycja85, Unbreakable, kika85, lusiaczek :-)

czy ktoś jeszcze daje namiary? Jak tak to wyślijcie, a jak to już wszystkie to w tym tygodniu zrobię listę i roześlę numery :-)
Aksa Ty chyba zmieniasz w nowym roku nr tel tak? a Depeche, offca i Paulina77?
O kimś zapomniałam?

na tej liście będzie nick z forum, imię i nazwisko i numer telefonu :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #490539 przez Agnieszka86
Lusiaczek jesteś wśród żywych... jak miło:) Martwiłyśmy się o Ciebie... :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #490543 przez lusiaczek82
agnieszka dokładnie teraz odczułam jak to człowiek jest przyzwyczajony do komputera przez ten czas to jakbym w jakimś średniowieczu żyła :laugh: :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #490545 przez andzia_zg
lusiaczek a wiesz jak tu wszystkie dziewczyny się o Ciebie martwiły?
ale teraz chociaz będa numery telefonów i jak coś to zawsze można jednej z nas wysłać sms i już wszystkie będą wiedziały co i jak :-)

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka