BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #491148 przez vernix
patrycja85 napisał:

vernix-chyba wczoraj czytałam ale nie jestem pewna-pozwolił ci gin pojechać na swięta do domu???

[/i]

Pozwolił. Powiedział, że nie ma zagrożenia. Byłoby w I trymestrze, gdybym chciała wyjechać, a tak mogę sobie na to pozwolić.
Cieszę się ogromnie, jeszcze 16 dni:)A Ty jedziesz do swoich rodziców?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #491149 przez mamcia2013
Dziewuszki ja spadam po mojego T i jedziemy reperować tę nieszczęsną szybę. Może uda się coś wykombinować .

Udanego Mikołaja życzymy z Doriankiem :)

12 lata 1 miesiąc temu #491151 przez Depeche
Hej girls

Mamcia, dzieki za pamiec,, wizute z mala mam dzis na 18:30. Oczywiscie jak zwykle, trzy dni goraczki minely i dziecko jest zdrowe. Ale idziemy, niech te wyniki zinterpretuje, no i moze cos powie.

Andzia, pierwsza faza wyprzedzy rusza po swietach, poglebienie, czyli kolejna faza jest zawsze po Nowym Roku, ale roznie jest z terminami, zalezy to od wartosci zapasow wyprzedawanego towaru, stopnia zejscia wyprzedazy itp. W kazdym badz razie warto poczekac. W lutym to juz sa takie niedobitki, b.tanie, ale z wyborem roznie.

Patrycja , a ja wcale bym sie nie dziwila jakby ten lekarz z dyzuru jeszcze na porodowce siedzial ;-). Albo pierwdoly popychual z pielegniarkami, tez Ja na usg genetyczne czekalam godzine, bo pan doktor siedzial i pil obok kawe z innymi, dobrze przez drzwi slyszalam jak byli zajeci. I darmozjady jeszcze wszyscy narzekaja.

Lenusia dobrze, ze bylas u lekarza, bo az mi sie goraco zrobilo jak to przeczytalam.

Ja wlasnie wczoraj zadzwonilam do kolezanki z pracy 20 tc, akurat byla w szpitalu, lezy do konca ciazy. Jakies skurcza miala. Od poczatku cos licha jest w tej ciazy.

A u nas po Mikolaju dziecko zadowolone, ale po godzinie powiedzialo, ze ona jednak chce inny prezent. Aktualnie mnie wnerwila, bo nie zjadla pomidorowej. Ja na 14:30 do gina, ale wczesniej musze jechac po wyniki moczu i morfologii, potem na 16:00 mam fryzjera, na 18:30 lekarza z dzieckiem, a pomiedzy chcialabym wpasc na galerie, bo malej musze jeszcze ze dwie pidzamy kupic, moze w Smyku bedzie jaka promocja. A i auto na myjnie chce odstawic.

12 lata 1 miesiąc temu #491152 przez Depeche
AAAA i maz sie na mnie obrazil. Fakt troche go nie bardzo potraktowalam, Wzial sobie dzis wolne z pracy i robil na sniadanie parowki z serem. Ja je najpierw gotuje, a potem zapiekam w mikrofali z tym serem. A ten zrobil po swojemu, nie gotowal, wsadzil w mikrofalowke i mi nie smakowaly.Powiedzialam, ze sa ohydne i kto tak robi parowki, zrobilam sobie kanapki z dzemem. Ten przypier. focha, poszedl do kuchni. A ja mialam takiego smaka na te paroweczki. Czlowiek juz sam sobie moze tylko dogodzic.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #491154 przez vernix
mamcia2013 napisał:

U mnie 10 na plusie :ohmy: [/i]

Mamcia, u mnie też 10.Wczoraj ważyła mnie położna. Dżizus, jakoś tych mega, jak dla mojej świadomości kilogramów po mnie nie widać. Kazałam mężolowi zrobić zdjęcia, a potem oglądałam siebie:)iii nie wiem gdzie są.. Trochę poszło w tyłek, w uda, brzuszek też swoje waży, ale żeby 10?:)może jestem nieobiektywna:)ale znajoma ostatnio też się dziwiła, gdy jej powiedziałam.

Depechetrzymam kciuki za 2 wizyty i 3 u fryca:)

12 lata 1 miesiąc temu #491156 przez offca87
lenusia cieszę się, że masz lekarza, który potrafi wziąć sprawy w swoje ręce. Rozmawiałam z mamą i ona też mi mówiła, że ze mną w ciąży miała wcześnie rozwarcie, musiała leżeć, odpoczywać, a nie brała tabletek, bo byłam wysoko, dopiero jak się zaczęłam obniżać, to wtedy położyli ją do szpitala, ale nie na długo. Urodziłam się w terminie, co do dnia :)

To, co mnie niepokoi, to fakt, że nie skarżyłaś się wcześniej na żadne konkretne dolegliwości. Więc jakoś przeraża mnie to, że kwestię rozwierania się szyjki można tak łatwo przegapić! Piszesz, że w nocy zaczęło Cię bolec i już, bum, 2 cm. Jesteś w stanie opisać nam ten ból i dolegliwości temu towarzyszące? Będziemy mądrzejsze. I nawiasem, jestemśmy z Tobą bardzo mocno :) Pisz raz od czasu i nie pozwól nam się martwić o Was :*

andzia ja też mam falowe napady. Ogólnie, nie jestem w stanie jeść kilku pełnych posiłków w ciagu dnia. Robię się pełna i już. Przegryzę bananem, czy mandarynką. Ostatnio mnie wzięło na orzechy nerkowca solone, więc wchrzaniam. A slodycze dopiero od 5 miesiąca ciąży mnie dopadły, więc czekolada, czekoladki i w ten sposób dobiłam do równych 69kg.

A co do Mikołaja też nic nie dostałam jeszcze. Za to mój W. stwierdził, że zaraz idzie do sklepu kupić sobie lego. Miłe :] A ja wciąż leżę, antybiotyk na infekcję pęcherza biorę i mam nadzieję, że ten stwardniały brzuch i ciągnięcie, napięcie w dole brzucha to właśnie przez pęcherz. Bo przy sikaniu nie czuję żadnego bólu.

12 lata 1 miesiąc temu #491157 przez Depeche
ja tam czuje swoje kilogramy i widze

12 lata 1 miesiąc temu #491158 przez Depeche
Bol przy rozwieraniu to jest taki jak na okrea, ale ja np. jak pojechalam rodzic mialam 2 cm rozwarcia, lekkie skurcze, ale nie czulam bolu. Mozna chyba tego nie czuc.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #491161 przez andzia_zg
mamcia2013 napisał:

Andzia[/b] Ty identyczny i ten kolor co na zdjęciu?

dokładnie taki sam 3w1 :-)

to może czas pokazać swoje brzuszki Mikołajkowe i zobaczymy gdzie te nasze kochane kg sie ulokowały :-) :silly:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #491166 przez patrycja85
vernix-to super!!! ja też jadę na święta do domku:) już 21.12 rano- w razie gdyby jednak miał być ten koniec świata to wolę żeby tam mnie zastał:) zostajemy prawdopodobnie aż do nowego roku:) nie mogę się doczekać:))) i tym co wyjeżdzają przypominam-weźcie karty ciąży tak na wypadek przejedzenia albo cos:)

lafi-fajny wózek. ja mam ambitny plan żeby w weekend wybrać już jakiś bo niedługo te wyprzedaże to możnaby ogarnąć.

depeche-nie wiem czy w 5-10-15 są pidzamki ale na pewno są wyprzedaże bo dostałam info na maila:)

zważyłam się właśnie-55,3 kg:) ale wypiłam dużo wody bo B mi każe wiec moze być trochę zawyżona:)

12 lata 1 miesiąc temu #491170 przez Depeche
Teraz jeszcze nie ma wyprzedazy, to takie wypychanie tzw. "starych stockow" przy okazji szalenstwa zakupowego ;-).
A nie chce mi sie jechac do 5-10-15, chociaz widzialam tam fajna pidzame z Bambi, mam Smyka blisko lekarza, tam zajrze. Mala mam cztery pidzamy, ale ostatnio ma obrzydliwe zajecie, dlugie sobie w nosie i znaleziska wyciera w pidzamy, no i nie daje rady juz z praniem i prasowaniem. Fajne maja zajecia w zlobku, bo w domu to raczej tego nie zobaczyla. Ide sie powoli szykowac.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #491172 przez andzia_zg

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[*] Aniołek 10.2014
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #491175 przez vernix
Andzia Synuś rośnie jak na drożdżach, śliczny brzuszek!

12 lata 1 miesiąc temu #491177 przez patrycja85
andzia-fajnie widać różnicę:) ja robię co tydzień to tak nie widać;) ale mam podobny brzuch. tylko kręgosłup mam dużo bardziej wygięty:)

czy któraś z was skopiowała wczoraj przepis Gosi na pierniczki? bo wczoraj nie miałam do tego głowy a jakoś mnie naszła ochota. i jeśli nie są jakoś mega trudne to moze bym podjęła wyzwanie:)

12 lata 1 miesiąc temu #491185 przez andzia_zg
patrycja a pokaż swojego brzusia :-)

Ja nie skopiowałam przepisu - zapomniałam :dry: Wszystkie kopiuje a tego zapomniałam :dry:

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka