- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Unbreakable oj udana próba patrycji zdjęcie juz jest dodane zobacz jaki fajowy brzuszek
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Unbreakable
- Wylogowany
- budujemy zdania
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
idę do sklepu-chcecie cos?
unbreakable-kinder bueno?
andzia-3bita?
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Unbreakable
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Ale macie zgrabne brzuszki dziewczyny.Andzia_zg,Patrycja85 chyba mamy podobne.
A tu my z przed chwili. Tylko po sporym talerzu rosołu
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- Unbreakable
- Wylogowany
- budujemy zdania
Muszę się zmobilizować i też zrobić pierniczki
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja rano byłam w szoku ,bo facet jak zwykle pojechał do pracy na 7 więc spałam a tu za jakąś godzinę ktoś wchodzi do pokoju z tekstem hohohoho A to mój facet wziął wolne i wrócił do domu w dodatku z prezentem ,a umawialiśmy się ,że na mikołaja nic sobie nie kupujemy tylko pod choinkę w święta Brzuch mnie teraz boli ,bo nakupił mi słodyczy i najadłam się jak głupia
Lenusia Musisz teraz na siebie uważać Wszystko będzie dobrze
Jesteśmy z Tobą
Super macie dziewczyny brzuszki takie zgrabne
A pierniczki wyglądają wyśmienicie
Ja na obiad zrobiłam ogórkową a na drugie ryż z jabłkami i cynamonem mmmm
Oglądałam wczoraj film Ted (2012) o tym misiu który ożył .Polecam naprawdę super i można się nieźle na nim uśmiać
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a pierniczki boskie też będę robić ale muszę sobie sprawić ładne foremki i chce znajomym na gwiazdkę takie ładnie zapakowane dać w prezencie, bo nie chce nic kupować..
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
Dostałam właśnie list ze szpitala i dowiedziałam się, że mam infekcję wywołaną baterią paciorkowca z grupy B (GBs), której nosicielami jest bardzo wiele osób, ale nie zawsze bakterie te się uaktywniają. U mnie się uaktywniły w ciąży, stąd te zapalenia pęcherza, pochwy, bóle. Jest to o tyle niebezpieczne, z tego, co przeczytałam w dołączonym liście, że może wywołać poronienia, poród przedwczesny i jest ryzyko zakażenia dziecka podczas porodu (dlatego trzeba przed porodem wykonać dodatkowe badania i podczas porodu, odpowiednio wcześnie, zanim odejdą wody, podaje sie kobietom w kroplówce antybiotyki)
Żeby było zabawniej, dotychczas odsyłano mnie do domu z poczuciem, że przesadzam i przepisywano kolejne leki przeciwbólowe.
Bakterie wykryto w wymazie z pochwy, co nie jest niebezpieczne podczas ciąży, te wykryte w moczu świadczą o niebezpieczeństwie, bo mogą wpłynąć na przebieg ciąży. Skoro już mam kolejną infekcję pęcherza, to nie ma co liczyć, że wynik (który mam 10 odebrać u położnej) będzie ujemny - tego też się dowiedziałam z listu. I gdyby nie to, że sama się zgłosiłam z kolejną infekcją, która przebiega bezobjawowo (prócz pobolewania brzucha, które w ciąży bywa często normą), to kolejny tydzień bym przechodziła bez antybiotyku. nie wspomnę, że wczoraj skarżyłam się też na kurczenie się brzucha, twardnienie. Nie zbadali mnie, czy w związku z tym nie są to przedwczesne skurcze i czy nie powoduja rozwarcia.
To tyle a'propo pozytywnego nastawienia, które starałam się zachować pomimo ciągle męczących mnie infekcji, objawów i dolegliwości.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Fajniutkie pierniczki
xxElaElaEexx wow fajowa niespodzianka na Mikołaja pożycz męża
offca joj współczuje tego paciorkowca gdybyś nie chodziła do szpitala ciągle to byś w ogóle o nim nie wiedziała... masakra.. ale służba zdrowia... najlepiej odesłac do domu i miec z głowy... wrr...
Teraz standardowo zaczyna sie wykonywac wymaz z pochwy w celu wykrycia tego paciorkowca po 30 tc, bo ostatnio coraz częściej wykrywano zakażenia dziecka od matki przy porodzie. A jak wiadomo, że ma sie paciorkowca to trzeba (tak jak napisałaś) przed porodem podać antybiotyk.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja po wizycie. Jestem troche podlamana. Skrocila mi sie szyjka.Dostalam od lekarza opier. Mam isc do kardiologa z tym trzepotaniem. Brac nospe, a jakby co zasuwac do szpitala. A j sie smialam , ze mi sie maly wypina i twardnieje brzuch. A to chyba sa jakies kurcze. O ja idiotka.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Nie denerwuj sie tylko, bo wszystko będzie ok. Musisz tylko wyluzowac,więcej odpoczywać i dbać o siebie,a wszystko będzie ok.
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Patrycja Ignasiowy brzusio urósł przez ostatnie 3 tygodnie, wtedy to faktycznie było jak wzdęcie:)
Pozdrowienia od Henia
Depeche Tobie też sie skróciła? o Boże, przerażacie mnie Dziewczyny! co tu się dzieje?! Odpoczywaj, oszczędzaj się!i uważaj na te twardnienie brzucha.
Gosia brzuszek już masz spory! ładniutkie mieszkanko dla Zosi!
A za pierniczki to Cię ochrzanię-od kiedy je zobaczyłam, zdążyłam opluć siebie i monitor