- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Macie śliczne, malusie brzusie
Gosia jakie apetyczne pierniki
Depeche cieszę się że z Laurą wszystko ok, a tak się martwiłas a Ty kochana uważaj na siebie!!
Wczoraj mój T się namęczył z tą szybą, pękł jeden plastik i dlatego szyba runęła na dół. Jak narazie podparł ją dwoma kołeczkami w środku i jest zamknięta! Mam nadzieję że się nie obsuną.
U mnie ogórkowa na obiad
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- AniaCzajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jestem mama:)
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Offca ja mialam standardowo zdiagnozowane chyba w 35 tc, ale cala poprzednia ciaze mialam infekcje grzybiczne, generalnie mam problemy z infekcjami pecherza od dziecka i czesto mam z tym problem, w ciazy szczegolnie, Nikt i nic wtedy nie podal, dopiero przy porodzie i to doslownie w ostatniej jego fazie, chyba po tym jak sie przypomnialam. Dokladnie nie pamieta. Teraz mowilam lekarzowi, ze mialam to zdiagnozowane i czy mam powtorzyc , on , ze tak po 35 tc. A teraz tez przeciez walcze z infekcjami grzybicznymi, dostalam taka saszetke odgrzybiajaca do wycpicia i jest epiej, na jak dlugo nie wiem. Takze u nas tez chyba nic z tym nie robia.
Wczoraj bardzo mnie bolal brzuch, nospa forte nie pomagala dopiero przed snem mnie pusiclo. Dzis niedawno wstalam, wstawilam zupke, ubralam mala i juz mam twardy. KURWA. Siedze wlasnie, wyslalam liste zakupow mezowi i jedyny plus z mieszkania bez balkonu, to to, ze moje dziecko nie widzi jaka jest piekna zima, bo inaczej nie wiem jak ja bym jej wytlumaczyla , ze nie moge isc lepic balwana.
A co do znieczulicy, ja mam juz swoje zdanie po pierwszym porodzie. Mloda doslownie wypchneli w ostaniej chwili, bo juz jej tetno spadalo. Ja nawet o tej cesarce bardzije mysle pod katem dziecka niz swoim. Zobaczymy co mi kardiolog powie.
A u mnie zupka jarzynowa, taka z niczego z ryzem i groszkiem. Jak bylam mala to mama tak gotowala i wolalab na nia zupka zlobkowa, ale nie wiem dlaczego, bo zadne z nas do zlobka nie chodzilo. A na drugie nie mam weny, napisalm do meza ze jak chce nalesniki to ma to i to kupic i ja mu zrobie ciasto, bo raczje nie bede stala przy patelni.
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Siedziałam wczoraj w przychodni 4,5h ale załatwiłam wszystko!Następna wizyta w poradni cukrzycowej 20.12.Pani doktor powiedziała,że mam super pomiary i ino tak dalej.W ogóle nie mówiła nic o tych przekroczonych parę razy normach,a jak jej zwróciłam na nie uwagę ,to powiedziała,że bez przesady 127mg nie jest tak strasznie przekroczone i może się zdarzyć.A wyniki po 116-117mg powiedziała,że są jak najbardziej ok bo mieszczą się w normie.Tak,że kto ma problem z cukrem w ciąży niech się nie zadręcza.Mówiłam,że jem słodycze i słodze herbatę i zarówno pani dr,jak i dietetyczka powiedziały,że to ok, i że to nie o to chodzi,żeby wcale nie jeść tylko o to żeby jeść z umiarem!!!
Pulmonolog powiedział,że wszystko ok,ale dla pewności spotkamy się jeszcze przed rozwiązaniem,żeby sprawdzić,czy nie wystąpiły duszności,ale on nie widzi przeciwwskazań do porodu naturalnego,chyba,że w trakcie porodu te duszności wystąpią.
Tak,że ogólnie pozytywnie
kasia ja wiem kiedy Jagoda bije rękami a kiedy kopie.Moja gin zawsze mi mówi na usg gdzie jest główka a gdzie pupa(Jaga jest ułożona głową w dół)i czuję nad spojeniem łonowym takie delikatne uderzenia i wiem,że to rączkami robi,a wczoraj jak byłam w przychodni to dostawałam silne kopniaki jakieś 3-4cm nad pępkiem aż mi brzuch skakał!
Mnie Mikołaj odwiedział i mojego męża również dostałam nowe kulki do mojej modułowej bransoletki i jestem z tego faktu mega zadowolona!!!
A dziś się z mężem wybieramy pooglądać wózki,mam wybrane kilka modeli i chciałabym na nie looknąć na żywo.
Tata mój miał wczoraj wypadek samochodowy,naszczęście nic mu się nie stało,ale płacze,że mu zniżki za bezwypadkową jazdę zabiorą.Ostatni raz w kogoś pacnął 25lat tem więc troche mu się nazbierało zniżek,no a wczoraj wpadł w poślizg i udeżył w zaparkowane auto.
lenusia trochę mnie dziwi,że Ci krążka nie założą tak jak mnie.Nie jest to może jakieś super przyjemne go tam mieć,ale przynajmniej mam luz psychiczny,bo mi dziecko nie wypadnie póki mam go na szyjce.A tak to za każdym razem jak wstaniesz czy coś robisz to się pewno zastanawiasz,czy Dawidkowi nie szkodzisz właśnie.Jak leżałam na tą szyjkę w szpitalu i po trzech dniach wyszłam na 15min na dwór,żeby się trochę wyprostować i dotlenić to potem się zadręczałam,że jestem nieodpowiedzialna i narażam Małą na niebezpieczeństwo...
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
rany co to za dzień był wczoraj?! Depeche Offca współczuje, i trzymam kciuki aby wszystko się poukładało!
Agnieszka najlepszego z okazji wczorajszej rocznicy!!
u mnie sypialnia jest na ciemny bordo,sufit (a raczej skosy bo to poddasze) jest biały,mega nastrojowo wrzuciłabym fote ale jestem w trakcie remontu i wszystko mam tam porozalane przeniesione i nie widać efektu
Lafi noooo Czesław wymiata!! jest po prostu zajeeeefajny!!
A pogoda u mnie podobna:)
a jawczoraj miałam niegrzecznego mikołaja
achh i przyniósł mi śliczny pierścionek ale się postarał pewnie dlatego że od roku nic od niego nie dostałąm
a mój m zażyczył sobie dziś krupnik bleh
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Ja kiedyś byłam na chorobowym dość długo i też dostałam bony na Boże narodzenie aż 600zł
wow takiego bona to az miło dostać. Ja to moge pomarzyć o takiej sumie
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja wstałam zjadłam śniadanie i Was podczytuje
Faktycznie wczoraj to jakiś pechowy był dzień ,bo mi też puściła się dosłownie na minutkę krew z nosa.I dziś to samo Trochę mnie kręgosłup boli,bo za długo wczoraj przy pisaniu pracy do szkoły siedziałam A tak to spoko ,moja Majunia się chyba obudziła ,bo brzuch mi tak podskakuje ,że szok Ja na obiad usmażę rybkę,frytki i jakąś sałatkę zrobię.
Katarzyna Pokaż fryzurkę !!! Na pewno świetnie wyglądasz
Gosia Chyba każda z nas marzy o tak szybkim porodzie
koticz Cieszę się,że u Ciebie wszystko pozytywnie
Lafi Cudnego masz Czesława !
Andzia Biedulko uważaj na siebie i masz rację dużo odpoczywaj
A to mój brzucholek
Moja świnka
I mój piesio
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
mamcia2013 napisał:
Ja kiedyś byłam na chorobowym dość długo i też dostałam bony na Boże narodzenie aż 600zł
wow takiego bona to az miło dostać. Ja to moge pomarzyć o takiej sumie
Mój facet wcześniej na święta dostawał w kopercie 200zł .
A teraz to karteczkę ,że do odbioru 3 karpie w danym miejscu
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
depeche u nas nawet na wychowawczym dajemy bony no i emerytom
Ta budzetowka jak zwyke rozrzutna!!!!! Z naszych podatkow
A ja teraz nie dostane nic, ani bonow, ani 13, nic.