- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
Patrzę tak na ten wózek i nie mogę uwierzyć, że już nie długo pojawi się jego właścicielka.
Gosia jutro postaram się jakieś zdjęcie zrobić, bo telefonem w tym świetle to kijowo wyjdzie.
To musi być cudowne uczucie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Unbreakable
- Wylogowany
- budujemy zdania
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
Nie było mnie od wczoraj, bo od rana jestem zabiegana. Po ogarnięciu domu, zrobieniu obiadu poszłam na zajęcia do szkoły rodzenia. Za tydzień jadę z wizytą z dziewczynami na porodówkę jedna ma termin na 18.12 i powiedziała, że chyba już zostanie
Przyszła też kobieta z banku krwi pępowinowej i wiecie co? po doniesieniach o małym Bolku, potraktowaniu go przez lekarzy i jego śmierci stwierdzam, że nie są to zbędnie wydane pieniądze...Choć jak dla mnie duże: wpisowe 600zł. wraz z zestawem do pobrania krwi, a po porodzie 1700zł jednorazowo na jej przebadanie, przewóz, zamrożenie, a potem rocznie ok.500 za przechowywanie.
- Unbreakable
- Wylogowany
- budujemy zdania
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
[/i]Zastanawiałam się nad tym ostatnio, nawet rozmawiałam z lekarzem (mój mąż ma chirurga w rodzinie) o zastosowaniu krwi pępowinowej. Tzn kiedy tak naprawdę może zostać wykorzystana i kurcze powiem wam że dla mnie to twardy orzech do zgryzienia. Pieniądze duże, a na tą chwilę nikt nie potrafi mi jednoznacznie odpowiedzieć na moje, bardzo proste pytanie - kiedy ta krew może uratować moje dziecko. mam wrażenie że to jest na zasadzie "kiedyś może będzie możliwość...". Na tą chwilę nie wiem co o tym myślec.
Z tego co dzisiaj usłyszałam i wywnioskowałam, że może się przydać nie tylko dziecku, ale i jego rodzeństwu, rodzicom, jeśli tylko jest zgodność krwiotwórcza, chyba to jest objętość komórkowa.Może się przydać sytuacji, gdy nie można pobrać szpiku od rodziny, czy nie ma też niespokrewnionego dawcy. W białaczkach, jakiś mięsakach i innych choróbskach.Faktycznie, trudno podjąć decyzję, bo chodzi o kasę, ale no właśnie jest to najważniejsze "ale"-zdrowie dziecka.
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
[/i]vernix- w końcu jesteś jakoś czekałam dziś na ciebie:) a z jakiego banku ta kobieta? bo w polskim banku krwi pępowinowej to największą opłatę można rozłożyć na raty. my jesteśmy od dawna zdecydowani. w styczniu chcemy podpisac umowę-w razie gdyby małemu się spieszyło na swiat to ten zestaw lepiej mieć w domu:)
Dziękuję, miło mi, ze czekałaś Jak się czujesz, jak nerka?
Ta babka była Polskiego Banku Komórek Macierzystych z W-wy. Super, że pobieracie krew, ze jesteście zdecydowani. Ja też dzisiaj przedyskutuję sprawę z mężolem.Oby nidgy się ta krew nie przydała, ale wolę wydać kasę, niż być w tragicznej sytuacji bez wyjścia.
- Unbreakable
- Wylogowany
- budujemy zdania
Patrycja czytałam, tylko dużo mi tam jest tego "być może", "w przyszłości". Sprawa do przedyskutowania
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
vernix-czuję się dobrze;) dziękuję. piję wodę i sikam;) jutro mam jeszcze konsultację z urologiem. to właśnie w tym banku jest mozliwość rozłozenia na raty-co mnie ostatecznie przekonało:) daj znać co ustalicie z mężem. a ta sprawa z Bolkiem-popłakałam się dziś...
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
[/i]no wiadomo, że nikt nie daje gwarancji że jeśli ta krew będzie potrzebna (oby nie) to pomoże, ale zawsze jest szansa. moje wrażenie ze spotkania z panią z banku jest takie że jak ktoś usłyszy to wszystko od nich "na żywo" to ciężko jest powiedzieć NIE...
vernix-czuję się dobrze;) dziękuję. piję wodę i sikam;) jutro mam jeszcze konsultację z urologiem. to właśnie w tym banku jest mozliwość rozłozenia na raty-co mnie ostatecznie przekonało:) daj znać co ustalicie z mężem. a ta sprawa z Bolkiem-popłakałam się dziś...
Dobrze, że jest dobrze u Ciebie/u Ignasia Pijcie i sikajcie ile wlezie:)
Mnie też ścisnęło za gardło,straszne..Nie dość, że płaczę na wszelkich reklamach fundacji tvn-u, polsatu itd., to co tydzień jesteśmy informowani o dramatycznych przypadkach..To wbija w fotel i karze się zastanowić: "co ja bym zrobiła w podobnej sytuacji...?"
Wczoraj wieczorem napisałam na forum,że gdy dojdziesz do władzy to masz wypieprzyć Arłukowicza.Pliss, nie mogę zdzierżyć jego ironicznego uśmieszku..
To z wczoraj:"Jak dojdziesz do władzy wykop Arłukowicza za: Centrum Zdrowia Dziecka, podwyżki lekarstw, za brak leczenia chorych na stwardnienie rozsiane i białaczkę.
Zdenerwowałam się, no kurna!"
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
rozumiem że mam twój głos?[/quote]
Oczywiście! i całej mojej familii (a jest na serio duuża)
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Agnieszka86:
Patrzę tak na ten wózek i nie mogę uwierzyć, że już nie długo pojawi się jego właścicielka.
Gosia jutro postaram się jakieś zdjęcie zrobić, bo telefonem w tym świetle to kijowo wyjdzie.
To musi być cudowne uczucie
Gosia, to bardzo dziwne uczucie... dominuje w nim strach(!?)
Byłam właśnie zobaczyć jak tam prace remontowe przebiegają i powiem Wam, że fajnie widzieć, że coś się zmienia i idzie do przodu:) Jeszcze wczoraj była tam totalna rozpierducha, a dzisiaj już widać mniej więcej jak to będzie wyglądać (oczywiście w wielkim przybliżeniu, ale zawsze coś).
Kurde, ząb mnie boli do tego wszystkiego:( Żeby tylko do środy wytrzymać