- Otrzymane podziękowania: 74
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
kasiah super, że na wizycie wszystko dobrze, to najazniejsze
stokrotka oby wizyta przebiegła szybko i sprawnie bez bólu
Monikaale masz fajnie, ja już nie mogę się doczekac na kolejna a to dopiero za przeszło tydzień. Nie martw się wszystko bezie dobrze, czekamy a wieści o maleństwie
ninoczka najwazniejsze, że zabek juz zrobiony
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Maju wizyta dopiero o 17 więc jeszcze z Wami tu posiedzę ale oczywiście dam znać wieczorkiem . Maju przykro mi, że takie rzeczy Cię spotykają. Siostra ostatnio mówiła mi, że na zgagę można kupić jakieś coś do wypicia od razu i jej to w ciąży bardzo pomagało. Mi tymczasowo zgaga odpuściła.. ale nie sądzę by nie miała wrócić :/
Wczoraj znowu byłam na ciuszkach dziecięcych i mam kolejnego welurowego pajaca, śpiocha i dresowe spodnie. Koniec z tymi zakupami. Proszę dać mi po łapach jak kupię coś innego niż niedrabki, czapkę zimową czy kombinezon bo całą resztę już mam
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
A wy dziewczyny ktore pierwszy raz bedziecie rodzic to naturalnie?ja pierwszym razem bylam optymistka i myślalam ze bede miala szczescie i nie bedzie tak bolalo...oczywiscie mama mi mowila ze,,dziecko jeszcze nie znasz tego bólu...nigdy takiego nie przezylas...,, i miala racje w moim przypadku!ale znam osobiscie dziewczyny ktore zxadnych bóli nie mialy,tylko dopiero bóle parte czyli sama końcówke przezyły i mówia ze spoko one maga rodzic dzieci...oczywiscie tylko takich porodów wam życze
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Monika jak kupowałam sok a aptece to dostałam z Herbapola, a produkty z tej firmy znajdziesz również w sklepach i marketach. Ważne żeby nie był to syrop, bo po co dostarczać dodatkowe cukru do organozmu. Trzymam kciuki za wizytę!
Maju ja praktycznie od początku ciązy to mało miałam takich nocek, które bym przespała całe. Bardzo często mam tak jak ty, że między 2-3 tak do 5 nie śpię, a dzień zazwyczaj zaczynam o 6.
Mamuśka ja jaj nie będzie żadnych preciw wskazań chciałabym urodzić naturalnie, ale co będzie to czas pokaże.
Miłego dzionka dziewczyki, odezwę się do was już z Pl.
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Dzisiaj już mi wskoczył 23 tydzień, masakra za 17 tyg rodzic (ale 15 tak jak Alicję )
mamuśka mi się marzy isc rodzic naturalnie wiem ze to moze głupio brzmi, ale było to najlepszy dzień w moim życiu, a jak ledwie co urodziłam i widziałam mojego męża zapłakanego tylko ocierał łzy zebym nic nie widziała, ale tego nie da się ukryc a potem tysiac razy powtarzał ze mnie kocha to był taki "nasz dzień" taki magiczny
No ja nie miałam bólu dlatego moze łatwo mi się mówi, ale uwierzcie mi że lekarze się nie śmiali jak miałam zacząc przec, bo sie zastanawiali jak to będzie bo nieczuje bóli, ale na szczęście jak był skurcz to biodra mnie zaczęły bolec tak jakby ktoś chciał je rozciągnąc, rozerwac i Alicja wyskoczyła za drugim partym, bo za pierwszym partym kazali mi sie wstrzymac bo jeszcze nikt nie był ubrany i nic nie mieli przygotowane
maja na zgage, to zimne mleko, migdały, a nawet zapytaj lekarza to Rennie pozwoli ci wziąsc, a przedewszystkim jedz często ale bardzo mało, a wieczorem żadnych słonych, słodkich i ostrych rzeczy.
Słyszałam też ze ziemniaki pomagają ale tylko słyszałam.
A co do bezsennosci to słyszałam ze dziecko też nie bedzie spalo po nocach, jak mama nie potrafi zasnąc w nocy. A chce ci powiedziec ze pełnia była, to wtedy i moje dziecko nie spi a ja też nie spie po nocach, nie codziennie, ale co jakis czas od 1 do 3 nie spie.
monika ty to szalejesz, ja jakoś nic a nic nie kupuje, moze dlatego ze mam wszystko po Ali (a bedzie tez dziewczynka), ale jakos nie mam takiego nastawienia, nawet nad imieniem nie mamy czasu się zastanowic.
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Mamamuminka cena przedszkola poprostu porażająca , ale słyszałam już o tych cenach , nawet znajoma miałam co pracowała i za swoje dziecko płaciła 600 a zarabiała900 ale za o chyba szybko zaczyna się ten okres obowiązkowej edukacji , chyba od 3 lat co ??
Ulka brzusio boski i pazury też
Monika brzusio boski a i nie wiem gdzie ty ukryłaś te 5,5 kg......
Ela udanego lotu i wizyty
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
I dziewczyny nie skupiajcie się tylko na porodówce , jak dla mnie większe znaczenie ma oddział poporodowy , to tam będziemy potrzebowały naprawdę solidnego wsparcia , spokoju , zrozumienia .A czasem niestety położne, pielęgniarki są tam chyba za karę .Zwróćcie uwagę na to przy wyborze szpitala .
W ym co będę rodzic mimo , że byłam z drugim dzieckiem , to chyba trzy położne sprawdzały jak sobie radzimy z karmieniem , pomagały w razie co nawet bez mojej prośby , jak zobaczyła raz jak się męczę bo nie mogłam małej ubrać (no nie umiałam ) sama przyszła i mi pomogła .Nawet mój mąż jako gość był zadowolony z ich opieki
Sokrotka ja się zgadzam w 100% z Mają , masz spokojne maluszki ciesz się .Mi się to sprawdziło synek dawał ak mi czadu , że z bólu płakałam , a i jak się urodził , to była diabeł wcielony , a z córcią z dwa razy juz się pakowałam na ip bo siedziała cicho i też do 2 roku życia miałam aniołka , teraz to diablica w wydaniu słodkiej księżniczki .
A ja ruchów nie czuję jeszcze , znaczy kopniaków , bo wczoraj juz mam 100% , że czuję jak się przekręcają
Kasiah super , ze wizyta udana:) Takie zakupy to ja tez lubie
Maja ja na poczaku ciązy cierpiałam na bezsenność , ale teraz na szczęście jest super , ale chyba tez dlatego , że dzieciaki do szkoły więc ryb dnia i nocy mega uregulowany i systematyczny , a to ponoć ważne
Mamuśka kazdy ma swoje odczucia ,ja rodziłam 3 razu ,nauralnie cięzki CC i nauralny lajtowo i jakbym miał teraz jedno bobo to naturalnie by było , bo o jest jak dla mnie magia ,jejku jak dostała córcie na brzuch to jest najwspanialsze wspomnienie w moim życiu , nie da się tego chyba opisać co się czuje ,aż mi się łezka kręci .ale jest dwójka nie zaryzykuję , a tym bardziej , że jestem po cc i macica może nie wytrzymać takiego obciążenia jak podwójny poród .
Wędzę , że z ta magią to nie tylko ja tam mam
A na zgage też dobre jest manti
A ja juz mam syndrom wizcia gniazd listę i tylko z imieniem problem .Macie jakieś pomysły dla chłopców??
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
A dla chłopca mi sie podoba Wojtuś, Tomek, Adam, Grzesiu tak wiec mielibysmy w czym wybierac, a przy dziewczynce nie bardzo mi sie cos podoba, może jakies wasze propozyce?
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
monika trzymam kciuki za wizytę a stresik to chyba normalny-też zawsze tak mam monika z ciuszkami rozumiem Cię doskonale, przecież one są takie cudne, że trudno im się oprzeć
stokrotka życzę bezbolesnej wizyty,obyś pozbyła się problemu
maja współczuję nocki ja sypiam dość dobrze tylko wstaję na siusiu czasem nawet ze 3 razy
mamuśka współczuję przeżyć z pierwszego porodu i być może drugi będzie łatwiejszy ale ja nie dziwię się Twojej decyzji jaką podjęłaś. Ja jeszcze nie rodziłam więc mam obawy i to ogromne,u mnie dodatkowo jest jeszcze praca gdzie mamy sporo dzieci niepełnosprawnych przez komplikacje przy SN i to mnie przeraża ogólnie chcę spróbować SN ale powiem szczerze, że czasem CC też przechodzi mi przez myśl...
ela spokojnego lotu
luśka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dziewczyny z chęcią bym się pochwaliła moim maluszkiem tylko nie bardzo wiem jak to zrobić bo mam tylko papierowe usg a ja to taka niemota komputerowa jestem ale wieczorkiem pomęczę męża i jak się uda to z przyjemnością wstawię
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
monika czekamy na wiesci z wizyty i ja tez wciaz nie mam kombinezonow i czapek zimowych.
kasiah zabek zaklejony mam nadzieje ze to juz ostatnia wiayta byla
kasiah zrob zdjecie tego paierka aparatem fotograficznym wyjmij karte pamieci wloz do laptopa czy tableta i otworz zeby wiedziec jak sie zdj nazywa i zrob tu na forum dodaj zalacznik znajdz zdj i dodaj
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jak rodziłam córke powiedzialam ze sie dusze zeby mi okno otworzyły...a polożne ,,przestań sie drzec to ci otworzymy,, ja nie przestalam krzyczec z bólu i zaczelam sie coraz bardziej duść,jak dzieccku zaczelo tętno zanikać to nagle mile sie dla mnie zrobily i prosily już mnie nie krzyczaly zebym sie uspokoila i oddychała,włosy z głowy sobie wyrywałam ze na chrzciny dziecka to łysiny nie moglam zaczesac wygladalam strasznie,a zawsze mialam bardzo geste wlosy.Ból i lysina nie wazna,wazne ze dziecko zdrowe!ale przeciez to najpiekniejszy dzien w moim życi i chcialam go tez tak wspominac,anie wspominac najpiekniejszy dzien przeplatany ludzka podloscią wobec mnie...
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Ninoczka a nie mozesz gdzies dalej jechac przeciez i tak bedziesz miala skierowanie na cc?
Ja chyba doszlam do porozumienia z tatusiem i jak beda fakycznie dwie dziewczynki to bedzie Iga i Martyna:-) ale ja cos nie wierze w te dwie dziewczyny:-)
Dla chlopca podoba mi sie Adrian, Ksawery, Tymon:-)
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do szpitala no moge jechac gdzies dalej ale codzienne dojazdy mena?Niewiem popatrze jakie sa szpitale w okolicy i zapytam mojego gina prosto z mostu na nastepnej wizycie
.
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Monika ja jeszcze ja tu pisały dziewczyny sprubuje zimnego mleka, a jak nie pomoze to zapytam gina co na zgagę. W poprzedniej ciązy pod koniec miałam takie zgagi, że chiałm urodzic, całe noce nie sałam tylko sidziałam i pałkałam, więc tym razem miałam cicha nafdzieję ze mnie nie dopadnie, ale się pomyliłam
Mamuska am tak samo jak ty, na razie nie myśle o porodzie, ale wiem że im bliżej bezdie go tym barzdiej będe sie stresowac, bo widocznie obie mamy niski próg bólu i dla mnie ból podczs porodu to był koszmar, pamiętam ze jak urodziłam synka, to obiecałam sobie i to tak szczerze że nigdy wiecej ie urodze dziecka, bo nie mam ochoty przechodzic drugi raz przez ten sam ból{ a ponoć porodu nie miałam trudnego} Tez myslałmam o cc, ale jeszcze nie rozmawiałam o tym z ginem, i mam cicha nadzeje czasem ze malusek się nie przekręci i gin sam zdecyduje o cc.Szczerze boje się bardzo i nie wiem jak to przezyje, wiec nie jestes sama.
ela85 widze, że mamy sporo podobnych problemów ciązowych, czasem podobne podejscie do niektórych sporaw i równo idzemy z terminami Mysle że mozemy stworzyc rozmowy nocne między 3 a 5 skoro obie nie śpimy Chiasami ty jak nie bezdiesz spac to dołaczaj do nas
luśka ja znów mam problem z imieniem dla chłopca, a dla dziewczynki az ich za wiele bo Laura, Marcelina, Berenika, Rozalia, Izabela mi sie podobaja. Dla chłopca trudniej wybrac coś, ale podoba mi sę imię Bartek, Dominik az bardziej orginalnych Nikodem, Korneliusz, Natan,Marcel
kasiah czekamy na fotke maluszka
Ja włąśnie meza wysłałąm do lekarza zeby zrobił sobie przeswietlenie tej złamanej nogi, obiadek mam wczorajszy, i ide rozpakowac zakupy, bo wszystko lezy w przejściu.