- Otrzymane podziękowania: 41
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
maja ja juz c hyba przeszlam ten etap bezsennosci teraz sie klade spac o 22/23 i spie do 9 albo 10 rano no i w tym 2 razy w nocy siusiu a tak jak ty mialam jakies 3 tygodnie temu przez dlugi czas dzieki bogu minelo
mamuska 2222 ja chcem rodzic naturalnie ale jak mi zrobia cesarke to sie nie obraze hehe mama mi mowila ze to nie tak strasznie boli tylko najgorzej jak sie ma bole krzyza. a co do porodu to tez mi koleznka mowi o jak bedziesz rodzic to przyjedz ja ci pomoge se mysle no rzeczywiscie haha ze mna bedzie tylko moj partner i moja mama
chasiami oby nie szybciej albo dluzej ale juz fajnie coraz bliznej mamy niz dalej ja juz bym chciala miec swoja coreczke ze soba a co do tego spania to mi kolezanka tez ostatnio cos mowila ogulem spytala ile razy w nocy wstaje siusiu to tyle razy moje dziecko bedzie wstawac jesc ciekawe czy prawda a co do imienia to ja wybralam 4 Wiktoria, Oliwia, Kornelia i Nikola moj mial wybrac i wybral Nikola ale do porodu moze sie zmienic heh
ela udanego lotu
Luska mi sie podobaja dla chlopcow Kacperek, Oliwier i Adrianek
Ale mnie kaszel meczy masakra az mnie klatka piersiowa boli i jeszcze plecy mnie bola tak ze szoook !
Wrzucam zdjecie mojej ksiezniczki bo zapomnialam ostatnio bym wstawila zdjecie brzuszka ale laptop cos nie czyta mojego tel i nie moge przerzucic fotki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
A powiem wam jeszcze jedno, moja mama rodziła mnie i mojego brata 24 i 18 godzin i straszyli mnie ze to bedzie w genach i jak okazało sie ze ja już mam przec to ja myslałam na 100% ze oni se zartują, bo dopiero cos zaczęło mocno bolec a oni mówią ze to już koniec.
Wiec ważne jest nastawienie!!!!
(p.s. też mam niski próg bólu)
A wole rodzic normalnie bo urodze i zaraz chodze (2 godziny po porodzie z Alicją poszłam się kąpac - sama) a po CC to jeszcze długo bede dochodzic do siebie.!!
A i małego dziecka nie miałam bo niemówcie mi ze 4 kg to małe dziecko 59 długie (jakbym urodziła w terminie to dziecko by miało ok 4,5 kg dlatego miałam skierowanie na CC) jak mi wody odeszły to skakałam z radości!!!
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chasiami ale Ala byla wielka, i dalas ja rade tak szybko urodzic bez cc! Podziwiam!
Co do poporodowych to ja nie narzekam az tak, pielegniarki zabieraly dziecko do siebie, jak chcialam odpoczac, pokazywaly jak mu oczka myc, itd. Ostatniej nocy tylko mi sie jedna stara jedza trafila, ze kazala mi koniecznie przystawiac dzidcko do piersi jak placze, a on mial wiazadelko i nie mogl ssac teraz rodze w innym miescie i troche sie obawiam, ale zobaczyny jak to bedzie.
Ja dzisiaj bede u was tak z doskoku, Miro ma katar i troche nieznosny jest,.wiec.nie mam jak...
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
maja - też mam problemy ze spaniem. Bóle kręgosłupa + czort wie co... I budzę się co dwie-trzy godziny tak kompletnie bez powodu.
Co do imion... cóż, ja wybrałam Aleksandra, już jakiś czas temu i chyba tak już zostanie... Bo jakoś tak mi się przyzwyczaiło i samoistnie mówię o moim synku Aleks. Aleks to, Aleks tamto... Na mojej liście "rezerwowej" jest jeszcze Arkadiusz, Lech, Mariusz i Maciej. Ale pewnie skończy się na Aleksandrze Mariuszu ))
Boziu, ale mam młyn dzis w pracy. 14 godzina a ja dopiero będę jadła, choć śniadanie o 8.30 wciągnęłam. Umieram z głodu!
Ale przynajmniej jutro będę miała telefon służbowy, już mam dość że obcy ludzie na mój prywatny dzwonią.
Więc wybaczcie że zamilkłam, w weekendy będę pewnie bardziej rozmowna.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mamuśka - twoja wiadomość wyżej jest widoczna. Jak chcesz, żeby nie było jej widać spróbuj wkleić w wiadomości całość z poniżej:
[hide]Tekst który chcesz ukryć[/hide]
I tak za każdym razem jak będziesz chciała ukryć wiadomość. Ukrywanie rozpoczyna słowo (bez kropek) [.hide], a zamyka słowo [./hide]. Wszystko co ma być zmienione musi znaleźć się pomiędzy tymi dwoma znacznikami.
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Ja jestem zdania: jak mus to mus, ale jak nie musze, a CC rzeczywiscie było by lepsze dla mnie i dla mojego dziecka to Bóg stworzył by mnie z zamkiem błyskawicznym na brzuchu.
A po CC dziecku wcale nie jest dobrze, bo dziecko podczas naturalnego porodu podczas skurczu oczyszcza sobie wszystkie drogi oddechowe, a po CC dziecko puszcza tzw "bańki" bo jak ma się to wszystko oczyscic? I tylko co chwile się ksztusi, już takie coś widziałam - koleżanka zapłaciła 500 zł za CC w klinice jednego dnia, a na drugi dzień dostała krwotoku i nigdzie jej nie chcieli przyjac, a i dziecko zarazili jej jakimś dziadostwem, a niby profesjonalna klinika.
Dla mnie najważniejsze jest zdrowie dziecka i jestem w stanie naprawde wytrzymac kosmiczny ból, jak wiem ze dziecku tak będzie lepiej. A pozatym nie ja pierwsza i nie ostatnia na świecie rodze
Przepraszam ze sie tak rozpisałam, ale naprawde dziwią mnie wasze zastanowienia.
Zapytajcie twoją gin co jest lepsze dla dziecka?
Dla zapoznania sie macie artykuł, który na kolejnych stronach pokazuje same "plusy" CC
www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/porod/ce...42_3203.html?&page=1
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
mamuska mój też nie jest zbyt chętny żeby być przy porodzie,poza tym ma taką pracę że nie będzie miał możliwości się zwolnić żeby być przymnie a ja żałuję bardzo bo to dałoby mi poczucie bezpieczeństwa. Podobnie jak ty poza nim nikogo innego sobie nie wyobrażam więc będzie ciężko
martadiana prawdziwa księżniczka śliczna
montresor oszczędzaj się w pracy na ile możesz
- Asieńka*87
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 8
Mamuśka miałaś jakieś koszmarne przeżycia na porodówce i nie gniewaj sie ale udam że tego nie czytałm, chcę rodzić naturalnie i nic tego nie zmieni, aż sie boję że moje maleństwo urośnie zbyt duże i będę musiała mieć cc narazie rośnie jak szalony! mam wysoki próg bólu i myślę że dam radę i całkowicie sie z toba zgadzam mon.tresor
a co do lotów samolotem to mogę wam napisać jak jest bo akurat jestem zagłębiona w temacie, np ryanair można latać do 28 tygodnia bez jakiegokolwiek zaświadczenia od lekarza póżniej za zgodą lekarza do 34 tygodnia. I w tym momencie zaczyna sie mój problem mój lekarz prowadzący nie chce mi wystawić takiego zaświadczenia (planowałam lecieć ostatni raz przed porodem do rodziny w pl w 27 tyg) nie ma przeciwskazań, ja czuje sie dobrze, dzidzia rozwija sie prawidłowo tylko ten gin ma takie dziwne zasady muszę poszukać innego gina
martadiana fajna ta twoja córcia
hehe te dziewczyny które będą mieć chłopców maja mnóstwo imion w zapasie dla dziewczynek i na odwrót ja będę miałą synka (teraz już na 100%) i mam pomyły na żeńskie imiona a dla chłopca jakoś nie możemy sie z narzeczonym dogadać
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
MAMUSKA a moze rozwaz porod naturalny w wodzie? Slyszlalam ze tak jest lagodniejszy bol.
Ja tam porodu sie nie boje, co ma byc to bedzie. Moja mama rodzila 4 razy, za pierwszym dziecko zmarlo (6mc) a ostatnim bardzo sie nameczyla bo dziecko bylo owiniete pepowina, wiec co tu rozmyslac teraz jak jeszcze wiele przed nami.
No i Miro mi sie pochorowal, nie dosc ze katar to teraz stan podgoraczkowy
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
na pierwszym zdj maluch ssie kciuka, a na drugim kiwa do forumowych ciotek
Wstawiłam Wam też ramkę w którą wkładam sobie co miesiąc zdjęcia z usg, a na dole po środku będzie zdjęcie synusia już po drugiej stronie brzuszka
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasiah super fotki, na pewno bedzie co wspominac po porodzie
Pamietam jak z Miro mialam usg to sie piernik jeden rekami twarz zaslanial
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23