- Otrzymane podziękowania: 58
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Dziewczyny nie odpisze każdej bo tyle naprodukowałyście
Martadina jak cie boli w piersiach i plecy to leć lepiej do lekarza niech cie osłucha, bo podobno panuje jakiś wirus,że dużo osób łapie teraz na oskrzela i płuca, moja 3 letnia bratanica wczoraj wylądowała z zapaleniem płuc w szpitalu.
Asieńka mam info na temat położnej w Niemczech. Moja ta znajoma wybierała sama , znaczy taka którą jej poleciły znajome, była to polka. Przed porodem miała z nimi kilka spotkań co ich czeka. A po porodzie przychodziła do nich tak długo , dopóki stwierdzili że sobie już poradzą. No i zawsze mogli do niej dzwonić i pytać w razie coś.
Maju mi mój gin na zgagę pozwolił reeni, ale nie biorę bo bym musiała cały czas brać, ale podobno migdały są dobre i mirinda lub fanta.
Poduszkę taką do spania a później do karmienia mam od siostry - bardzo sobie chwaliła, ja natomiast jeszcze nie wypróbowałam w spaniu.
A dziewczynki przyszła mi koszula ze stronki co polecała Mon.tresor, jest nawet ok, tyle że rozzmiar xl jest naprawdę spory, chyba przeznaczę ją do porodu, a do karmienia kupię mniejsze, bo przecież brzucho będzie trochę mniejszy
A i przyszły mi getry ciążowe takie na jesień i powiem wam,że naprawdę warte polecenia jak by któraś chciała to podaję linka allegro.pl/okazja-leginsy-legginsy-getry...m-l-i4533902411.html .
Kasiah fajne fotki.
Ulka super,że córcia już bez gipsu
Mamuśka brzuszek fajny.
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Ula dobrze ze juz z cora dobrze wszystko
ninoczka moze zapytaj w szpitalu gdzie masz rodzic jak to jest z osoba towarzyszaca przy porodzie ja wiem ze u nas w islandi moga byc 2 osoby przy porodzie a co do gardla i kataru to ja mam to samo z nosa leca fluki normalnie szok do tego gardlo tak boli ze masakra nie wiem czy do lekarza nie isc zeby malej nie zaszkodzic..
studentke tylko ja nie jestem w pl biore na gardlo tabletki do ssania a tak nic wiecej chyba se zrobie syrop domowy haha
mamuska 2222 brzuszek sliczny wyglada jak na chlopca
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
Martadiana zobaczymy czy masz racje za tydzien...dziewczymke juz mam gdyby był chłopiec to super...mąż by sie ucieszył
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Anna gratuluję pierwszych ruchów wspaniałe uczucie
zus kasę mi wypłacił mimo kontroli
Kasia ja wiem że nic nie wiem co do planowania płci dziecka no nieźle rozprawiłaś się z glukozą super że wszystko ok na wizycie a takie zakupy to ja też chcę
Maja wybrałaś szpital ?
Martadiana ja daję dzieciom po dwa imiona ( może przez to że sama mam jedno )to też tak zrób tylko ustal które na pierwsze a które na drugie i po sprawie poczytaj sobie znaczenie imion może to ci w głowie rozjaśni ej no moja koleżanka mi mówiła że jej bratowej mówili że córka przez całą ciążę a w 7 miesiącu że syn to była w szoku a ja bym chciała żeby mojej dziewczynce coś wyrosło ej a ja słodkiego nie lubię w ciąży ble
Monteresor stronkę zapisałam ja sie zastanawiam nad pieluchami wielokrotnego użytku i nawet w sklepie oglądałam i niby ok
Mamuśka no z chłopami to rożnie bywa tak jak z teściowymi
Chasiami gratuluję bratanka
dziewczyny ja swojej koszuli porodowej nie wyrzucałam bo wcale nie była brudna i używam jej do dzisiaj
Luska biorę też miałam ci to zaproponować ja też mam wątpliwości czy to dziewczynka u mnie siedzi tym bardziej że obrączka jest uparta i twierdzi ze chłop a jak u was ta wróżba się sprawdziła czy nie ( kreci się w kółko dziewczynka , ruch wahadłowy chłopiec ) ale na porodówce biorę co wyjdzie już nie mogę sie doczekać
ja rożek uważam za przydatny tym bardziej że siostry będą chciały dzidzię potrzymać
Monia mam teściową w domu ale ona to nawet nie odkurzy u mnie co najwyżej na dwa kroki wjedzie żeby paprochy się na korytarz nie wynosiły a okna to by jeszcze chciała żebym jej umyła ale nie ma mowy robię to co musze i tyle już nie mogę sie doczekać wyprowadzki ale już u dziewczynek umyłam okno firankę zawiesiłam pościel przebrałam spod łóżka piętrowego wszystkie śmieci wymiotłam z mebelków do góry kurze starłam więc jestem na dobrej drodze jeszcze nasz pokój i na strych mogę iść zgrabny brzuszek
Kelis ale malutki masz brzuszek chudziutka jesteś to przez to zazdroszczę
Montresor śliczny brzuszek też zgrabna babka z ciebie
Stokrotka nie martw sie bo nie masz czym jeszcze dadzą ci dzieci po żebrach zobaczysz za miesiąc
Mamomuminka wygodnie w sumie kwestia przyzwyczajenia
dziewczyny pazury moje nie obcinane od maja bo nie lubię tego robić sama sobie maluję najpierw odżywką potem lakier kolorowy na to pękający i utwardzacz trochę zabawy jest ale za to kasa za kosmetyczkę w kieszeni jak na razie wszystko robię i sie nie łamią ale trza będzie obciąć
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
ulka dobrze, że dostałaś kasę,wiadomo, że teraz bardzo potrzebna a przypomniałaś mi tą wróżbę z obrączką, robiła mi ją koleżanka z pracy już jakieś kilka lat temu i wyszło mi,że będę mieć chłopca i dziewczynkę, a najlepsze, że wśród dziewczyn które już miały dzieci wszystko się sprawdziło
agat to ja też poproszę o wpisanie imienia Bartuś
- Asieńka*87
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 8
mamuśka piękny brzunio
ela dzięki za info o połoznychn nawet nie wiedziałam ze przed przychodzi i że po, tyle ile się chce, myślałam ze kilka razy tylko popytam więc w okolicy o jakąś dobrą polkę
agat właśnie taką dużą chciałam i na karmienie sie z nią nastawiłam nie na spanie ale jeśli mówisz że ta mała bardziej sie sprawidziła to kupię to małą
fajnie że można z wami wszystko skonsultować
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Ja odnośnie porodu staram się nie nastawiać na żadną opcję i nie patrzeć negatywnie w przyszłość. Ostatnio podpytywałam się koleżanki położnej czy takie małe dziewczyny jak ja rodzą naturalnie i powiedziała, że rodzą więc jeżeli lekarze stwierdzą, że dam radę to dam radę. Jeżeli nie to pogodzę się z cesarką.
Kasiah boskie fotki! Nie no super ekstra pamiątka! Ja też chcę takie
Mamuśka brzuszek stanowczo w normie
Ulka super, że córeczka może już swobodnie śmigać. Myślałam, że pazurki masz sztuczne a to Twoje naturalne! Podziwiam, ja nie cierpię grzebać przy paznokciach.
Po wizycie bardzo się uspokoiłam. Młody interes ma na swoim miejscu . Zdjęcie mam tylko fujarki więc może nie będę wstawiać . Poza tym filmik na płytce. Synuś ma 340 gram i wszystko jest w porządku. Dostałam tylko skierowanie na glukozę i już się boję
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Ninoczka a jak Ty bedziesz rodzic? Bo jak cc to raczej na sale operacyjna nie wejdzie nikt, ale maz bedzie mogl czekac pod drzwiami:-)
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
studentka dzieki za info o prenalen
agat fajne te podusie
Najpierw kiedys myslalam ze kupie ta duza bo do spania i do karmienia dwoch naraz-ale niewiem czy bede umiala 2 od razu karmic.a te male fajne.i podlozyc miedzy nogi tez chyba mozna
ulka ja mialam robiona ta wrozbe 10 lat temu w pracy i mi wyszla 1 dziewczynka wiec sie nie zgadza u mnie
monika fajnie ze mlody jest mlodym i siusiora nie zgubil.
Ja tez mam glukoze-jutro ide
stokrotka mam miec cc wiec pewnie bede sama.Ale chcialam wiedziec jak to jest
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
U nas w szpitalu płaci się za obecność męża czy kogoś z rodziny przy porodzie naturalnym ale niestety nie wiem dokładnie ile, chyba coś koło 150-200 zł.
Nie wrzucajcie tyle linków bo moja lista zakupów już i tak jest za długa
Podoba mi się ta mała poduszka. A czy fajna jest tylko z matherhood czy macie doświadczenie z jakimiś tańszymi zamiennikami?
Ninoczka a powiedz mi, bo mam oprócz tego badania morfologię krwi i zastanawiam się czy dam radę obydwie rzeczy zrobić na raz czy lepiej w dwa dni?
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Martadiana śliczna księżniczka
Montresor to chyba nazywa się miłość
Kasia przystojny książę czyli się sprawdziło a patrzyłaś teraz czy nic sie nie zmieniło czy pokazuje tak samo ?
Ninoczka mój mąż był przy porodzie 2 razy i teraz też pójdzie a co w tamtym szpitalu płaciłam 200 zł za osobną salę a teraz 100 za to że mąż będzie powtórz sobie sama wróżbę i daj znać
mi już po woli coś w sutkach sie pokazuje
Agat rogal super tylko ta cena
Asieńka tylko większe dzici nie chcą już w nich siedzieć
Monia ja też nie lubię przy paznokciach robić ale jak mam obcinać to wolę pomalować tylko to trochę czasu zajmuje super że interes nie odpadł pokaż foto pokaż może z glukozą nie będzie źle ej czyli jeden chłopak już jest potem chcesz córkę wychodzi chłopak a potem kombinujesz na dziewczynkę i wychodzi znów chłopak u mnie tak właśnie jest tylko z dziewczynkami
Stokrotka ale numer nie zastanawiałam się jak to jest z bliźniakami życzę ci aby sie sprawdziło chłopiec i dziewczynka za jednym strzałem fiu fiu
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ulka pies, kot i 3 synów na 70 metrach kwadratowych? Ciężko to bym widziała Chociaż córeczka pewnie będzie mi się marzyć