BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #923314 przez Stokrotka34
Mamuska ladny brzuszek ciazowy:-) !

Aniołek Zosia 09.01.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #923315 przez studentkaae
Mamuśka - pewnie, że w normie, ładny domek :)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #923318 przez ela85
Witam ponownie!
Dziewczyny nie odpisze każdej bo tyle naprodukowałyście :)
Martadina jak cie boli w piersiach i plecy to leć lepiej do lekarza niech cie osłucha, bo podobno panuje jakiś wirus,że dużo osób łapie teraz na oskrzela i płuca, moja 3 letnia bratanica wczoraj wylądowała z zapaleniem płuc w szpitalu.
Asieńka mam info na temat położnej w Niemczech. Moja ta znajoma wybierała sama , znaczy taka którą jej poleciły znajome, była to polka. Przed porodem miała z nimi kilka spotkań co ich czeka. A po porodzie przychodziła do nich tak długo , dopóki stwierdzili że sobie już poradzą. No i zawsze mogli do niej dzwonić i pytać w razie coś.
Maju mi mój gin na zgagę pozwolił reeni, ale nie biorę bo bym musiała cały czas brać, ale podobno migdały są dobre i mirinda lub fanta.
Poduszkę taką do spania a później do karmienia mam od siostry - bardzo sobie chwaliła, ja natomiast jeszcze nie wypróbowałam w spaniu.
A dziewczynki przyszła mi koszula ze stronki co polecała Mon.tresor, jest nawet ok, tyle że rozzmiar xl jest naprawdę spory, chyba przeznaczę ją do porodu, a do karmienia kupię mniejsze, bo przecież brzucho będzie trochę mniejszy ;)
A i przyszły mi getry ciążowe takie na jesień i powiem wam,że naprawdę warte polecenia jak by któraś chciała to podaję linka allegro.pl/okazja-leginsy-legginsy-getry...m-l-i4533902411.html .
Kasiah fajne fotki.
Ulka super,że córcia już bez gipsu
Mamuśka brzuszek fajny.
Podziękowania: Asieńka*87

10 lata 3 miesiąc temu #923329 przez martadiana
Boze ja musze zaczac zakupy dla mojej malej bo nic nie mam zadnych ciuszkow wszystko wieksze od 6 miesiaca

Ula dobrze ze juz z cora dobrze wszystko :)

ninoczka moze zapytaj w szpitalu gdzie masz rodzic jak to jest z osoba towarzyszaca przy porodzie ja wiem ze u nas w islandi moga byc 2 osoby przy porodzie :) a co do gardla i kataru to ja mam to samo z nosa leca fluki normalnie szok do tego gardlo tak boli ze masakra nie wiem czy do lekarza nie isc zeby malej nie zaszkodzic..

studentke tylko ja nie jestem w pl biore na gardlo tabletki do ssania a tak nic wiecej chyba se zrobie syrop domowy haha

mamuska 2222 brzuszek sliczny wyglada jak na chlopca ;)

10 lata 3 miesiąc temu #923333 przez Mamuśka 2222
Dzieki dziewczynki;-)

Martadiana zobaczymy czy masz racje za tydzien...dziewczymke juz mam gdyby był chłopiec to super...mąż by sie ucieszył :cheer:

10 lata 3 miesiąc temu #923334 przez ulka1983
Asieńka kołyska fajna :) kupiłaś ?

Anna gratuluję pierwszych ruchów :) wspaniałe uczucie

zus kasę mi wypłacił mimo kontroli :silly:

Kasia ja wiem że nic nie wiem co do planowania płci dziecka :S no nieźle rozprawiłaś się z glukozą :laugh: super że wszystko ok na wizycie :) a takie zakupy to ja też chcę :laugh:

Maja wybrałaś szpital ?

Martadiana ja daję dzieciom po dwa imiona ( może przez to że sama mam jedno :laugh: )to też tak zrób tylko ustal które na pierwsze a które na drugie i po sprawie ;) poczytaj sobie znaczenie imion może to ci w głowie rozjaśni :) ej no moja koleżanka mi mówiła że jej bratowej mówili że córka przez całą ciążę a w 7 miesiącu że syn to była w szoku :laugh: a ja bym chciała żeby mojej dziewczynce coś wyrosło :silly: ej a ja słodkiego nie lubię w ciąży ble :P

Monteresor stronkę zapisałam :) ja sie zastanawiam nad pieluchami wielokrotnego użytku i nawet w sklepie oglądałam i niby ok

Mamuśka no z chłopami to rożnie bywa tak jak z teściowymi :laugh:

Chasiami gratuluję bratanka :)

dziewczyny ja swojej koszuli porodowej nie wyrzucałam bo wcale nie była brudna i używam jej do dzisiaj ;)

Luska :woohoo: biorę też miałam ci to zaproponować :laugh: ja też mam wątpliwości czy to dziewczynka u mnie siedzi tym bardziej że obrączka jest uparta i twierdzi ze chłop :P a jak u was ta wróżba się sprawdziła czy nie ( kreci się w kółko dziewczynka , ruch wahadłowy chłopiec ) B) ale na porodówce biorę co wyjdzie już nie mogę sie doczekać :laugh:

ja rożek uważam za przydatny tym bardziej że siostry będą chciały dzidzię potrzymać :)

Monia mam teściową w domu ale ona to nawet nie odkurzy u mnie co najwyżej na dwa kroki wjedzie żeby paprochy się na korytarz nie wynosiły :S a okna to by jeszcze chciała żebym jej umyła ale nie ma mowy robię to co musze i tyle :P już nie mogę sie doczekać wyprowadzki :whistle: ale już u dziewczynek umyłam okno firankę zawiesiłam pościel przebrałam spod łóżka piętrowego wszystkie śmieci wymiotłam z mebelków do góry kurze starłam więc jestem na dobrej drodze :) jeszcze nasz pokój i na strych mogę iść B) zgrabny brzuszek :)

Kelis ale malutki masz brzuszek :blink: chudziutka jesteś to przez to zazdroszczę :blush:

Montresor śliczny brzuszek też zgrabna babka z ciebie :)

Stokrotka nie martw sie bo nie masz czym jeszcze dadzą ci dzieci po żebrach zobaczysz za miesiąc ;)

Mamomuminka wygodnie w sumie kwestia przyzwyczajenia ;)
dziewczyny pazury moje nie obcinane od maja bo nie lubię tego robić :unsure: sama sobie maluję najpierw odżywką potem lakier kolorowy na to pękający i utwardzacz trochę zabawy jest ale za to kasa za kosmetyczkę w kieszeni :P jak na razie wszystko robię i sie nie łamią ale trza będzie obciąć B)
Podziękowania: kasiah06

10 lata 3 miesiąc temu #923336 przez kasiah06
ninoczka z tego co wiem to wszędzie można rodzić z osobą towarzyszącą i nie ma z tym problemu
ulka dobrze, że dostałaś kasę,wiadomo, że teraz bardzo potrzebna :) a przypomniałaś mi tą wróżbę z obrączką, robiła mi ją koleżanka z pracy już jakieś kilka lat temu i wyszło mi,że będę mieć chłopca i dziewczynkę, a najlepsze, że wśród dziewczyn które już miały dzieci wszystko się sprawdziło ;)
agat to ja też poproszę o wpisanie imienia Bartuś :)

10 lata 3 miesiąc temu #923341 przez Asieńka*87
ula jeszcze się nie namyśliłam, mam czas do piątku, może jak ją zobaczę to mnie urzeknie ale chyba postawię na taki większy leżaczek do 18 kg, dłużej posłuży a nie tylko max do 6 miesiąca

mamuśka piękny brzunio :)

ela dzięki za info o połoznychn nawet nie wiedziałam ze przed przychodzi i że po, tyle ile się chce, myślałam ze kilka razy tylko :) popytam więc w okolicy o jakąś dobrą polkę

agat właśnie taką dużą chciałam i na karmienie sie z nią nastawiłam nie na spanie ale jeśli mówisz że ta mała bardziej sie sprawidziła to kupię to małą
fajnie że można z wami wszystko skonsultować :)

10 lata 3 miesiąc temu #923347 przez Monika_1985
Martadiana śliczna księżniczka :)

Ja odnośnie porodu staram się nie nastawiać na żadną opcję i nie patrzeć negatywnie w przyszłość. Ostatnio podpytywałam się koleżanki położnej czy takie małe dziewczyny jak ja rodzą naturalnie i powiedziała, że rodzą więc jeżeli lekarze stwierdzą, że dam radę to dam radę. Jeżeli nie to pogodzę się z cesarką.

Kasiah boskie fotki! Nie no super ekstra pamiątka! Ja też chcę takie :silly:

Mamuśka brzuszek stanowczo w normie :)

Ulka super, że córeczka może już swobodnie śmigać. :) Myślałam, że pazurki masz sztuczne a to Twoje naturalne! Podziwiam, ja nie cierpię grzebać przy paznokciach.

Po wizycie bardzo się uspokoiłam. Młody interes ma na swoim miejscu ;). Zdjęcie mam tylko fujarki więc może nie będę wstawiać :D. Poza tym filmik na płytce. Synuś ma 340 gram i wszystko jest w porządku. Dostałam tylko skierowanie na glukozę i już się boję ;)
Podziękowania: kasiah06

10 lata 3 miesiąc temu #923348 przez Stokrotka34
Ulka ja pamietam robilam ta wrozbe w liceum i mi tak smiesznie sie robilo bo najpierw kolko pozniej wahadlo przy jednym podniesieniu obraczki:-) i wtedy sie smialam ze bede miala bliznieta chlopca i dziewczynke:-) zobaczymy co z tego wyjdzie i czy faktycznie sie sprawdzi hi hi hi

Ninoczka a jak Ty bedziesz rodzic? Bo jak cc to raczej na sale operacyjna nie wejdzie nikt, ale maz bedzie mogl czekac pod drzwiami:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #923351 przez ninoczka
mamuska ladny brzuszek
studentka dzieki za info o prenalen
agat fajne te podusie
Najpierw kiedys myslalam ze kupie ta duza bo do spania i do karmienia dwoch naraz-ale niewiem czy bede umiala 2 od razu karmic.a te male fajne.i podlozyc miedzy nogi tez chyba mozna
ulka ja mialam robiona ta wrozbe 10 lat temu w pracy i mi wyszla 1 dziewczynka wiec sie nie zgadza u mnie
monika fajnie ze mlody jest mlodym i siusiora nie zgubil.
Ja tez mam glukoze-jutro ide
stokrotka mam miec cc wiec pewnie bede sama.Ale chcialam wiedziec jak to jest

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #923352 przez Monika_1985
Mi w tej wróżbie, o której piszecie wyszło trzech chłopaków :blink: Wolałabym pozostać przy jednym bo jak będzie taki jak tatuś to będzie co robić :laugh:

U nas w szpitalu płaci się za obecność męża czy kogoś z rodziny przy porodzie naturalnym ale niestety nie wiem dokładnie ile, chyba coś koło 150-200 zł.

Nie wrzucajcie tyle linków bo moja lista zakupów już i tak jest za długa :lol:

Podoba mi się ta mała poduszka. A czy fajna jest tylko z matherhood czy macie doświadczenie z jakimiś tańszymi zamiennikami?

Ninoczka a powiedz mi, bo mam oprócz tego badania morfologię krwi i zastanawiam się czy dam radę obydwie rzeczy zrobić na raz czy lepiej w dwa dni?

10 lata 3 miesiąc temu #923362 przez ulka1983
Mamuśka drugi poród jest o wiele lepszy więc się nie martw ( drugi był bez znieczulenia i było ok ) a jaki będzie trzeci to powiem w styczniu ;) śliczny brzuszek ciążowy :)

Martadiana śliczna księżniczka :)

Montresor to chyba nazywa się miłość ;)

Kasia przystojny książę :) czyli się sprawdziło :silly: a patrzyłaś teraz czy nic sie nie zmieniło czy pokazuje tak samo ?

Ninoczka mój mąż był przy porodzie 2 razy i teraz też pójdzie a co ;) w tamtym szpitalu płaciłam 200 zł za osobną salę a teraz 100 za to że mąż będzie :) powtórz sobie sama wróżbę i daj znać ;)

mi już po woli coś w sutkach sie pokazuje ;)

Agat rogal super tylko ta cena :(

Asieńka tylko większe dzici nie chcą już w nich siedzieć B)

Monia ja też nie lubię przy paznokciach robić ale jak mam obcinać to wolę pomalować tylko to trochę czasu zajmuje B) super że interes nie odpadł :laugh: pokaż foto pokaż :silly: może z glukozą nie będzie źle ;) ej czyli jeden chłopak już jest potem chcesz córkę wychodzi chłopak a potem kombinujesz na dziewczynkę i wychodzi znów chłopak :laugh: u mnie tak właśnie jest tylko z dziewczynkami :laugh: ;)

Stokrotka ale numer nie zastanawiałam się jak to jest z bliźniakami :woohoo: życzę ci aby sie sprawdziło :kiss: chłopiec i dziewczynka za jednym strzałem fiu fiu :whistle:

10 lata 3 miesiąc temu #923364 przez ninoczka
monika no ja mysle ze dasz rade.bo i tak na czczo i tak musisz byc.ja bez sniadania to ciezko-niewiem jak wytrzymam-wiec wolalabym za jednym razem.a glukoze mi mowila polozna ze i tak to jest z palca tylko wiec duzo krwi nuie ubywa wiec dasz rade.

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu #923366 przez Monika_1985
Ninoczka aaa z palca, to ja nie wiedziałam. Myślałam, że tyle razy normalnie pobierają.

Ulka pies, kot i 3 synów na 70 metrach kwadratowych? Ciężko to bym widziała :silly: Chociaż córeczka pewnie będzie mi się marzyć :lol:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia