- Otrzymane podziękowania: 58
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Asieńka*87
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 8
Więc trzymam kciuki zebyś po wizycie nie musiałą sie niczym martwić
rzeczywiście fajny jest pomysł z linkami na pierwszej stronie, tyle tu ciekawych informacji które później giną w natłoku innych wpisów, a na pewno będziemy chciały do czegoś wrócić
też sie nastawiłam na szkołę rodzenia i owszem jest w szpitalu w którym będę rodzić, jest też wiele innyc kursów opieki nad dzidzią, joga akupunktura, tylko cholerka wszystko po niemiecku nie znam jeszcze na tyle dobrze języka znalazłam za to listę rzeczy potrzebnych do szpitala i jakoś strasznie mało tych rzeczy, dla dziecka to tylko tyle co na wyjście, dla mamy przednioty higieniczne, koszule, kapcie i klapki pod prysznic, reszte zapewnia szpital. Jest jeszcze jedna fajna rzecz w tym szpitalu, można przyjść w dowolnym tyg ciąży żeby obejrzeć szpital, sale porodowe i poporodowe i ogólnie dowiedzieć sie jakie opcje i możliwości są w tym ważnym czasie. jak tylko mój facet będzie miał chwilę to go tam wyciągnę.
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Znam znam i korzystamstudentkaae napisał:
aaaa, patrzcie jaką fajną stronkę wyhaczyłam - z promocjami aktualnymi na artykuły dla dzieci: www.promobaby.pl/
Linka wklejam na pierwszą stronę.
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
mama89muminka ja to winogrona i mandarynki na okraglo jem
stokrotka ja to juz bym chetnie urodzila i miala z glowy wszystkie kolezanki rodza a ja dalej hehe jak slon
agat u mnie wpisz Nikole moze juz sie nic nie zmieni hehe
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
agat ja mam nadzieję, że u mnie ta wróżba też się nie sprawdzi,bo mój maluch nieźle szaleje w brzucholu
ela trzymam kciuki za Twoją wizytę,nie stresuj się na pewno będzie dobrze-inaczej być nie może a co do badania to mnie zawsze bada na fotelu-może nie jest to najfajniejsze na świecie ale daje spokój , że wszystko OK
Dobranoc Mamuśki
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Montresor tyle godzin przed kompem.. ja nie wiem jak Ty to robisz. Ja posiedzę pół godziny i muszę wstać pochodzić bo mnie wszystko boli.
Mamo muminka, u mnie teściowa twierdzi, że kółko to dziewczynka a wahadło chłopiec
Ja musiałam zrezygnować na razie z zakupu komody bo chcemy ocieplić styropianem od zewnątrz jedną ścianę sypialni. Jestem niepocieszona ale co zrobić. Najważniejsze by było maluchowi ciepło.
Agat a te produkty z motherhood faktycznie się nie mechacą po praniu i wyglądają nadal dobrze? Rożek miałaś może również z tej firmy? Bo zastanawiam się nad motherhood a bon dodo.
Kelis dzięki za przypomnienie. Dzięki Tobie sprawdziłam na stronie szkoły czy mają już zapisy na październik i jutro zadzwonię.
Ela będzie dobrze! Dawaj znać po wizycie jak rośnie dzieciątko .
Dostałam niespodziewanie szybko pieniążki z ZUSu. Ekstra!
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków.
Mój maluszek wczoraj wieczorem nawet aktywny .
Wczoraj moja koleżanka urodziła sn syncia 58 cm i 3600g, tylko2 dni po terminie.
Ninoczka jak tam lepiej się czujesz?
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ela gratulacje dla kolezanki fajnie ze ma juz swoje malenstwo przy sobie:-) !
A moje maluchy leniwe na max:-\
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Właśnie postanowiłam zrobić taką pożadną listę, bo do tej pory wszystko kodowałam w głowie, ale boję się że pózniej okaże się że o połowie pozapominam
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
widze ze wy juz listy robicie i za wieloma rzeczami sie rozglądacie,ja w pierwszej ciąży też wczesnie zaczelam kupywać wszystko dla dziecka...a teraz choć moja córka chodzi do przedszkola i mam duzo wolnego czasu jakoś mi sie nie chce caly czas mysle ze mam dużo czasu i nawet nie wiem kiedy sie do tego zabiore wkoncu sie obudze jak beedzie trzeba do szpitala jechac ...a w poprzedniej ciąży tak z zaskoczenia 3 razy przed porodem wyladowalam....teraz jakoś idzie mi lepiej jestem i sprawniejsza i duzo wiecej rzeczy robie czego w pierwszej ciazy nie robilam....
Czy was dziewczyny bolą pochwiny i czasami jakby takie parcie...mnie wczoraj tak strasznie pachwiny bolały...niby mam jedna ciaze za sobą ale i tak czasami nie wiem co sie dzieje...jakby to pierwsza ciąża była....macica sie powieksza i tak mnie boli nie pamietam jak to bylo za pierwszym raem
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Ja tak po krutce napisze co u mnie, a póżniej odpisze a wasze posty, tylko z góry przepraszam, że nie na wszystie bo nie dam rady
Po pierwsze tyle napisałyście, ze ledwo dozytałam
Po drugie. od wczoraj temp mam nie wiele powyżej 35C i chodze ja cień, w ogóle nie moge sie ogarnąć i w ogóle jakos mam wszystko w nosie, bo nie mam na nic siły. Cisnienie tez chyba nie za wesołe, ale nie mam ciśnieniomierza wiec nie wiem jak niskie jest
Po trzecie od wczoraj mam chore dzeicko, Oskarek dostał 39C gorączki, bez innych obajawów i do dzis ona sie utrzymuje mimo że ja zbijam. Dzis miałąm zrobic sobei badania krwi i moczu{ po zakońzonych pigułkach na grzybka} a zamiast do laboratorium musiałam jechac z małym do pediatry. Okazało się że ma poczatek anginy, więc w aptece poszło tez ie mało kasy. Oskar przy tym marudny, a ja chodzący cień. Dobrze, że chociaz obiad na dzis mam gotowy, bo chya bysmy nie jedli. Takim to sposobem do laboratorium musze isc jutro
kasiah śliczne nosisz maleństwo
ninoczka ja z przeziębieniem poszła bym do internisty. Na gorączke i ból mozna brać paracetamol a na ból gardła tantum werde lub hasco sept. Ja chascosepe sie leczyłam w poprzedniej ciązy i na początku tej. A poród rodzinny w wększości szpitali jest teaz bęzpłątn i mozliwy, ale z tego co wiem to nie we wszystkich. Może lepiej zadzwonic do szpitala i zapytać
Asieńka ja takiej poduszki nie używałam i nie zamierzam jak na rzie jej kupwac i tym razem, choc słyszałam że jest pomocna i wele osób jachwali.
Monikaśliczny brzuszek
ula jeszcze nie dokonałam wyboru w którym szpitalu będe rodzić
Monika Badania na glukoze i zwykłą morfologie można zrobic od razu. Najpierw i tak poieraja krew by sparwdzic cukier na zczo i wówczas mogą ci pobrac na morfologie, a póżniej pobierają drugi raz po wypicu glukozy.
Montresor[/b
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
kelis to fajnie, ze zajęcia sie podobaja i że tam uświadamiaja mężów jaka wielka pomoc jest potzrebna kobiecie w ciąży.Mojemu meżowi by sie to przydało, bo czasem mam wrażenie ze on myśle ze ja moge wsystko co przed ciążą. Skoro nie mam kaszlu kataru i gorączki, i wszystko na swoim miejscu to widocznie jestem calkiem zdrowa, swietnie się czuje i wszystko mogę.
agat ja do roku czasu miałam bardzo grzeczne dziecko{ oczywiście wstawałam w nocy i go karmiałam, przewijałam, był chory więc musiałam sie nim bardziej zająć niż zdrowym niemowlakiem, czasem miał gorsze dni} ale ogólnie był spokojnym dzieckiem. Dopiero jak zaczał chodzic i poznawac swiat wszedł w niego mały daibełek. Ale chyba w tym wieku wszystkie dzieci są żywe i ciekawe świata, oraz prubuja zobaczyć na ile im pozwolimy.
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
ela ja mam zrobiona taka liste, tyle że na niej wielu zeczy nie ma, bo mam je po synku i skoda mi kupowac cos co już posiadam np wózek czy nosidelko albo recznik z kapturem, kocyk gruby, śpiworek, kombinezon. za to na pewno musze kupic pampersy, kosmetyki, rzeczy dla siebie do szpitala,butelki, smoczki może laktator kupie{ o ostatnio porzyczałam}
mamuśka ja czasem czuje parcie, ale pachwiny mnie nie bolą
A ja mam pytanie czy czasem pijecie karmi??? W necie zdania sa podzielone więc chciała bym usłyszec wasza opinię, bo ja czasem mam ochote. Oczywiście nie często.
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Maju myślę, że jak masz ochotę na karmi to śmiało możesz się napić,bo przecież nie zawiera alkoholu, bynajmniej nie na tyle żeby mogło zaszkodzić . Moje znajome jak miały ochotę na piwo to kupowały nawet jakieś inne piwka bez zawartości alkoh, tyle że smakowały jak piwo. Ja nie piję bo po prostu nie mam ochoty na takie smaki, ale gdyby mnie naszło na pewno bym sobie kupiła.
Zrobiłam listę potrzebnych rzeczy dla maluszka i mnie, i dodatkowo listę co na pewno muszę zabrać do szpitala.
Oto co ja wypisałam potrzebne dla maluszka:
* łóżeczko + materac+ pościel
* wanienka i ewentualnie podkład z gąbki lub plastikowy,
* wózek + akcesoria
* pieluchy tetrowe 8-9 szt
* pieluchy flanelowe 4-5 szt
* pieluszki jednorazowe
* chusteczki nawilżane,
* Smoczek uspakajający chociaż 1,
* Butelka,
* Ręczniki z kapturkiem ok 3 szt,
* ubranka- wedle uznania ile ,
* Kocyk cieplejszy i cieńszy,
* kombinezon zimowy,
* termometr do wody i do ciała,
* nożyczki, szczotka do włosów,
*Rożek-lub nie
* Kosmetyki do kąpieli,
* oliwka lub balsam,
* Krem przeciw odparzeniom- najlepiej z tlenkiem cynku,
* krem chroniący np przed mrozem z filtrem co najmniej SPF 30,
* Krem aby zapobiegać podrażnieniom,
* gaziki jałowe i sól fizjologiczna, Coś do pępuszka
* podkłady do przewijania kilka sztuk, sprawdzą się przy przebieraniu np u kogoś,
* proszek i płyn dziecięcy,
* aspirator do noska,
* mleko modyfikowane chociaż 1 op,
* Lampka nocna - najlepiej z regulacją światła,
Jeśli którejś jeszcze coś przychodzi na myśl z rzeczy takich niezbędnych ,to piszcie, może o czymś zapomniałam bo tyle tego jest.