BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #924128 przez Stokrotka34
Ela super wiesci:-) dobrze ze mas juz stres z glowy do nastepnego badania:-)

Martadiana no to mialas przeboje:-\ ale dobrze ze wszystko oki!! Uroczy sen:-D to kto byl tatusiem:-) ?

Maja dzisiaj moja mama mowila ze ciocia tez ma 35 stopni i ze byla u lekarza ponoc to jakis wirus:-\

To mam problem co zrobic z tym laktatorem, nakrecilam sie troche na kp ale z drugiej strony boje sie ze nie dam fizycznie rady z dwojka i bede sciagac i karmic z tatusiem:-) hymmmm moze poszukam jakis uzywany:-)

Jej mi juz slabo na sama myslo glukozie :-( ostatnio moj zoladek zwariowal:-(

Aniołek Zosia 09.01.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #924130 przez Mamuśka 2222
Agat napewno zachęcam do zalożenia karty rossnę w rossmannie ja założyłam dawno temu i mam 10% zniżki na artykuły dzieciece sa dodatkowe promocje z ta kartą są prezenty dla dzieci na urodziny czasami robią też promocje na cały asortyment 20 %,wystarczy 6 razy na trzy m-c zrobić zakupy zeby karta byla cały czas aktywna....

Ja drugi raz zakupiłam laktator ręczny bo elektrycznego sie troszke balam...przy pierwszym dziecku mialam zwykly taki za 50 zł z apteki bardzo dobry dlugo mi służył lecz sie popsuł teraz też mam reczny z lovi ale jest nowy wiec jeszcze go nie urzywałam i nie powiem czy dobry czy nie sama musze sprawdzic :huh:
octenisept jak najbardziej do przemywania wszelkich ran jest dobry!

Martadiana też bym sie przestraszyła tak jak ty....na szczeście wszystko ok :)

10 lata 3 miesiąc temu #924131 przez Stokrotka34
Mamuska a jak zalozyc ta karte?

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #924146 przez Mamuśka 2222
Dzieńdobry :)

Wystarczy poprosić kasjerke o taką kartę,jeśli już macie dziecko do 3 lat to wpisujecie w kartę dziecko,a jeśli nie macie dziecka do 3 lat to rejestrujecie karte na ciąże...na początek jest 3 procent rabatu ale rabat wzrasta co kwartał,tak jak pisalam ja już mam 10 procent...3% to narazie malutko ale sa zawsze dodatkowe promocje,trzeba tylko zaglądać na stronę rossnet.pl i tam jest zakładka rossnę tam macie wasz profil i wszystkie promocje skierowane dla was...

10 lata 3 miesiąc temu #924154 przez agat
Martadiana cieszę się, że wszystko w porządku. No i współczuję stresów.

Mamuśka kartę rossnę mam, już chyba z 8% na niej. Niby mało, ale zawsze jakieś 2 zł mniej na rachunku :)

10 lata 3 miesiąc temu #924158 przez chasiami
Witam!
Strasznie rozpisałyście się, a ja szczerze mowiąc mam dosyc, wczoraj był dzień mega.
Z rana wstałam i zaczęłam sprzątac (bo wiedziałam ze mają goście byc) i dobrze ze z rana bo potem zadzwonili teście że chcą wpasc na chwilę na kawe, jak pojechali to ja szybkim tempem obiad, żeby M jak wróci z pracy pojadł od razu, potem razem z nim po sklepach, jak przyjechaliśmy to wujek (sąsiad) miał urodziny, polecielismy złożyc życzenia i za chwilę do domu, bo własnie przyjechali goście.
A mielismy spotkanie świadków mój M idzie za świadka i chciał sie ze świadkową dogadac co do ślubu.

Powiedzcie same masakra :(
Potem nie potrafiłam zasnąc a dzisiaj wstałam z humorem "wisielczym" czyli jakby to powiedziec mam tak jakby doła ale bez konkretnej przyczyny, chyba po porostu mnie te imprezy troche ostatnio przerastają :(

W sobote na urodziny do kuzyna (sąsiad) a drugi sąsiad zaprosił nas jednocześnie na parapetówke, M pójdzie na parapetówke a ja na urodziny z Alicją,
A w niedziele roczek :(

Wybaczcie ale nienadrobie wpisów, a musiałam wam sie wyżalic, niby nie ma czym, ale mam dosyc :(

10 lata 3 miesiąc temu #924168 przez mama89muminka
Dzien dobry

Ja tez nie wyspana, musialm wstac o 5, jaksie okazalo niepotrzebnie, ale cala noc spac.nie moglam. Nie wiem czy za duzo mysle, bo osttnio mamy sporo problemow, czy tak ma byc i juz...

A juz we wtorek usg, wtedy spokojnie moge zdecydowac czy potrzebne zakupy ubrankowe czy nie. Wiadomo,dla chlopca duzo kupowac noe bede.

Przrpraszam, ale nie mam sily dzis na pisanie, po nieprzespanej nocy marze tylkoo odpoczynku, ale samo sie w domu nic nie zrobi :dry:
Odezwe sie jak odzyskam troche sil.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #924212 przez ela85
Witam i ja w piękny dzień :)
Martadina to rzeczywiście miałaś stres, ale dobrze że sprawdziłaś i że wiesz że jest ok.
Chasiami ty to kobieto masz życie w biegu, wcale ci się nie dziwię że troche czujesz się zmęczona. A co do humorku to rozchmurz się, bo zobacz jak pięknie na zewnątrz :)
Mama muminka ja też prawie każdej nocy nie mogę spać, i to zawsze tak mam, że budzę się między 2-3 i do 5 nie śpię.
Czy wiecie coś jak ninoczka bo już długo nie pisała_??

10 lata 3 miesiąc temu #924220 przez maja001
Witajcie
mamuśka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ela fajne wiadomości o ślicznie rozwiającym się maluszku, A to ze się marwiłas przed wizyta wcale się nie dziwie ja prenaalne mam 23 09 i tez zapewne będe sie stresowac czy z dzidzia wszystko dobrze.
martadiana to miałas przezycie, dobrze ze udałaś sie na pogotowie i cię zbadali.Myśle ze skoro dobrze się czujes to możliwe ze to była jakas stara krew albo jakąs żyłka pęknięta
chiasami oj tyle imprez i spotkań na raz to chyba każdego by zmeczyło, a zwłąszcza kogos kto jest w ciązy i ma prawo byc zmęczony.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

mamomuminkaodpoczywaj więc i jak dojdziesz do siebie to napisz.

10 lata 3 miesiąc temu #924227 przez Stokrotka34
Chasiami ja wcale sie nie dziwie ze ilosc imprez Cie przerasta, w koncu jestes w ciazy i masz mala Alicje, a depresje to chyba tez urok ciazy.
Ty nie wyrabiasz bo masz nadmiar obowiazkow, a ja z nudow:-\

Aaaa te zwiazki to pokrecone, z facetami iezko bez nich tez:-)

Ela a u mnie dalej szaro buro i ponuro:-( daj troche tego sloneczka:-)

Chyba zmoglo ja to chorobska, ale tez juz sie martwie

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #924243 przez Monika_1985
Wczoraj nie dałam rady już nic do Was napisać bo biegałam cały dzień z mężem. Na szczęście udało nam się kupić wszystko do ocieplenia ściany i dziś już mogę odpocząć. Nie wiem chasiami jak Ty dajesz radę bo ja wczoraj padłam o 21:30 a wstałam o 8:00 ;). Koniecznie musisz w końcu zrobić sobie przerwę bo tak długo już nie wytrzymasz.

Ja w końcu też zapisałam się do szkoły rodzenia ale idziemy dopiero 16.10 na pierwsze spotkanie. U nas są 4 spotkania po 2 godziny, 1 raz w tygodniu. :)

Maju a jak Twoje fizyczne samopoczucie? Trochę lepiej? Dużo zdrówka życzę dla Ciebie i Oskarka. Ja za pieniążki z ZUSu niewiele kupiłam dla maluszka, starczyło mi tylko na nowy stanik i od razu kupiłam taki do karmienia.. a tak to wszystko poszło na remont i kredyty :S

Mamuśka raz kupiłam sobie karmi ale wylałam bo mi nie smakowało, a raz kupiłam warkę cytrynową taką 0% ale to nie smakowało ani jak piwo ani jak lemoniada więc odpuściłam. Bardziej mi smutno, że w tym roku zimą grzańca sobie nie wypiję ;)

A odnośnie laktatora już nie pamiętam ale któraś z Was polecała jakiś laktator elektryczny. Niestety nie pamiętam nazwy. Może podpowiecie?

Elu to my jakby jesteśmy na jednym etapie :D Nasze dzieci ważą prawie identycznie a i badania czekają nas te same. To życzę nam obu powodzenia na glukozie :)

Martadiana co za stres Cię spotkał.. dobrze, że to nic takiego. Pewnie jakaś żyłka pękła. Teraz to się oszczędzaj i oszczędzaj i jeszcze raz oszczędzaj! :)

Mamuśka dobrze zrozumiałam, że aby karta była aktywna trzeba w ciągu 3 miesięcy zawsze zrobić 6 razy zakupy?

Ja też się zastanawiałam ostatnio co u ninoczki. Mam nadzieję, że wszystko okej tylko nie ma czasu.

10 lata 3 miesiąc temu #924266 przez kasiah06
monika dobrze, że pieniążki już przyszły :)
maja ja karmi akurat nie piłam, ale jak były takie upały to czasem kupowałam sobie Bavarię-smakuje jak normalne piwko a ma 0,0% :) a karmi moim zdaniem można jak tylko masz ochotę ;)

ela super że u Twojego synusia wszystko OK :)
martadiana nie zazdroszczę przeżyć,wyobrażam sobie Twoje nerwy...ale najważniejsze,że byłaś się zbadać i wszystko jest dobrze :)
mamuśka dzięki za info, muszę koniecznie założyć kartę :)
chasiami masz prawo mieć spadek formy, i tak Cię podziwiam że tak dajesz radę ogarniać to wszystko jeszcze z małą Alicją...a my jesteśmy po to żeby się wygadać... :)

Ninoczka pewnie wygrzewa się w wyrku,ale też się o nią martwię...

Widziałam ,że robicie już listy ja jakoś nie mogę się zabrać mam tą pierwszą wyprawkową,którą kiedyś już tu wrzuciłam ale jakoś nie mogę się zabrać za jej modyfikację :unsure:

A ja mam dzisiaj takiego lenia że aż wstyd,rano byłam na spacerze z moim psiakiem, potem na zakupach i od tej pory zaległam i nawet nie mogę się zmotywować co by naczynia pozmywać :P masakra jakaś...

10 lata 3 miesiąc temu #924269 przez Monika_1985
Kasiah to tak jak ja. Po prostu trzeba zrobić sobie dzień lenia i nie mieć wyrzutów sumienia :silly:

10 lata 3 miesiąc temu #924271 przez Stokrotka34
Dziewczyny z tym leniem dolaczam sie do Was:-) nic mi sie dzisiaj nie chce:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #924291 przez martadiana
Ojj ja tez mam lenia masakrycznego. Jeszcze moj facet teraz pracuje jak szalony bo zbiera na nowy samochod to tak sie nudze ze masakra w ciagu dnia to 2 godziny sie z nim widze i juz mi teskno do niego :( ale niech pracuje :) kupi samochod albo w tym albo w nasteppnym miesiacu i bedzie luzniej troche :))

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia