BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #924541 przez Monika_1985
Mon.tresor :blink: . Rany, dobrze, że wszystko jest dobrze z Tobą i maluszkiem. Jednak nawet nie wyobrażam sobie ile się stresu najadłaś. Odpoczywaj jak najwięcej i nie stresuj się jeszcze dodatkowo menem.

Mnie natomiast zakłuje czasami z boku brzucha jak źle wstanę albo za dużo się śmieję czy próbuję się wysmarkać. Tak jakby jakiś mięsień czy ścięgno się tak rozciągało na maksa. Trochę jak skurcz łydki, który oczywiście też mnie dziś w nocy spotkał :S . Zastanawiam się czy oprócz witamin, które biorę nie zakupić sobie dodatkowo magnezu. No i w głowie też czasami mi się zakręci. Ogólnie jak stara babcia :laugh:

Ulka szkoła rodzenia do której się zapisałam jest bezpłatna. Trzeba tylko zdeklarować się na położną środowiskową u nich.

Dziś mąż z kolegą ocieplają pokój. Mam nadzieję, że pójdzie im to sprawnie no i, że będzie to mniej kosztować niż miało. Chociaż przy remontach nigdy się to nie zdarza ;).

Luska a dziś rano się zastanawiałam, że Ciebie też dawno nie było :). Pyzy drożdżowe sama robisz? To faktycznie żeś sobie dała robotę ;) Chociaż z chęcią bym przyjechała do Ciebie na obiad. :P

Chasiami ja nie wiem jak Ty dajesz radę z tymi imprezami, my wczoraj byliśmy z mężem u znajomych do 1:00 i w ogóle się nie wyspałam, od rana chodziłam zmęczona i zła jak osa. ;)
Podziękowania: ulka1983

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #924545 przez maja001
ela świetna postawa małżęńska, oby więcej małżęństw miało takie podejście jak wy, tylko pogratulować.
Montresor oj biedna ty jesteś z tym leżeniem ,a lle jak trzeba to trzeba, wszystko się zrobi dla dobra maleństwa i ty też dasz radę. Moja sasiadka leżala całe 9 miesięcy bo miał zagrozona ciąże, a tobie została połowa. Może to marne pocieszenie, ale zawsze jakies jest. Jeśli chodzi o pobieranie krwi to dziwie się ze pielęgniarki nie kazali ci przed badaniem napic sie wody, wówczas krew leci ciurkiem. Mojego synka kuli w szpitali 5 razy bo krew mu nie chciał lecieć, dopiero pediatra kazała go napoic wodą i dopiero pobrać i problem z pobraniem się skonczył
ula, luska dzieki dziewczyny za info z podawaniem tych leków na zmiane, nie wiedziałam
luśka zdrówka dla synka, niech katarek mu szybko przejdzie. Chyba panuje jekais wirus, bo dużo dzieci właśnie choruje

Oskarek juz trochę lepiej tzn wczoraj wieczorem miał 38C a nie 40C, dzis gorączki nie maił z rana, nawet zabrałąm go troche na spacer, bo taka ładna pogoda. Oby było już tylko lepiej, bo mały nie chce mi jeść ani brac syropów. po drodze kupąłm sobie tez spodnie na gumce, ale jednak jak siedze w nich to wydają mi się troche za ciasne, jednak poprzecinałam w środku gumki więc ne oddam juz. najwyzej bede je miał po porodzie.
Dziewczyny a czy wy macie spodnie takie ciążowe??? Ja mam jedne i dzis zamierzałam kupic drugie, ale koszt u mnie 90zł i stwiedziłam, ze szkoda kasy na te 4 miesiace, bo pózniej i tak ich nigdzie nie założe

10 lata 3 miesiąc temu #924546 przez chasiami
Witam!
Wczoraj zrobiłam sobie dzień lenia :)
Ale dzisiaj za to jechałam kupic sukienke na wesele brata (bo musze miec 2 sukienki bo wiecie jak 2 letnie dziecko sie karmi? :P )
Kupiłam i skrócą ją troche i do odbioru w środe to sie pochwale :)

Dziekuje za zrozumienie :) i że sie mogłam wyżalic :)
Dzisiaj i jutro znów imprezy, ale chyba taki mój los :P
Pozdrawiam

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #924569 przez ela85
Witam się i ja w sobotnie popołudnie już z Nl.
Ciężko zapamiętać co wasze posty zawierają, więc napiszę ogólnie.
Któraś pytała o kłucia jakby igłą, czasami mam takie po jednej lub drugiej stroie tak jak sa jajniki, czzsem też czyję takie samo coś w pipce. Chociaż od kiedy łykam magnez mniej to odczuwam tak jak i mniej odczuwam jakieś bóle brzucha. Zauważyłam też u siebie coś takiego, że zawsze na początku każdego nowego t.c w nocy lub nad ranem dość mocne ciągnięcie w dole brzucha, które jest tylko odczuwalne parę dni, tak jakby zawsze na początku tc wszystko się rozciągało.
Monika na skurcze łydek jak najbardziej magnez i trzeba stanąć na nodze i palce pociągać w stronę przegubia.
Mój synuś dzisiaj bardzo aktywny od samego wczesnego ranka, w samolocie też i teraz jak odpoczywam daje o sobie znaki :laugh: . Dziewczyny czy puchną wam nogi lub ręce? Pytam , bo mi dziś trochę spuchły stopy i nie wiem czy po podróży czy tak już się zaczyna. Zauważyłam też, że jak zakładam skarpetki, nawet stopki to troche puchną, a jak chodzę bez to mniej lyb wcale.
Maja co do ubrań ciążowych, to ja już dawno chodzę w takich spodniach, bo mi po prostu było ciasno zwłaszcza jak siedziałam. Dostałam w spadku od bratowej, tylko skróciłam takie jakby dresy ale nie takie typowe sportowe mam ich 2 pary ale jedne czekają na większy rozmiar, bo są większe. A i jeszcze mam jansy też z panelem, je kupiłam w tamtej ciązy, ale nie zdążyłam ich użyć, więc teraz są jak znalazł ;) Jeszcze teraz kupiłma na necie getry ciązowe, powiem szczerze, że bez tych spodni to bym chyba w domu siedziała, bo tak mi wszystko gdzieś przeszkadzało.Ale się rozpisałam :laugh:

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #924602 przez Monika_1985
Maju ja mam tylko jedne jeansy ciążowe "na wyjścia". Poza tym chodzę w normalnych spodniach dresowych. Potrzebowałabym jakieś legginsy ale też nieciążowe bo też mi żal kasy by kupować sobie spodnie na 4 miesiące.

Chasiami pokaż pokaż, uwielbiam sukienki :)))

Elu mi jeszcze nic nie puchnie ale poważnie zastanawiam się nad rajstopami/pończochami antyżylakowymi bo u nas to rodzinne. Tylko to kolejne 50-60 zł. :unsure:

Edit:

Dziś rano odnieśliśmy sukces. W końcu tatuś poczuł jak się synuś rusza :laugh:

Gdzie się wszystkie podziałyście? :)

10 lata 3 miesiąc temu #924695 przez kasiah06
chasiami przyłączam się do prośby Moniki:pokaż sukienkę :laugh:
maja ja typowo ciążowe to mam tylko spodnie (które kupiłam za kartę podarunkową) i jedne legginsy z biedronki (za 15zł) w których pomykam w domu,a tak to chodzę w tunikach pożyczonych od mamy, swoich swetrach takich które miałam oversize i ostatnio przyhaczyłam w lumpku dwie bluzki ciążowe po 2zł. Mi sen z powiek spędza kurtka zimowa bo moje płaszczyki są dopasowane i nie mam szans w nie wejść, a wydać tyle kasy na chwilę to grzech...poluję w lumpach ale bezskutecznie na razie :(
monika to tata pewnie zadowolony :) mój też zawsze się cieszy jak poczuje młodego ;)
ela mi też puchną nogi :( a i żylaki tak jak u Moniki są u nas rodzinne niestety , do tego strasznie pękają mi żyłki na nogach :(

U nas wczoraj była piękna pogoda,pojechałam z mężem - on na studia a ja połaziłam po galerii handlowej.Oczywiście nie mogłam się oprzeć i kupiłam wodną kulę z misiem do pokoju synusia ;) A w drodze powrotnej wjechaliśmy do sklepu gdzie jest wszystko dla dzieci i wybraliśmy wózek :cheer: Popołudniu wybraliśmy się na działkę złapać trochę słoneczka i dzionek się skończył :) Dzisiaj za to od rana pada i nawet mojego psiaka siłą trzeba było na spacer wyciągać :(

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #924697 przez ela85
Witam niedzielnie.
Dzisiaj rano podczas podcierania po siusiu zoobaczyłam trochę sluzu z zabarwieniem lekkim jakby krwią, trochę się wystraszyłam, ale narazie nic więcej się nie dzieje. Ale tak myślę czy to troszkę nie po przywitaniu się z mężem ;).
Dziewczyny u mnie też w rodzinie są skłonności do żylaków i naczynek na nogach, ja już trochę naczynek miałam przed ciąża, więc trochę się boję jak będą wyglądały moje nogi po ciąży.
My wczoraj byliśmy na zakupach, ale takich do domu, a dziś mykamy zaraz na kiermasz z rzeczami dla dzieci, tyle że używanymi- może coś wyszukam fajnego.
Dziewczyny jeśli chodzi o ubrania ciążowe to jak najbardziej mogeę wam polecić te getry o których wam pisałam wcześniej, właśnie dziś w nie wskoczyłam i powiem tak, nie prześwitują,, fajnie dolegają, i nie cisną a dałam za nie 20 coś to już z przesyłką.

10 lata 3 miesiąc temu #924703 przez maja001
Witajcie
Ja też mam jedne spodnie ciążowe i 2 pary getrów, i przekonałyście mnie że to wystarczy
elafajnie, że podróż przebiegłą szczęśliwie i już jestes w NL. Mi nogi nie puchna. za to palce w poprzedniej ciązy u rak mi puchły, To normalny objaw, bo w ciązy zatrzymuje się woda w organizmie.
Monika w końcu mąz poczł sie prawdziwym tatusiem, skoro poczuł dzidzię. :)
Ja wczoraj tez byłąm w galerii, szukałam kozaków dla siebie, ale chyba jescze za wcześnie. Za to kupiłam dwa kaftaniki dla maleństwa i kocyk cieńki uwaga różowy tzn amarantowy. Ale wzięłam taki kolor, bo był ostatni a bardzo mi sie podobał, za to turkusowych było jeszcze sporo, a można odmienic w razie czego. 23 09 jak dowiem sie płci i bede wracac z prenatalnych to najwyzej odmienie.

10 lata 3 miesiąc temu #924714 przez ulka1983
hej :) moje dziewczynki wyjechały na wycieczkę do Solca Kujawskiego na dinozaury i karuzele z moją siostrą i szwagrem a ja mam nyguśną niedzielę chociaż tez mnie kusiło zeby jechać ale niestety podbrzusze i w kanale rodnym mnie pobolewa więc leżę grzecznie B)

Stokrotka a co lekarz powiedział na te kłucia w pochwie ?

Martadiana już nie długo nie będziesz sie nudzić :)

Luśka ale wybierz konkretnie dla dziewczynki bo jak zamienimy sie to zeby kłopotu potem nie było :laugh: ;) ja wybieram najpierw dla chłopca :whistle: w sumie zawsze przed porodem miałam opcję dla chłopca i dla dziewczynki w razie co ;) najczęściej pisze na laptopie ale czasami na tablecie ale że co tylko moje ci ucina :S to chyba mało ważne rzeczy piszę :P dziewczyny na innym forum pisały ze właśnie jak czytaja na komórce albo na tablecie to im posty ucina ;)

10 lata 3 miesiąc temu #924733 przez studentkaae
witam w mój dzień lenia... wstałam dzis przed 9, zjadłam śniadanie, poszłam znowu do łóżka, wstałam o 12:30, zrobiłam obiad na szybko, zjadłam i chyba zaraz pójdę znów poleżeć. ale leniuchowo mam dziś, że szok.
słaba jakaś jestem, pogoda kiszka, mgła, zero słońca, więc może to też temu :dry:

Kasiah - jaki wózek wybraliście? pochwal się? bo ja nadal w tym temacie dylematy mam.

Ula - korzystaj z sytuacji i odpoczywaj!

kurcze, mi też Dziewczyny na nogach robią się takie pajączki, i gorzej, że nie ma się co łudzić, ale po ciąży to raczej nie zejdzie i kremów na to chyba nie ma nawet.

ja ze spodni ciążowych to mam jedne jeansy od koleżanki, a tak to chodzę w niektórych swoich, co takie luźniejsze są no i uwielbiam takie na gumce typu alladynki czy haremki czy jak sie tam one zwą, ale mega wygodne, w reserved kupiłam już dawno i rosną jakby ze mną.

kurcze no, a mój mąż jakoś nie ma szczęścia i jeszcze nie poczuł Małego, nawet juz moja siostra i mama pczuły, a jak on przykłada rękę to sie uspokaja :P respekt przed tatą czuje czy co ;)

10 lata 3 miesiąc temu #924738 przez maja001
A ja mam pytanie, kiedy planujecie poprac ubranka dla dzidziusia???
ja myśle ze w połowie pażdziernika popiorę jak bedzie jakis dziń z ładną pogoda, tak tez prałam przed narodzeniem Oskarka, bo póniej moze byc cięzko z suszeniem

10 lata 3 miesiąc temu #924742 przez studentkaae
Dziewczynki, od jutra w biedronce jest komplet pościeli tzn. kołderka i poduszka za 39,99 zł www.promobaby.pl/promocja-20565.html
ale rozmiar kołderki to 100 x 135 cm.
ja będę mieć łóżeczko klasyczne o wymiarach 90 x 120 cm. to jaki rozmiar pościeli radzicie? może być ten 100 x 135 czy za duży by był??
bo jak tak patrzę na allegro to większy wybór jest w tej pościeli właśnie na 100 x135 cm.

Maja - no ja już wstępnie ciuszki mam poprane raz, ale w zwykłym proszku. teraz muszę przeprać w loveli, ale to chyba dopiero jakoś w listopadzie chyba, bo jak za szybko to potem w tej komodzie takie nieświeże mi sie wydaje, że będzie :unsure:

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #924748 przez ela85
Wróciliśmy, powiem wam dziewczynki że cieszę się że pojechaliśmy na ten kiermasz z używanymi rzeczami dla dzieci. kupiłam 3 siaty na rozm 74 i parę zabawek takich, które upiorę. Nie które ubranka po 0.50 euro centy, więc na prawdę warto było :)
Studentkaae kołderka w takim rozmiarze jak piszesz na pewno posłuży trochę dłużej, ale czy przez to że będzie jej więcej w łóżeczku nie będzie dzidziusiowi za ciężko?
Maja ja wszystkie ciuszki co kupuję używane wstępnie od razu piorę w normalnym proszku, a nowe jak i te używane zamierzam później poprać tak około listopada, niektóre moje znajome jak prały dużo wcześniej pakowały te ciuszki w worki próżniowe i miały również świeże.
Ulka korzystaj i odpoczywaj ile się da.
A to moje dzisiejsze łupy:

10 lata 3 miesiąc temu #924754 przez Monika_1985
Kasiah pewnie zaraz asortyment lumpkowy bardziej zapełni się zimowymi rzeczami to będzie łatwiej coś znaleźć. Ja mam jedną zimówkę bombkę i mam nadzieję, że się w nią zmieszczę za jakiś czas. Na razie w nią wchodzę ;).

Tata na pewno zadowolony. Stwierdził, że mam obcego w brzuchu :laugh:

Ela zostałam namówiona i kupiłam sobie dwie pary tych legginsów. Tzn. wzięłam sobie nieciążowe więc jeszcze tańsze ;) Miałam już nic nie kupować w tym miesiącu hehe. Gratuluję udanych zakupów, masz spokój już na dłuższy czas :)

Ja chyba też ciuszki popiorę w listopadzie. W sumie już zacznie się sezon grzewczy więc nie powinno być kłopotów z wysuszeniem.

Ulka korzystaj z ciszy i spokoju w domu :)

10 lata 3 miesiąc temu #924759 przez Stokrotka34
Czesc Dziewczyny:-)
ja tez sie martwie o kurtke zimowa ala na fb jest taka grupa sprzedazowa mama w miescie wroclaw czy jakos tak mam nadzieje ze tam uda mi sie cos kupic:-)

Ja caly czas smigam w getrach, kupilam tez uzywane jeans ale one tylko na wyjscie specjalne;-) wole moje getry z hm :-)

Ela super zakupki !! Fajnie ze mozna na zywo sobie powybierac i obejrzec:-)

Ulka moj lekasz do wylewnych nie nalezy jak go spytalam czy mam sie tym przejmowac to powiedzial ze nie, ja mam te klucia juz od dluzszego czasu, ale tak co jakis czas.

A ja doszlam do wniosku ze z posciela to chyba jeszcze czas, bo z tego co wyczytalam to dla noworodkow sie nie uzywa.
Kupie najpierw kocyki, jeden minky bo sa super a drugi jakis zwyczajny:-)

Ja wczoraj dorobilam sie wozka i sama nie wiem co o nim myslec...wozek w super stanie za 350 zl co w przypadku wozka dla bliznikaow jak za darmo, ale mie jest taki jaki mi sie marzyl:-\ i tak dziwnie mi:-\

Kurcze a moje maluchy czuje tylko ja.

Aniołek Zosia 09.01.2014

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia