BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #925409 przez martadiana
mamamuminka to super ze moze byc dziewczynka gratulacje bedzie parka :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a ja wczoraj juz przysypialam i takiego kopniaka dostalam ze ze strachu podskoczylam az pozniej balam sie zasnac zeby mnie znowu tak nie kopnela .. moj mowi ze mala jest ostro nerwowa ciekawe czy sie sprawdzi heh

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #925416 przez kasiah06
mamomuminka no to do czwartku trzymam kciuki za dziewczynkę :)
studentaka dzięki :) co do poduszki to ja robię tak samo jak Ty ale właśnie do karmienia też chcę kupić :)
ulka biedaczko :( masz rację działaj żeby choróbsko w zarodku zdusić.Z tymi butami to teraz tak jest, nie ma sensu kupować drogich, sama też już nie raz się przejechałam :angry:
kelis mi osobiście bardziej podoba się jedo memo,ale to pewnie dlatego że ja wolę takie klasyki :)

Dzięki dziewczyny za opinie co do wózka :kiss: po waszych wpisach jestem już przekonana na 100%. W przyszłym tygodniu podjadę wpłacić zaliczkę i odbierzemy go w grudniu :)

10 lata 3 miesiąc temu #925421 przez maja001
Hej dziewczyny
Wczoraj was czytałam i dzisiaj, ale mam takiego doła że nie che mi się nawet pisać. nawet gdybym oś napisała to zapewne jakieś bzdury
wózeczki ładne stokrotka ten który pokazałas bardzo mi się podoba nawet kolorystycznie przypadł mi do gustu. kasiah śliczny ten wózeczk, la ja bym sie jednak zastanowila czy nie za bardzo brudzacy by był.
ela ciuski zakupiąś jak nowe.
ula a czy magnez to mozna brac jaki kolwiek czy raczej musi byc dla kobiet w ciązy???
luska zdrówka dla dzieciaków
Reszte jak się ogarne to napisze

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #925427 przez ela85
Witam wtorkowo!
Martadina nie koniecznie masz infekcję, jak piszesz że miałaś to tylko" po" . Może po prostu miałaś za sucho i powstały jakieś otarcia, też tak miałam kiedyś, mimo że wydaje się że jest sporo śluzu ,może być go nie wystarczająco, bo w ciąży niektóre kobiety mają nadmiar a niektóre za sucho. A co do badania moczu to nie musisz czekać na skierowanie od gina zrób sobie sama, zanieś poranne siuski i poproś że chcesz ogólne badanie moczu takie jak się robi ciężarnym, zapłacisz pewnie nie dużo a będziesz mieć pewność czy na pewno nie masz jakiś bakterii.
Mamo Muminka trzymam kciuki żeby była jednak dziewczynka i żeby było ok.
Ulka herbata z sokiem malinowym, imbir, gorące mleko z miodem i czosnek, a i oczywiście cebula kuruj się jak możesz, a gadaniem teściowej to się nie przejmuj puszczaj mimo uszu.
Maja hej co jest głowa do góry - rozejrzyj się dookoła i uśmiechnij się jutro będzie lepiej!!
Mój mąż też nadal nie czuje dzidziusia, zawsze jak go zawołam to jest cisza i się denerwuje że po co go wołałam:-)

10 lata 3 miesiąc temu #925430 przez ninoczka
No hejka.Wrocilam. A bylam gdzie? W szpitalu.Mialam temp noi z szyjka nie bardzo.Ogolnie musze byc pod nadzorem i ordynator ze powinnam rodzic w klinice w Bydgoszczy.Wiec niewiem jak bedzie.Jestem zmeczona narazie tym wszystkim

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #925435 przez ela85
Ninioczka kurcze a tak myślałam ostatnio, że coś za długo się nie odzywasz jak na przeziębienie. Odpoczywaj i leż nawet jak trzeba to całe dnie,a i oszczędzaj się nawet w pracach domowych, dobrze że lekarz zauważył, że coś z szyjką i będą to kontrolować, nie martw się będzie dobrze.
Dziewczynki wrzucam tabelkę z rozmiarami do 2 latek, może któraś będzie zainteresowana w razie jakiś okazji na większe ubranka:

Załączniki:

10 lata 3 miesiąc temu #925439 przez agat
Kurde dziewczyny no nie mogę Was ogarnąć :( Z czasem wolnym u mnie ostatnio kiepsko, a wy tak duuuużo piszecie ;)

Ninoczka oszczędzaj się, wszystko na pewno będzie dobrze. Dobrze, że ta szyjka wychwycona, trochę poleżysz, poodpoczywasz i na pewno się unormuje :)

Tematy wyprawki jeszcze jakoś mnie nie kręcą, ale pewnie dlatego, że większość rzeczy mam, więc nie zaczynam od zera. Niani elektronicznej nie mam, ale chyba w dwupokojowym mieszkaniu nie jest potrzebna, nie da się nie usłyszeć płaczu ;) Na wyjazdach używamy niani w telefonie - są takie aplikacje na smartfony, np baby monitor, które z powodzeniem zastąpią nianię elektroniczną :)

Ja się ostatnio czuję bardzo dobrze, brzuszek nie ciąży, plecy, nogi nie bolą. Jedynie klnę od kilku dni na hemoroida, który zaszczycił mnie swoją obecnością :/ :/ :/
A z milszych rzeczy w weekend byliśmy w Łodzi na meczach siatkarzy :) Bosko było :)

10 lata 3 miesiąc temu #925452 przez ninoczka
Ja dziewczyny wiem jedno w najblizszym czasie ostatnie zakupy robie tzn dla dzieci to wiadomo mozna cos dokupic ale dla siebie musze juz miec wszystko.Bo poszlam do szpitala i 1 koszule mialam i dobrze ze getry.I okazuje sie ze czlowiek jest nie gotowy.Wiec musze isc do sklepu i obkupic sie bo roznie bywa.A jak mi powiedzieli ze mam ciaz wysokiego ryzyka i powinnam do Bydgoszczy czasem polezec to dziekuje.Trza byc przygotowanym.Nie ma co czekac.

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu #925460 przez ela85
Ninoczka chciałam zapytać oczywiście jeśli mogę, czy miałaś jakieś " objawy " lub dolegliwości coś co by mogło sugerować że z szyjką coś się dzieje? Oczywiście jak nie chcesz nie odpowiadaj. Rozumiem ,że masz zalecenie leżenia, ale nie koniecznie w szpitalu? Bo jeśli zalecają ci jednak pobyt w szpitalu , to myślę że dla bezpieczeństwa powinnaś iść jeśli to konieczne. Trzymam kciuki i modlę się za nas wszystkie, żeby było ok.
Podziękowania: ulka1983

10 lata 3 miesiąc temu #925469 przez chasiami
ninioczka właśnie o tym pisałam, ja nawet nie mam jednej koszuli nocnej. A co do objawów to przyłączam się do eli z zapytaniem czy coś wcześniej czułaś? Bo mi w pierwszej ciąży szyjka zaczęła się kracac i moja gin była zdziwiona tym, ze ja nic kompletnie nic nie czułam i jestem ciekawa czy miałaś podobnie?

ela rozmiar i waga sie zgadza ale wiek niezawsze, bo Alicja miała roczek to miała 13 kg a wg tabeli to 2 letnie dziecko ma taką wagę.

Dziewczynki obiecywałam poprawe od imprez, ale szczerze to dzisiaj mieliśmy kołocz weselny (nie wiem czy u was jest taka tradycja ale u nas jest - rozwozi się kołocz weselnych po gościach, dalszej rodzinie i znajomych) i miało byc spokojnie, a jestem tak zmęczona ze nogi mi wchodzą do tyłka i boli mnie kośc łonowa :( i znów narzekam :P

10 lata 3 miesiąc temu #925474 przez Monika_1985
Montresor fajnie wyglądają te woreczki do sterylizacji butelek. Chociaż tak jak dziewczyny mam nadzieję, że będę mogła karmić piersią i takie gadżety nie przydadzą się za szybko :)

Mamo muminka będę trzymać kciuki by wszystko było dobrze na kolejnym usg i była dziewczynka :). A jak chcecie dać córeczce na imię?

Ulka i co byłaś u położnej lub lekarza?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kelis ja planuję chociaż nie wiem jak będzie w rzeczywistości aby mały spał w rożku i ewentualnie przykryje rożek kocykiem jeżeli będzie mu zimno.

Martadiana najważniejsze, że już wszystko okej. Sama mam czasami podobnie. Dlatego "po" siusiu i myju myju ;). Od jakiegoś czasu odpukać jest dobrze :). A ogólne badanie moczu (nie posiew) kosztuje około 9 zł w laboratoriach diagnostyka.

Maju ja planuje kupić magnez taki jaki Ela bierze bodajże czyli Asmag. Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam. Tylko chcę brać jedną tabletkę dziennie bo już biorę witaminki. więc aby nie przesadzić.

Ninoczka odpoczywaj duuuużo :*

10 lata 3 miesiąc temu #925495 przez ninoczka
ela chasiami objawow nie mialam zadnych.Bo chyba to ze napina mi sie brzuch to raczej te skurcze przepowiadajace ktore juz na naszym etapie bywaja.A zeby mnie tam pitka bolala czy no niewiem cos tam w macicy to nic a nic-raczej zdziwiona jestem.A trzeba lezec duzo odpoczywac ogolnie wiec tylko planuje robic konieczne wypady do sklepu po jakis akup i to tyle-zadnych odwiedzin imprez.no niestety chlopaszki dla mnie najwazniejsze.

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu #925504 przez Mon.tresor
Ninoczka, wiedziałam żeś w szpitalu. Tak coś czułam. Więc obie będziemy leżały, jak widzę. Ja też po zeszłym tygodniu już mam torbę spakowaną. Co prawda jeszcze nie rzeczy typowo na poród, bo mnie pewnie jeszcze na podtrzymanie pare razy wezmą, skoro już raz byłam... ale w październiku robię już zakupy porodowe dla siebie. Na razie tylko kosmetyczka, koszulka i spodnie do spania, para majtek i skarpetek, woda do picia i krakersy na przekąskę... wszystko spakowane i wrzucone pod łóżko i czekające na alarm, który każdy ma nadzieję że nie nadejdzie. Jak dokupię już rzeczy dla siebie na poród, to wymienię bieliznę i dorzucę też rzeczy dla Aleksa.

Majka - głowa do góry, nie smuć się, zawsze może być gorzej! :)

Wiecie co dziewczyny, ja to się cieszę, że wózek mogę mieć w d... Od biedy do maja pomęczę się z wózkiem po bracie, a od maja kupię jakąś porządną dobrą spacerówkę... O ile w ogóle będę korzystała z wózka, bo jak wspominałam chyba wolę chustę na razie.

Monika, ja chyba i tak kupię "na dzień dobry", choć będą na liście rzeczy najmniej potrzebnych i ostatnich. Bo tak czy tak się przydać może. W opakowaniu jest pięć woreczków, każdy po 20 użyć więc na 100 sterylek mamy.

Ulka - przyłączam się do apelu Moni jeśli chodzi o teściową.

Ja tam magnez mamie podkradam, jakiś z potasem...
No i oczywiście musicie mnie zbić, bo mama jechała do Rossmana, to pojechałam z nią :P Kupiłam oliwkę z Hippa do wyprawki i weszłam do pepco i oficjalnie mój Aleksander ma już kupione prawie wszystkie ciuszki! Kupiłam dziś mu kombinezon na zimię i półśpiochy. Zostało kupić parę pajacyków i czapeczka na dwór i będzie wsio. Więc jeszcze tylko chemia, jak to nazywam, czyli mydła, mydełka, oczyszczacze do noska, do pępka i masa innych dziwnych rzeczy. Później może wrzucę kombinezonik.
Ale po zakupach byłam meega zmęczona i musiałam się zdrzemnąć. Strasznie szybko się męczę, nie jestem do tego kompletnie przyzwyczajona.

10 lata 3 miesiąc temu #925505 przez mama89muminka
I znow na szybko...

Doczytalam, ale jestem okropnie zmeczona, zanioslam znajomej ubranka po mironie, umowilysmy sie, ze jk jej chlopaki wurosna to mi je odda, ale nie wiem czy bedzie sens wszystkie oddawac :p

Co do imienia dla dziewczynki na 100% chce Pola. Zastanawiam sie nad drugim, moze Adrianna, albo Anielka..

Wlasnie przebralam ubranka te najmniejsze, podostawalam troche od znajomej unisex i rozowe, wiec sytuacja nie wyglada tragicznie. No i spakowalam juz ubranka do szpitala na wyjscie. Pewbie cos nowego od siebie dokupie jak przejdzie mi kaska na konto.

Mam tak zatkany nos, ze nie wiem czy zasne, ale z drugiej sttony padam na twarz.

Odezwe sie jutro, w miare mozkiwosci przed wyjsciem do znajpmych. Dobrej nocki :)

10 lata 3 miesiąc temu #925513 przez Mon.tresor
A i co do skracającej się szyjki... pierwsze słyszę żeby to można było czuć. Jak mnie sprawdzali też pod tym kątem przez usg dopochwowe to testowali nacisk na szyjkę i jak ona na niego reaguje i kompletnie NIC nie czułam przy badaniu. Przecież my tam jesteśmy nieunerwione, jak mogłybyśmy więc cokolwiek czuć?
Poszłam zasięgnąć rady starszych i mamie szyjka się skracała całą ciążę z moim bratem i też nic nigdy nie czuła.
Swoją drogą mam takie dziwne bóle, jakby właśnie w środku, ale nie w brzuchu, tylko tak właśnie w tych okolicach, ale z tego co czytałam (boże, ja chyba nic innego nie robię jak czytam...) to tam są też jakieś więzadła które się rozciągają, a teraz przecież przed nami okres największego wzrostu i brzuszka i dzieciaczków, więc dodatkowo pobolewać może.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia