BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #925999 przez Stokrotka34
Mamomuminka nie martw sie na zapas, prosze,z jedna nerka ludzie tez moga normalnie funkcjonowac!!! Kiedys nawet ludzie nie wiedzieli ze maja jedna nerke i wychodzilo to przypadkiem przy innych badaniavch.

Trzymam mocno kciuki aby wszystkodobrze sie ulozylo i malutka miala wszystko oki!

Aniołek Zosia 09.01.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #926006 przez Mon.tresor
Majka, ja już mu to powiedziałam. Jego to nie obchodzi i to jest najgorsze... Nic totalnie go nie interesuje, bo to nie jego dziecko. Nie chcę tutaj mieszkać po porodzie, to najgorsza możliwa opcja z tego co widzę. Oni zawsze mają na zimę bardzo zimno w mieszkaniu i boję się że nie będę miała jak dogrzać dla mojego małego... Jak tu jest w zimę więcej niż 20 stopni to to jest cud, nawet jak brat był mały to było wiecznie zimno...
Nie przejmuj się na zapas badaniem, możliwe że to w aparacie coś źle odbierało, albo gdzieś się dzidzia ci tak ułożyła że coś przebijało, czy cokolwiek. Na pewno będzie wszystko dobrze.

Kelis, właśnie, tak mi się przypomina, mi też dopochwowe zrobili tylko na początku ciąży i teraz w szpitalu ale to jak sprawdzali mi szyjkę.

Chasiami, uważaj więc na siebie i daj znać co po wizycie!

Ja dziś leżę też i nic prawie nie robię, ani siły nie mam ani nic, okropnie boli mnie kręgosłup i miednica, nie mogę długo siedzieć...

To wszystko miałam wysłać wczoraj, ale sesja wygasła, ja nie zauważyłam i poszłam spać. Na szczęście rozgryzłam sposób na nie stracenie tego co zapisałam: Cofam stronę i klikam "szybka odpowiedź" pod tym postem pod którym pisałam i wszystko się ładnie pojawia jak było :)

Mamuśka, ja dzis nie sprawdzałam, ważę się zawsze u dziadków, ale podejrzewam że coś mi też przybyło, bo mam wrażenie że znów mi brzuch urósł, podobnie jak piersi.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mnie tata pytał, czy już do szkoły rodzenia popycham, to jak mu powiedziałam że dopiero od października to był zaskoczony że tak późno... Ale teraz to nie wiem czy pójdę, czy nie, bo nie wiem kompletnie jeszcze na czym stoję... może w trójmieście jednak będę chodziła do szkoły? ;>

Chasiami - Omega trzy to po prostu witamina D, w trzecim trymestrze wszystkie powinnyśmy stosować. Wit. D jako jedyna witamina ma swoje odbiorniki w każdej komórce naszego ciała (czyli wpływa na każdą pojedynczą komórkę w naszym organizmie), więc jest bardzo ważna zarówno dla mam jak i dla dzidzi. Twoja druga córa widzę bardzo duża, ale to chyba twój taki urok, Ala też duża się urodziła, prawda?

Kelis - gratulacje! :) :)

Agat - Octu ci się opił? Mam nadzieję, że nic mu nie jest, ale muszę powiedzieć, że brzmi to całkiem zabawnie.

Mamamuminka - nie przejmuj się, na pewno wszystko będzie dobrze. Stokrotka dobrze prawi, ludzie kiedyś bez nerki żyli całe życie i nic nie wiedzieli, po za tym teraz też masa ludzi żyje bez jednej bo drugą oddali, więc bez względu na wynik wszystko będzie ok, zobaczysz!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #926015 przez Stokrotka34
Dziewczyny wrzucam obiecane informacje o minky, pisałam do tej dziewczyny na fb a link jest do galerii jej prac
plus.google.com/photos/116312120891932583972/albums?banner=pwa

Dodatkowo jeszcze dla dziewczyn z Wrocławia i okolic może któraś będzie zainteresowana :-)
www.facebook.com/events/1488702931394488..._t=plan_user_invited

A i jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała :-) wydaje mi się że ciekawe :-)
alaantkoweblw.blogspot.com/2014/04/bobas...tu-przeczytacie.html

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #926026 przez kasiah06
maja dobrze że w moczu nie wyszło nic poważnego :) i życzę szybkiego pozbycia się grzybka,oby ten nowy lek szybko zadziałał ;) a plamką się nie martw to na pewno nic poważnego, mam nadzieję że usg rozwieje Twoje wątpliwości no i nadal trzymam kciuki za dziewczynkę :) zdrówka dla Oskarka,a zakup bucików super nawet gdyby miały posłużyć niezbyt długo to i tak się opłacało :)
stokrotka ja na ból gardła prenalen i herbatkę z cytryną i miodkiem :) trzymam kciuki za wizytę :)
ninoczka ja też myślę, że to może po badaniach, w końcu na co dzień tak nie mamy
mamuśka ja mam 4 kg na plusie, ale to chyba nie dużo bo moja pani gin ostatnio nawet powiedziała że mało tyję ale nie trzeba się martwić bo młody jest duży :)
luska bardzo ładny ten wózek, taki zgrabny jest i elegancki :)
chasiami cieszę się że jest już lepiej ,wiem, że przy córeczce to nie łatwe ale odpoczywaj kobito ile tylko możesz,a tym że maleństwo duże się nie martw bo moje też większe niż powinno ale moja doktor powiedziała żeby się nie martwić bo dzieci rosną w różnym tempie :)
kelis gratuluję ruchów :) super uczucie prawda?
agat faktycznie hardcorowy dzień za Tobą,oby dzisiejszy był oazą spokoju dla równowagi ;)
mamomuminka trzymaj się kochana, wszytko będzie dobrze zobaczysz, poza tym stokrotka mądrze pisze

10 lata 3 miesiąc temu #926031 przez kasiah06
i mam pytanie dziewczyny: czy oprócz tego, że mam kombinezon dla maluszka powinnam kupić jeszcze śpiworek do wózka czy sam kombinezon i kocyk wystarczy? jak wy planujecie?
Podziękowania: Stokrotka34

10 lata 3 miesiąc temu #926034 przez Stokrotka34
Kasiah ja kupiłam takie polarowe kombinezony do tego będę miała jakiś kocyk no i te moje gondolki :-) myślę ze powinno wystarczyć w razie czego coś dokupię, na tą chwilę chyba najbardziej się skupiłam na wyjściu ze szpitala :) abym miała w co dzieciaczki ubrać

Aniołek Zosia 09.01.2014

Podziękowania: kasiah06

10 lata 3 miesiąc temu #926051 przez agat
Mamomuminka trzymaj się, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!

Luśka jak zobaczyłam skąd ten sprzedający na olx to aż sprawdziłam jego nr telefonu, bo wydawało mi się, że to ten mój kuzyn :P On jest z Siedlec, ale ma teściów pod Lublinem, na imię Marcin... ;) No ale nr tel nie zgadza się ani z jego nr, ani z jego żony.

Ja śpiworka nie zamierzam kupować. Kombinezon, do tego kocyk i osłonka ocieplana od gondoli - wystarczy spokojnie :)

10 lata 3 miesiąc temu #926053 przez Mon.tresor
Kasiah, ja kupiłam kombinezonik i myślę że z kocykiem połączony starczy w stuprocentach, właściwie to się martwię żeby małego nie przegrzać.
Niemożliwe, godzina 13:00 a mój szef się odzywa. No kto by pomyślał...

10 lata 3 miesiąc temu #926075 przez martadiana
maja fajnie ze coreczka coraz wiecej dziewczynek sie robi :) a tak wogule to wspolczuje ci tej grzybicy nigdy nie mialam i nie wiem jak to jest ale slyszalam co nieco :/ oby ci te tabletki pomogly

mamuska 2222 ja jestem 8 kg na plusie wiec prawie mamy to samo tylko tydzien roznicy ciazy mamy hehe moze mnie dogonisz jeszcze hehe masakra ja nigdy tyle nie wazylam !! mam nadzieje ze do konca jeszcze 8 kg i koniec..

chasiami ojejj wspolczuje ci musisz wystopowac z tymi imprezami bo troche za duzo tego i sie wszystko na malej odbija :/ i jejku jaka duza ta twoja mala prawie kilogram wazy a lekarz nie mowil od czego to zalezy ze ona tak szybciutko roscie ?

10 lata 3 miesiąc temu #926084 przez maja001
studentka powodzenia na wizycie
kelis3 w końcu tatuś poczuł się tata :)
agat życzę więc dzis dnia bez wiekszych niespodzianek
mamomuminka oby z maluszkiem było wszystko dobrze. daj znac jak czegos więcej się dowiesz.
kasiah ja myśle ze kombinezon w zupełności wystarczy
montresor to masz cięzko z tą rodzinką, ale ku marnemu pocieszeniu napisze ci ze ja tez nie mam łatwo. mieszkam z 90 letnia babcią, która nigdy nie miała łatwego charakterku a teraz to czasem jest tragedia ,wszystko musi widzieć i słyszeć, wszystko wie najlepiej, najchetniej to zrobiął by komus po zości wówas jest najszczęśliwasz, zawsze jest tą bedna i pokrzwdzona a zrób cos nie po jej myslei to tragedia. Damy rade. a z twoim to ja juz nie wiem co ci doadzic, mówie ci przcisniej go do muru niech sie określi , czego od życia chce.

10 lata 3 miesiąc temu #926124 przez Mamuśka 2222
Mamomuminka ja też pewnie bym sie stresowała ale trzeba być dobrej myśli wiem ze łatwo jest mówić...ale moj rodzony brat ma jedna nerke i funkcjonuje normalnie....nic sie ten człowiek nie oszczedza,on nawet o tym nie mysli szaleje ile sie da...a póki co to ty badz dobrej myśli,trzymam kciuki za was aby wszystko było dobrze :)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #926128 przez Monika_1985
Nadrobiłam i teraz spróbuje coś napisać ale czy mi wyjdzie tak jak bym chciała to wątpię ;)

Chasiami wiem, że ciężko przestawić się z życia w pełnym biegu na leżakowanie i nic nie robienie, zwłaszcza przy małym dziecku ale trzymam kciuki by udało Ci się znajdować dla siebie jak najwięcej czasu na relaks. A mała w brzucholku naprawdę spora. Czyżby piękna kluseczka się szykowała na świat? :)

Mon.tresor a może w tych darmowych szkołach rodzenia co znalazłaś to jest gdzieś darmowy masaż? Tam gdzie ja się zapisałam oprócz właśnie typowej szkoły jest godzinka masażu gratis i ponoć dziewczyny w 3 trymestrze uwielbiają z tego korzystać na wszelkie bóle.

Mamuśka222 pewnie to mała wstydnisia. U mnie się sprawdziła teoria, że chłopaki to zawsze z nogami rozłożonymi chwalą się co tam mają ;). A kiedy masz następne usg?

Martadiana mi też do szpitala wydaje się lepsza koszula nocna. Czy to przed czy po rozwiązaniu. Po pierwsze badanie a po drugie wietrzenie :) Zazdroszczę Ci braku grzybicy przez całe życie!

Maju to powoli ale jeszcze niezbyt stanowczo gratuluję córeczki :) Ja na razie na swędzenie dostałam krem ale mam nim smarować tylko jak poczuje dyskomfort. A gynalgin kiedyś używałam też i super na mnie podziałał. Może i u Ciebie będzie szybka poprawa. We wtorek masz badania genetyczne? Będę trzymać kciuki by wszystko było okej. A nowe buty za 12 zł to też bym się nie zastanawiała czy brać czy nie. A jak mały rozrabiak się czuje, lepiej? Na kontroli wszystko okej? My mieszkamy w domu z 84 letnim dziadkiem męża także wiem o czym piszesz. Wszystko MUSI być po jego myśli.

Luśka gratuluję pierwszych ruchów! :) Teraz dopiero zaczną się wiercić, pchać i kopać :silly: No i super zakup na olxie! Wózek wygląda na fotach jak nowy.

Kelis i z Tobą cieszę się, że Cię dziecko skopało. :laugh:

Ela mnie ostatnio za każdym razem szczypie "po". Ale szybko sobie radzę podmyciem i kremikiem na grzybicę. Chyba jeszcze zakupię sobie ten lactovaginal. Bo innych negatywnych objawów nie mam więc póki co nie chciałabym rezygnować z przyjemności :P

Mamo muminka trzymam kciuki by na kolejnych badaniu się wszystko wyjaśniło. Musi być dobrze!

Stokrotko a znasz ceny tych cudeniek? Kocyki i ochraniacze są super.

Ja wczoraj kupiłam poduszkę fasolkę Matherhood używaną za 30 zł na olxie. Wygląda jak nowa :) Może to i zbędny gadżet dla niektórych ale mam nadzieję, że ją wykorzystam. Teraz poluję na rożka :silly:

Aaaa i przyszły do mnie te legginsy. Jakość naprawdę fajna, bawełniane normalne legginsy a nie żadne szmatki. Kolor grafitowy super! Natomiast kupiłam na aukcji zwykłe a przyszły ciążowe. Mają kupę szczęścia, że akurat jestem w ciąży ale skąd wiedzieli hehe. Zostawiam sobie obydwie pary (kupiłam czarne i ciemny grafit). Także dziękuję za linka i teraz wypadło mi z głowy komu powinnam podziękować. Czasami mam wrażenie, że ostatnio mam dziurę zamiast mózgu :side:

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #926135 przez kasiah06
dzięki dziewuszki że rozwiałyście moje wątpliwości bo wydawało mi się że kombinezon starczy, ale wczoraj rozmawiałam z moją mamcią i ona że na wyjście ze szpitala to śpiworek koniecznie więc- chociaż wiem że jest przewrażliwiona z natury+ to jej pierwszy wnuk więc już w ogóle- to zasiała we mnie ziarno niepewności...ale teraz już wiem że będę obstawiała przy swoim :) dzięki :kiss:

a ja dziś siedzę w domu bo coś mnie też przeziębienie chwyta,no ale kocyk,prenalen, miód i cytryna i musi być OK ;)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #926139 przez ninoczka
No czesc dziewczynki
mamo muminka mam nadzieje ze sie wszystko wyjasni i bedzie dobrze.Sama sie zdenerwowalam jak przeczytalam wiec wyobrazam sobie co przezywasz.Ale wierze ze bedzie dobrze.
luska wozek fajny i ciesze sie ze juz masz zakup.
stokrotka tez juz ma wozek no to i ja musze zakupic.
widze ze mamy z pitkami ogolnie problemy-kazda inne.noi przeziebienie nas lapie.
chasiami ty sie wez uspokoj z tymi imprezami i odpocznij troche.Bo jak nie to.........
monika a gdzie te legginsy zamawialas?

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #926142 przez ela85
witam się i ja jak zwykle popołudniowo!
Kelis pytałaś o rumianek, użyłam jak na razie 2 razy, bo pisałam że miałam uczucie jakbym miała wszystko napuchnięte i trochę zaczynało piec lub swędzieć. Zaparzyłam w kubku z 2 saszetek, i jak wystygł to wczoraj po prysznicu polewałam na rękę i tak jakbym się nim myła., a dziś rano też zaparzony z 2 saszetek kubek wlałam do miski z ciepłą wodą i też się w tym umyłam. Jak na razie wszystko ustało i nie mam już uczucia spuchnięcia ani nic innego :)A i gratuluję ruchów maluszka i fajnie że tatuś się załapał.
MamoMuminka nie martw się może jakiś błąd w sprzęcie albo może dzidziuś jakoś się ułożył, mi np nic na temat nerek nie mówił podczas usg.
Kasiah ja do wózka mam śpiworek od siostry i do tego mylśę kocyk no i ten pokrowiec od gondoli. A kupiłam ostatnio też kombinezon taki polarowy ocieplany, bo do nosidełka samochodowego śpiworek będzie źle się zapinał, też do tego kocyk i mam przy nosidełku taki na suwak pokrowiec na nóżki, więc myślę że starczy.
Ninoczka Monika chyba zamawiała te leginsy co dawałam linka, ale nie jestem pewna.
Chasiami odpoczywaj i leż nic nie rób. A jak odczuwałaś te skurcze? Gratuluję naprawdę dużej dziewczynki!
A ja dziś znowu oddałam śniadanko :( , do tego w nocy czułam jak się przebudziłam twarde podbrzusze, i dziś czułam do południa takie jakby kłucie w pipce jakby mnie coś tam od środka ściskało i powtórzyło się to kilka razy ale jak na razie jest cisza, więc nie nakręcam się że coś się dzieje.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia