BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #925647 przez Mamuśka 2222
hejka ja dzis bylam na usg 21 tydzien i dziecko nie chce pokazac czy jest chlopic czy dziewczynka ... :whistle:
ale naszczeście wszysyko jest poza tym ok...a któraś z was jeszcze na 100% nie jest pewna?

dlugo nie zagladalam bo mialam 5 rocznice slubu i bylam urobiona po lokcie...ale juz doszlam do ladu i składu ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #925652 przez martadiana
Ninoczka dobrze ze wykryli ze z szyjka cos nie tak :(szkoda mi ciebie ale musi byc dobrze odpoczywaj jak najwiecej :*

Monika tak tez zrobilam ze sie obmylam ale tez mysle ze to moglo byc przez te ze partner sie ogolil i se otarlam troche .. i to byl powod tego wszystkiego hehe

mamamuminnka imie sliczne dla dziewczynki :) i kuruj sie i wracaj do nas

maja kochana nie denerwuj sie tak rodzina i mezem olej to ja ostatnio tak zrobilam az sami przepraszali ;) i powodzenia na wizycie juz nie moge sie doczekac jak wrocisz

mamuska2222 mi lekarz powiedzial na 90 % dziewczynke i jeszcze 1 paz ide na potwierdzenie ale ja od poczatku czuje ze dziewczynka wiec mysle ze nic sie nie zmieni ;)

dziewczyny a do szpitala to konieczna jest ta koszula czy wystarczy normalna pizama ? czyli dlugie spodnie i bluzka jakas?

a i robila ktoras z was zakupy w aliexpress.com ? bo slyszalam ze ponoc fajne rzeczy maja i jak patrzylam dla dzieci ciuszkow to zawaliste :D

10 lata 3 miesiąc temu #925660 przez studentkaae
Ninoczka - no to teraz odpoczywaj tym bardziej i dbaj o siebie wyjątkowo, a z szyjką powinno sie ustabilizować. kurcze, masz racje, ja jakbym miała teraz w szpitalu wylądować to też to krucho widzę, o 1 koszuli.. kurcze, po wyplacie trzeba zacząć cos kupować, żeby sie potem nie zdziwić.

MamaMuminka - Pola bardzo ladne imię i widzę, że zrobiło się bardzo popularne, bo ju kilka koleżanek moich co rodziło ostatnio córki tak im dało na imie :)

Maja - jak tam po wizycie???

Chasiami - aa, kołocz to taki z makiem, serem, marmoladą i kruszonką nie? pychaaaa :cheer: ale Ty to imprezowo masz, no naprawdę. mimo to staraj sie odpoczywać. aa, no i na fotę sukienki czekamy ;)

Mon.tresor - ja też bym Ci wlała na dupe za tego rossmanna :P

Ula - zdrówka! prenalen pij, pomoże, a nie zaszkodzi,w smaku dobry jest, dasz radę

Agat - no proszę, super, że tak dobrze sie czujesz, oby tak zostało do końca. przekaż nam też tą dobrą energie i samopoczucie :)

Kelis - kurcze, a liczyłam, że sie o tym jane muum w samych superlatywach wypowiesz i przynajmniej będę pewna wyboru i kupię w ciemno, a teraz to mam zonka i nie wiem... może jednak mutsy evo. ten chociaż widziałam na żywo, nie jest zły.

Mamuska - uparciuch ten Twój Maluch, pokazać się nie chce, a jak tak to pewnie to dziewczynka będzie :) ważne, że wsio oki.

Martadiana - mi się wydaje, że na oddział ginekologiczny to lepiej mieć jednak koszule, bo wygodniej, co jakiś czas badają, sprawdzają to tylko koszula w góre i już, a z piżamą to więcej zachodu z rozbieraniem się itp.

10 lata 3 miesiąc temu #925683 przez ninoczka
No hejka czytam wszystkie posty ale niestety nie jestem w stanie wam wszystkim odpisac-ten katar i wogole ogarniam sie jakos po powrocie.W szpitalu to rzeczywiscie czlowiek lezy i nic nie robi a tu chocby chcial to ciagle cos.Bylam po wypis i przejrzalam usg dzidz i wychodzi ze jednego objetosc brzuszka jest troche za mala ale nie mowili narazie nic o podkradaniu.
luska ten bebetto wozek mi sie nie podoba-nie lubie tych ktore maja jaedna gondole nizej.
co do blizniaczych ciaz sa ryzyka ale wiekszosc jest 2 owodniowa 2 kosmowkowa i one sa jak pojedyncze tylko 2 dzieci wiec normalnie sie wszystko rozwija.Jak to lekarz mi powiedzial jest taka loozik.jest tez najgorsza wersja czyli 1 owod i 1 kosm i wtedy chyba tylko szpital.i o tych w ksiazkach lekarskich jest najwiecej i lekarze najwiecej wiedza.A o tej posrodkowej czyli mojej wiadomo niewiele.
Niewiem czy nie zmienic lekarza.
Musze zmykac bo juz po 14.Pozniej zajrze

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #925700 przez maja001
Witajcie
najpierw troszkę wam po odpisuje a późnię napisze co u mnie.
kasiah skoro białe częsci wózeczka sa ze skóry to nie masz nad czym myślec bo wózeczke sliczny.
Monika poprawiąłs mi troszke humor swoim tekstem o rodzinie :)
chiasami dzis masz konieczne sobie zrobic dzień odpoczynku.
kelis mnie gin ginekologicznie zazwyczaj nie bada, ale dzis akurat zbadał z powodu tego ciągłego pieczenia.
Montresor ja bym powiedziała partnerowi twojej matki, gdyby jeszcze raz mnie zdenerwował, że ten szpitakl to przez niego i że jak wczesniej urodzisz to tez bedzie to jego wina, bo w takim stresie nie da się zyć
martadiana myślę ze chciaż jedna koszule powinnas miec ze soba, łatwiej bedzie lekarzowi cię zbadac.
mamuśkaSuper że po badaniach wszystko w porządku

A ja juz po wizycie. Na zakażenie układu moczowego lekarz nie dał mi nic, stwierdził ze wyniki są w lekko przekroczone od normy, mam jednak pic herbat z zurawiny i przed kolejną wizyta zrobic ponownie badania moczu. Jednak znów dostałam globułki na grzybice tym razem o wele silniejsze GYNALGIN, bo nadal mam grzybice. Mało tego w serduszku dziecka zauwarzył jakąs jasna plamkę, ale kazał się nie martwic na zapas i poczekac na badanie genetyczne, co wykarze. Teraz to ja już się boje teg badania genetycznego, chyba umrę ze strachu za nim tam dojadę. Wszystkie inne parametry sa ok, dzidzia wazy 320g. A i w końcu jedna świetna wiadomość dla mnie prawdopodobnie bedzie dziewczynka, ale okaże się 100proc we wtorek na badaniu, wiec jeszcze nie wpisujcie płci, Jednak miałyście rację dziewczynki sa bardziej wstydliwe :)

10 lata 3 miesiąc temu #925725 przez Stokrotka34
Mamuska super ze maluszeka zdrowy:-) ! to najwazniesze:-) ! Ja tez jeszcze nie wiem kto u mnie mieszka

Kelis ogolnie mi sie podobalo tylko szkoda ze nie daja tych materialow bo nie da sie tego zpamietac, za tydzien idziemy na 19:-) chodzimy razem:-)

Luska o pojedynczym bebetto slyszalam dobre opinie i mowil sprzedawca za super serwis w raze czego, bo to polska produkcja. Jesli chodzi i blizniaczy to troche dziwnie te gondole wyglaja, nie wiem czy to jest wygodne, a i ich folteliki sa slabe ponoc trzeba cos innego.
Wiem ze nie bardzo Ci pasuje ten jeden obok drugiego ale zobacz sobie z ciekawosci tego doriana, pytalam o niego na forum blizniaczym pisali ze spoko.

Ninoczka ja sie nie zgadzam z tym co lekarz powiedzial w ciazy blizniaczej wszystko rosnie szybciej, wiec jest ona ciezsza dla kobiety bez wzgledu na liczbe lozysk i owodni, tak samo nie ma to wplywu na dlugosc szyjki. Prawda jest ze problemem jest podkradanie i tu ta liczba daje duze fory. Dziwne jest to tez ze lekarz mowi ze nie zna sie na ciazy blizniaczej, ktora wystepuje czesciej niz inna, bo nie ma literatury, moze potrzebny ktos kto ma praktyke?

Majka to trzymam mocno kciuki, aby ta plamka nie byla czyms istotnym!!! Trzymaj sie!

Chasiami czekamy na zdjecie sukienki:-) ! Fajna ta tradycja!

Dziewczyny co moge na bol gardla??

Ja tez sie zmartwilam ze w razie w nie mam nic do szpitala, ale pomyslalam ze jak cos to mam upatrzony sklep z koszula i szlafrokiem:-)

Martadiana ja uwazam ze koszula tez jest wygodniejsza:-) !

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #925737 przez ela85
Witam w piękny dzionek!
Chasiami dom to nie muzeum , nie zawsze musisz mieć wszystko na tip- top. po prostu twój organizm domaga się odpoczynku więc słuchaj swojego ciała i bałaganem się nie przejmuj. No i czekamy na zdjęcie w sukience!
Kelis mnie gin bada zawsze na samolocie. Usg dopochwowe miałam tylko na początku ciąży.
Martadina tak jak pisały dziewczyny, do szpitala wygodniejsza koszula, ale już w domku jak lubisz piżamy , myślę że taka z rozpinaną górą też może być.
Mamuśka super,że u dzidziusia ok. Gratulacje z okazji 5 rocznicy!
Luska wózek(i) naprawdę fajnie wyglądają.
Maja trzymam kciuki żeby ta plamka nie była niczym poważnym, grzybicą się nie martw dostałaś leki więc będzie ok, ja też już 2 razy leczyłam. Może dodatkowo musisz wspomagać swój organizm jakimiś bakteriami kwasu mlekowego.Oby dziewczynka jednak pozostała!!!

10 lata 3 miesiąc temu #925744 przez chasiami
Dziewczynki nie jechałam odebrac sukienki, bo dalej mnie boli tam na dole :(
Dzwoniłam do gin i mam przyjechac do niej o 19.20 bo ona woli skontrolować co się dzieje, możliwe ze to normalne przemęczenie, ale kontrolna nigdy nie zaszkodzi.

Dam znac potem co słychac.

10 lata 3 miesiąc temu #925751 przez ninoczka
Wiesz stkrotk ja nie napisalam ze sie nie zna tylko ze wlasnie o niej nie pisza.A on jest wedlug mnie dobrym lekarzem-oczywiscie pisze tu nie o swoim tylko o ordynatorze ze szpitala.Moj niewiem czy sie zna czy nie za zwyczajnie prowadzi mi ta ciaze jakby byla pojedyncza.A mialas moze robione jakos usg teraz zeby miec parametry dzidz.Chodzi mi o obwod brzuszka czyli AC.Jaka maja roznice miedzy soba?
I jeszcze tak ogolnie do mam blizniakow czy po rowno czujecie ruchy?Bo ja nie mialam jeszcze ktg bo za mloda ciaza ani liczenia ruchow tzn w szpitalu ale juz kazaly mi sie uczyc.Bo ok 30 tyg jak byly dziewczyny w ciazy to licza ruchy i musi byc min 5 na godzine.I ja mam np tak ze tego po prawej czuje czesto ale po lewej rzadko.I niewiem jak to bedzie mam nadzieje ze sie rozkreci.Jak wy je czujecie?
Ja wozek tez raczej jeden za drugim jednak zakupie,ale niewiem jeszcze jaki.

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu #925758 przez Stokrotka34
Ninoczka mi lekarz przy kazdy badaniu porownuje wielkosc dzieci, ale nie wiem co on mierzy, on malo gadatliwy jest, raz bylo tydzien roznicy ale pozniej sie wyrownalo, jutro ide znowu na wizyte.

Ja nie potrafie odroznic czy to jedno czy dwa, ale czytalam kiedys na forum blizniaczym ze roznie mamy czuja, tzn ze nie rowno. Ja czesto czuje z lewej strony:-)

Zaloguj sie moze jeszcze na forum blizniacze tam w tym temacie mozna sie wiecej dowiedziec.

Odpoczywaj duzo i zobaczysz bedzie dobrze z tego co mi sie wydaje to dzieciaczki tez nie sa idealnie rowne!

A moze z ta bydgoszcza to dobry pomys?
Ostatni spotkalam mame blizniakow co byla dwa miesiace w szpitalu, ale dala rade i ma juz 5 letnie lobuzy:-)

A to zle zrozumialam moze:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #925759 przez Stokrotka34
Casiami powodzenia i trzymam kciuki!!

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #925762 przez ninoczka
a co do tej kliniki to wlasnie nie zapytalam do jakiej ale wydaje mi sie ze o biziela chodzilo.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu #925774 przez Stokrotka34
Ninoczka mnie tez tak boli ale nie wiem od czego:-\ m lekarz zakazal seks od 13 tc:-\

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #925784 przez Mamuśka 2222
DZIEWCZYNY ILE NA PLUSIE JESTEŚCIE JA 7,5 MASAKRA :pinch: DZIDZIUS W 21 TYG WAŻ 375G ...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #925787 przez ela85
Chasiami pewnie z przemęczenia ten ból, trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści.
Ninoczka myślę, że możesz mieć to po badaniach, bo w końcu często cię badali i może to być taki objaw. U mnie np. jak teraz tydzień byłam w Pl to teraz po powrocie po jednym razie z mężem odczuwam tak jakby napuchnięte wszystko, znaczy bardziej tak zewnętrzne narządy i zaraz po miałam śluz zabarwiony na różowo. Czytałam gdzieś kiedyś, że np zabarwienie śluzu może być zarówno po stosunku jak i po badaniu ginekologicznym, to samo pewnie dotyczy bólu w pipce, bo przecież nie "grzebiemy" tam na tyle dużo razy żeby mięśnie były przyzwyczajone. Odpoczywaj i dużo leż i nawet jakieś malutkie zakupy jak możesz komuś zlecaj, żeby nie dźwigać.
Mamuśka ja ostatnio według wagi u gina mam 7 na plus, ale jak ważę się na zwykłej wadze to mam na +5,5 do 6. Ale mi gin powiedział, że to nie chodzi o to ile tyję tylko o to czy np między wizytami nie nabieram za dużo,powiedział też że jak na moje tygodnie ciąży wagowo zachowane mam normy.
A co do przytulanek, to nie powiem bo mi wróciła ochota jakoś jak weszłam w 2 trymestr, tyle że mój mąż nie zawsze chce bo boi się,że coś później mi będzie dolegało bo już nie raz mu mówiłam, że coś mi dolega po.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia