BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #925518 przez ninoczka
montresor a to ty bylas tez juz w szpitalu?
Mamamuminka Pola to moje ulubione imie,Moja corcia mialaby tak na imie.

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #925539 przez maja001
Hej, ja znów krótko
montresor
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

elajeśli chodzi o husteczki, to ja używałam różnych, ae tylko z pampersów mi spaspowały białe badz zielone i takich nadal zmierzam używac i nie zmienię. jeśli chodzi o pieluchy to tez testowałam przerózne i pasują mi z Dady i białe z pampers, więc kupie 2 paczki 1 z Dady i jedna 2 z pampersa na poczatek.
mamomumnka zyczę zdrówka, mnie tez cos drapie w gardlę. To czekamy na wiadomości do czwartku Ja steliryzatora nie używałam i tym razem tez nie zamierzam, wyparzałam butelki w gotujacej wodzie i często je gotowałam.
monika[ ja z tych urządzeń nie korzystałąm
ula

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Życze zdrówka
kelis ja maluszka okrywałam kołderka i jej uzywałam od pierwszego dnia.
ninoczkaBedzie dobrze, musisz tylko odpoczywac i sie nie przemęczać
chiasami wykończą cie te ciągłe wypady i odwiedziny znajomyh i rodzinki. Porosze odpoczywać bo dostaniesz lanie ;)
monika dzięki za info odnośnie magnezu

A ja jutro na 9 30 am wizyte u gina, moze jutro mi powie kogo nosze w brzuszku :) a z gorszych wiadomości to odebralam wyniki z morfologi i moczu, Anemi ciąg dalszy{ ale to u mnie już chyba fiziologiczne w ciazy, bo w poprzedniej było to samo} i wyniki z mozu w cały świat. Teraz już chyba wiem z kad to piecenie i sędzenie miejsc intymnych do dziś, Mam liczne płaskie nabonki, podwyższone leukocyty, krwinki białe i czerwone w moczu i bakterie czyli zakażenie układu moczowego i bez antybiotyku sie nie obędzie :( A to ponoc niebezpieczne w ciązy juz się martwie, jak tam moja dzidzia sobie radzi i sie rozwija.

Dobranoc, odezwe się jutro po wizycie

10 lata 3 miesiąc temu #925546 przez Stokrotka34
Maja poowodzenia na wizycie i głowa do gory trzymaj sie!!

A moze warto sprobowac te naturalne metody ja np pije ta herbate z pokrzywy i jeszcze ktos pisal kakao z miodem

No i powodzenia na wizycie trzymam mocno kciuki!

Kelis bylam dzisiaj na szkole rodzenia:-)

Ninoczka a jak to sie stalo ze wyladowalas w szpitalu? Lez i odpoczywaj w ciazy blizniaczej ryzyko skracania szyjki jest duzo wieksze, pamietaj ze wszystko masz wieksze i ciezsze!
Moj lekarz powiedzial ze teraz musimy min do 32 tygodnia wtrzymac:-) ale damy rade do 36:-)

Bardzo ladne imie Pola!:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #925547 przez luska
helo z wieczorka

jejku byłam dziś oglądać powozy i az jeden 3w1 bliźniaczy był w sklepie , a to naprawdę wielki sklep........hmmmm ale chyba jednak zostanę przy zoom .ale juz sama nie wiem , bo nowy babyactive to koszt od 2200 do 3000 no a zoom to już od 4000 do 5200 zł , a uzywki to koło 2000 , znowu na necie zoom ma praktycznie same pozytywy , a active pół na pół.......eh.Co myślicie

Ula zdrówka i dla ciebie , a właśnie mamusią :S się nie przejmuj

Mon.tresor kurcze czytam ten artykuł i jest dla mnie dziwny.......u mnie nic się nie sprawdziło ani synka

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Ninioczka jejku zdrówka dla ciebie , a co się dzieje z szyjką ??A co to za klinika w bydgoszczy?? A mi lekarz mówił , ze bliźniacza z góry jest wysokiego ryzyka .......

Chasiami co to ten kołocz , pierwsze słyszę ??

Mon.tresor no to naw3et nie wiesz jaki masz problem za głowy i wydaek jeżli chodzi o wózek......
W sumie na twoim miejscu też by była spakowana , zresztą (nie wiem jak ) mam zamiar do 30 tygodnia mieć wszystko ........

Mamamuminka znam taką prawie 3 letnią Polę haha gorsza od mojej , ale imię też mi sie podoba :)

Maja powodzenia na wizycie , i nie martw sie na pewno dzidzia sobie radzi .Daj koniecznie znać po wizycie :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

10 lata 3 miesiąc temu #925548 przez kasiah06
maja nie wiem co Cię trapi, ale głowa do góry,będzie dobrze, musi być... a co do wózka to te białe części są ze skóry więc będzie łatwo przemywać (na biały materiał bym się nie zdecydowała- to byłby prawdziwy koszmarek ;) ) a spacerówka jest już cała granatowa tylko z białymi przeszyciami więc mam nadzieję, że będzie spoko ;) co do magnezu to moja gin zaleca mi aspargin trzy razy dziennie.Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, a z dzidzią na pewno wszystko dobrze, odpowiednie leki i pozbędziesz się zakażenia w mig
ninoczka dobrze, że już jesteś,martwiłyśmy się o ciebie :kiss: nie zazdroszczę pobytu w szpitalu i tej szyjki,ale dobrze że jest w porę zauważona, teraz musisz duuużo wypoczywać i na pewno będzie dobrze. A w Bydgoszczy to do Biziela Cię wysyłają?
ela fajna ta tabelka i chociaż jak mówi chasiami dzieci mogą się różnić,to zawsze daje jakiś pogląd szczególnie dla mam debiutantek ;)
mamomuminka Pola -bardzo ładnie :)
ulka jak się czujesz? byłaś u lekarza?

10 lata 3 miesiąc temu #925555 przez Stokrotka34
Luska ja Ci srednio pomoge bo nie jestem fanka wozka jeden za drugim, moim idolem byl tfk :-) widzialam go na zywo i uwazam ze super:-) zooma tez widzialam - dawal rade:-) ale ja wole jeden kolo drugiego wg mnie sa lepsze, tego trzeciego nie widzialam. My wyieklismy jak zaczelismy tych wozkow szulkac w sklepie masakra....po jednej sztuce, mi sie podobal jeszcze dorian jednak nie udalo mi sie go nigdzie zobaczyc:-\

Obiecuje jutro dam linka i napisze co wiem' przepraszam ale dzisiaj bylam zalatana

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #925559 przez Monika_1985
Jak tylko przyjdą do mnie najbliższe pieniążki z ZUSu na pewno się posłucham i dokupię jeszcze jedną koszulę i jakieś kapcie.

Ninoczka przykro mi, że tak się u Ciebie pogmatwało i teraz czeka Cię wylegiwanie i odpoczywanie. Ale dasz radę i wszystko będzie dobrze!

Mamo muminka a Ty taka zakatarzona wszędzie biegasz? Dbaj o siebie :*

Co do tych monitorów to macie rację, nie ma co panikować. Znajomi tak nam w głowę wkładają ale tak jak pisałam oni mają wcześniaka i to jednak inna historia. Dziecko będzie spało z nami w sypialni więc tym bardziej będę je mieć na oku. No chyba, że tfu tfu coś się będzie działo to wtedy zawsze można dokupić.

Maju nie zamartwiaj się, kilka z nas już jest po antybiotyku na zapalenie pęcherza czy inną dolegliwość. Tylko przypomnij lekarzowi i probiotyku bo bez niego może przypałętać się później jakaś grzybica :unsure:

Luska wyglądowo obydwa wózki są fajne. Jeżeli miałabym tyle pieniędzy to pewnie kupiłabym ten zoom skoro ma same dobre opinie. Ale koszt faktycznie spory :(

Kasiah a który używać aspargin zwykły czy forte?

10 lata 3 miesiąc temu #925561 przez ulka1983
Dziziewczyny ja tak na szybko byłam u lekarza z córką to od razu kupiłam prenalen i
jeszcze musze kupić tantum verde bo super znieczula gardło i pogadałam z położną na
razie nie ma sie czym martwic wszystko jest ok stwierdzila ze mam duzy brzuch jak na
te tygodnie ale tyle to ja tez wiem :P wizyta u gina w poniedziałek

Magnez mozna brać jaki kolwiek w ciazy mi lekarz nie mówił konkretnie a pani w aptece
mowiła ze za bardzo to różnicy nie ma ja mam aspargin o ile dobrze piszę ;)

Ninoczka fajnie ze juz jesteś :) dbaj o siebie i malenstwa

10 lata 3 miesiąc temu #925564 przez kasiah06
ulka kuruj się :)
monika ja mam zwykły i mam brać 3 razy po 1 tabletce
Podziękowania: Monika_1985

10 lata 3 miesiąc temu #925583 przez chasiami
Szczerze dziewczwyny mam dosyc :( nie potrafiłam rano wstac :( A Alicja jezcze dzisiaj obudziła sie o 6.45 jak zawsze spi do 9.30.
Wiecie co dziewczyny wczoraj już było tego za dużo, brzuch mnie tak rozbolał a do tego kośc łonowa, strasznie ze po schodach nie umiałam przejsc.
Stwierdziłam ze już nic nie sprzątam (nawet nie miałam sił umyc się, dzisiaj rano dopiero wziełam prysznic) wskoczyłam do łóżka i na szczęście mi wszystko przeszło i zasnęłam.

Od rana odpoczywam (dalej mam nieposprzątane) ale teraz już jest troche lepiej. Mam nadzieje ze u dzidziusia wszystko ok. Za tydzien w piątek mam gina wiec sie dowiem.

Dzisiaj jade sukienke odebrac :)

Wybaczcie ide sie położyc ale obiecuje poprawe, bede odpisywac na wasze posty ale jak "dojde do siebie" :P

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #925590 przez ulka1983
Dzień Dobry :) chociaż raz jestem pierwsza :silly: o jednak druga :laugh:

dzięki dziewczyny jesteście kochane :kiss: nie jest tak źle chyba przeżyję a ten prenalen to sam czosnek prawie :S

co do wszelkich urządzeń to nie kupuję chyba ze sie okaże że coś potrzebne to wtedy kupię :)

Luska wcale ci sie nie dziwię że już o prezentach myślisz tym bardziej w naszym stanie ;) też będę chciała wcześniej sie tym zająć ale u mnie to i tak pewnie skończy sie na grudniu B)

Montresor całe szczęście że już grzecznie odpoczywasz bo zdrówko Aleksa najważniejsze :) ciekawe w którym roku urodzisz ;) :woohoo: :woohoo: dawaj dupsko masz od każdej z nas po klapsie za rossmana :evil:

Kelis maluszka możesz okrywać czym chcesz i jak ci będzie najwygodniej :)

Martadiana a po kim mała ma być taka nerwowa :laugh:

Ela gorące mleko u mnie nie przejdzie :P czuję do niego wstręt od pierwszego roku życia i tak mi zostało do dzisiaj :unsure: a teściową jak bym sie przejmował to już by mnie do wariatkowa wywieźli :laugh: mężowi mówię że przez jego mamusię żyję parę lat krócej ;) fajna tabelka na pewno się przyda :)

Agat no formy i samopoczucia to możemy ci tylko pozazdrościć :laugh: fajnie ze dobrze sie czujesz i niech tak zostanie do końca :kiss:

Ninoczka odpoczywaj bo jak ciąża z ryzykiem i jeszcze bilźniacza to żartów nie ma :unsure: ja tez nie spakowana i nie ogarnięta :S

Chasiami wykończysz sie tymi imprezami :laugh: a o takiej tradycji pierwsze słyszę B)

Monia Montresor do tego się nie posunę :laugh: :laugh: ale rada dobra mam nadzieję ze nie skorzystam ;)

Mamomuminka imię też mi sie podoba :)

Maja ja mojemu mężowi tak czasami głowę truję ze ma mi coś zrobić że potem z przyjemnością idzie na popołudnie do pracy :laugh: miałam troche spokoju po szpitalu i nic wtedy nie robiłam a teraz sie tak przyzwyczaili że już mnie to wkurza tym bardziej że bóle podbrzusza mi dokuczaja i sił coraz mniej B) ale skoro ja muszę sobie w ciązy radzić to teściowa jak sie wyprowadzimy tez będzie musiała :P
bierzesz tabletki pamiętaj że trzeba je przyjmować ok godz przed posiłkiem to lepiej sie zelazo wchłania :) czekamy na info po wizycie i trzymamy kciuki :)

10 lata 3 miesiąc temu #925609 przez kelis3
Witam wszystkich;)

Studentkae oglądałam oba, porównywałam i ja jednak bardziej skłaniam się ku jedo, bo taki mi się po pierwsze wydawał stabilniejszy, po drugie ma pompowane koła, na każdy teren (jane ma piankowe i te przednie są strasznie małe), na wadze mi nie zależy , bo mam windę, więc nie będę go dźwigać. Mój mąż jakoś mnie tak nastawił przeciwko temu jane, nie podobał mu się wcale- a to kołka małe,piankowe, niestabilny, bla, bla.. Nie wiem co było z tym jane, ale tak mi się jakoś gondola dziwnie niestabilna wydała, może coś było niedopięte, no i budkę ma małą, chyba niedostatecznie chroniłaby przy spacerówce. Poza tym pytalam pana sprzedawcę i on mówił,że jeśli waga wózka nas nie interesuje, to jedo jest super wyborem. Też szukam używanego na olx, po co wydawać 2000, jak można mieć 3 w1 za 600-800 zł.

Ninoczka- witaj znowu! trzymaj się i dbaj o siebie, nie przemęczaj się, dobrze,ze wiesz że na szyjkę musisz uważać, zawsze jednak ciąże bliźniacze są traktowane jako te trudniejsze, więc trzeba się ze sobą popieścić;) Masz rację z tymi zakupami dla siebie, nigdy nie wiadomo co się zdarzy, a jak to mowią przezorny zawsze ubezpieczony...

Chasiami Ty biedaczynko przemęczona już jesteś po prostu, imprezy Cię wykończyły;), dbaj o siebie i jak juz odbierzesz kieckę to pokazuj!

Ela dzięki za tabelkę, przyda się na pewno, zwłaszcza te obwody główek, to jest dla mnie czarna magia :blink:

Agat ale Ci zazdroszczę tego meczu, też o tym myślałam,jak były jeszcze we Wrc, no ale niestety nie zorientowaliśmy się w porę.

Montresor- za Rossmana zdecydowanie klaps się należy;P

Maja powodzenia na wizycie i trzymam kciuki,żeby tajemnicza dzidzia przestała być tajemnicza;)

Stokrotka ja też była, trzeba , miałam własnie Cięwczoraj pytać, czy sie wybierasz;) I jak się podobało? Szkoda,że się nie poznałyśmy. Sama byłaś, czy z małżonem?

Dziewczyny mam pytanie, czy Wasz gin na każdej izycie bada Was ginekologicznie? Bo mój własnie wcale, na początku ciąży miałam dwa razy USG dopochwowe, ale jeszcze wogóle podwozia nie badał, jak mi teraz nie zaproponuje, to sama zamierzam się zapytać..

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #925623 przez Mon.tresor
Ninoczka - tak, od środy do piątku na podtrzymaniu.

Majka - nie mam pojęcia jakim prawem, on jest nienormalny i wszyscy to wiedzą niestety. Nie mam ochoty już tu siedzieć bo on co chwilę robi afery. Prawdę mówiąc, nie zdziwiłabym się gdybym miała problem z donoszeniem przez niego właśnie, bo w końcu z medycznych powodów nic nie znaleźli u mnie...
10:16 u mnie, no, powinnaś już wiedzieć co masz w brzuchu, czekam! :D

Luska - co do wózków, to przy bliźniakach ja bym wzięła na twoim miejscu ten lepszy. Bo przy bliźniakach to chyba więcej będzie się tego wózka używało, może nie tyle na samym początku, co później. No i jak bierzesz 3w1 to z fotelikami pewnie, więc to już w ogóle trzeba postawić na jakość.
Swoją drogą, jak wy się w samochodzie zmieścicie? :D :D

Chasiami - chyba ty też trochę za dużo szalejesz, zwolnij tempa, w ciąży tak nie można... (haha, i kto to mówi)

Ulka, już jestem grzeczna! Do czasu, ale grzeczna :D Mam nadzieję że urodzę już w 2015, nawet tego pierwszego może być, ale wolałabym w piętnastym :P

Kelis - mnie gin bada na każdej jednej, na pierwszej dodatkowo ph mi sprawdzali. Wiesz, jeszcze zależy od gina, niektórzy uważają że w ciąży nie ma co szaleć i sprawdzać co chwilę no i prawdę mówiąc oddałabym wszystko żeby mnie już nie badał, bo władowanie się na samolot, położenie na nim to jakaś katorga, podobnie ze wstawaniem.

Nie dam rady normalnie... Plecy i tyłek tak bolą, że mam ochotę wyć, już trzeci dzień z rzędu i to trochę dla mnie za dużo. Idę się położyć... pierdzielę te bóle przepowiadające, poród powinien boleć tylko w dzień porodu, a nie cztery miesiące do przodu! :angry:

10 lata 3 miesiąc temu #925641 przez kasiah06
kelis ja też na każdej wizycie jestem badana ręcznie+ usg dopochwowe żeby sprawdzić długość i zamknięcie szyjki, ja na Twoim miejscu poprosiłabym o badanie choćby żeby sprawdził szyjkę dla Twojego spokoju
montresor też mnie wkurza to wskrabywanie się na fotel, a co dopiero będzie później jak brzuchol będzie ogromny a wizyty jeszcze częstsze :S ale z drugiej strony przynajmniej mamy spokój ducha że w środku OK :)
chasiami sprzątnie nie ucieknie,odpoczywaj,należy Ci się po tych wszystkich szaleństwach ;)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #925643 przez luska
Heloł , normalnie się nie wyspalam prze e wózki :P

Stokrotka no ja znowu wole jeden za drugim przy moim użytkowaniu to bardziej się sprawdzi.......tak myślę , ale już nie wiem A co myślicie o tym , ale nie widziałam na żywo allegro.pl/bebetto-wozek-blizniaczy-42-3...4w1-i4510921760.html cena fajna .opinii nie ma żadnych , bo to nowość niby

Monika jak ja bym piała pieniądze , to bym się nie zastanawiała nawet heheh :P

Ula to lecz sie lecz i zdrówka dla ciebie :)

Chasiami to się pochwal i odpoczywaj pewnie korzystaj

Ula mnie mam pogoniła i kase dała , bo później jest milon innych wydatków , i ja staram się do tego listopada większość , a zwłaszcza dla maluchów mieć i czasem wyjdzie mi to .A teraz to kto wie co to będzie w grudniu

Ja mojego tez gonię , chociaż ostatnio w sumie nie muszę , bo sam z siebie jak nie jest w pracy zajmuje się szarańcza kąpie kładzie spać , zrobi kolacje nam , ale za porządki w domu to się raczej nie bierze i może dobrze :P

Kelis na każdej mnie bada i na samolocie i dowcipne usg jak na razie a zobaczymy później

Mon.ttresor no też bym brała lepszy , tylko raz problem znaleść używkę , bo nie chcą wysyłać , na nowy hmmm no mielibyśmy kasę , ale to juz mocno nadwyrężyło by nasz budżet a po co , znalazłam fajny ale bez fotelików.......ehhhh .
hhaha zmieścimy się mamy wana do 7 osób , musimy tylko dokupić jeden fotel , bo na razie standardowo 5 mamy miejsce zostanie jeszcze na drobny bagaż i dokupimy trumnę na większy w razie W , a juz wrazie co jest drugi :Pa roboczy 7 osobowy jeszcze juz od biedy:P

A z tym wstawaniem to prawda mój gin mi na szczęście zawsze pomaga , bo chyba bym nie wstała błahahaha :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia