- Otrzymane podziękowania: 130
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziewczyny pamiętacie kiedy się przytulaliście z mężami w trafionym cyklu przed owu czy po ? bo moja teoria coś nawaliła i pytam jak to u was sie sprawdza
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
stokrotka życzę żeby wróżba się sprawdziła
ninoczka powodzenia na badaniach
ulka sprawdzę i dam znać a co do przytulanek to u nas właściwie mogło być i przed i po owu chociaż intuicja mi podpowiada, że zaskoczyło przed
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Monika trzech chlopakow tez moze byc wesolo:-) moja kolezanka tak przy trzecim dziecku sie starala o dziewczynke miala byc do 7 miesiaca ale po 7 zostala chlopcem (trzecim)
Ninoczka moja kolezanka przy cc miala tak ze ja ja szyli to dzieci pokazali tatuiowi ktory czekal pod sala:-)
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
a co do tej wrozby z obraczki to mi wszylo dziewczynka, chlopczyk i dziewczynka czyli trojca swieta hehe
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Stkrotka pewnie że sie liczysz i jeszcze farciara jesteś ja też tak chcę z dziewczynki chłopak żeby się zrobił
ale my z Luską się zamienimy
i jak tu męża do porodu nie brać niech patrzy co mu sie rodzi bo potem powie że podmienili
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Ulka a z tą podmianką to nie byłby taki głupi pomysł w razie czego Poza tym Ty masz już fory bo już trzecie w drodze, a ja czy martadiana jeszcze byśmy musiały całą trójcę urodzić. Żebym tylko do 40stki zdążyła
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ostatnio usłyszałam od mojego mądrego dziadka, czy będę w takim razie wolała udusić dziecko niż zrobić sobie cc... mój dziadek jak coś walnie, to po prostu...
Kurczę, ale wam zazdroszczę tych fotek maluchów... Ja z nfztu nie mam żadnego zdjęcia. Chciałam naciągnąć M. na wizytę jak będzie u mnie, ale że się to znów przesunęło w terminie, to nie wiem czy w ogóle iść.
Na choróbsko polecam jak zawsze rosołek, najbardziej naturalne lekarstwo A z tabletkowych, to biorę takie witaminki, prenatal i z tej serii jest seria na zapalenie pęcherza z żurawiną i... specjalna "grypowa" z cebulą, czosnkiem i innymi takimi. 15 tabletek w opakowaniu, prenatal polecają również stosować po ciąży więc na dwa choróbska starczy chyba
Agat, u mnie również można wpisać już Aleksandra Za bardzo już się chyba przyzwyczaiłam do tego imienia, żeby je zmieniać. I proponuję żeby w pierwszym poście wrzucić linki do allegro, tego co studentka nam wrzuciła i ja parę stron wcześniej, będzie łatwo znaleźć.
Poród rodzinny to ten gdzie masz kogoś ze sobą, ale np. w moim szpitalu za "osobę towarzyszącą" się płaci, więc polecam sprawdzić w waszym szpitalu jak to jest.
Poduszkę do karmienia też chcę kupić, podobno też jest świetna do siedzenia po naturalnym, a jeszcze później maluch może się nią bawić i z jej pomocą wstawać.
Stokrotka - nie wiem jak to z imbirem ale na pewno na początku ciąży polecają go na mdłości bo bardzo pomaga.
Studentka - nie martw się, ja też siedzę i pracuję nadal, a raczej ... znów. I jak dobrze pójdzie to do samego końca będę, bo jak w domu pracuję to mi łatwiej. Wczoraj co prawda była porażka bo 11 godzin przy komputerze, ale to sporadycznie się dzieje.
Dziś mam luz, w brew temu co mówiłam. Szefa pogryzł pies i siedzi od nocy w szpitalu i czeka aż go zszyją więc podejrzewam że mam dziś częściowo wolne
Mamuska - zdecydowanie w normie Ładny, okrąglutki.
Ela, pisałam że te koszule są spore, trzeba na nie uważać Moja mama nosi L na co dzień, koszule też ma L'ki, a okazuje się że są... cóż, za duże na nią
Ulka, ale żeś nam wszystkim odpisała Pieluszki wielorazowe - pytaj mnie śmiało, czuję się prawie ekspertem Macocha używała ich do 1 roku życia siostry, więc trochę na ich temat wiem Mam otrzymać je w spadku, ale rozmiarowo dopiero od 3 miesiąca.
Ja wróżby z obrączką nie robiłam, bo sama nie mam, mama nie ma, nikt nie ma, haha Mi robiła wróżbę niania brata, z wyciągnieciem dłoni, przepowiedziała mi dziewczynkę. Mama na początku, jak zaszłam też myślała że dziewczynka, ale jak mnie zobaczyła to od razu że chłopak, bo na chłopca się w ciąży podobno ładnieje. Ja tam nie wiem, wg mnie nie wyładniałam, ale większość ludzi też mówi ciągle że chłopak. I lekarz powiedział i tego się trzymam, o!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Monika,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ulka, z tym przytulaniem... cóż, ja zawsze uwielbiałam się przytulać do M. więc tuliłam się non-stop, nie wiem czy to w czymś pomoże U mnie raczej było inaczej, ja czekałam już na okres, miałam mieć za 2-3 dni jak trafiło, więc szybko wiedziałam, że okresu nie będzie
Ninioczka - z temperaturą co ty w ogóle robisz przed komputerem?! Jak mi temp. podeszła do 37 to panika, w ciąży jakakolwiek temperatura jest bardzo niebezpieczna, podobno! Idź do lekarza, jak najszybciej.
I z tym sokiem malionwym też uważaj, bo on działa rozkurczowo na brzuch, jak się chce szybko urodzić to się pod koniec ciąży pije dużo soków i herbat malinowych, ale przed 3 trymestrem radzą uważać.
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Lecę do wanny, bo wczoraj padłam po robocie i nie zdążyłam się wykąpać przed spaniem. Położyłam się "żeby odpocząć" i obudziłam o 2 na siku
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dzisiaj dzień jak nic nie do pracowania. Szef niedostępny, żadnych dodatkowych zadań nie mam tylko minimum do zrobienia, to jeszcze prąd wysiada co pięć minut :/
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mozesz faktycznie kupic ten prenalen:-) slyszalam o nim dobre opinie
Z tego co czytalam to imbir mozna ja jestem jego fanka:-)
www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzyn...e-w-ciazy_41087.html
wklejam link jakie ziola mozna w ciazy, osobiscie musze zaopatrzyc sie w pokrzywe bo juz zaraz bedzie czas na anemie:-)
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
I piszą że lubczyku należy unikać, a ja wszystkie moje kulinarne podboje przyprawiam lubczykiem. Ciekawe czemu go nie wolno... z tego co wiem, to lekko zwiększa ciśnienie, ale ja mam bardzo niskie więc chyba nie mam się co bać.
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja dzis tak na szybko, bo mlody dalej choruje i marudzi caly dzien.
ULKA a z ta wrozba.nie jest na odwrot? Tzn ze jak wahadlowo todziewczynka a jak w kolko to chlopak? Tak czytam na necie i wszedzie wlasnie tak jak mowie. Btw - mi wychodzi wahadlowo za tydzien sie przekonamy.
Co do przytulania to wlasnie tak trafilam zenie wiem sama kiedy - normalnie zapisywalam sobie w kalendarzu (mozecie mnie uznac za wariatke, ale tak robilam, zeby ewentualnie sie czegos spodziewac lub nie) a wtedy akurat caly miesiac nie zapisywalam i ciezko powoedziec..
Mnie dzisiaj na winogrona naszlo - wpierdzielilam wszystko z Mironem w ciagu minuty - a co!
A teraz w telewizji jakoes slodkosci pokazuja, robia mi tylko ochote