BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #922910 przez ela85
Witam się i ja.
Dzisiaj mało spałam ,bo bolało a raczej ciągło mnie podbrzusze. Teraz też czuję cały czas .
Rano zaś odddałam pawiem śniadanie, po czy przywitała mnie koleżanka ciążowa- zgaga :angry: . Jutro lecę do PL a w czwartek wizyta i usg.
Kelis malutki ten twój brzunio ale ładniutki.
Mon. tresor twój brzusio już naprawdę pokaźny- super.
Ulka brzuszek ładny i paznokcie też :)
Monika a gdzie ty schowałaś te 5,5 kg, ładny brzuszek masz taką piłeczkę.
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi o tantum rossa i octanisepcie, na pewno zakupię i jedno i drugie.
Maja ja na grzybice dostałam od mojego gina clotrimazolum globulki dopochwowe i do łykania tabletki trivagin - one zawierają 3 miliony bakterii, no i grzybica sobie poszła a dodatkowo piję codziennie sok z żurawiny z wodą.
Stokrotka ja nie czuję jeszcze ruchów codziennie, czasem mam przerwę dzień lub dwa np wczoraj w ogóle nie czułam.
Podziękowania: ulka1983

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #922912 przez Monika_1985
Ulka masz takie ładne paznokcie, że Ty już przestań z tym sprzątaniem! :woohoo: Piękny brzunio!!!

Mamo muminka w pierwszym momencie pomyślałam, że musiałaś się chyba pomylić o jedno zero.. :blink:

Elu same przykrości Cię spotykają od rana.. weź nospę jeżeli masz, chociaż trochę pomoże. Trzymam kciuki by szybko Ci przesły te dolegliwości.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #922919 przez Mamuśka 2222
hej :) kelis malutki masz brzunio,ale Ty ogólnie taka szczuplutka jesteś zazdroszcze :kiss: ja rosne w zastraszajacm tepie cały czas mi sie tak wydaje,choć jak porównuje sie do wszystkich Mon.tresor Ulka i Monika to chyba nie odstaje od reszty :blink: mam nadzieje :huh: jutro wstawie swoją fotke to ocenicie :pinch:

10 lata 3 miesiąc temu #922922 przez ela85
Mamuśka gratuluję 20 tygodnia ciąży!!! :laugh:

10 lata 3 miesiąc temu #922927 przez mama89muminka
ulka tobie tak wygodnie z takini szponami? :woohoo: ja swoje scinam czesto, ale to przez to ze sie lamia, a poza tym przrszkadzaja grac na gitarze :blush:

ulka, monika superowe brzusie :)

ela wspolczuje dolegliwosci. Ja wczoraj nie moglam zasnac, ale z powodu bolu plecow.. a pamietasz do ktorego tygodbia mozna latac? Milego pobytu w Pl

monika jednak sie nie pomylilam, wyplata idzie cala, a zyjemy tylko z jednej i pieniedzy na syna, ktorych od miesiaca nie dostaje bo mi sie nie naleza. A tu panie w przedszkolu jeszcze narzekaja, ze maly nie ma.to tego to tamtego i trzeba co chwile cos dokupic..

10 lata 3 miesiąc temu #922929 przez ela85
Mama muminka dzięki za przypomnienie, sprawdziłam i akurat w liniach którymi lecę jest do 34 tc, z tym że po 28 tc potrzebne jest zaświadczenie od lekarza potwierdzające możliwość podróżowania, więc tym razem mi się uda, ale muszę zapytać w czwartek gina , może da zaświadczenie na później.

10 lata 3 miesiąc temu #922935 przez Mamuśka 2222
DZIEKI ELA :)

10 lata 3 miesiąc temu #922936 przez agat
Cześć dziewczyny w Biedronce są piłki do ćwiczeń :) Polecam.

10 lata 3 miesiąc temu #922947 przez ninoczka
ulka montresor monika ladniusie brzuszolki
stokrotka no ja dlugo nie czulam teraz codziennie czuje .Ale moze juz zmniejsza sie miejsce i powoli mniej bedzie je czuc?-ale niewiem do konca sie nie znam

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu #922960 przez Stokrotka34
Ulka, Monika super te wasze brzuszki :-) w ogole Wy wszystkie takie szczuple laseczki:-) !

Mamomuminka zle koszt za przedszkole masakra!!

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #922964 przez maja001
Ale macie śliczne brzuszki
kelis ja tez przy po pierwszym porodzie porodówkę wspominam bardzo dobrze, za to opiekę poporodowa fatalnie, nikt sie ną nie interesował, mało tego zabrali mi synka na szczepienie przynieśli całkiem rozebranego i kazali obierać, a ja ledwo z łazienki doszłam i myslałm że zemdleje.Nie miałam poarmu, przez 3 dni nik nawet ne zapytał czy umie małego do piersi dostawic a wiadomo ze poerwsze dziecko to człowiek zielony w temacie, ech szkoda gadać. Dlatego tez mysle o innym szpitalu
stokrotka nie martw wię że dzidzius mało się rusza.Ja tak sie martwiłam będąc w ciazy z synkiem, wszyscy na forum opowiadali jak ich dzieci kopia i sie ruszają a moje dziecko od czasu do czasu aby tylko, az zmartwiona poruszyłam ten temat z lekarze, czy mały aby na pewno nie jest na coś chory. lekarz mnie uspokoił, że widoczie mam spokojne dziecko. i przez pierwszy rok miałam aniołka w domu , a inne formuowe mamy małych diabełków, wiec wszystko zalezy od temperamentu dzidzi.A to że na tym etapie inni nie czują ruchów dzidzi to normalne. W III trymestrze będą czuć wszyscy, którym na to pozwolisz :)
mamomuminka no to niezle u was sie płaci za przedszkole
Monika laktowaginal stosuje zawsze po antybiotyku, ale chyba zacznę też profilaktycznie, jak tylko poczuje mały dynskonfort
ela89 udanej podóży weć życze i pobytu w Pl i czekamy na relacje z wizyty

A mnie ostatnio zaczął twardniec brzuszek, w poprzedniej ciązy tak nie miałam, wiec dla mnie to nowość
Podziękowania: Stokrotka34

10 lata 3 miesiąc temu #922969 przez kasiah06
Nieźle naskrobałyście dziewczyny, wczoraj nie wchodziłam na forum bo korzystalismy z pięknej pogody, prawdziwe lato u nas było, za to dzisiaj leje od południa :(

monika, ulka, kelis, montresor wszystkie brzuszki i mamusie śliczne :)
stokrotka nie martw się ruchami,ja mojego małego czuję już teraz codziennie ale głównie wtedy kiedy odpoczywam, w dzień kiedy jestem czymś zajęta też nic nie wyczuwam
ela nie zazdroszczę zgagi i mam nadzieję że brzuszkowe dolegliwości minęły

Przepraszam, że tak wybiórczo ale macie takie tempo, nie jestem w stanie wszystkiego ogarnąć ;)

Ja miałam dziś wizytę, maluszek waży 700 g i w czasie usg się pokręcił a potem jakby nigdy nic zaczął ssać kciuka i mamy nawet takie zdjęcie ;) szyjka zamknięta,5 cm więc na szczęście wszystko OK. Po wizycie pojechałam na zakupy i w h&m jest teraz taka promocja że jak się kupuje jedne dżinsy to drugie są 50 % taniej więc kupiłam sobie 2 pary bo już moje wszystkie cisnęły mnie w brzuchol i nie mogłam ich zapinać ;) a najlepsze, że miałam kartę upominkową za 100 zł więc za 2 pary spodni zapłaciłam 19zł :laugh: no takie zakupy to ja lubię :laugh:

10 lata 3 miesiąc temu #922974 przez ninoczka
maja mi tez twardnieje brzusio.
kasiah ladna waga dzidzi noi super udane zakupki.
ja dzis odwiedzilam dentyste i tak mnie do zeba znieczulila ze pol buzi nie czulam.Ale z bolu nie moglam.

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu #923015 przez Monika_1985
Elu sama się zastanawiam jak to możliwe :laugh: A ten sok z żurawiny to jaki pijesz, jakiś z apteki?

Mamuśka na pewno Ci się wydaje i gdybyś stanęła obok nas wszystkich okazało by się, że wszystko jest w porządku. :silly:

Mamo Muminka myślałam, że w innych krajach jakoś łatwiej utrzymać się z 1 wypłaty. :(

Agat a ja myślałam, że piszecie o piłkach z wymionami jak u krowy do trzymania się :laugh: Na takiej piłce to ja nie wiem co my okrąglutkie możemy ćwiczyć. Muszę zajrzeć na youtube. ;)

Maju mi też czasami twardnieje brzuszek. Głównie jak za długo siedzę ale przemęczę się fizycznie, no i przede wszystkim na wieczór.

Kasiah super, że u Was wszystko okej. A waga jaka! Łał :) Musisz koniecznie pochwalić się zdjęciem. Co do zakupów to ja nie dziwię się, że jesteś zadowolona. Takie zakupy są najlepsze :)

Ja już się denerwuję przed jutrzejszą wizytą. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.. Niby nic niepokojącego się nie dzieje, a stresik jest.

10 lata 3 miesiąc temu #923022 przez Stokrotka34
Monika to trzymam kciuki :-) na pewno wszystko bedzie super:-) !

Kasiah ale duzy juz Twoj maluch:-) moze podzielisz sie fotka:-)

Dzieki Maja te ruchy to dla mnie drazliwt temat:-\ czekam na trzeci trymestr :-)

Ja jutro ide z ta moja gulka w dziasle do dentysty mam nadzieje ze to nic powaznego, ale dziwne to....

Aniołek Zosia 09.01.2014

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia