- Otrzymane podziękowania: 68
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dzisiaj mało spałam ,bo bolało a raczej ciągło mnie podbrzusze. Teraz też czuję cały czas .
Rano zaś odddałam pawiem śniadanie, po czy przywitała mnie koleżanka ciążowa- zgaga . Jutro lecę do PL a w czwartek wizyta i usg.
Kelis malutki ten twój brzunio ale ładniutki.
Mon. tresor twój brzusio już naprawdę pokaźny- super.
Ulka brzuszek ładny i paznokcie też
Monika a gdzie ty schowałaś te 5,5 kg, ładny brzuszek masz taką piłeczkę.
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi o tantum rossa i octanisepcie, na pewno zakupię i jedno i drugie.
Maja ja na grzybice dostałam od mojego gina clotrimazolum globulki dopochwowe i do łykania tabletki trivagin - one zawierają 3 miliony bakterii, no i grzybica sobie poszła a dodatkowo piję codziennie sok z żurawiny z wodą.
Stokrotka ja nie czuję jeszcze ruchów codziennie, czasem mam przerwę dzień lub dwa np wczoraj w ogóle nie czułam.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Mamo muminka w pierwszym momencie pomyślałam, że musiałaś się chyba pomylić o jedno zero..
Elu same przykrości Cię spotykają od rana.. weź nospę jeżeli masz, chociaż trochę pomoże. Trzymam kciuki by szybko Ci przesły te dolegliwości.
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ulka, monika superowe brzusie
ela wspolczuje dolegliwosci. Ja wczoraj nie moglam zasnac, ale z powodu bolu plecow.. a pamietasz do ktorego tygodbia mozna latac? Milego pobytu w Pl
monika jednak sie nie pomylilam, wyplata idzie cala, a zyjemy tylko z jednej i pieniedzy na syna, ktorych od miesiaca nie dostaje bo mi sie nie naleza. A tu panie w przedszkolu jeszcze narzekaja, ze maly nie ma.to tego to tamtego i trzeba co chwile cos dokupic..
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
stokrotka no ja dlugo nie czulam teraz codziennie czuje .Ale moze juz zmniejsza sie miejsce i powoli mniej bedzie je czuc?-ale niewiem do konca sie nie znam
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Mamomuminka zle koszt za przedszkole masakra!!
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
kelis ja tez przy po pierwszym porodzie porodówkę wspominam bardzo dobrze, za to opiekę poporodowa fatalnie, nikt sie ną nie interesował, mało tego zabrali mi synka na szczepienie przynieśli całkiem rozebranego i kazali obierać, a ja ledwo z łazienki doszłam i myslałm że zemdleje.Nie miałam poarmu, przez 3 dni nik nawet ne zapytał czy umie małego do piersi dostawic a wiadomo ze poerwsze dziecko to człowiek zielony w temacie, ech szkoda gadać. Dlatego tez mysle o innym szpitalu
stokrotka nie martw wię że dzidzius mało się rusza.Ja tak sie martwiłam będąc w ciazy z synkiem, wszyscy na forum opowiadali jak ich dzieci kopia i sie ruszają a moje dziecko od czasu do czasu aby tylko, az zmartwiona poruszyłam ten temat z lekarze, czy mały aby na pewno nie jest na coś chory. lekarz mnie uspokoił, że widoczie mam spokojne dziecko. i przez pierwszy rok miałam aniołka w domu , a inne formuowe mamy małych diabełków, wiec wszystko zalezy od temperamentu dzidzi.A to że na tym etapie inni nie czują ruchów dzidzi to normalne. W III trymestrze będą czuć wszyscy, którym na to pozwolisz
mamomuminka no to niezle u was sie płaci za przedszkole
Monika laktowaginal stosuje zawsze po antybiotyku, ale chyba zacznę też profilaktycznie, jak tylko poczuje mały dynskonfort
ela89 udanej podóży weć życze i pobytu w Pl i czekamy na relacje z wizyty
A mnie ostatnio zaczął twardniec brzuszek, w poprzedniej ciązy tak nie miałam, wiec dla mnie to nowość
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
monika, ulka, kelis, montresor wszystkie brzuszki i mamusie śliczne
stokrotka nie martw się ruchami,ja mojego małego czuję już teraz codziennie ale głównie wtedy kiedy odpoczywam, w dzień kiedy jestem czymś zajęta też nic nie wyczuwam
ela nie zazdroszczę zgagi i mam nadzieję że brzuszkowe dolegliwości minęły
Przepraszam, że tak wybiórczo ale macie takie tempo, nie jestem w stanie wszystkiego ogarnąć
Ja miałam dziś wizytę, maluszek waży 700 g i w czasie usg się pokręcił a potem jakby nigdy nic zaczął ssać kciuka i mamy nawet takie zdjęcie szyjka zamknięta,5 cm więc na szczęście wszystko OK. Po wizycie pojechałam na zakupy i w h&m jest teraz taka promocja że jak się kupuje jedne dżinsy to drugie są 50 % taniej więc kupiłam sobie 2 pary bo już moje wszystkie cisnęły mnie w brzuchol i nie mogłam ich zapinać a najlepsze, że miałam kartę upominkową za 100 zł więc za 2 pary spodni zapłaciłam 19zł no takie zakupy to ja lubię
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
kasiah ladna waga dzidzi noi super udane zakupki.
ja dzis odwiedzilam dentyste i tak mnie do zeba znieczulila ze pol buzi nie czulam.Ale z bolu nie moglam.
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Mamuśka na pewno Ci się wydaje i gdybyś stanęła obok nas wszystkich okazało by się, że wszystko jest w porządku.
Mamo Muminka myślałam, że w innych krajach jakoś łatwiej utrzymać się z 1 wypłaty.
Agat a ja myślałam, że piszecie o piłkach z wymionami jak u krowy do trzymania się Na takiej piłce to ja nie wiem co my okrąglutkie możemy ćwiczyć. Muszę zajrzeć na youtube.
Maju mi też czasami twardnieje brzuszek. Głównie jak za długo siedzę ale przemęczę się fizycznie, no i przede wszystkim na wieczór.
Kasiah super, że u Was wszystko okej. A waga jaka! Łał Musisz koniecznie pochwalić się zdjęciem. Co do zakupów to ja nie dziwię się, że jesteś zadowolona. Takie zakupy są najlepsze
Ja już się denerwuję przed jutrzejszą wizytą. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.. Niby nic niepokojącego się nie dzieje, a stresik jest.
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Kasiah ale duzy juz Twoj maluch:-) moze podzielisz sie fotka:-)
Dzieki Maja te ruchy to dla mnie drazliwt temat:-\ czekam na trzeci trymestr
Ja jutro ide z ta moja gulka w dziasle do dentysty mam nadzieje ze to nic powaznego, ale dziwne to....