BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

9 lata 11 miesiąc temu #957029 przez Mamuśka 2222
Agat Gratulacje super ze szybko poszlo i sie nie nacierpialas.! :) wracajcie jak najszybciej do sil!dużo dużo dużo zdrowia życzę! !!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #957030 przez Mamuśka 2222
Gratuluję Agat Jagodki:-):-):-):-)

9 lata 11 miesiąc temu #957086 przez EwelinaS
Ooo gratuluje AGAT!! O pierwszej kladlam sie lozka zawsze mam cicho radio wlaczone i mowili ze RMF fm wyprawki rozdaje od godziny i myslalam o naszych styczniowkach i prosze jedna ma maluszka. Duzo zdroweczka dla was i oby bylo dobrze z tym paciorkowcem zebys lezec tam nie musiala z maluszkiem.
Martadiana zapomnialam ze Ty za granica. :cheer:

9 lata 11 miesiąc temu #957106 przez Angela1
AGAT Gratulacje. No i doczekałaś się wyprawki od RMF. Super ze poród taki szybki. tez tak chce.

U mnie cisza i nic się nie dzieje. A dziś mój termin :unsure:
Myślę jednak ze mój lekarz idealnie mi z usg termin wyliczył i urodzę 19 stycznia :lol:
A jak tak będzie to wielki szacun dla niego. :lol: płeć dziecka tez podał mi już w 8 tygodniu ciąży.
A ja w szoku i pytam czy to możliwe ze już coś widać?
A on mi mówi ze 100% to nigdy pewności nie ma ale gdyby mu ktoś broń do głowy przystawił to by powiedział co widzi. :dry:

Tak wiec jeżeli i termin mi tak dokładnie wyliczył to naprawdę wielki szacunek. Facet zna się na rzeczy :) .

Wszystko jednak przed nami. Pożyjemy zobaczymy. :whistle:

9 lata 11 miesiąc temu #957123 przez Monika_1985
A chciałam wejść i napisać która dziś pierwsza w kolejce po wyprawkę i się kurka spóźniłam :laugh:

Agat ogromne gratulacje. Córeczka ma bardzo smakowite imię :). No i kolejna duża dziewczynka w naszym gronie. :kiss: Cieszę się, że tak szybko u Was to poszło i trzymam kciuki by nie było problemów pomimo braku antybiotyku w czasie. Na pewno będzie dobrze :)

Ewelina musiałam mężowi powiedzieć o forum bo co chwilę jakieś smski przychodzą i był trochę zdziwiony :silly: . Ale on przyzwyczajony, że ma szurniętą forumową żonę bo na jednym już siedzę od chyba 8 lat więc machnął tylko ręką :laugh:

Martadiana a Ty całe życie mieszkasz w Islandii? Pytam z ciekawości bo rodziców tam masz obydwu :). Nawet nie sądziłam, że tam tylu Polaków żyje :). Tym baldachimem to już się nie denerwuj, najważniejsze, że już zamontowany. ;) Trzymam kciuki za wizytę!

Angela to Ty jeszcze spokojnie 4 dni masz ;). Ten termin z usg ponoć może mieć odchył 7dniowy do przodu i do tyłu. Ale trzymam kciuki by jednak u Ciebie się nic nie odchylało i było punktualnie :))))

Ja dziś o 15:15 wizytę mam u lekarza i strasznie nie mogę się doczekać. Właśnie robię już obiad i zaraz posprzątam w domu by czas jakoś szybciej mi zleciał :)

9 lata 11 miesiąc temu #957131 przez maja001
AGAT GRATULUJE CORECZKI, Na pewno antybiotyk zaziala i bedzie wszystko dobrze, Fajnie ze porod taki szybki a i napisz czy Rmf fm dal ci wyprawke?
MAMUSKA oj to duze masz dzidzi a sie ciesze ze mala nie jest duza bo podobnie jak ty boje sie porodu jak smierci
MONIKA powodzenia na wizycie, napisz co slychac u maluszka co gin powiedzial moze dziś odadza mi ruter a jak nie dziś to mam nadzieje ze jutro
Uciekam bo znow pisze od rodziców a obiad w proszku a obiecalam sasiadce ze wejde jeszcze zis do niej na kawe bo ide do niej juz od świat
Trzymajcie się kochane :)

9 lata 11 miesiąc temu #957159 przez Monika_1985
Maju z tego co wiem to na stronie rmfu jest jakiś formularz i trzeba do nich wysłać skan aktu urodzenia i jakieś tam inne dane i dopiero wtedypewnie wysyłają wyprawkę. :)

9 lata 11 miesiąc temu #957161 przez Mon.tresor
Mama Mumimnka - nie, raczej nie ma. Dziś po wielu walkach zaczął ssać... ale tylko prawa piers. Mysle ze to moze byc wina brodawki,lewa mam bardziej plaska sporo mniejsza i nie wiem jak temu zaradzic.
Może wytłumacz logopedzie w czym rzecz to da wam spokój?

Aniu, gratulacje!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mamuśka, będzie dobrze, zobaczysz. Może lekarz się pomylił no i może maluch zrobi ci suprise i wyjdzie lada moment i wcale nie będzie ta strasznie :) No i trzymaj się myśli, że drugi poród jest przeważnie łatwiejszy.

Angela, hej, nie witałam się jeszcze z tobą :D Pamiętam że końcówkę ciąży też przesypiałam. A ile w poniedziałek będziesz po terminie? Może, jeśli nie będzie wskazań to cię jeszcze potrzymają, ale już raczej zostaniesz w szpitalu.

Marta, jak masz takie bóle brzucha i mała się bardzo rusza, to może lepiej jedź do szpitala? Może coś się dzieje, jesteś już prawie w terminie, więc cię nie pogonią na pewno ;)

Ewelina, właśnie ściągam laktatorem, po za tym laktator pomagał mi w ruszeniu z mlekiem, bo było słabo.

Jak pisałam wyżej, mały zaczął ssać, ale tylko prawą pierś - lewą złapie (wydaje przy tym taki specyficzny odgłos buzią, trochę jak żaba) i wypuszcza. Z tym że prawa pierś ma większą brodawkę, nie wiem, może mu lewą ciężko po prostu złapać...
Dodatkowo była u nas położna, pępek mu się źle goi - jestem zaskoczona, bo odsuwałam go jak tylko mogłam, i ładnie się zesechł z góry. No ale tak to jest, jak wypuszczą ze szpitala bez pokazania jak co robić :/ U mnie też masakra - rana mi się paprze i nie zdjęła mi szwów bo podobno bym się rozleciała.

To wyżej to naprodukowałam wczoraj, siedzę z wami jak odciągam pokram, ale mały akurat się obudził i musiałam lecieć ;)
Mieliśmy oboje z małym ciężką noc, od 18 do 2 spał tylko z przerwami półgodzinnymi, na zmianę głód, później brzuszek bolał, O 2 nie dałam rady i dałam mu butelkę, spaliśmy oboje do 6, o 6 dostał moje mleko, znów spać do 9, dostał cycka... I śpi. Powiem wam że te trzy i pół godziny w nocy, później kolejne dwie i pół i jestem tak wyspana, że wow - chyba organizm mi się przestawił ;)

To co, Agat, podwójne gratki - Córci i wyprawki z RMF FM :D

9 lata 11 miesiąc temu #957170 przez mama89muminka
Oj naprodukowalyscie...

Agat gratuluje coreczki, staraj sie o ta wyprawke z rmf :)

Maja chyba ty pisalas ze bralas olej rycynowy, aleprzed czy po terminie?

Dziewczyny, przepraszam ale nie dam rady odpisac kazdej. Jestem potwornie niewyspana, Miro c chwile guzy zbija, juz sil nie mam. Wczorajsze 6km bylo dla mnie koszmarem, ale nie ze wzgledu na dystans tylko na to ze bylo potwornie slisko - no istna szklanka, myslalam zesie zabije po drodze. Skurcze wieczorem byly ale przeszly :dry: do tego w domu zrobilam 30 przysiadow i nic. Dzisiaj jak sie wnerwie to kaze mezowi jechac za tym olejem, bo mnie cos trafi.

9 lata 11 miesiąc temu #957212 przez Angela1
MON.TRESOR Witaj. Termin mam na dziś wg miesiączki. według mojego lekarza z usg wyliczył mi na 19.01. czyli poniedziałek.
I wtedy (gdyby wcześniej się nic nie działo) kazał mi przyjść na IP.
Wiem co to oznacza. Tak mnie zbada że znowu gwiazdy ujrzę :blink:
Ale innego wyjścia nie ma. Bo w tym szpitalu co ja będę rodzić to jak jesteś nawet dzień po terminie to na siłę poród wywołują niektórzy lekarze.
A w poniedziałek to już będzie 4 dni po terminie :dry:
Mam jednak nadzieję że córka sama zacznie akcję porodową i nawet jeżeli to miał by być poniedziałek to niech ona o tym zdecyduje a nie lekarz.
Jestem w ciągłym kontakcie z położną więc się nie martwię.
Poza tym wiadomo 2 tygodnie przed terminem i dwa po to też termin. A to mój trzeci poród. :P Mąż za to przeżywa bardziej ode mnie a może za nas dwoje :P

Co do wyprawki z RMFu to Na stronie:
www.rmf24.pl/raport-25-lat-rmf/news-wita...y-rmf-fm,nId,1589713
można dokładnie obejrzeć co dają.

MONIKA ja mam nadzieję że odchyłów jeszcze dalej to nie będzie bo już sił nie mam. Ciężko mi i już bym chciała zobaczyć małą i przytulić do cysia. ;)

ASIK bardzo ciekawa jestem co z tym twoim uczuleniem. Trzymam kciuki za szybki powrót do domu ;)

co do porodu to powiem wam że mam mieszane uczucia. Nie pamiętam bólu, naprawdę o tym się szybko zapomina. Ale pamiętam że przy pierwszych skurczach w drugiej ciąży szybko mi pamięć wróciła co mnie czeka. Na szczęście poszło raz dwa.

Ale w tej ciąży po raz pierwszy mam skurcze przepowiadające. Nie są one bolesne, brzuch mi trochę twardnieje, albo podbrzusze boli jak przy okresie i szybko mija. I tak już od miesiąca. Szok bo dwie ciąże mam już za soba i nigdy takich skurczy przepowiadających nie miałam. Boję się że poród okaże sie też zupełnie inny niż dwa poprzednie. :huh: Mam tylko nadzieję że będzie tak samo albo lepiej a nie gorzej.

Kiedyś czytałam że dziewczynki nie lubią być przenoszone - a tu nic się nie sprawdza.
Pierwszy syn urodził się dwa dni po terminie.
Drugi dokładnie dwa tygodnie przed terminem.
A córka taki numer mi tu odstawia. Od małego się buntuje i swoją dat chce mieć.
A mi się dzisiejsza podoba :) 15.01.15 :) i nie ze względu na wyprawkę ale datę samą w sobie :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Gratuluję Agat że córka taką fajną datę sobie wybrała.

nie mam wyjścia dalej sobie czekam

9 lata 11 miesiąc temu #957226 przez martadiana
Agat to gratulacje ale niespodzianka :D a porod naprawde blyskawiczny jak ja bym taki chciala :)

Monika ja tu mieszkam 10 lat juz w sierpniu 11 bedzie ;) a rodzine mam tu prawie cala z ojca strony
od mamy tylko babcia w pl i brat :) Powodzonka na wizycie ! :D

Mamamuminka spokojnie mala poprostu nie chce wychodzic tak szybko a na sile tez nic nie zrobisz ;)

Angela mi kazdy mowi ze dziewczynki sie przenosi ale tak naprawde to roznie bywa dziecko jak chce to wychodzi hehe

A ja po wizycie i nic ciekawego wszystko dobrze z mala tym razem badala mnie inna polozna i mowila ze mala urodzi sie mniej wiecej z waga 3600-3700gr .. juz mnie ta waga nie obchodzi naprawde bo kazda innaczej gada heh.. Ogulem mam bole jak na okres od rana i polozna powiedziala ze tak moze byc i trzyma kciuki zebym urodzila hehe
W nastepny czwartek nastepna wizyta jak nie urodze i maja mi cos robic ale nie wiem co to znaczy jak sie dowiem to wam napisze.. a pytalam o wywolanie to powiedziala mi ze jak nie urodze to 29-30 stycznia dopiero wywolaja ... wiec trzeba spokojnie czekac :) Powiem wam szczerze ze bym mogla chodzic jeszcze w tej ciazy zeby nie ten ciezar caly :D

W sumie termin na sobote wiec jeszcze moze wyjsc :D a jak nie to jeszcze mam termin z miesiaczki na 21 stycznia heheh :D zobaczymy pomalu wyjdzie :D

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #957270 przez Monika_1985
Montresor gratuluję małego sukcesu w karmieniu. Oby tak dalej! Fajnie, że opisujesz jak wygląda Wasze wspólne życie z małym. A jak tatuś w nowej roli się sprawdza? :)

Mamo muminka chyba musisz się poddać i cierpliwie zaczekać. Co zrobisz jak dziecku dobrze w brzuszku :)

Angela najważniejsze, że dbają o Ciebie i możesz być spokojna, a poniedziałek tuż tuż :). Na pewno poród nie będzie gorszy niż dwa poprzednie, jedyna opcja jest ewentualnie taka, że może być lepiej.

Martadiana to Ci powiem, że jak nie urodzisz to w sumie długo Cię będą przetrzymywać. Jeszcze później urodzisz niż ja :laugh: Chciałabym jednak powiedzieć, że absolutnie się na to nie zgadzam i masz urodzić w terminie hehe. Wagę dziecka poznasz w szpitalu więc już niedługo ;).

Ja też już po wizycie. Mój gin przeniósł gabinet i teraz ma wszystko nowe łącznie z usg. Także wymiary dziecinki mam prawie takie jak ostatnio na starym usg. :laugh: Niby waży teraz 2800 gr i raczej wątpię by przekroczył 3 kg bo u nas w rodzinie ani mama ani siostra nie urodziły żadnego dziecka powyżej 3 kg ;). Także laseczki możecie mi wysyłać te ciuszki na rozmiar 56 co nie wykorzystałyście hehe. Na ktg zeeerrrrooo skurczy, szyjka trochę miększa, rozwarcie na pół cm... łał :laugh: . Gin powiedział, że na jego oko mogę spodziewać się, że coś się ruszy za 10-12 dni. :side: Jesteśmy umówieni na następną wizytę gdybym nie urodziła na 29.01 i wtedy będziemy ewentualnie myśleć co dalej. Jakby coś mnie niepokoiło wcześniej to zawsze mogę podjechać i zrobić sobie chociaż ktg. Także wy wszystkie porodzicie i będziecie jeszcze ze mną czekać na mojego bąbla B)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 11 miesiąc temu #957283 przez Mamuśka 2222
Monika,Matradiana fajnie ze u was po wizytach wszystko ok :)ze maluszki zdrowo rosno sobie dalej :)

Montresor

mamomuminka az ja tez zaczelam czytac o tym olejku rycynowym to sa bardzo różne opinie na plus ale wiecej na minus....tez mnie korci....

maja001 a jak zażyłaś dwie łyzeczki tego olejku rycynowego to nie mialas biegunki?

9 lata 11 miesiąc temu #957292 przez martadiana
Monika to malusi twoj babel :D jeszcze bedzie tak ze urodzimy tego samego dnia co ja bede po terminie a ty w terminie :D hehehe

Kurde u mnie termin po jutrze a czuje sie jakbym byla juz kilka dni po terminie hehe :P
Caly dzien mnie ten brzuch boli jak na okres + bol krzyza ... i to przychodzi i odchodzi ten bol ale nie jest jakis strasznie bolesny boli tak jak w pierwszy dzien miesiaczki.. mam nadzieje ze sie nie zaczyna jeszcze wolalabym pochodzic troche z tym brzusiem ..
Bylam w pl sklepie i kupilam se karmi zurawinowe tak mi sie chcialo ze ojej !!

Co tak cisza u nas ? :(

9 lata 11 miesiąc temu #957320 przez Monika_1985
Martadiana

Ja też bym z chęcią wypiła coś mocniejszego ale najwyżej to można sobie pozwolić na mleko 3,2 % ;). Ty masz już tyle objawów przedporodowych, że na pewno tak długo nie pociągniesz jak ja :). Ja już chcę zobaczyć Twoją córeczkę!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia