- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
Mamomuminka a wcześniej pisalas ze synek wreszcie poszedł do przedszkola po swiateczniej przerwie...wtedy i moja corka wlasnie pierwszy dzien po swietach poszła i to samo pomyślałam wreszcie chwilka spokoju dla mamy z tym olejkiem to ja tam bym nie próbowała....moze masz pilke do cwiczen ja to proponuje
Monika85 kazda ze spaniem juz chyba na bakier jest,ja tez leze i mysle w nocy bo spac nie mogę,a zgage to mam okropną np.po pomarańczach mandarynkach serku chrzanowym ale i tak pomimo zgagi i potwornego piekła potem w gardle jem nie moge sie powstrzymac
EwelinaS niby dziecko ma juz malo miejsca w brzuchu ale moje czasem tez tak wierci sie ze masakra
Agat to ja trzymam kciuki zeby bylo tak jak chcesz czyli do wtorku po wszystkim
Martadiana u ciebie ta koncówka to cieżka naprawde,Teraz ty jesteś następna w kolejce wiec czekamy na Ciebie miejmy nadzieje ze to lada moment bedzie
A ja po wizycie i zaskoczenie....waga dziecka to 4055g jak bedzie tyle wazyla to nie wiem jak ja urodze wszystkie wyniary mam na 40 tyg,powiedzial ze 3 stopien dojrzałości i ciąża juz donoszona wiec moge spokojnie rodzic...tylko strach teraz ze mam tak duze dziecko urodzic wiem ze jest granica błędu ale jakbym jeszcze miala 2 tyg chodzic w ciazy to na bank bedzie miala 4 kg masakra boje boje sie bardzoo az mnie żąłodek ściska
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Agat to poprzedni poród faktycznie szybko poszedł . Jak fajnie, że masz porównanie z poprzednim porodem. Oby te skurcze tak jak piszesz zaraz Cię doprowadziły do szczęśliwego finału.
Mamo muminka Tobie to chyba dzisiaj można życzyć tylko miłego spacerku i szybkich efektów Ja bym się bardziej zastanawiała skąd się w Miro bierze to, że w przedszkolu nie chce mówić a w domu nie ma z tym problemów.
Ja śpię dzisiaj na siedząco. Byłam na godzinnym spacerze z psem, nawet nic mnie nie ciągnie, tylko nogi bolą bo nieprzyzwyczajone, że ich właścicielka tyle waży . Mamo muminka ja myślę, że może te spacery to one działają na osoby, które nie za bardzo chodzą w ciąży i to taki trochę szok dla organizmu ale jak się codziennie chodzi tak jak ja to wątpię by nawet 6 km na mnie podziałało. Może szybciej jakbym przeleciała je na rowerze Ale już sąsiedzi mnie zaczepiają, że może już powinnam sobie odpuścić chodzenie z psem 2 razy dziennie więc jakby mnie zobaczyli na rowerze to by stwierdzili, że już kompletnie mnie porąbało
Mamuśka 4 kg!!!! No dziewczynka naprawdę niczego sobie To Tobie życzę jednak wcześniejszego porodu niż w terminie... 4 kg szczęścia już wystarczą
- Angela1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
MARTADIANA Spróbuj AMOLem posmarować skronie. Podobno pomaga. Albo zimne okłady. Współczuje z bólem głowy.Dobrze ze do porodu już niedaleko.
Ja termin mam na jutro, ale nic się nie dzieje W poniedziałek mam się zgłosić na IP. Wtedy wywołają poród a tego wolałabym uniknąć.
Chodzić nie mam sił bo całe podbrzusze mnie wtedy boli.No i waga robi swoje (22 na plus). Najchętniej to bym cały czas spała. Ale to zapewne doprowadzi do tego że mała urodzi się w poniedziałek.
AGAT. Ty tez masz termin jutro ? I tez nic się nie dzieje.
MAMUSKA na zgagę spróbuj szklankę mleka wypić przed snem. Podobno pomaga. A waga dziecka rzeczywiście duża. Ale nie martw się na zapas to tylko tak mniej więcej podają więc jest granica błędu i zawsze może urodzić się mniejsze. Tego ci życzę.
MONIKA zazdroszczę ci tych spacerków z psem. Mi nawet synka do przedszkola odprowadzają i przyprowadzają. Starszy sam chodzi do szkoły. A ja zamiast czas intensywnie wykorzystywać to tylko śpię bo cisza i spokój w domku Żadnej motywacji nie mam
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monika no Miro zachowuje sie w przedszkolu tak jak w domu i jestem przekonana ze tez mowi, tylko te babsztyle uwagi nie zwracaja na to. Co mnie dziwi bogrupa jes 5 osobowa moze idz na rower ale taki na silowniach co maja, to sie sasiedzi dziwic nie beda I chyba bezpieczniej na takim niz normalnym
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
to ten bol skurcza do czego mozesz przyrownac ?
Mamamuminka a kto chce chodzic po terminie ??? Napewno nie ja !! A dziewczynki niby sie przenosi :/ A co do przedszkola miro to
moja kolezanka tu na islandi tez miala ten problem jej maly skonczyl 3 lata w pazdzierniku i sie czepiaja ciagle ze ona malo rozmawia
itp i do psychologa go chca wyslac !! moja kolezanka jest tak wkurzona ze hej .. mowi ze w domu normalnie rozmawia i po polsku
i po islandzku nawet jak dzieci islandcy do niego przychodza sie bawic to normalnie z nimi sie dogaduje ... a w przedszkolu jej problem
robia .. niektorzy to chyba specjalnie sie czepiaja dzieci z zagranicy
Mon.tresor cierpliwosci maly nie dlugo jak sie przyssie do cyca to nie oderwiesz go od niego
Monika no rzeczywiscie boze musialambyc ostro zakrecona wczoraj przez ten bol glowy sorry !!
Anna to gratulacje i jednak corka heh super i duza baba z niej a te zle dni szybko mina !!
Mamuska wow to spora ta twoja cora oby usg sie mylilo hehe ciezko bedzie 4kg wykluc ja tez sie boje ze mala bedzie tyle wazyla
ale nic nie poradze..
JA do 5 rano nie spalam !! Mala mi sie wiercila od polnocy jak sie tylko polozylam i normalnie sie czulam jakby mi tam dwojka dzieci sie wiercila to bylo tak ostro .. pozniej od 3 w nocy skurcze mialam no masakra istna !! A przed 8 rano obudzil mnie jakis bol brzucha normalnie caly brzuch mnie kul wstalam o 11 i bol jak na okres wyszlam z pieskiem na spacer i troche lepiej ale jak ja dzis nie urodze i bede miala takie bole caly dzien to chyba sie pochlastam
Wczoraj mnie ciotka uratowala tabletkami od bolu glowy i naszczecie przeszlo...
IDe pod prysznic i wkoncu pieska wykapie bo od wczoraj sie zbieram i sie zebrac nie moge :/
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
asik, studentka, anna GRATULACJE kochane !!!!!!!!!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
dziewczynki dla całej nierozpakowanej reszty życzę wytrwałości i samych lekkich rozpakowań
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Martadiana te skurcze bolą jak podbrzusze i plecy w pierwszym dniu okresu.
Nic się nie rozwija, boli raz na jakiś czas, ale częściej, żadnej regularności nie widze.
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Ja po wizycie wyniki w miare ok, szczypanie tez mniejsze malutka wazy 3250g na zis zwolnienie dostalam do konca miesiaca, Na ktg zero skurczy 20 01 znow mam zrobic ktg i zaniesc ginowi o szpitala a jesli do 27 01 nie urodze to 28 01 mam juz sie wstawic do szpitala
Anna GRATULUJE CORECZKI w koincu sie doczekalas malutkiej
Asik sliczny synek
mamomuminka ja stosowalam olej rycynowy prezy synki i mi pomogl w zien wypilam chybaz 3 lyzki a w nocy odeszly mi wody. Przy tej ciazy tez zamierzam sprobowac moze porod wywolam, choc nie na każego działa
Przepraszam ale musze uciekac do malego, gdyby jednak cos sie wydarzylo to dam znać telefonicznie ( gybym miala problemy z netem} albo Monice albo chiasami
Buziaki kochane
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
Mamomuminka wlasnie o takiej piłce mowilam bo tez innej nie mam tylko taka corki gniote z uszami nie pekla jeszcze
Angela a ja +25 masakra.....a mleka kochana nie znosze...fuj nie dalabym rady sie napic ale slyszalam ze pomaga
Maja to fajnie ze szczypie cie mniej ty tez sie masz ztymi a to bakteriami....a Niunia mniejsza w porównaniu do mojej ale my tez chyba obie mialysmy nie mile wspomnienia z pierwszego porodu wiec Tobie moze teraz lzej bedzie jak dzidzia nie bedzie taka duza a mi to chyba wszystko sie porozrywa
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Mamo muminka a synek to tylko na parę godzin chodzi do przedszkola? To ty zanim się obejrzysz to trzeba po niego już iść . No ale nawet te kilka godzin oddechu na pewno pozwalają naładować nieco akumulatory. Pięcioosobowa grupka w przedszkolu to każdy z nich powinien być dopieszczony na maxa.
Martadiana dobrze, że znalazły się tabletki i już Ci lepiej. Tak też pomyślałam, że przez to wszystko się wczoraj zakręciłaś . Ja mam ostatnio z synkiem to samo. Póki siedzę czy chodzę jest okej ale jak się położę to się rozpycha nogami i dupskiem, wszystkim. Chyba już mu niewygodnie. Jeszcze u Ciebie dochodzą te skurcze i bóle, naprawdę współczuje. Trzymam kciuki byś się nam szybko rozpakowała.
Mamuśka na rower nie pójdę bo bałabym się właśnie że się wypierniczę i więcej będzie z tego szkody niż pożytku. Poza tym pogoda taka że tylko się przeziębić można . No i ja jestem "boidupa" i jestem nadmiernie ostrożna więc na pewno bym nie ryzykowała.
Maju okropny jest ten Twój mąż Na samą myśl podnosi mi się ciśnienie! Niech Ci też już oddadzą w końcu DZIAŁAJĄCY router! Ehh.. naprawdę martwię się, że musisz takie rzeczy przeżywać zaraz przed porodem . Dobrze, że malutka tak ładnie rośnie i już w sumie nie jest wcale taka malutka. Ale ten czas leci, to Ty najwyżej 2 tygodnie jeszcze będziesz chodzić z brzuszkiem . Na pewno się jeszcze odezwiesz a jakby co jestem w pogotowiu
- EwelinaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 20
Anna ja tak myślałam że było ciężko jak już pisałaś że Cie boli. Ja już się nastraszyłam tym bardziej że jesteśmy w jednakowym wieku i ja pewnie też nie będę miała lekko, ale GRATULUJE stawiałam na chłopca ale córeczka to też fajnie ważne że zdrowa i że jakoś jednak poszło. Wierze w to że szybko zapomnisz i zbiegiem czasu bedziesz jednak wspominać jako cudowną chwilę.
Asikale on jest śliczny zakochałam się a jak słodko leży w tym pejku na brzuszku. Dobrze że tak szybko dochodzisz do siebie po cc, daj znać jak tam te Twoje swędzenia??
mamomuminka ja Ci powiem troszkę poczytałam o tym oleju i tak myślałam żeby jeszcze w styczeń sie wstrzelić i w razie czego popić ale mam obawy że potem będę miała pretensje do siebie że sama się prosiłam jakby poród był ciężki. Jeszcze sobie o tym pomyśle.
Agat to się szykuj na jutro co będziemy wiedziały co RMF FM daje w tej wyprawce bo maja, monika i ja to raczej aż tak sie nie pośpieszymy no chyba że martadiana jeszcze się rozpakuję bo tez ma jakieś bóle co chwile. A paciorkowca współczuje no ale 70% kobiet ma wiec nie ma co się przejmować
Mon.tresor powodzenia z karmieniem niby ważne żeby się nie poddawać wiec próbuj. A czemu laktatorem nie ściągasz??
Monika Ty to jesteś radio węzeł wszyscy do Ciebie piszą cały czas gorąca linia ja jak zasnę np na prawym boku to po paru godzinach obudzi mnie ból w prawym biodrze, aż nie mogę się z bólu odwrócić.
Mamuśka222 ale masz dużą córcie dorodna laska bedzie chociaż może lekarz się myli. Ostatnio wam pisałam że lekarz szacował wagę 6 kg a urodziło się 4.5 wiec oni też sie mylą.
Kurde mam niespodziewanych gości, zajrze później i w razie czego dopisze bo coś miałam na myśli
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Ewelina nawet jezeli sie rozpakuje 15 stycznia to tej wyprawki nie dostane bo zagranica mieszkam
Ja pol dnia u mamy przesiedzialam przynajmniej mi dzien szybko zlecial ...
Ale sie nawkurzalam !!! baldachim montowalam w lozeczku dla malej i nie moglam dojsc o co chodzi 1.5 godz to robilam !! i na dodatek znalazlam instrukcje w necie a i tak nie czailam o co chodzi :S normalnie czuje jak jeszcze we mnie wszystko chodzi cisnienie to chyba mam najwyzsze jakie sie da miec.. !!
Jutro wizyta na 13.00 ciekawe co sie dowiem ...
Wogule nie pisalam wam ale dla mojego taty w wigilie psa potracono i dzisiaj tata do mnie dzwoni ze facet okazalem sie polakiem i jeszcze rzada pieniedzy na naprawe auta a taka kwote se wymyslil ze ohoho.... moj tata mowi do niego to pan psa potracil czy z czolgiem sie pan stuknal ze taka kwote chce.. i tato chcial dowody jakies zdjecia czy cokolwiek a ten facet do niego ze sa na policji to tato pojechal na policje a tam zadnych dowod i policja kazala nic nie placic .. normalnie te polacy tu na islandi to by chcieli pieniadze za byle co na drugi raz niech ostrazniej jezdzi a nie zapierdzielaja 2x szybicej niz predkosc pokazuje.. ehh
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Poród poszedł błyskawicznie. Ok 18 skurcze zaczęły być regularne co ok 8 min, po 20 kąpiel wzięłam i byly jeszcze częstsze. Wyjezdzalismy do szpitala o 22, o 22.30 miałam 7-8 cm rozwarcia. 2,5h męczarni i córcia była na świecie. 3600g, 54cm, 10pkt. Ma czarne długie gęste włoski
Niestety urodziłam zanim upłynęły magiczne 4h od podania antybiotyku na paciorkowca :/ No ale może będzie dobrze. Obeszło się bez nacinania krocza, mam tylko 2 małe szwy wewnątrz także już chodzę i jest ok.