- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- MagdaK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
monique ja na razie stoję w miejscu ale niestety przez ostatni czas przybyło mi 6 kg więc niech stoi jak najdłużej, bo będę jak orka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- GabrysiaSta
-
Autor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Dziewczyny super, że widziałyście już serduszka pozazdrościć i pogratulować!

Dziękuję za dobre słowa na pewno dodają nam otuchy.
A powiedzcie mi bo ja już zgłupiałam termin usg jest to termin życia płodu zgadza się? skoro miałam miesiączkę 8 tyg. temu to wielkość dzieciątka na usg powinno wskazywać na 6 tydzień? czy tak się liczy? niby 2 ciąże za mną a ja w podstawach się gubię

magda113 moja pani dr mimo wszystko też jest dobrej myśli (porządna z niej babka bo ogólnie chodzę prv ale w czwartek kazała już przyjść do szpitala na NFZ) i powiedziała, że jak dziecię przyrośnie przez te 3 dni to mam robić badania i dostałam skierowanie i też między innymi było w nim na HIV.
- wer26
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- MagdaK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- MagdaK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- wer26
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- MagdaK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- K1C1A
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
MagdaK super ze widzialaś serduszko i toszke zazdroszcze do mojej wizyty jeszcze daleko,ale mam przeczucie ze wszystko z moja dzidzia ok
meli kochana ty to sie masz jak nie mdlosci to uczulenie

GabrysiaSta- napewno wszystko bedzie dobrze, bedziemy za was mocno trzymac kciuki:)
monique ja nie wiem czy mam juz jakies kg na + schowalam wage nie chce sie dolowac ile bedzie to bedzie ,bede sie martwila po porodzie jak to zgubic
luska trzymam kciuki za wizyte, oczywiscie daj znac jak bylo
wer26 witaj i gratuluje:)
Chyba wszystkim odp jesli nie to przeprzaszam, niestety musze w expresowym tempie odwiedzac forum bo jak moj synek zobaczy laptop to mu sie oczka swieca z radosci ze moze sobie po klikac a wtedy nici z robienia czego kolwiek .
U mnie kolejny spiacy dzien , nie wiem czy to wina pogody czy objaw ciazy,tak czy siak niech juz to minie.
- NiebieskaSmerfetka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- wer26
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Czy wy też sIę boicie czy będzie dobrze? Jak się staraliśmy z mężem nie potrzebnie naczytałam się różnych forów. Ale staram się być dobrej myśli, choć muszę wam powiedzieć, że praktycznie nie mam żadnych objawów, prócz braku miesiączki, lekkich bólów głowy, wzmożonego siku ale też nie bardzo. Ostatnio pojawiły się napady głodu
,poza tym parę razy mnie zmuliło ale nie wymiotowałam. A wy jakie macie objawy? Czy któraś ma tak jak ja prawie bez objawowo?
- MagdaK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

wer26 każda z nas ma swoje obawy i straszki. To moja trzecia ciąża, a obawy za każdym razem takie same. U mnie są mega mdłości, z którymi próbuję sobie radzić różnymi sposobami. Przerobiłam wodę z cytryną, orzeszki, banany a teraz suchary. Niestety wszystko z marnym skutkiem. Najbardziej pomaga (choć wiem że nie powinnam) zimna pepsi z lodówki.
- Marti
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 5
monique, ja jeszcze nie przytyłam, ale czuję się już duża - ledwo wchodzę w swoje spodnie

GabrysiaSta, skoro pani dr jest dobrej myśli, to na pewno widziała sporo takich przypadków i wcale jej to nie dziwi, że się terminy nie zgadzają. Musi być dobrze!!

wer, witaj i gratulacje!! To Twoje pierwsze? Ja jeszcze nie mam karty ciąży, następną wizytę mam pod koniec lipca, wtedy pewnie mi założą. Widzę, że udało Ci się suwaczek założyć

K1C1A, wiem co to znaczy nadmiernie zinformatyzowane dziecko

NiebieskaSmerfetka, witaj, fajnie, że jest nas coraz więcej

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Jak się miewacie mam nadzieję że mdłości, senność i inne niedogodności powoli zaczną nas opuszczać i będzie z dnia na dzień co raz to lepiej... u mnie epizod z wymiotami trwał 3 dni i odszedł tak samo nagle jak się pojawił

monique1983 witam ciebie i fasolkę

K1C1A witam w klubie ząbkujących szkrabów... ojejku ostatnio ktoś mnie chciał pocieszyć i mówi do mnie że to tylko do 2 roku życia a ja w myslach zaczęłam się śmiać, że cudnie w takim bądź razie wyśpie się gdzieś w 2017 roku

MagdaK jejku jak ja nie lubię takiego podejścia żeby się nie nastawiać... bo jest wcześnie, wszystko jeszcze może się zdarzyć.... ble ble ble... jak można nie kochać tego małego człowieka i jego bijącego serduszka???
GabrysiaSta właśnie dokopała się do twoejgo posta... głowa do góry... w każdej książce pisze że serduszko może być niewidoczne aż do końca pierwszego trymestru, że czasem to nawet jest uzależnione od umiejscowienia płodu, jakości sprzętu itd... bądź dobrej myśli.
magda113 tak badania na hiv są teraz obowiązkowe... i na WR ( kiłe) również ja mam już za sobą morfologię, mocz, cukier, WR, i toksoplazmoze .
wer26 witaj i gratuluję... jesteśmy praktycznie na tym samym etapie ciąży

Kurcze smaki to ja mam okropne... mam wrażenie że mój żołądek nie ma dna... mogłabym jeść i jeść... wszystko co słone pikantne i niezdrowe... ostatnio chińskie zupki mnie wzywają! oj jak one do mnie kzyczą!!!
A najgorsze jest to że mój brzych już tak bezczelnie odtaje że lada moment nie będę umiała go już ukryć pod ubraniem... cholercia a miałam nadzieję zę do końca lata jakoś uda mi się tuszować tego bęca

- NiebieskaSmerfetka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Co do objawow.Brak okresu, bol piersi, czestsze latanie do lazienki, kilka dni temu wieczorem zemdlilo mnie dosc mocno ale do tej pory cisza
- wer26
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Kocham_Cię ale Ci dobrze, że masz już tą kartę ja sobie powiedziałam, że bliskim pochwałę się dopiero jak będę miała kartę ciąży. Narazie wie tylko mąż

Tak się cieszę z tej ciąży i już nie mogę się doczekać następnej wizyty