BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 1 miesiąc temu #942788 przez Dave
Dziewczyny jestem starą forumową wyjadaczką i pozwolę sobie trochę pospamować :)

Otóż mam bardzo dużo fajnych, dobrych jakościowo (nie z made in China), kreatywnych i rozwojowych zabawek.
Jest też coś dla starszych i tych całkiem całkiem malutkich.
Zabawki bezpieczne, ekologiczne z certyfikatami i patentami firmowymi.

allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37397815

A że o prezentach czas pomyśleć, to wrzucę Wam tu linka do Allegro, bo tak najszybciej oblukacie to tam mam.
Dodaje wciąż nowe rzeczy więc warto co jakiś czas zerknąć.

No żeby być na bieżąco możecie też lajknąć profil na fb www.facebook.com/pages/Planet4Kids/1460231680877342?ref=hl

:cheer: :laugh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #942823 przez MagdaK
Marti sukienka super to czeka Cię jeszcze ważna impreza. A z sikaniem to tak jak pisałam ze w nocy mnie męczy.
Luska super że chłopaki tak świetnie się rozwijają i ładną mają już wagę.
Kochamcie niczym nie było skrobane odrazu zostało pomalowane i tak to pracochłonne wiec jakby trzeba było czyścić to bym sobie opuściła tz mojemu P. :) a farba to dulux

Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu #942860 przez Ejka84
Hejka, z tym sikaniem Marti u mnie to jest tak, że czasem nie mogę dojechać w spokoju do pracy, więc pierwsze co robię to idę siku, sorry nie idę - biegnę :P . No ale co z tego, że siadam na WC i puszcze stróżkę i koniec, a niby tak strasznie mnie cisnęło :blink: .
No i jeszcze mam nietypowo, bo nie odczuwam tego jak parcie na mocz, takie normalne jak zawsze, tylko po prostu boli mnie pęcherz i czuję ucisk. Zwłaszcza w nocy tak mam, wiec to chyba maluszek się tak gniecie ;) , no bo zapalenia pęcherza nie mam. Masło maślane mi wyszło, ale mam nadzieję, że zrozumiecie o co kaman ;) .

10 lata 1 miesiąc temu #942871 przez GabrysiaSta
Hej Kochane! czytam Was cały czas ale gnacie z pisaniem, tak że jak już wszystko nadrobię to zapominam o czym na początku pisałyście :woohoo: Brzucholce macie cudne! Chciałam się pochwalić, że u nas wszystko dobrze i pokazać Wam moje Maleństwo
Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu #942877 przez MagdaK
Jeszcze raz napiszę Maleństwo jest cudne i bardzo się cieszę, że wszystko w porządku :)

10 lata 1 miesiąc temu #942879 przez GabrysiaSta
Magdo widziałam wiadomość dziękuje ślicznie! :)

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #942908 przez meli1990
Marti mi sie nie wyświetla sukienka :( mi też tak nie raz robi że mi na pęcherz uciska ale i tak jak pójdę to mi się nie chce albo nie mogę zrobić bo od kilku lat mam problem z pęcherzem. choć mi się chce to nie raz nie mogę zrobić. po urodzeniu Dominika prawie 24 h nie byłam w toalecie, ale chyba się przestraszyłam cewnika i jakoś poszło :)

Dżasta. a dawno ją kupowałaś? a ja miałam New Yorkera pod nosem ale go zlikwidowali :( może wstąpię jak będę miała kasę w mieście w czwartek

Luska to fajnie że z chłopakami wszystko dobrze i że jesteś ze Spa zadowolona :)

GabrysiaSta to super że z maleństwem i tobą wszystko dobrze. śliczne zdjecia

MagdaK nasze łóżeczko też by się przydało pomalować bo bardzo zgryzione przez Dominika ale nie ma jak :(

10 lata 1 miesiąc temu #942916 przez monique1983
Marti - miałam dokładnie tak samo wczoraj, chyba też mi na pęcherz uciskała, bo chodziłam siku non stop. Super sukienka :)

Dżasta86 - ja trochę naoglądałam się wózków i ten to i tak był jeden z lżejszych, bo inne to w ogóle odpadły na początku ze względu na gabaryty i na wagę.

GabrysiaSta - super wieści, maleństwo cudne :)

Dziewczyny pomożecie? Muszę kupić torbę do szpitala i mam straszny dylemat. Kupić taką turystyczną na ramię czy np. wygodniejsza będzie na kółkach. Wrzucę aukcje z allegro. No i z wielkością mam problem. Wziąć taką 55 cm, 65 cm, czy 75cm?

allegro.pl/torba-podrozna-na-kolkach-bag...-cm-i4714389144.html

allegro.pl/torba-sportowa-podrozna-4f-ou...70l-i4775100184.html

10 lata 1 miesiąc temu #942943 przez Marti
Dla tych, którym się nie wyświetla:

Ejka, ja też mam tak samo, że odczuwam raczej ból w pęcherzu i czasem aż mi od tego twardnieje brzuch - nie jest to super przyjemne. Ja raczej nie siusiam po kropelkach, bo staram się pić bardzo dużo wody, więc raczej sikam sporo nawet jak co chwilę. W poprzedniej ciąży miałam jakieś kryształy w moczu, więc teraz się pilnuję, żeby dużo pić.

GabrysiaSta, super, że z Maleństwem wszystko dobrze! To na pewno już wszystko pójdzie jak po maśle :)

Meli, to słabo z tym Twoim pęcherzem. Ale wiadomo dlaczego tak masz?

Monique, ja uważam, że na kółkach jest wygodniejsza - nawet jak ktoś Ci ją będzie nosił, to może się zdarzyć, że będziesz zmieniać salę w szpitalu albo co i będziesz musiała się z torbą przemieścić. Niby bardzo ciężka nie powinna być, ale po porodzie nie powinno się nic dźwigać.

Ja biorę walizkę - poprzednio miałam i było bardzo wygodnie, wszystko mogłam łatwo znaleźć.

Sprawdź jeszcze tylko w swoim szpitalu, czy nie ma jakichś specjalnych wymogów co do toreb - słyszałam, że w niektórych szpitalach pozwalają np. przynosić rzeczy tylko w przezroczystych foliówkach! :blink: Ze względów sanitarnych, czy coś tam, chociaż nie wiem, co to niby miałoby pomóc.
Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #942957 przez GabrysiaSta
Dziewczyny Wy już o torbach do porodu a dla mnie to dopiero początek ;) ale piszcie jak najwięcej później będę miała ze wszystkiego dobrą ściągawkę :woohoo:
Marti śliczna sukienka, na pewno będziesz wyglądała szałowo ! no i nie odpuścimy jak nie zobaczymy zdjęć... Ciebie w niej wystrojonej :)
Ja idę na bal przebierańców w styczniu i jedyny kostium jaki znalazłam to taki jak w załączniku. A mojego M przebiorę za diabełka ;)
Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu #942975 przez Ejka84
Marti - mi też się nie wy swietlało, ale rzeczywiście kiecka odlotowa :) .
Ja jakoś nie mam weny na zakupy, nic mi się nie podoba - chyba chodzi o moje aktualne gabaryty :( . A też muszę kupić chociaż parę bawełnianych bluzek na ciążę bo wszystko mi się jakoś skurczyło ;) . Ale chodzę po galerii to nic mi się nie podoba :S

10 lata 1 miesiąc temu #942984 przez K1C1A
Czesc Mamusie
Czytam was juz na biezaco ale jakos brak mi weny na odpisanie ,przepraszam was,ogolnie jakigos dola lapie to chyba przez ta pogode i to ze nie moge wyjsc chocby na spacer bo mlody dostaje jescze antybiotyk a jak skonczy to tez szybko nie wyjdziemy z domu bo pogoda do dupy.Sorki ze wam tak smece ale nawet nie mam z kim pogadac.
na szybko odp to co pamietam
Kocham cie mlody byl intubowany przez dobe
Marti sukienka mi sie bardzo podoba i ladnie brzuszek ci podkresli.Mam nadzieje ze Piotrus juz bedzie zdrowy
Luska ciesze sie ze blizniaki dobrze sie maja ,no i waga imponujaca ,moja niunia pewnie tyle nie wazy
Wasze brzuszki sliczne , i wogole przybranych kg poza brzuszkiem nie widac nic tylko sie cieszyc.
GabrysiaSta szybko zleci i ty bedziesz wybierala torbe do szpitala,bardzo sie ciesze ze pokazalas nam swoja kruszynke,niebawem oczekujena zdjecie ciazowego brzuszka ;)
Marti co do siusiania to mi sie unormowalo juz w nocy nie wstaje i w dzien tez zbyt czesto nie chodze
Kasiuszka nie jedna mama chciala by wygladac tak jak ty a twoja gin no coz pewnie jez zal dupe sciska ze tak dobrze wygladasz ,glupia pipa i tyle
Monique tez mi sie wydaje ze pampersy z wycieciem sa zbedne ,choc jak dziewczyny pisaly kazda musi dopasowac indywidualnie do dziecka.Jak dobrze byc na forum, dzis sie zastanawialam jak torbe kupic i prosze propozycje same sie znalazly ;) Ja bym wybrala i chyba wybiore ta wieksza na kolkach
Wiem ze wszystkim mamusiom nie opdpisalam wybaczcie ,postaram sie juz byc na biezaco

10 lata 1 miesiąc temu #942989 przez meli1990
monique1983 ja mam podobną do tej sportowej nawet tej samej firmy ale jakiej jest wielkości to nie mam pojęcia ale chyba 65 cm. a drugą mniejsza to pewnie bedzie na wybranie maluszka

Marti kiecka super. kupiłabym taka chętnie na okres po ciąży. w tym roku mam dwa wesela ale pewnie i tak nie pójdę na żadne. nie wiadomo ale ja się domyślam że to wynik przetrzymania w latach szkolnych jak był problem dostać się do toalety bo nie którzy fajki palili a przerwy były krótkie

Ula napewno będzie super aniołkiem

10 lata 1 miesiąc temu #942993 przez monique1983
K1C1A - też się skłaniam do tej na kółkach tylko jeszcze myślę, w którym rozmiarze ją wziąć, bo może być długość 75 cm x 35 cm albo 65 cm x 29 cm i mam dylemat jaka będzie lepsza. Pewnie sporo miejsca jednak zajmują pieluchy, podkłady itp. Jak myślisz która będzie odpowiedniejsza?

10 lata 1 miesiąc temu #943017 przez Dżasta86
heheh to dobrze ze nie tylko ja biegam do wc jak kot z chorym pęcherzem :) ja chodze nawet jak mi sie nie chce a jestem w poblizu :P ja też marti pije dużo od początku ciązy i też czuje boł pęcherza, w nocy dzięki temu się budze ;]

Meli sukienka myslę ze powinna byc na pewno, kupowałam ją kilka dni temu :) wogole ja swego czasu tylko w sukienkach chodziłam , bo mi sie wydawało ekonomiczniejsze i mniej dylematów rano pt ,, w co by sie tu ubrac " :)

Moniq kurde dowiedziałam się że jednak to nie jest X lander tylko cos na T ... juz zapomniałam a stoi na dole w garazu ;/ wygląda identycznie

Kurde ja nie bywam w szpitalach ale wydawało mi sie ze przy przeprowadzce pomaga pielęgniarka .... !! a nie ze musze dźwigać wszytsko sama ....ja tam kupuje bez kułek taką torbę, kułka są dla mnie za bardzo hotelowe a dźwigać nie zamierzam.

Kicia nie załamuj sie, dzisiaj jest gorzej jutro bedzie lepiej :)

Gabrysia super ze wszytsko w porządku i nastroj dopisuje :) teraz bedziesz musiała nas odwiedzac w szpitalu w lutym, pozniej my Ciebie :p

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia