- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mam już wyniki i cholera, coś za niska hemoglobina i erytrocyty. Zobaczymy co w piątek na to pani doktor.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
- olka_ka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja dzisiaj miałam wizytę. Waga się potwierdziła. 1,4 kg. Trochę się przeraziłam Lekarz powiedział, że dziecko jest duże, ale mam się nie martwić, bo jeśli dalej będzie tak przybierać i waga będzie ok 4 kg to zaproponuje mi cesarkę. Więc z jednej strony mnie uspokoił. Jest jest ułożony główką w dół Ja mam niewielką anemię, dostałam żelazo. Waga 6 kg na plusie
Ja też planuję wziąć jedną walizkę większą. Zawsze to jakoś poręczniej niż dwie.
Z tą windą to jestem zaskoczona. Nie wpadłabym na to, żeby schodami schodzić
Mam nadzieję, że wszystkie dzieciaczki są już zdrowe i nie będą chorować do przyjścia na świat rodzeństwa.
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
GabrysiaSta fasolek śliczny... i to już 13 tydzień leci ten czas okropnie, ani się nie obejrzysz a Ci 30 tydzień stuknie jak niektórym z nas już w przyszłym tyg
Marti bardzo ładna sukienka ja bym się bała takiego materiału ale z twoją figurką i mini brzuszkiem pewnie będzie bosko
Torba... kurczę na początku stycznie trzeba by chyba już powoli pomyśleć o spakowaniu jej... niech stoi i czeka na swój czas a ja mam walizkę na kółkach, przy antku się sprawdziła więc i teraz ją biorę... choć nie musiałam jej sama nosić więc nawet jakby nie miała kółek to by dramatu nie było
monique1983 ja torbę wzięłabym większą
J.J. dobrze że wszystko ok z twoją szyjką no i bejbik już pokaźnych rozmiarów
luska no moja droga... chłopaki szaleją z tą wagą!!! jak tak dalej pójdzie to ty biedna na tych swoich chudych nóżkach nie udźwigniesz tego szczęścia
ivet89 ja mam wizytę w poniedziałek
olka_ka no kawał szczęścia w brzuszku nosisz
idę spać bo jakiegoś focha mam na cały swiat... a jak mnie ten pan (zwany mężem) co siedzi obok mnie z pilotem w łapie jeszcze raz szturchnie to mu pizdnę w beret
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
No i oczywiście mam dylemat . Mam dwa wózki na oku i nie wiem na który się zdecydować, cena podobna, różnią się w sumie detalami, w tym jednym odstrasza mnei trochę biała rama, bo nie wiem co z niej będzie za jakiś czas, w tym drugim podoba mi się to, że ma kolorowe obicie brzegów w gondoli, więc może nie będzie się tak brudzić.... no nie wiem, nie wiem . Może mi coś doradzicie? Widziałam oba wczoraj na żywca. Lekkie, fajnie się prowadzą.
allegro.pl/blackwhite-emjot-7-gratisow-c...rek-i4785315224.html
allegro.pl/3w1-zestaw-baby-merc-zipy-q-g...owy-i4751228312.html
Kocham_cie - może ta pogoda Cię tak optymistycznie nastraja ? Nie daj się, męża nie bij bo się biedny zamknie w sobie .
A ja musze w końcu założyć zimowe opony, bo tak sobie jeżdżę na letnich i żebym się pewnego ranka nie zaskoczyła heh.
- Kasiuszka
- Wylogowany
- gaworzenie
U mnie też kompletny zastój...nic się nie dzieje, żadnych zakupów , żadnych wypadów oprócz standardowych spacerów:P
Justyna Ja tez ostatnio miałam naprawde minimalne odchylenie od normy i od razu moja gin dopisala mi żelazo.
Marti sukienka spoko, bardzo elegancka!
Ejka ja Ci z niczym innym nie podpowiem jak tylko z tym, że po prostu bardziej podoba mi się drugi A co do pieluszek bambusowych to nawet nie dotykałam, po tym jak zobaczyłam cenę
kocham cie Mam tak samo jak Ty Wczoraj byłam nie do zniesienia. Jakaś taka rozdrażniona...wszystko mnie irytowało. Nie zeby dzisiaj cos się zmieniło Także współczuje wszystkim którzy będą ze mną obcować
Do szpitala biorę torbę na kółkach, taką mniejszą podręczną jakby. Mam nadzieję że wystarczy
Dziewczyny zastanawiałam się w końcu trochę nad rzeczami dla siebie Mam na myśli tutaj "wyprawkę do szpitala" Myślałam żeby sobie kupić jedną koszulę do karmienia, coś wezmę z domu w czym będę rodzić i chciałam kupić piżamę, ale spodnie i top, tak na drugi dzień...i tak się zastanawiam czy to dobry pomysł? Jak sądzicie?
Miłego!
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Justa82
- Wylogowany
- gaworzenie
Muszę się zmobilizować i ambitniej zająć za kompletowanie wyprawki. Niby sporo rzeczy już mam, ale chyba jeszcze więcej brakuje. A Wy już piszecie o pakowaniu toreb do szpitala Dla mnie to na razie abstrakcja
Ja też do kilku tygodni biorę żelazo ze względu na anemię. Na następną wizytę muszę zrobić badania krwi i jeśli wyniki się poprawią to ma mi przepisać coś innego (na razie biorę Tardyferon).
Olka waga Twojego maluszka imponująca
Marti podzielam zdanie o sukience. Wygląda zgrabnie i bardzo elegancko.
J.J minęło Ci już to twardnienie brzucha? Nie wygłupiaj się więcej z tym szpitalem
Luska Ty jeszcze w spa czy wróciłaś już do domu? Waga chłopaków robi wrażenie
Ejka jak byliśmy oglądać wózki to sprzedawca polecał nam m.in. Baby Merc. Tego pierwszego nie widziałam i nie słyszałam żadnych opinii.
Kasiuszka ja piżamy jakoś do tej pory nie brałam pod uwagę. Wydaje mi się, że w takiej sytuacji koszula jest wygodniejsza.
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Ejka ja nie widziałam tych bambusowych a z ciekawości jaka cena? Kupiłam kilka tetrowych i jedną flanelową. A z wózkiem niestety nie pomogę bo nigdy nie widziałam.
Kochamcię rozumiem Cie , bo ja ostatnio też jakaś taka zmienna jestem w jednej sekundzie mam doła, a za chwilę tryskam humorem. Ciężki okres nastał dla tych naszych rodzin , ale kto kobiecie w ciąży zabroni.
Justa mi też brzuchol rośnie jak popatrzyłam na zdjęcie sprzed 2 tygodni to różnica kolosalna, jak wrócę z pracy to pstryknę i Wam pokażę.
Kupiłam wczoraj w Biedrce pieluchy Dada w promocji. Wzięłam 2, bo cena była kusząca 156 szt. za 49,99zł i Lidlu te orginalne pampersa też w promocji. Zakupię jeszcze paczkę 1 i powinno na początek wystarczyć. Momentami to czuje sie taka zielona, bo niewiele pamiętam z tego jak te moje dzieci były malutkie, całkiem podobnie jakbym pierwszy raz miała zostać mamą
- olka_ka
- Wylogowany
- gaworzenie
Ejka też jestem ciekawa jaka cena za tę pieluszkę?
Kocham_cie ja też jakoś nie w sosie jestem. Wszystko mnie drażni. Chyba faktycznie pogoda na nas tak wpływa
Justa82 skąd jesteś, że śnieżek już u Ciebie prószy?
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
- K1C1A
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Olka jestem w szoku juz 1,4 kg szczescia no no
Kocham cie ja tez wczoraj z fochem chodzilam i sie z mezem pocielam,stwierdzil ze jestem nie do wytrzymania i ze zachowuje sie jak jego matka a nie zona ( nie wiem dokladnie o co mu chodzilo, chyba o to ze jestem nad opiekuncza)Ogolnie jakos mam na wszystko wyjeba....
kasiuszka tez mi sie wydaje ze koszula bedzie najlepsza,krocze bedzie mialo przewiew a jesli bedzie cc to nie bedzie cie gniotlo
ejka no to troszku kosztuje ta pieluszka
Chcialam dodac zdjecie,ale nie moge znalesc kabelka
- Kasiuszka
- Wylogowany
- gaworzenie
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jeśli chodzi o torbę to nie widziałam żadnej dziewczyny na oddziale z torbą na kółkach, ale jak tak dłużej myślę to wydaje mi się że to dobry pomysł i wszystko w niej łatwo można znaleźć
Ja cały czas biorę tardyferon 3x1 a hb 12,7 ani drgnie od 2 m-cy, pobierzesz trochę tabletek to szybko nadrobisz zaległości
Justa – twardnienia są cały czas ale nie tak często, staram się o nich nie myśleć, bo być może psychika też tu swoje robi, nudzi mi się tak leżeć, dupa mi niedługo przyrośnie do łóżka zauważyłam że zawsze jak kończę trymestr to ląduję w szpitalu, więc teraz mam nadzieję że znajdę się tam na końcu
Kasiuszka -wydaje mi się że koszula lepsza, a przewiew swoją drogą być musi Wstawiam linka do koszul. Ostatnio gdzieś go znalazłam chyba u styczniówek: file:///C:/Users/ja/Desktop/Koszula%20koszulka%20nocna%20ci%C4%85%C5%BCowa%20do%20karmienia%20L%20_%20XL%20%284535530452%29%20-%20Allegro.pl%20-%20Wi%C4%99cej%20ni%C5%BC%20aukcje.htm o jaki długi
Ejka- wózków na żywo nie widziałam, ale nie lubię nic z elementami białego, poza tym wizualnie bardziej przypadł mi do gustu Baby Merc, zdecydowałabym się na niego ja w galerii też nie znalazłam ostatnio żadnej ciekawej bluzki z tą ceną pieluszki nie jest tak źle
olka_ka- ładna waga
Gosiaczek -no to ładnie Was potraktowało maleństwo wystawiając część intymną też mam wadę wzroku, trochę mniejszą, pasowałoby tak czy inaczej zaliczyć okulistę
GabrysiaSta – dobrze że z dzidzią ok, cudnych się zdjęć doczekałaś, no ciekawe czy twoje przeczucie co do płci się sprawdzi
ivet – przerąbane jest być w szpitalu w weekend, do tego sala była bez tv, ale za to miałam super dziewczynę na sali w 39 tyg., po wszystkich badaniach wysłąłam mojego do domu, a my przegadałyśmy prawie do 1-wszej, okazało się że pierwsze dziecko urodziła w tym samym roku co ja i jeszcze więcej wspólnych rzeczy wyszło na świat, a następną noc spałyśmy jak zabite, w dzień mojego wyjścia urodziła zdrową córeczkę 2450 kg i 52 cm
Marti – sukienka śliczna, będzie Ci pasować
Justyna- powodzenia na piątkowej wizycie, ciekawych rzeczy można się dowiedzieć na tych zajęciach, sprawy w sumie oczywiste a człowiek nie zwraca na takie szczegóły uwagi, będę miała windę na uwadze ach te teściowe, nawet w ciąży nie odpuszczą
Dżasta- a jaka była reakcja maleństwa na music? kiedyś widziałam w necie filmik, dzieci różnie reagowały w zależności od muzyki, potrafiły się uśmiechać ale też i płakać, krzywić się co do przewożenia to na tym oddziale co byłam do przewozi się torbę na wózku a ty idziesz za wózkiem, jedna dziewczyna co jej wody odeszły jechała wózkiem ale miała pod ręką męża, aha ładne zdjęcie-ślicznie wyszłaś
meli – a po co te sterydy? Młody niech się nie wygłupia i siedzi tam do lutego
luska – w szpitalu to pewnie myśleli że ja blefuję i przyszła sobie za darmochę poleżeć, oprócz luteiny nic innego nie powiedzieli
monique-praktyczniejsza jest ta na kółach, zawsze lepsza większa, najwyżej nie będzie zapakowana do końca, a do mniejszej nie nawciskasz więcej niż norma przewiduje
K1C1A- no i gdzie ten kabelek?
Z grubsza chyba ogarnęłam