- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- fundamentalnie
- Wylogowany
- gaworzenie
Postanowiłam dołączyć do Was, bo wcześniej siedziałam gdzie indziej, ale to nie był forum dla mam 2015... A zawsze to raźniej będzie
ja mam termin na 5 lutego dziewczynka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- olka_ka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Widze,ze większość stawia na Baby Merca. Mi chyba tez bardziej podchodzi jakoś .
- monique1983
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 78
olka_ka - to masz już co nosić
Ejka84 - mnie też osobiście bardziej się ten drugi wózek widzi
fundamentalnie - witaj
- K1C1A
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kabelek sie znalazl
Moj synek podwija mi bluzke i mowi Mama pilka pilka ,mam nadzieje ,ze kopac nie bedzie chcial
- K1C1A
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Justa82
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja miałam hemoglobinę 11,2 i biorę Tardyferon 1x1. Myślę, że Twoja dawka nie jest za mała.
Fundamentalnie - witaj w naszym gronie lutowych mam Na pierwszej stronie mamy zbiorczą tabelkę. Możesz dopisać tam swoje dane
- K1C1A
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
a ja się teraz nie dziwie czego windy nie ma na Szopena przy porodówce
Ejka84 oba wózki fajne. mi się bardziej podoba ten drugi
Kasiuszka po porodzie lepiej mieć koszule niż piżamę. według mnie. lepiej się karmi i wietrzy tam gdzie trzeba bo w nie których szpitalach nie wolno nosić bielizny
J.J. na rozwinięcie płuc u dziecka jakby miało się wcześniej urodzić
fundamentalnie witaj.
K1C1A ładny brzuszek i jaki malutki
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
No ale co się dziwić mamy końcówkę listopada... grudzień za pasem... dziś zaczynam 30 tydzień ciąży a kompletowanie wyprawki nadal w czarnej dupie... także uwaga uwaga... ogłaszam wielki tydzień zakupów... mam zamiar wraz z nadejściem grudnia zamknąć temat wyprawki!
Ejka84 wózki oba ładne ale ja pewnie zdecydowałabym się na ten z białą ramą bo bardzo mi się podobają wózki z białą ramą... moja koleżanka jeździ takim już 1,5 roku i nic się z nią szczególnego nie dzieje, tzn lakier nie odpryskuje- jeśli o to ci chodzi
Kasiuszka kochana nawet sobie nie marz że ktoś w szpitalu pozwoli Ci po porodzie chodzić w spodniach, i to obojętne czy po cesarce czy po naturalnym porodzie... tylko koszula i jak najwięcej wietrzenia krocza tudzież rany po cięciu... baaa u mnie nawet zwykłych majtek nie pozwalali nosić tylko te siateczkowe... położne nawet stanik kazały ściągać żeby sutki miały dopływ powietrza
MagdaK ja rodziłam rok temu i "zwyczaje" z koszulą i majtkami siatkowymi zostały do teraz
Magda ty po 9 latach masz prawo nie pamiętać jak to jest z takimi maluszkami, ja po roku jestem przerażona jak to będzie znowu mieć takiego okruszka w domu który się na przedramieniu mieści ale wiem że to wszystko samo przyjdzie, instynkt nas nie zawiedzie
K1C1A a jak samodzielne spanie małego???
U mnie antek też zaczął dostrzegać że coś dziwnego się dzieje z moim brzuchem i jak go sadzam na kolanach to go tak śmiesznie rączką głaszcze .... nawet go już kaja kopnęła w rączkę ale jakoś nie zakumał o co chodzi
o doszłam do brzuszka... zgrabniutki i wcale nie za duży bardzo ładny
fundamentalnie helooo witaj w naszym zacnym gronie mamy termin na ten sam dzień
A no i wczorajszy dzień zakończył się płaczem.... poszłam się kąpać... ściągam koszulkę a tu na brzuchu 3 nowe czerwone pęknięcia o boshe ależ zaczęłam ryczeć, jak głupia... dziś się z tego śmieję ale wczoraj te nowe rozstępy przelały szalę goryczy... tak szczerze to myślałam że nowych się nie dorobię bo już wystarczająco pocharatany mam brzuch po antku masakra mogę już na zawsze zapomnieć o stroju 2 częściowym bo skóra pękła powyżej pępka
coś jeszcze chciałam napisać i zapomniałam .... no trudno jak mi się przypomni to napiszę
- Marti
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 5
J.J., czyli okazało się, że nic złego się nie działo? No to super, chociaż chyba niepotrzebnie Cię nastraszyli... No ale może teraz będziesz odpoczywać, co Ci się na pewno przyda (jak i każdej z nas )
Dzięki za komplementy co do kiecki, teraz tylko jakieś dodatki muszę wymyślić. Ofkors to co mi się podoba, z 10 razy droższe od kiecki jest
Gosiaczek, dobrze że z maluchem wszystko ok. Co do wady wzroku, to tak jak piszesz opinie są bardzo różne. Moja koleżanka miała za pierwszym razem CC z powodu oczu, ale już 2 lata później w drugiej ciąży inny okulista nie widział przeciwwskazań do SN i tak urodziła... Mimo że oczy się nie poprawiły. Więc co lekarz to opinia
GabrysiaSta, życzymy męskiego pierwiastka, ale same baby też są fajne
Ivet, ja mam wizytę w przyszły piątek, też się nie mogę już doczekać. Pewnie jakieś usg mi się też wyszykuje ok. 30 tygodnia - stęskniłam się już za widokiem mojej dzidzi
Justyna, mam nadzieję, że Cię choróbsko jednak nie dopadło? Teściowa naprawdę niezła, dba o swoją ciężarną synową i wnusia, nie ma co! A 1,5 tys to taniocha, jak Tyś to zrobiła
MagdaK, powodzenia na glukozie, oby Ci gładko weszła
Też się tak pocieszam, że niektóre maluchy muszą swoje przechorować i później będzie lepiej. Podobno drugie też mniej choruje, zobaczymy, czy ta teoria ma jakiekolwiek podstawy...
Ejka, a dlaczego dwie torby? W jednej raczej jest wygodniej. Co do wózków, to żadnego nie znam, więc ciężko powiedzieć. A co Ci serce podpowiada?
Ciekawe z tą windą... A jak porodówka jest na jakimś wysokim piętrze? U mnie na szczęście na pierwszym, to możemy schodami zejść To już taki czas, że możemy mieć niższą hemoglobinę i erytrocyty, norma Moja ginka powiedziała, że na razie nie będzie mnie faszerować sztucznym żelazem, tylko mam w diecie zadbać. Ale też mam ciut za niskie wyniki.
Olka, faktycznie rozmiar imponujący! Jak tak dalej pójdzie, to może pierwsza się rozpakujesz
kocham_cie, daj mężu pożyć, przyda się jeszcze!
Kasiuszka, moim zdaniem w szpitalu piżama nie jest najlepszym wynalazkiem, bo Ci każą krocze wietrzyć, a poza tym co chwilę ktoś będzie wpadał podpatrzeć, co tam słychać na dole, jak się wszystko goi Więc zawsze łatwiej koszulę podwinąć niż spodnie ściągać, zwłaszcza że możesz być nieco obolała
Co do rzeczy dla siebie, pamiętajcie, żeby kosmetyki do szpitala (dla Was) były w miarę bezzapachowe, dzidzia musi jakoś ten zapach mleka odnaleźć
O, witamy nową mamusię
Piotruś to nawet ładnie kuma, o co chodzi z brzuszkiem i pyta co chwilę, czy dzidzia śpi, czy kopie
K1c1a, piękny brzusio, bardzo zgrabniutki Jak tam Twój młody ze zdrowiem?
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
KochamP_cie - no własnie chodzi o tą nieszczęsną ramę, boję się, że się poobdziera szybko i bedzie brzydko wyglądać A czarna to jednak czarna
Marti - a nie wiem czemu dwie , no bo tyle tych rzeczy trzeba zabrac, że nie wiem czy w jedną wejdę i tak rozmyślam, czy czasem dla siebie nie bierze się jednej torby a dla dzidzi drugiej ...
Dziewczyny, kupiłam własnie na allegro kurtkę zimową H&M rozmiar M . Ryzyk fizyk . 160 zeta, czarna, puchowa z paskiem. A zresztą - macie linka :
allegro.pl/cieplutka-kurtka-na-zime-hm-m...z-m-i4817797299.html
Myślicie że obstanie? Heheh, no chyba w pasie nie dojdę do 130 ??
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
marti - najbardziej to mnie nastraszyła moja gin, już nie wiem jaka jest właściwa długość szyjki, jaka jest norma?
K1C1A - fajna piłeczka
fundamentalnie- witaj i napisz coś więcej o sobie
kocham_cie - uważaj na tych zakupach, żebyś nie skończyła jak ja, przede wszystkim weź kogoś do noszenia siat
meli -uznali chyba że jest wszystko ok, może w ogóle pomyśleli że zmyślam albo co
Mam do Was pytanko, wiem że niektóre kupują tą większą pościel a jak reszta z Was? Jeszcze coś miałam zapytać ale zaniki pamięci coraz częściej mam
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
powiem wam , ze z tą windą chyba coś jest /W szpitalu gdzie ja rodzę , to przeważnie są osobne dla personelu i dla odwiedzających
Ejka właśnie ja się dziś zabieram za te rzeczy co moja poleżeć , a będą prawdopodobnie niezbędne przy maluchach :n i trafiłam na te pieluchy bambusowe , mówisz , ze warto??
daj link do swoich zakupów
co do wózka mi jakoś ten babymerc bardziej by odpowiadał , bardziej mi się podoba i chyba bardziej :wypasiony jest
Ksiuszka ja wole spodnie i topy , ale na początku różnie to bywa .....ja z młoda na drugi dzien łaziłam w spodniach i bluzce , nikt nic nie powiedział
witam nowa mamusię
k1c1a ale malutki masz ten brzuszek
j.jja mam dwa razy pościel 100x135 i dwa razy to z minki 100x75
eee widzę ,że nie ja tylko taka zdołowana ......
i ratujcie mi się zaczęła normalna laktacja nie wiem co ja mam z tymi moimi balonami robić , dzis pod prysznicem upuszczałam , bo myślałam , że po ścianach z bólu będe chodziła
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa