BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 1 miesiąc temu #943629 przez fundamentalnie
witam i ja...
Postanowiłam dołączyć do Was, bo wcześniej siedziałam gdzie indziej, ale to nie był forum dla mam 2015... A zawsze to raźniej będzie :)
ja mam termin na 5 lutego :) dziewczynka :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #943630 przez olka_ka
J.J. ja mam hb 10,9 i dostałam wczoraj tardyferon dwa razy na dzień, może za mało? :/ tak się teraz zastanawiam..

10 lata 1 miesiąc temu #943647 przez Ejka84
Ja miałam zawsze hemoglobine nie przekraczająca 11, nawet jak nie byłam w ciąży. Od początku w ciąży taką miałam, nie spadła nawet bardzo, a jak robiłam ostatnie badania to miałam 12,4 :woohoo: , i z czego tak? Nie wiem. Leków żadnych nie brałam i nie biorę...
Widze,ze większość stawia na Baby Merca. Mi chyba tez bardziej podchodzi jakoś :).

10 lata 1 miesiąc temu #943652 przez monique1983
Dzięki dziewczyny jeszcze raz za rady :)

olka_ka - to masz już co nosić :)

Ejka84 - mnie też osobiście bardziej się ten drugi wózek widzi :)

fundamentalnie - witaj :)

10 lata 1 miesiąc temu #943656 przez K1C1A
Fundamentalnie witaj napisz nam jak przebiega ciaza,czy imie juz wybrane?,ile wazy twoja ksiezniczka?
Kabelek sie znalazl ;)

Moj synek podwija mi bluzke i mowi Mama pilka pilka ,mam nadzieje ,ze kopac nie bedzie chcial :laugh: :laugh: :silly:

10 lata 1 miesiąc temu #943657 przez K1C1A
no i nic z tego zdjec nie bedzie serwer nie odpowiada :(

10 lata 1 miesiąc temu #943665 przez Justa82
Olka jestem z Lublina, a po porannym śniegu nie ma śladu. Ustąpił miejsca paskudnej jesiennej mżawce :(
Ja miałam hemoglobinę 11,2 i biorę Tardyferon 1x1. Myślę, że Twoja dawka nie jest za mała.
Fundamentalnie - witaj w naszym gronie lutowych mam :) Na pierwszej stronie mamy zbiorczą tabelkę. Możesz dopisać tam swoje dane :)

10 lata 1 miesiąc temu #943690 przez K1C1A
Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu #943707 przez meli1990
olka_ka to super że dzidzia ładnie rośnie. mi przy Dominiku powiedzieli w tym czasie że to za mało jest ale widzę co lekarz to opinia

a ja się teraz nie dziwie czego windy nie ma na Szopena przy porodówce :)

Ejka84 oba wózki fajne. mi się bardziej podoba ten drugi

Kasiuszka po porodzie lepiej mieć koszule niż piżamę. według mnie. lepiej się karmi i wietrzy tam gdzie trzeba bo w nie których szpitalach nie wolno nosić bielizny

J.J. na rozwinięcie płuc u dziecka jakby miało się wcześniej urodzić

fundamentalnie witaj.

K1C1A ładny brzuszek i jaki malutki

10 lata 1 miesiąc temu #943713 przez kocham_cie
Aaaaaaa zimno!!! deszcz, zimno, deszcz, ciemno... aaaaaaaa- nie lubie!!!
No ale co się dziwić mamy końcówkę listopada... grudzień za pasem... dziś zaczynam 30 tydzień ciąży :blink: a kompletowanie wyprawki nadal w czarnej dupie... także uwaga uwaga... ogłaszam wielki tydzień zakupów... mam zamiar wraz z nadejściem grudnia zamknąć temat wyprawki!

Ejka84 wózki oba ładne ale ja pewnie zdecydowałabym się na ten z białą ramą bo bardzo mi się podobają wózki z białą ramą... moja koleżanka jeździ takim już 1,5 roku i nic się z nią szczególnego nie dzieje, tzn lakier nie odpryskuje- jeśli o to ci chodzi ;)

Kasiuszka kochana nawet sobie nie marz że ktoś w szpitalu pozwoli Ci po porodzie chodzić w spodniach, i to obojętne czy po cesarce czy po naturalnym porodzie... tylko koszula i jak najwięcej wietrzenia krocza tudzież rany po cięciu... baaa u mnie nawet zwykłych majtek nie pozwalali nosić tylko te siateczkowe... położne nawet stanik kazały ściągać żeby sutki miały dopływ powietrza ;)

MagdaK ja rodziłam rok temu i "zwyczaje" z koszulą i majtkami siatkowymi zostały do teraz ;)
Magda ty po 9 latach masz prawo nie pamiętać jak to jest z takimi maluszkami, ja po roku jestem przerażona jak to będzie znowu mieć takiego okruszka w domu który się na przedramieniu mieści :woohoo: ale wiem że to wszystko samo przyjdzie, instynkt nas nie zawiedzie ;)

K1C1A a jak samodzielne spanie małego???
U mnie antek też zaczął dostrzegać że coś dziwnego się dzieje z moim brzuchem i jak go sadzam na kolanach to go tak śmiesznie rączką głaszcze .... nawet go już kaja kopnęła w rączkę ale jakoś nie zakumał o co chodzi ;)
o doszłam do brzuszka... zgrabniutki i wcale nie za duży :cheer: bardzo ładny

fundamentalnie helooo :) witaj w naszym zacnym gronie :laugh: mamy termin na ten sam dzień ;)

A no i wczorajszy dzień zakończył się płaczem.... poszłam się kąpać... ściągam koszulkę a tu na brzuchu 3 nowe czerwone pęknięcia :blush: o boshe ależ zaczęłam ryczeć, jak głupia... dziś się z tego śmieję ale wczoraj te nowe rozstępy przelały szalę goryczy... tak szczerze to myślałam że nowych się nie dorobię bo już wystarczająco pocharatany mam brzuch po antku :huh: :dry: :pinch: masakra mogę już na zawsze zapomnieć o stroju 2 częściowym bo skóra pękła powyżej pępka :(

coś jeszcze chciałam napisać i zapomniałam .... no trudno jak mi się przypomni to napiszę ;)

Magda M

10 lata 1 miesiąc temu #943717 przez Marti
Witam Was tą jesienną porą :)

J.J., czyli okazało się, że nic złego się nie działo? No to super, chociaż chyba niepotrzebnie Cię nastraszyli... No ale może teraz będziesz odpoczywać, co Ci się na pewno przyda (jak i każdej z nas :) )

Dzięki za komplementy co do kiecki, teraz tylko jakieś dodatki muszę wymyślić. Ofkors to co mi się podoba, z 10 razy droższe od kiecki jest :evil:

Gosiaczek, dobrze że z maluchem wszystko ok. Co do wady wzroku, to tak jak piszesz opinie są bardzo różne. Moja koleżanka miała za pierwszym razem CC z powodu oczu, ale już 2 lata później w drugiej ciąży inny okulista nie widział przeciwwskazań do SN i tak urodziła... Mimo że oczy się nie poprawiły. Więc co lekarz to opinia :unsure:

GabrysiaSta, życzymy męskiego pierwiastka, ale same baby też są fajne :)

Ivet, ja mam wizytę w przyszły piątek, też się nie mogę już doczekać. Pewnie jakieś usg mi się też wyszykuje ok. 30 tygodnia - stęskniłam się już za widokiem mojej dzidzi :)

Justyna, mam nadzieję, że Cię choróbsko jednak nie dopadło? Teściowa naprawdę niezła, dba o swoją ciężarną synową i wnusia, nie ma co! A 1,5 tys to taniocha, jak Tyś to zrobiła :)

MagdaK, powodzenia na glukozie, oby Ci gładko weszła :)

Też się tak pocieszam, że niektóre maluchy muszą swoje przechorować i później będzie lepiej. Podobno drugie też mniej choruje, zobaczymy, czy ta teoria ma jakiekolwiek podstawy...

Ejka, a dlaczego dwie torby? W jednej raczej jest wygodniej. Co do wózków, to żadnego nie znam, więc ciężko powiedzieć. A co Ci serce podpowiada?

Ciekawe z tą windą... A jak porodówka jest na jakimś wysokim piętrze? :silly: U mnie na szczęście na pierwszym, to możemy schodami zejść :) To już taki czas, że możemy mieć niższą hemoglobinę i erytrocyty, norma :) Moja ginka powiedziała, że na razie nie będzie mnie faszerować sztucznym żelazem, tylko mam w diecie zadbać. Ale też mam ciut za niskie wyniki.

Olka, faktycznie rozmiar imponujący! Jak tak dalej pójdzie, to może pierwsza się rozpakujesz :)

kocham_cie, daj mężu pożyć, przyda się jeszcze!

Kasiuszka, moim zdaniem w szpitalu piżama nie jest najlepszym wynalazkiem, bo Ci każą krocze wietrzyć, a poza tym co chwilę ktoś będzie wpadał podpatrzeć, co tam słychać na dole, jak się wszystko goi :) Więc zawsze łatwiej koszulę podwinąć niż spodnie ściągać, zwłaszcza że możesz być nieco obolała :)

Co do rzeczy dla siebie, pamiętajcie, żeby kosmetyki do szpitala (dla Was) były w miarę bezzapachowe, dzidzia musi jakoś ten zapach mleka odnaleźć :)

O, witamy nową mamusię :)

Piotruś to nawet ładnie kuma, o co chodzi z brzuszkiem i pyta co chwilę, czy dzidzia śpi, czy kopie :)

K1c1a, piękny brzusio, bardzo zgrabniutki :) Jak tam Twój młody ze zdrowiem?

10 lata 1 miesiąc temu #943725 przez Ejka84
K1C1 - brzuszek super :cheer: .
KochamP_cie - no własnie chodzi o tą nieszczęsną ramę, boję się, że się poobdziera szybko i bedzie brzydko wyglądać :unsure: A czarna to jednak czarna ;)
Marti - a nie wiem czemu dwie :), no bo tyle tych rzeczy trzeba zabrac, że nie wiem czy w jedną wejdę i tak rozmyślam, czy czasem dla siebie nie bierze się jednej torby a dla dzidzi drugiej :P ...
Dziewczyny, kupiłam własnie na allegro kurtkę zimową H&M rozmiar M :woohoo: . Ryzyk fizyk :P . 160 zeta, czarna, puchowa z paskiem. A zresztą - macie linka :
allegro.pl/cieplutka-kurtka-na-zime-hm-m...z-m-i4817797299.html
Myślicie że obstanie? Heheh, no chyba w pasie nie dojdę do 130 :woohoo: ??

10 lata 1 miesiąc temu #943746 przez J.J.
olka_ka - wydaje mi się że twoja dawka jest ok, a moja chyba przesadza, w szpitalu sugerowała babka na izbie przyjęć że 1x1 wystarczy,

marti - najbardziej to mnie nastraszyła moja gin, już nie wiem jaka jest właściwa długość szyjki, jaka jest norma?

K1C1A - fajna piłeczka :)

fundamentalnie- witaj i napisz coś więcej o sobie :)

kocham_cie - uważaj na tych zakupach, żebyś nie skończyła jak ja, przede wszystkim weź kogoś do noszenia siat :)

meli -uznali chyba że jest wszystko ok, może w ogóle pomyśleli że zmyślam albo co :(

Mam do Was pytanko, wiem że niektóre kupują tą większą pościel a jak reszta z Was? Jeszcze coś miałam zapytać ale zaniki pamięci coraz częściej mam :(

10 lata 1 miesiąc temu #943755 przez luska
hej laseczki , nie wiem ile mi sie uda dzis przeczyta , ale mam nadzieje , ze już na bieżąco będę , bo w domu , ale kurcze mam tak podły nastrój , że nie pytajcie ,chyba hormony szaleją

powiem wam , ze z tą windą chyba coś jest /W szpitalu gdzie ja rodzę , to przeważnie są osobne dla personelu i dla odwiedzających

Ejka właśnie ja się dziś zabieram za te rzeczy co moja poleżeć , a będą prawdopodobnie niezbędne przy maluchach :n i trafiłam na te pieluchy bambusowe , mówisz , ze warto??

daj link do swoich zakupów

co do wózka mi jakoś ten babymerc bardziej by odpowiadał , bardziej mi się podoba i chyba bardziej :wypasiony jest

Ksiuszka ja wole spodnie i topy , ale na początku różnie to bywa .....ja z młoda na drugi dzien łaziłam w spodniach i bluzce , nikt nic nie powiedział

witam nowa mamusię

k1c1a ale malutki masz ten brzuszek

j.jja mam dwa razy pościel 100x135 i dwa razy to z minki 100x75

eee widzę ,że nie ja tylko taka zdołowana ...... :(

i ratujcie mi się zaczęła normalna laktacja nie wiem co ja mam z tymi moimi balonami robić , dzis pod prysznicem upuszczałam , bo myślałam , że po ścianach z bólu będe chodziła :woohoo:

10 lata 1 miesiąc temu #943760 przez J.J.
luska - no to mleczko do kawy masz :) a tak na serio to może spytaj lekarza

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia