- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
Na wstępie napiszę tylko, że jestem mega zdenerwowana, aż mi się płakać chce . Niestety nic mi się nie poprawiło, wiem że to dopiero druga globulka tego leku, ale zamiast trochę ulżyć jest co raz gorzej! Spuchłam niemiłosiernie - nie mówiąc już o tym, że mnie piecze i swędzi bardziej nie przed leczeniem . Chyba mnie to g...wno uczuliło i teraz to mam dopiero przesrane, nawet majty mnie drażnią.
A tyle kasy wywaliłam. Po nystatynie miałam już spokój na drugi dzień, a tu jest tylko gorzej. A mam tego aż 15 sztuk! Chyb przestanę to brać i pójde do niej znowu we wtorek. Mam nadzieję, że to nie moja panika, ale uważam że coś tu jest nie tak
Sorry że tak tylko o sobie, ale jestem załamana po prostu...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Ivet to dzisiaj możesz sie wczuć w perkusistke i pograć troszke na garnkach skoro twoj miał taka dobrą noc to czemu dzien musi być gorszy
wspołczuje tych sensacji jelitowych, zapewne jakis mały wirusik się dostał . dobrze ze szybko mineło.
Justa - A gdzie sie tyle nakupowałaś ? może pochwalisz sie bo ja własnie sie przymierzam do materaca itd myslałam o materacu z gryki i kokosu podobno najlepsze.
Justa, Ivet- A co do koszul jakoś cięzko było mi uwierzyć ze za dyszke czy 3 dyszki to bawałna w 100 %, a na tym mi zależało. Zle reaguję na materiały sztuczne, a co dopiero przy takim wysiłku ;] trochę przesadziłam, ale przynejmniej dwie zostaną na długie lata
- Justa82
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Jakiś czas temu dziewczyny pisały o materacach z gryki, że potrafią się niechciani lokatorzy zalęgnąć. Ja wolę nie ryzykować i kupiłam piankowy, taki sam jak ma Ejka.
Skład koszuli 85% bawełny i 15% wiskozy, więc jeśli ktoś źle na nią reaguje to rzeczywiście odpada. Ja jestem zadowolona chociaż jak się okazuje nieźle przepłaciłam
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Kurcze dziewczyny ależ ja mam ostatnio focha! na wszystko i na wszystkich... a największy wkurw mnie ogarnia jak patrzę na tą moją mimozę zwaną mężem... boshe jak on mnie denerwuje! wstaliśmy dziś o 9 mówię do niego że zjemy śniadanie i jedziemy do tesco bo chce antkowi kupić koszulę a u nas nie ma rozmiaru.... godzina 10: 30 ja zdążyłam zrobić śniadanie, zjeść posprzątać po nim... umyć włosy, zrobić pełen makijaż, ubrać siebie i antek, a książe nadal pałętał się w gaciach do spania po domu.... AAAAAAAA ja pier***le myślałam że go rozniosę!
Ejka84 słońce ty jesteś taka drobniutka... nie utopisz się w tej kurtce? bo HM mama ma naprawdę dużą rozmiarówkę
J.J. ja pościeli na razie nie kupuję będzie rożek i kocyk... przy antku zrobiłam tak samo i dopiero niedawno kupiłam kołderkę i poduszkę a i tak on woli spać pod minky bo mu wiecznie gorąco
luska o to sterydki nie tylko dla chłopaków ale i dla twoich cycuchów dostałaś
meli1990 ejjjjjj!!!! no chyba tak źle nie będzie żebyś aż do 130 dobiła ja jak szłam rodzić antka to miałam ze 125 cm w pasie!!!
i tym razem pewno tez tyle będzie bo już mam 106
Ejka84
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Gosiaczek1331 kochana nie smutaj się ja przebijam twój obwód i podbijam do 106
aaaa te półspiochy co meli pokazała są super... dla dziewczynek są w zebrę ale już dużo gorsze gatunkowo bo jak materiał się naciągnie to cały wzór się rozchodzi :/
luska luska a płaciłaś w funtach czy już można w zł??? bo jak kiedyś sobie przeliczyłam z funtów na zł i jeszcze koszty przesyłki to sobie odpuściłam.... a szkoda bo asortyment dużo lepszy niż u nas
A tak swoją drogą to wstyd się przyznać ale ja nigdy nie płaciłam za zakupy internetowe kartą zawsze przelewem.... i teraz głupio zapytam... to może być zwykła karta płatnicza tzw debetowa czy musi być kredytowa tak z wypukłym nr na karcie?
Ejka84 och to dobrze że zdecydowałaś się szybciej na wizytę u gina i nie dałaś szans temu cholerstwu się rozwinąć no i przy okazji popodglądłaś sobie Kubala troszkę szybciej
edit... ojej teraz doczytałam że jest gorzej... kurcze to może rzeczywiście je odstaw i spróbuj jutro się dostać do lekarza
Marti fajna ta wkładka ale kurcze cena troszkę powalająca.... ciesz się ze Piotr ma się już lepiej i mam nadzieję że tak już zostanie
Dżasta86 no to urządzisz istną rewie mody na tej porodówce poszalałaś na całego
Tylko dzasta nie szkoda ci do porodu nowej koszuli??? wiesz że ona może być tak brudna że będzie nadawała się do śmieci??? nam w szkole rodzenia kazali wziąć do porodu starą którą potem można właśnie od razu zdjąć i wywalić
aaaaa ogarnęłam was babolce... ale żeście naprodukowały tego! szok!
hahah a najlepsze jest to że zaczęłam czytać to była 13 a teraz jest 18 hihihi miałam parę przerw na jedzonko
aaaa ja jutro mam wizytę u gina... ciekawe jak tam się miewa mój motylek
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
Luska ty foch, a ja usłyszałam że w ciązy to jestem milsza dla mojego :P Moj też zostal zaatakowany chyba gdzies o 4, pozniej pozwoliłam mu w końcu zasnąć :P chyba taki 3 trymestr napalony mam. Czyli pościeli nie kupowałaś? ale kocyk w poszewkę dawałaś ? Bardzo chciałam poświęcic coś starego do szpiatal, ale nic takiego nie znalazłam a sypiam zawsze w t-shircie na ramiączkach więc nie nadawałoby sie. A karta można płacic tylko kredytową :)
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kocham_cie - no własnie mam nadzieję że się nie utopię . W sumie to jest rozmiar M, a normalną kurtkę i tak miałam kupić w w rozmiarze L, więc może nie będzie tak źle, ale tak mi się wydawało, że H&M Mama mają strasznie zawyżone rozmiary . No nic, kurtka przyjdzie jutro, wiec sie okaże, ale i tak juz z tym nic nie zrobię, najwyżej będę chodzić w takiej, przyciągnę pasa i zawinę rękaw....
Dzasta - ostatnio miałam normalną Natamycynę, albo nystatynę (już nie pamiętam) ale pomogło od razu. Nie wiem co mam z tym zrobić, moja gin przyjmuje dopiero we wtorek, obawiam się, ze jak do niej pójdę po paru dniach to powie że jestem niecierpliwa że tak latam i nie dam zadziałać lekowi, może mnie weźmie za jakąś hipochondryczkę , tylko boję się, że jak ja mam uczulenie jakieś to mały tez może mieć, no chyba że to nie przenika do macicy...boshhhh załamać sie idzie. A tak narzucić lekarce z góry, co chcę to taki nietakt chyba trochę, to tak jakbym jej wytykała brak profesjonalizmu .
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
mój brat zamawia z allegro kosmetyki od takiego dostawcy allegro.pl/bepanthen-baby-30g-masc-ochro...498-i4813163952.html
luska nie ma za co
Justa82 po mamusi i tatusiu ma ładne oczka
Ejka84 mam nadzieje że to nie po tych lekach i przejdzie jednak uczulenie
kocham_cie no ja napewno do 130 nie dobije. nie sądzę żebym aż 35 cm jeszcze przytyła
a dzisiaj kupiłam gruby kocyk taki jak chciałam za 35 zł i komplet śpioszki i koszulka na wybranie ze szpitala za 30 zł. wiec oddam jutro śpioszki które wzięłam wczoraj i wymienię na coś innego większego najwyżej. ja mam już chyba całą wyprawkę
Załącznik nie został znaleziony
a i zdjęcie Dominika po obcięciu włosków wczoraj trochę nie równo bo płakał
a jutro ide na kucie znowu bo za tydzień gin. a tak mi się chce
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
Aha jak tak bardzo nie chcesz psuć relacji z lekarzem ja zawsze mowie ze lecyzłam sie tym w przeszłosci i ten lek mi własnie pomógł i najlepiej na niego zareagowałam. Ten co teraz masz z opisu wynika 99% ze masz alergie, i nie wolno go brać.
- K1C1A
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dzasta koszule szalenstwo:)
Kocham cie widze ze ci sie agresor zalaczyl he he ja juz to przerabialam, teraz mam okres zobojetnienia ,czekam na wiesci z wizyty
Meli super ze wyprawka gotowa , u mnie jeszcze troche tego zostalo :)Dominik oczka ma boskie Ja dzisiaj dzwonie od rana do gin zeby sie umowic na kontrol bo mi przedadla przez szpital i piczka nie odbiera a to juz 8 tydz bez wizyty
- Kasiuszka
- Wylogowany
- gaworzenie
Jezuuuu ja tak samo po prostu nie mam kompletnie humoru i nastroju do życia Wszystko mnie denerwuje i ja wszystkich denerwuje Niech to juz przejdzie...
Ja słuchajcie w pasie 97 cm, wczoraj po kolacji, wiec chyba normalnie...Wczoraj cos mnie łamało, a dzisiaj troche gardło drapie, ale chyba to nic poważnego, bo nie czuje się jakoś strasznie.
Ejka Ty się w ogóle nie krępuj i do lekarza dawaj. Od tego są, zeby nam pomagac, a tym bardziej jak się męczysz.... A co do kurtki, to na mnie S wisiała wręcz, dlatego sie nie zdecydowałam na h&m, ale mam nadzieje ze Ty akurat trafiłaś
kocham cie nie powiem Ci uspokój nerwy, bo mam tak samo i jakoś nie moge się opanować
Dzasta koszule spoko, też jestem w trakcie ogarniania, ale raczej skusze się na dużo tańsze
Kicia mam nadzieje, że uda Ci się dodzwonić
Meli zakupy super, mam te same półśpiochy w gwiazdki dla mojego Leonia, do tego jeszcze kupiłam taką czapeczkę z uszkami...soooo sweet Dominik bardzo przystojny chłopak Ci rośnie! Ja oczywiście z wyprawką jeszcze nie do końca, ale mam wiecej niż mniej
Miłego!
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Meli Dominik ma cudne spojrzenie, oj będzie kiedyś kusił
Kocham cię oni to zawsze tacy wyluzowani, mojemu tez się nigdy nie spieszy no chyba, że sprawa dotyczy Jego to wtedy wszytskich pogania, bo to sprawa rangi państwowej
Dżasta koszule mega wypas. Ja też musze sie jeszcze zaopatrzyć, ale myślałam o jakiś zwyklakach, bo w moim wypadku na początku karmienia nawet w nocy muszę się przebierać , bo mnie mleko zalewa.
Mnie dziś po 5 obudził ból głowy i niestety musiałam wziąć tabletkę, bo już było bardzo kiepsko. Grunt to sie obudzic z bólem głowy masakra jakaś. Moje autko dalej uziemione na parkingu, więc mój P. przywiózł mnie do pracy, ma to swoje plusiki wsiąść do obskrobanego i cieplutkiego autka
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
Cholera zaczynam mieć wyrzut ze za duzo wydałam na te koszule
Taka ładna pogoda za oknem a mnie tez zaczyna pobolewac głowa.
Kicia 8 tyg to juz tak czas zeby isc , chociaz zdrowa jestes itp to co miałabyś usłyszec od gina ;] zrob sobie morfologie i mocz i spokojnie poczekać trzeba
JA musze jechac jutro na krew tarczyce zbadac bo tez ponad dwa miechy nie miałam robione , i mi sie nie chce ;/
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Super, że u Was wszystko dobrze - no może poza "swędzącymi problemami", ale mam nadzieję, że szybko się z nimi uwiniecie. Kurczę, chciałam odpisać każdej z osobna, ale już nie pamiętam, co przed chwilą czytałam
U mnie po piątkowej wizycie odczucia takie sobie... Niby jest wszystko dobrze, przekraczamy magiczną 30, ale czuję taki niedosyt. Mały oczywiście nic poza tyłkiem - a raczej kręgosłupem, nie miał nam do pokazania. Waży już ponad 1600g. Wymiarowo jest dwa tygodnie do przodu, a długość kości udowej 4 tygodnie do przodu. Lekarka zastanawiała się, po kim on taki długi klocek jest... Mąż jest wysoki, ja do szczypiorków nie należę, ale wagi urodzeniowe mieliśmy "standardowe". M szczęśliwy, że syn do niego się wrodził i będzie duży chłopak. Ja cieszę się trochę mniej Pani doktor pożegnała mnie słowami, żeby jeszcze nie nastawiać się na cc, bo może maluch trochę przystopuje. Szyjka już miękka - to też chyba nie za dobrze - kazała się oszczędzać. Czy się skraca nie wiem. Ważne, że zamknięta. A maluch pokazuje nam tylko plecki, bo... nie dość, że ułożony już główkowo, to włożył już głowę do kanału rodnego - cokolwiek to znaczy. A co najdziwniejsze, mam już zlecone badania do porodu. Jakoś tak to wszystko mnie dobiło. Że już tak niewiele zostało... Wizyta standardowo za miesiąc, czyli przed samymi świętami, więc chyba nie ma się czym martwić.
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziś idę rozprawić się z tym paskudztwem. Napisze co i jak.
Justa - to faktycznie sporego dzidziunia uchowałaś , i już się szykuje pomału do narodzin widzę. Ale nie ma się co martwić, jeszcze trochę czasu ma .
Mój też chyba odwrócił się w nocy głową w dół bo dziś daje czadu po żołądku , albo mi się zdaje...
Meli - Dominik przystojniaczek, nie ma co i jaki już duży chłopak .
U mnie decyzja co do wózka zapadła - kupujemy Baby Merca ZipyQ, ale mam dylemat z kolorem :
A co do koszul to mam na razie dwie bawełniane rozpinane na klacie , na wybieg może sie nie nadają, ale nie będzie mi ich szkoda...
Myślę tylko żeby jeszcze dokupić ze dwie pidżamy ze spodniami, jak już wrócę do domu.