BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 1 miesiąc temu #944240 przez J.J.
No i zapomniałam podziękować za rady co do pościeli, utwierdzona w przekonaniu będę zamawiać :)

ola_ka spokojnie ja też nie mam wszystkiego, spoko zdążymy :)

marti - gratuluję auta, teraz dzieciaki w mig wszystko łapią, coraz sprytniejsze egzemplarze się rodzą :

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #944281 przez Dżasta86
Marti materac moze nie az tak wygnieciony, gołym okiem tego nie widać ale chyba troche twardy. Ty już masz wszytsko z głowy, a ja zaczynam zakupy w tym tygodniu eehhh ;/

Z wyparzarką to dobry pomysł, chciałabym karmic cycem ale wiadomo że czasami nie można adruga sprawa że chce czasami wyjść z domu więc tatuś bedzie karmić. Tylko jak to jest jak nie mam mikrofali ? Czy sa takie co bez mikro działają?

Aha dziewczyny jeszczr raz jakiś dobry termometr w granicach max 150 zł ?

10 lata 1 miesiąc temu #944321 przez Ejka84
Witam wszystkich.
Dopiero teraz sobie siadłam na tyłku i mogę coś skrobnąć. Wstałam o 10 dziś, bo taka ciemnica, szaro i buro i myślałam , ze jest koło 7 :blink: . no ale przynajmniej się wyspałam.
Mąż pojechał dzisiaj zmienić opony na zimowe wreszcie, ale oczywiście wrócił i pyta dlaczego mi tak fotel lata w przód i tył :blink: , no więc ja mu na to że mi nic nie lata, wczoraj wróciłam i było o.k.. A on, że coś się zepsuło bo się rusza, poszłam do garażu sprawdzić, bo myślałam, ze mu sie wydaje, ale rzeczywiście lata w cały świat, no i extra se myśle, ciekawe jak ja teraz będę jeździć :S ., Zepsuł i się nawet nie chce przyznać! No i kłótnia o fotel :evil: . Masakra jakaś.
Wstawiłam pranie z grubszymi rzeczami - kocyki, pościel dla dzidzi, ręczniczki. Ubranka póki co posegregowałam kolorami i też muszę wkrótce się za nie wziąć.
Dzasta ja zamówiłam z netu termometr za 99 zeta Diagnostic NC300, kupiłam go też z polecenia, bezdotykowy:
allegro.pl/diagnostic-nc300-bezdotykowy-...ien-i4696283111.html
Poza tym nic nowego, ciekawego, swędziawka jeszcze sie trzyma, ale dopiero jedną globulę wzięłam. Mam nadzieje ze szybko odpuści.
Ale te globulki jakieś dziwne, a drogie jak cholera, na receptę a nie refundowane :evil: . Ponad 50 zeta za nie dałam!

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #944331 przez Dżasta86
Dobra po krótkim namysle kupuje z polecenia Ejki , jak cos bedzie na ciebie :P :cheer: :cheer: :cheer: załcik.
Spoko nie przejmuj sie moj tez sie nie przyznaje nigdy do winy i mnie nazywa psujem, mi to nie przeszkadza bo on i tak musi naprawic :P więc może sobie gadac :P

Kurde Marti wkładka do wózka z minky jest za długa do mojego wózka, ma wymiary 70x35 cm ;/ kurczaczki ..

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #944355 przez Marti
Dzasta, siriusly? To ile ma Twoja gondola długości?

Edit: Aaaa, Ty podajesz wymiary gondoli a nie wkładki :) ale gapiszon ze mnie...

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #944359 przez Dżasta86
Tak tak długośc wkładki ;) twoja ma 80 cm tak ?

kurde Kevin sam w domu juz leci :lol: krysmes time :cheer:

Ej leaseczki moj dzisiejszy zakup, kreacji do szpitala, 325 zł poszło jak woda

pieknamama.pl/szlafrok-komfort.html
pieknamama.pl/koszula-radosc-11119.html
pieknamama.pl/koszulka-lupoline-1335-short.html
pieknamama.pl/koszula-nice-dream-r.html ---- ta do porodu

10 lata 1 miesiąc temu #944375 przez Marti
Moja gondola ma 82 cm długości, a wkładka podobno 80 cm +/-2 więc powinno być idealnie.

Niezłą rewię mody odpalisz w tym szpitalu :) Chyba spodziewasz się nawału gości ? :laugh: Kurczę, ja to nawet nie pamiętam, w co byłam poprzednio ubrana, tzn. do porodu to wiem, bo mam zdjęcie tuż po, ale potem przez te dwa dni w czym chodziłam to mam jakąś dziurę w pamięci.

10 lata 1 miesiąc temu #944379 przez Dżasta86
Kurde serio chciałam oszczedzic przynajmniej na sobie , a tu sie nie da. Koszule wcale nie są tanie, a kazdy przestrzega przed bawełną , brakiem guzików do tego muszę mieć cos usztywnionego na cyca... w domu nic nie mam bo sypiam w t-shircie, więć wyjscia nie było.

Długa ta Twoja gondola, chyba ze ja swoja zle zmierzyła :huh: hehe nie zdziwiłabym się ;P

10 lata 1 miesiąc temu #944385 przez luska
hejka z wieczorka mamusie
Boshe znowu mam dobry humor i dobrze , bo jutro mamy mega atrakcyjny dzień i byłam na zakupach hahahah

J.J ja w sumie nie miałam tak ,że mi co ś przeszkadzało w spaniu , tylko nie mogłam zasnąć i tyle czułam się po 3 h snu wyspana , więc przeważnie po godzinie przekręcania się wiercenia , stwierdzałam , że to bez sensu i wstawałam......

jejku co za sny :woohoo:

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie tej karty , mnie to kiedyś nastraszył szwagier i już nie płaciłam , no ale co zrobię , że na f&f tylko tak chcą , a żal było nie brać hahaha :laugh: :laugh:
Marti oj nawet nie wiesz jak ja bym tak chciała, marzy mi się żeby tak się wyspać na dwa lata do przodu

No to mi humor popsułaś , ja tu zacieszam że prawie wszytko mam jeszcze na oko jakieś 300zł-400 . a ta mnie tu dobija :P

Ola no mi sie marzy przed , ale co z tego wyjdzie to nie wiem .ale przygotowana jetem , w biedrze jak by co wszystko z loveli jest za 15 zł , więc kupiłam , i okazało sie w domu , że mleczek do prania mam dwa razy po 1, 5 l ale jeść nie woła , a się przyda

Dzasta nop szalejesz z tą wyprawka dla siebie , boshe dobrze , ze ja mam wszystko :)

Dzasta moje mają po 83cm

10 lata 1 miesiąc temu #944393 przez Dżasta86
Luska z kartami to tak naprawdę jest tak, że najgorszym błędem według mnie są karty dotykowe. Zgubisz ją to cię zaraz obrobią, nie zgubisz to musisz uważać żeby z ciebie nie ściągnęli elektroniczni kieszonkowcy. Nie wiem czy słyszałaś o tych sprzętach które sobie noszą w plecaczkach i ściagają z twojej karty pieniążki. Nie wiem jaka jest potrzebna odległość do tego ale podobno się sprawdza. Doskonałe miejsca to metro czy autobusy. Tak więc lepiej karty nie gubić i trzymać w portfelu w jakieś grubszej folii. To taka ciekawostka :)

10 lata 1 miesiąc temu #944412 przez Marti
Dżasta, wydaje mi się, że ok. 80 to taki standardowy rozmiar gondoli - widzisz nawet dla twinsów takie robią :)

Z tymi kartami po prostu dobrze się do żadnych ludzi nie zbliżać :evil:

10 lata 1 miesiąc temu #944415 przez luska
Dziewczyny o tych zbliżeniówkach czytał mój , on ma straszna z tym spinę .
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
a zbliżeniówki nie mam mój by sie wżyciu nie zgodził , poza tym z moim dbaniem o szczegóły to by było niebezpieczne heheheh
a wecie nie wiem czy was spotkały takie sytuacje , ale jak płace kartą to muszę juz w większości sklepów z dowodem ją dawać , wkurza mnie to na maksa . konto mamy wspólne , każdy ma swoja kartę imienne .tylko są dwa imiona to samo nazwisko i dowód wołają , najpierw oczywiście czemu tak ,a póżniej dowód :blink:

10 lata 4 tygodni temu #944470 przez Dżasta86
Marti -własnie cos dziwna ta moja gondola, chociaz zmierze jeszcze raz przy pierwszej okazji w garazu.

Ja już w życiu zgubiłam 3 karty więc u mnie takie opcje odpadają ;] jak się spierze to nie myślę :P

Znowu wstałam o 7 zjadłam i posżłam spac i tak oto wstałam.

10 lata 4 tygodni temu #944505 przez Justa82
Witam niedzielnie :)
Marti w końcu jakieś dobre wieści z Piotrusiem. dobrze, że mija choróbsko i oby już nie wróciło.
Dżasta w tych koszulach to będziesz niekwestionowaną Miss Oddziału :) Zaszalałaś :) Ja kupowałam takie: allegro.pl/kopertowa-koszula-do-karmieni...m-l-i4720805387.html Fajna bawełna i przyzwoicie wyglądają.
Ejka mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej po tych lekach. Dobrze, że nie zwlekałaś z wizytą u lekarza.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

J.J dzięki poradom dziewczyn kupiłam większą pościel chociaż też wcześniej myślałam o 120x90.
Meli pewnie nie raz już to słyszałaś, ale Dominik ma zabójczo piękne oczy :woohoo: Boskie!
Ja wpadłam w szał zakupowy :) Zamówiłam materac (taki jak Ejka :) ) , pościel z wypełnieniem i ochraniaczem na łóżeczko, prześcieradła i pieluchy tetrowe. Mam nadzieję, że wszystko będzie ładne i dobre gatunkowo. Zaczynam się rozkręcać :)

10 lata 4 tygodni temu - 10 lata 4 tygodni temu #944525 przez ivet89
Hajka ;)

Melduje sie po chwilowej przerwie. Jakos nie mialam weny a z nastrojem u mnie w ostatnich dniach poprostu tragedia. O wszystko praktycznie chce mi sie plakac i bylam niesamowicie zgrzedna i nie do zycia. Juz jest lepiej. Wczoraj pomylam okna, energia mnie rozpierala. Podlogi pomylam, posciele pozmienialam i jeszcze mialam sily. A czasem nic nie zrobie a padam na twarz. :woohoo:
U mnie tez w tych sprawach kicha. To znaczy ja chetnie ale jakos chlodem wieje ostatnio i wciaz.
Wczoraj moj m. Przegial i popil z kumplami fest. Faceci sa beztroscy.

Marti super ze Piotrus zdrowieje, u mnie jak bylo dobrze jakis czas tak w piatek Aleks dostal jelitowki. Cala noc nie spalam bo cala noc co 15 min sie budzil i od nowa wymiotowal. Na sczescie duzo przy tym pil. Mnie tez krecilo ale jak narazie odpukac ominelo...

Meli fajne zakupy a twoj Dominik to przystojniak:)

Justa pisalam wam jakis czas temu ze w biedronce byly wyprzedaze koszul ciazowych i wlasnie to byly te same ktora kupilas. Ja sobie kupilam dwie za 10 zl. Oba kolory. A pozniej siedzialam na allegro i je zobaczylam. Mysle ze ktos kupil za dyszke i sobie powystawial. Dobry pomysl. A koszula i tak fajna i w sumie tak czy siak nie droga. I majtki byly fajne poporodowe tez na wyprzedazy.

Ejka zycze aby szybko swedziawka poszla precz no i powiem ci ze jestem w szoku wagi dzidziusia...no no:) niezle w dwa tygodnie:)

Sorki za to kogo pominelam ale ciezko mi nadrobic i tym bardziej na telefonie.

P.s. Moj obwod mierzy 92 cm. Nie wiem jak to mozliwe. Bylam pewna ze juz ponad setka bedzie.

Milego dnia :*

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia