BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 1 miesiąc temu #943767 przez luska
we wtorek mam wizytę niech mi powie co ja mam z tym robić , bo to kuźwa boli

dajcie mi namiary na jakiegoś fajnego sprzedawce z allegro , bo mnie już strzela wszystko takie beznadziejne :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #943775 przez Dżasta86
Ejka - ja znalaałam ten szary wózek w sklepie- drugi link , jest super leki i zwinny sama o nim myślałam, ale dostałam za darmoszke inny. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Kurta z H&M sama nie wiem, widziałam ja w sklepie dla mnie była ciut za cienka.
Ja kupiłam z newyorkera za 200 zł w srodku jest podszyta polarem dodatkowo, a w pasie ma sciagacz także na sznurku. Polecam gorąco jest ciepła i wygodna :)
podaje linka i wskazówke jak ja znależć : jak sie wejdzie na ,, women" to suwakiem w prawo i przed ostatnia wisi na wieszzaku taka z kapturem misowatym :)

www.newyorker.de/pl/moda/jackets-2014/

Co do żelaza ja biore od początku ciązy bo miałam zawsze ciut powyzej 10, i miałam syndrom niespokojnych nóg w nocy. Dzięki żelazu spię spokojnie. Biore Biofer 4 razy dziennie, jedna tabletka po 9 g. dodatkowo zelazo mam w witaminach ;] kazdy organizm reaguje inaczej na nawet nizbyt niski poziom zelaza.

J.J chyba ty sie martwiłas z tą szyjka, jej długościa... mi lekarka mówila że ponizej 20 jest zle, a jest jakas granica chyba 12 cm jakos tak. ja mam 30 wiec sie tez nie martwie.

Luska to fajne zes już mlekodajna , przynajmniej wiesz ze masz kanały drożne.

Co do koszul i piżam, niestety ale jak ja bede chciała załozyć na moje doje biustonosz to żadna położna mi nie wyperswaduję, leżec sobie moge bez, ale do spacerów obowiązkowo. Druga sprawa tez mysle żeby sobie wziac spodenki pizamkowe, albo majtki w razie gdyby mi za bardzo wiało...:) dla mnie to większy komfort mieć majty, no ale pewnie wyjdzie w praniu.

Zauwazylam ze dzieci reaguja zaskakująco uroczo na wieść o tym że ma sie w brzuchu dzidziusia, ja jak przychodzę do znajomych ( maja dwie corki 3 i 5 lat ) to non stop chca sluchac i głaskać moj brzuch. teraz wymysliły juz imiona dla swoich dzieci , jedna jest mistrzem otóz swoim dzieciom dałaby na imie Wojtuś i Salmonella :} nietypowe imiona.

Kocham Cie spoko loko ja tez z wyprawką w czarnej dupce. A co do rozstępów teraz sa jakies zabiegi w tych super kosmetycznych salonach więc może jest jakis ratunek dla nas. Mi tam na piersiach zaczynają lekko wychodzić ;/

10 lata 1 miesiąc temu #943780 przez monique1983
Ejka84 - fajna kurteczka, ja też mam z h&m, ale taką jak poniżej. Fajna, cieplutka, na modelce wygląda na krótką, ale dla mnie jak płaszczyk, no i mam spory zapas na brzuch :)

www.hm.com/pl/product/29386?article=29386-A

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #943781 przez GabrysiaSta
kocham_cie 30 tydzień to jakiś kosmos! jak sobie pomyślę, że może jakieś dzieciątko pojawi się za 8/9 tygodni to jest aż niemożliwe.. a pamiętam jak zaczynałam ten wątek :D
Co jest u Was z tym nastrojem? mnie od poniedziałku banan z gęby nie schodzi :woohoo: mogę się podzielić pozytywną energią!
Jeśli chodzi o wózek to u nas na majówkach któraś z dziewczyn polecała taki model allegro.pl/camarelo-wozek-carera-maxi-co...isy-i4731102698.html wydaje się ciekawy
Już pisałam to na majówkach ale pozwolę sobie umieścić też tutaj jak Gabi się urodziła a Zuza miała 2 latka to używałam takiego

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

powiem, że wypadł rewelacyjnie. Tylne siedzenie można odmontować i potem używać jako pojedynczego. U mnie jeszcze jest tak, że te duże siedzisko się rozkładało, a mniejsze można zamontować nad nim. Więc jedna sobie spała a druga oglądała. Co prawda wózek jest ciężki ale dla mnie nie było to problemem. Będę tą bryczkę wystawiała na Allegro jakby ktoś był chętny albo znacie kogoś kto szukałby czegoś takiego to dajcie znać
fundamentalnie witam kolejną lutóweczkę :)
K1C1A ale masz śliczny, malutki brzusio, ja mam niewiele mniejszy ;)
Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu #943824 przez K1C1A
Kocham cie nie bede na razie nic pisala o spaniu mlodego zeby nie zapeszac ;)
Marti Mateuszi ma sie juz dobrze, wczoraj mial kontrol i wszystko czyste ,jurto konczy antybiotyk
Piszecie ze moj brzuszek maly a mi sie wydaje ogromny ,z Mateuszem taki mialam w 8 miesiacu :P :)

10 lata 1 miesiąc temu #943825 przez Marti
J.j., ja mam pościel 100x135, na poczatku i tak kołdry nie używasz wiec wydaje mi się, ze mniejsza nie ma sensu.

Luska, strasznie wcześnie Ci się mleczarnia zrobiła. Musisz z lekarzem obgadac, tylko żeby Ci za bardzo nie przystopowali!

GabrysiaSta, dawaj dawaj swojej energii tu! U nas chyba taki etap się zaczął, część już nie może spac, inne się stresują, dzieciaczki nam chorują... Ale będzie lepiej, obiecujemy się poprawić!!!

O, mój wózeczek pokazałaś:) tzn ja wzięłam Carmele, bo mi bardziej kolorystyka podeszła, ale one się właśnie głównie kolorami różnią i troche materiałami, a tak to są identiko :)

Fajne dziewczyny :)

10 lata 1 miesiąc temu #943829 przez meli1990
Ejka84 a ile teraz masz w pasie? no chyba tak źle nie będzie żebyś aż do 130 dobiła. kurtka fajna

J.J. a jaki rozmiar ci chodzi tej pościeli?

luska współczuje że cie tak już boli. może unikaj produktów które rozkręcają laktacje

Ula fajny miałaś ten wózek

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #943836 przez Ejka84
Luska - co do pieluszki to polecam z tego względy, że jest przemilutka i mięciutka, a jak się sprawdzi w praktyce - zobaczymy :cheer: .
Z laktacją, rzeczywiście dziwna sprawa, nie wiem, nie znam się (jeszcze ;) ), ale wydaje mi się, że trochę za wczesnie....musisz zapytać na wizycie po prostu.
Meli - jak się dziś mierzyłam to mam 97 cm :blush: (ale to po solidnym obiedzie ;) ). No zobaczymy jak przyjdzie.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 1 miesiąc temu #943856 przez J.J.
meli - chodzi mi o pościel do łóżeczka, czy 120/90 czy 135/100, bo miałam zamiar kupić mniejszą ale się chyba nie opłaca :)

Ejka -
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

10 lata 1 miesiąc temu #943862 przez Dżasta86
Ejka a ile kosztowała ta miła przyjemność, ja sobie myśle ze moze posłuzyc do okrycia bobaska zaraz po porodzie jak bedzie pierwszy kontakt mama dzidzius :)

ja sie mierzyłam przed chwilą , nie musze mowić ze jestem po solidnej kolacji :P .... i mam 102 cm w obwodzie ;]

10 lata 1 miesiąc temu #943892 przez GabrysiaSta
Marti a jak w ogóle wykonanie tego wózeczka? bo ja go na żywo nie widziałam a na zdjęciach wygląda porządnie

10 lata 1 miesiąc temu #943931 przez Marti
GabrysiaSta, uważam, że jak na tę cenę, to wykonanie bardzo porządne. Ma też bardzo dużą gondolę, a ogólnie jest całkiem lekki (tzn. stosunkowo, wiadomo ze te krowy na pompowanych kołach do piórek nie należą). Jedyne co mi się średnio podoba to to, że środek gondoli jest zawsze biały, niezależnie od koloru wózka. Ale kupiłam czerwoną wkładkę minky z lwami do mojego beżowego wózeczka, więc będzie ślicznie :)

10 lata 1 miesiąc temu #943987 przez K1C1A
Ejka

Dzasta no to obwod masz juz spory,u mnie 96cm ,po swietach pewnie kilka centymetrow szybciutko mi przybedzie ;) ;)
J.J ja bym nie kupowala mniejszej poscieli

10 lata 1 miesiąc temu #944021 przez Dżasta86
mowiłam ze spory brzuchol :) nic nie kłamałam :)

Marti wklej linka z tą wkładeczka :)

uuu ja dzisiaj wstałam dziewczyny o 13 :whistle: chyba mi sie zegar przestawił.

10 lata 1 miesiąc temu #944024 przez Gosiaczek1331
Dżasta86 no to ja Cie przebije mój obwód to 103 juz :(((

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia