BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 1 miesiąc temu #944030 przez Dżasta86
Gosia idziemy brzuch w brzuch yyy tzn łeb w łeb :P moze zjadłas o jedną kromkę wiecej :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #944032 przez meli1990
Ejka84 to ja też pewnie tyle mam już w pasie. ostatnio miałam 95 cm jak się mierzyłam ale zanim coś zjadłam. dziś kupiłam sobie koszulkę M w New Yorkerze a nawet w s bym weszła z brzuchem ciążowym ale już nie było :) a co do twojego pytania to u mnie to zależy. ale rzadko raczej bo mnie trochę boli

J.J. ja mam raczej ta większą pościel

i kupiłam coś dziś fajnego maleństwu. muszę coś znaleźć jeszcze do wybrania ze szpitala pod kombinezon

Załącznik nie został znaleziony

i Dominik jakiś czas temu

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 1 miesiąc temu #944053 przez Ewcia87
Witam! Jestem mamą sierpniową 2011 i lipcową 2014. Mam do sprzedania bluzkę ciążową. Jakby któraś z mam była chętna to zapraszam. Pozdrawiam! allegro.pl/sliczna-bluzka-ciazowa-i4816643136.html

[/url]

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #944075 przez Dżasta86
Zabieram sie za wyprawke ;]

macie jakies sklepy internetowe i apteki ktore nie zdzieraja z ludzi kasy i mają szeroki asortyment ? :)

Aha jeszcze jendo pytanko.

Dostałam od znajomych sporo butelek do karmienia, myślicie ze po wyparzeniu mozna ich uzywac ? Czy lepiej kupić nowe?
jakim płynem myje sie takie butelki ?

10 lata 1 miesiąc temu #944105 przez Gosiaczek1331
Dzasta86 mozliwe ze zjadlam 1 kromke wiecej :-)
Ale od kilku dni mam jakies strasznie kiepskie nastroje nie wiem czy to pogoda czy hormony
Ale widze ze u Was tez roznie z nastrojem

10 lata 1 miesiąc temu #944131 przez Marti
Dzasta, kupiłam taka wkładkę:

www.samiboo.com/pl/p/Materacyk-wkladka-s...-czerwonym-minky/984

Do tego do kompletu rożek, który mozna rozłożyć na kocyk do wózka.

Ja bym kupiła nowe smoczki, butelki jak są w dobrym stanie to chyba mogą być. Płyn - my używaliśmy na początku nuka, ale ciężko go dostać. W Rossmanie jest frosh baby- bardzo dobry, do tej pory używamy. No i oczywiście dla niemowlaka musisz wyparzyć lub wysterylizować.

U mnie humor lepszy, bo Piotruś nareszcie zdrowieje:)

10 lata 1 miesiąc temu #944155 przez Ejka84
Hej, dziewczęta.
Marti - to super, że dzieciaczek wychodzi na prostą :).
Widzę, że mierzenia obwodów ciąg dalszy :P ,
A ja byłam dziś u gina - niestety musiałam przyspieszyć wizytę, bo po antybiotyku zebrało mi sie wczoraj na okropne swędziawki, w nocy też nie było lekko, w pracy jako tako, ale postanowiłam iść dzisiaj, bo weekend przed nami i mogłoby się rozwinąć bardziej :unsure: . Oczywiście stwierdzone drożdżaki, czy grzybaki - już sama nie wiem, co ona mi tam znalazła, ale jak mnie badała to tak bolało, że już nie skupiłam sie na diagnozie. Takie podrażnienie. Słuchajcie, w jeden dzień tak mnie napadło no i dostałam jakiś Gyno Pevarol :huh: . Na dwa tygodnie aż! A potem mam brać lactovaginal i koniec z luteiną. To tyle ze złych rzeczy, a dobre takie że z Kubą wszystko o.k., waży już 1170 g :woohoo: . W dwa tygodnie przybyło mu 400g, a mi kilo :P i już mam 71,8 kg. No i wizyta przesunęła mi się o dwa tygodnie - z 5 na 19 grudnia, no ale nie szkodzi.
Dziś jeszcze zaliczyłam imieniny, więc obwodu na razie mierzyć nie będę :P .

10 lata 1 miesiąc temu #944163 przez luska
hej laseczki , ja nadal byle jak z samopoczuciem ale w domku dziś posprzątałam , od razu się lepiej czuje :P załadowałam sobie koszyki na allegro i w f&F (jest sklep online ) tylko kuźwa karta można płacić .... i nie wiem czy kończyć zakupy.Raz tak już płaciłam ale tylko raz , trochę chyba to niebezpieczne

miałam w planach się dziś mierzyć , ale wole się nie dołować hahaha

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Z moimi cyckami już lepiej , ciągle coś się sączy ale nie boli , to chyba przez te zastrzyki , jakiś efekt uboczny czy co , ale nie boli

Meli no te półśpiochy z gwiazdkami rządzą , gdzie takie dostane :)

ŁŁŁaaa no jaki przystojniak z twojego synka

Dzasta mi się wydaje , ze jak nie są zużyte , to spoko tylko wiadomo smoki , ale po mojej szarańczy np się nie nadawały te 260ml , a resztę mam jak nowa i zamówię tylko smoczki

Marti to super , że Piotruś już lepiej tuf tuf i oby tak dalej

Ejak i dobrze , ze poszłaś skoro aż tak ci dokuczało , no jak mus to mus i musisz stosować się do zaleceń lekarza , ale mały już ładnie waży , ja jestem ciekawa ile te moje będą teraz ważyć i ile w ciągu tygodnia przybrali , ale ja będą tak dalej szli to pęknę

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #944181 przez meli1990
Dżasta86 co do sklepów czy aptek to nie pomogę. a co do butelek to mogą być używane jak są w dobrym stanie tylko je dobrze wyparz i kup nowe smoczki

Marti to super że z Piotrusiem już dobrze

Ejka84 to dobrze że poszłaś do lekarza. ja też dostałam ostatnio lek tylko że na 15 dni, jeszcze 5 mi zostało a później tez mi kazał kupić laktovaginal albo podobny. a waga dzidzi przyzwoita

luska ja płaciłam już kilka razy tak kartą, mój brat też i nigdy się nic nie stało. a półśpiochy kupiłam w pepco za 7,99 jeśli się nie mylę dla dziewczynek też były fajne jakby któraś chciała i takie milutkie za 9.99 inne

miałam iść spać ponad godzinę temu bo byłam padnięta ale mi się odechciało :)

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #944187 przez MagdaK
Ejka współczuję swędzawek za to dzidziol już spory i najważniejsze, że u niego wszytsko dobrze

Marti super, ze Piotruś zdrowieje i niech juz się wszytsko od niego odczepi na dobre

Dżasta ja też dokupiłabym smoczki i myślę ze możesz spokojnie używać

Luska dobrze że cycuszki się stabilizują jeszcze zdążą się napracować

Marti półśpiochy w gwiazdy wymiatają

Ja mam dziś podły dzień bo autko mi kaputnęło i niestety nie jest to mała usterka myślę że koło 1 tys. zamknie się naprawa wrrrr a ja tu chciałam pokój dalej dla dzidzi kończyć. Zawsze coś wyskoczy jakby mało było. Jutro muszę na glukozę skoczyć bo teraz bez auta to muszę męża wykorzystać. Idę spać miłej nocki

10 lata 1 miesiąc temu #944207 przez Dżasta86
A ja jeszcze myszkuje ;] to jeszcze sie zastanawiam czy kupić wyparzacz czy w garnku wyparzac ... chyba postawie na garnek zobacze jak wyjdzie ;)

Marti czyli nadchodzą dobre czasy :) daj znac czy jestes zadowolona jak przyjdzie bo tez chce cos kupić z racji ze wózek był juz uzywany i materac może być troche odgnieciony po poprzednim maluchu.

Co do płatności karta taka ciekawostka- Luska otóz jest sto razy lepiej płacic karta, dlatego że gdy ktos cię oszuka bądz wyśle nie taki towar możesz go zwrócić i cofnąć tranzakcję w ciągu 30 dni w swoim banku. Póżniejsze ciąganie kasy pozostaje na głowie banku. Z przelewem niestety sama musisz walczyc i dochodzić.

Ejka uuu tez duże juz twoje maleństwo, szkoda ze badanie poszło tak dramatycznie, ja i tak bym wszytskim przepisywała clorotrimazol w globulkach - najlepsze :P

Magda szkoda ze z samochodem tak wyszło , może nie bedzie az tak zle. trzeba tylko dobrego mechanika ;)

10 lata 1 miesiąc temu #944215 przez luska
Dzasta co do apteki to ta gemini jest najbardziej polecana i faktycznie dużo taniej tam mają .Ja juz jedną turę zakupów zrobiłam u nich zaraz pewnie ostatecznie dopełnię koszyk i chłop mnie z domu wyrzuci

Meli dzieki za info o tej karcie i półspiochach , mame muszę po nie wysłać , bo sa boskie :P A raz się żyję i zapłaciłam , oczywiście rano i tak już połowy nie było w tym rozmiarze co chciałam

Magda k oj z autkiem nie zazdroszczę , ale to to jest już ze złośliwością rzeczy martwych , u nas dokładnie tak samo jest , jeszzcze nawet wczoraj się śmieliśmy , że z kasa kiepsko już , ale o dziwo auto jeszcze jeździ

Dzasta jak karmic będziesz cycem to myślę , ze wyparzarka nie bezie ci potrzebna , a pewnie masz zamiar.OOO nie wiedziałam dzieki za info o tym z kartą :)

A moja bezsenność chyba odeszła w zapomnienie , juz dwie noce spię jak zabita jeeeee

10 lata 1 miesiąc temu #944223 przez J.J.
Meli – chyba inżynier Ci rośnie :)

Dżasta – z butelkami popieram dziewczyny, smoczi jak najbardziej nowe, reszta ok po wyparzeniu

Ejka – współczuję tej cholery na dole, ja cały czas drżę żeby mnie nic nie wzięło po tej luteinie :( No nasze dzieci mają prawie taką samą wagę :) a u Cb kilo w 2 tygodnie to prawidłowo 0,5 kg na tydzień czyli norma

Marti – trzymajcie się już tej prostej z Piotrusiem :)

Magda K – ach te auta, znam ten niespodziewany ból, oby było jak najtaniej

Luska -twoja bezsenność odeszła w zapomnienie, a mnie dzisiaj o 1-wszej mąż wybudził jak przyszedł spać, a potem mały kopał tak że na żadnym boku spać nie mogłam a na plecach też nie wygodnie, masakra jakaś tej nocy, jak usnęłam nad ranem to miałam jakiś koszmar z dźganiem nożem, rano musiałam sprawdzić czy z moim brzuchem ok, bo mnie też się oberwało w brzuch we śnie :( oby dzisiaj w nocy było lepiej

Co do obwodu– wieczorkiem było 96 cm

10 lata 1 miesiąc temu #944226 przez Marti
Dzień doberek :)

Luska, ja często płacę kartą i nigdy nic się nie stało. Jasne, że ryzyko jest, ale tak samo jak robisz przelew przez neta - też Ci ktoś może hasła shakować. Takie czasy :S Dobrze, że ulga na cycuchach. Faktycznie może to przez te zastrzyki sterydowe ? Super, że śpioch Ci się włączył, wyśpij się na zapas HAHAHAHAHAHA :lol:

Ja z aptek lubię tanie-leczenie.pl, nie wiem jak z cenami, ale asortyment mają spory.

Ejka, oj szkoda, że się coś przyplątało, ale jak już jest to koniecznie trzeba wyleczyć. Na pewno będzie wszystko ok. Niestety w ciąży często się coś przyplątuje, a do tego jeszcze antybiotyk zmienia florę itd. No ale dobrze, że zdiagnozowane i leczone :) No i super, że z Kubusiem wszystko dobrze :)

Meli, zakupy bardzo udane :) Ja wczoraj kupiłam kombinezon-śpiworek i została mi już tylko karuzelka (nie mogę się zdecydować na model) i mała puszeczka mleczka - w sumie jak będę Piotrusiowi następnym razem kupowała, to wezmę i małej. I wyprawki konieeeeeeeeec :) :) :) Teraz to wszystko poprać i poprasować i spokojne Święta :)

MagdaK, słabo z tym autem! niestety jak coś ma się zepsuć to zwykle nie w porę.

A my kupiliśmy nowe autko jupiiiiiii! Wczoraj przyjechało i spędziliśmy z Piotrusiem chyba z godzinę w garażu oglądając. Oczywiście moje dziecko w 3 sek. rozkminiło przycisk engine start stop :woohoo:, więc już wie jak się odpala :S

Dżasta, jak będziesz karmić piersią, to tak dużo wyparzania nie będzie, ale powiem Ci szczerze, że ja karmiłam, a mimo to sterylizator bardzo mi ułatwiał życie. Używałam trochę laktatora czasem, a poza tym butelki i smoki rzadko bo rzadko ale też były w użyciu. Do garnka niewiele wchodzi, nieustawne to takie i jakoś niewygodnie. A tak ustawiasz wszystko w sterylizatorze, wrzucasz do mikrofali na kilka minutek i zapominasz :) Chyba bardziej sterylizator mi się przydał niż podgrzewacz. Miałam taki:

dana24.pl/pl/philips-avent-sterylizator-...ka.html?partner=1984

Wkładka już przyszła i wygląda fajnie. Oczywiście nie jest taka gruba jak materac, więc jakby Twój był jakoś bardzo wygnieciony, to może powinnaś zainwestować w nowy. Ale jak tylko trochę, to myślę, że wkładka będzie dobrym rozwiązaniem.

A gdzie nasza Patio?

10 lata 1 miesiąc temu #944228 przez olka_ka
Marti super, ze z Piotrusiem lepiej. Oby tak dalej

Luska moze faktycznie od tych sterydow. Najważniejsze, że jest lepiej!

Spiochy w gwiazdki zabojcze :)) chyba tez kupie :)

Wy juz wyprawke konczycie i o prasowaniu piszecie... podziwiam :) ja chcialam to zrobic dopiero po swietach, ale moze faktycznie lepiej przed? :)

Ejka tez juz spore Twoje dziecię :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia