- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
J.J. ja mam raczej ta większą pościel
i kupiłam coś dziś fajnego maleństwu. muszę coś znaleźć jeszcze do wybrania ze szpitala pod kombinezon
Załącznik nie został znaleziony
i Dominik jakiś czas temu
Załącznik nie został znaleziony
- Ewcia87
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
macie jakies sklepy internetowe i apteki ktore nie zdzieraja z ludzi kasy i mają szeroki asortyment ?
Aha jeszcze jendo pytanko.
Dostałam od znajomych sporo butelek do karmienia, myślicie ze po wyparzeniu mozna ich uzywac ? Czy lepiej kupić nowe?
jakim płynem myje sie takie butelki ?
- Gosiaczek1331
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Ale od kilku dni mam jakies strasznie kiepskie nastroje nie wiem czy to pogoda czy hormony
Ale widze ze u Was tez roznie z nastrojem
- Marti
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 5
www.samiboo.com/pl/p/Materacyk-wkladka-s...-czerwonym-minky/984
Do tego do kompletu rożek, który mozna rozłożyć na kocyk do wózka.
Ja bym kupiła nowe smoczki, butelki jak są w dobrym stanie to chyba mogą być. Płyn - my używaliśmy na początku nuka, ale ciężko go dostać. W Rossmanie jest frosh baby- bardzo dobry, do tej pory używamy. No i oczywiście dla niemowlaka musisz wyparzyć lub wysterylizować.
U mnie humor lepszy, bo Piotruś nareszcie zdrowieje:)
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Marti - to super, że dzieciaczek wychodzi na prostą .
Widzę, że mierzenia obwodów ciąg dalszy ,
A ja byłam dziś u gina - niestety musiałam przyspieszyć wizytę, bo po antybiotyku zebrało mi sie wczoraj na okropne swędziawki, w nocy też nie było lekko, w pracy jako tako, ale postanowiłam iść dzisiaj, bo weekend przed nami i mogłoby się rozwinąć bardziej . Oczywiście stwierdzone drożdżaki, czy grzybaki - już sama nie wiem, co ona mi tam znalazła, ale jak mnie badała to tak bolało, że już nie skupiłam sie na diagnozie. Takie podrażnienie. Słuchajcie, w jeden dzień tak mnie napadło no i dostałam jakiś Gyno Pevarol . Na dwa tygodnie aż! A potem mam brać lactovaginal i koniec z luteiną. To tyle ze złych rzeczy, a dobre takie że z Kubą wszystko o.k., waży już 1170 g . W dwa tygodnie przybyło mu 400g, a mi kilo i już mam 71,8 kg. No i wizyta przesunęła mi się o dwa tygodnie - z 5 na 19 grudnia, no ale nie szkodzi.
Dziś jeszcze zaliczyłam imieniny, więc obwodu na razie mierzyć nie będę .
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
miałam w planach się dziś mierzyć , ale wole się nie dołować hahaha
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Z moimi cyckami już lepiej , ciągle coś się sączy ale nie boli , to chyba przez te zastrzyki , jakiś efekt uboczny czy co , ale nie boli
Meli no te półśpiochy z gwiazdkami rządzą , gdzie takie dostane
ŁŁŁaaa no jaki przystojniak z twojego synka
Dzasta mi się wydaje , ze jak nie są zużyte , to spoko tylko wiadomo smoki , ale po mojej szarańczy np się nie nadawały te 260ml , a resztę mam jak nowa i zamówię tylko smoczki
Marti to super , że Piotruś już lepiej tuf tuf i oby tak dalej
Ejak i dobrze , ze poszłaś skoro aż tak ci dokuczało , no jak mus to mus i musisz stosować się do zaleceń lekarza , ale mały już ładnie waży , ja jestem ciekawa ile te moje będą teraz ważyć i ile w ciągu tygodnia przybrali , ale ja będą tak dalej szli to pęknę
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
Marti to super że z Piotrusiem już dobrze
Ejka84 to dobrze że poszłaś do lekarza. ja też dostałam ostatnio lek tylko że na 15 dni, jeszcze 5 mi zostało a później tez mi kazał kupić laktovaginal albo podobny. a waga dzidzi przyzwoita
luska ja płaciłam już kilka razy tak kartą, mój brat też i nigdy się nic nie stało. a półśpiochy kupiłam w pepco za 7,99 jeśli się nie mylę dla dziewczynek też były fajne jakby któraś chciała i takie milutkie za 9.99 inne
miałam iść spać ponad godzinę temu bo byłam padnięta ale mi się odechciało
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Marti super, ze Piotruś zdrowieje i niech juz się wszytsko od niego odczepi na dobre
Dżasta ja też dokupiłabym smoczki i myślę ze możesz spokojnie używać
Luska dobrze że cycuszki się stabilizują jeszcze zdążą się napracować
Marti półśpiochy w gwiazdy wymiatają
Ja mam dziś podły dzień bo autko mi kaputnęło i niestety nie jest to mała usterka myślę że koło 1 tys. zamknie się naprawa wrrrr a ja tu chciałam pokój dalej dla dzidzi kończyć. Zawsze coś wyskoczy jakby mało było. Jutro muszę na glukozę skoczyć bo teraz bez auta to muszę męża wykorzystać. Idę spać miłej nocki
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
Marti czyli nadchodzą dobre czasy daj znac czy jestes zadowolona jak przyjdzie bo tez chce cos kupić z racji ze wózek był juz uzywany i materac może być troche odgnieciony po poprzednim maluchu.
Co do płatności karta taka ciekawostka- Luska otóz jest sto razy lepiej płacic karta, dlatego że gdy ktos cię oszuka bądz wyśle nie taki towar możesz go zwrócić i cofnąć tranzakcję w ciągu 30 dni w swoim banku. Póżniejsze ciąganie kasy pozostaje na głowie banku. Z przelewem niestety sama musisz walczyc i dochodzić.
Ejka uuu tez duże juz twoje maleństwo, szkoda ze badanie poszło tak dramatycznie, ja i tak bym wszytskim przepisywała clorotrimazol w globulkach - najlepsze
Magda szkoda ze z samochodem tak wyszło , może nie bedzie az tak zle. trzeba tylko dobrego mechanika
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Meli dzieki za info o tej karcie i półspiochach , mame muszę po nie wysłać , bo sa boskie A raz się żyję i zapłaciłam , oczywiście rano i tak już połowy nie było w tym rozmiarze co chciałam
Magda k oj z autkiem nie zazdroszczę , ale to to jest już ze złośliwością rzeczy martwych , u nas dokładnie tak samo jest , jeszzcze nawet wczoraj się śmieliśmy , że z kasa kiepsko już , ale o dziwo auto jeszcze jeździ
Dzasta jak karmic będziesz cycem to myślę , ze wyparzarka nie bezie ci potrzebna , a pewnie masz zamiar.OOO nie wiedziałam dzieki za info o tym z kartą
A moja bezsenność chyba odeszła w zapomnienie , juz dwie noce spię jak zabita jeeeee
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Dżasta – z butelkami popieram dziewczyny, smoczi jak najbardziej nowe, reszta ok po wyparzeniu
Ejka – współczuję tej cholery na dole, ja cały czas drżę żeby mnie nic nie wzięło po tej luteinie No nasze dzieci mają prawie taką samą wagę a u Cb kilo w 2 tygodnie to prawidłowo 0,5 kg na tydzień czyli norma
Marti – trzymajcie się już tej prostej z Piotrusiem
Magda K – ach te auta, znam ten niespodziewany ból, oby było jak najtaniej
Luska -twoja bezsenność odeszła w zapomnienie, a mnie dzisiaj o 1-wszej mąż wybudził jak przyszedł spać, a potem mały kopał tak że na żadnym boku spać nie mogłam a na plecach też nie wygodnie, masakra jakaś tej nocy, jak usnęłam nad ranem to miałam jakiś koszmar z dźganiem nożem, rano musiałam sprawdzić czy z moim brzuchem ok, bo mnie też się oberwało w brzuch we śnie oby dzisiaj w nocy było lepiej
Co do obwodu– wieczorkiem było 96 cm
- Marti
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 5
Luska, ja często płacę kartą i nigdy nic się nie stało. Jasne, że ryzyko jest, ale tak samo jak robisz przelew przez neta - też Ci ktoś może hasła shakować. Takie czasy Dobrze, że ulga na cycuchach. Faktycznie może to przez te zastrzyki sterydowe ? Super, że śpioch Ci się włączył, wyśpij się na zapas HAHAHAHAHAHA
Ja z aptek lubię tanie-leczenie.pl, nie wiem jak z cenami, ale asortyment mają spory.
Ejka, oj szkoda, że się coś przyplątało, ale jak już jest to koniecznie trzeba wyleczyć. Na pewno będzie wszystko ok. Niestety w ciąży często się coś przyplątuje, a do tego jeszcze antybiotyk zmienia florę itd. No ale dobrze, że zdiagnozowane i leczone No i super, że z Kubusiem wszystko dobrze
Meli, zakupy bardzo udane Ja wczoraj kupiłam kombinezon-śpiworek i została mi już tylko karuzelka (nie mogę się zdecydować na model) i mała puszeczka mleczka - w sumie jak będę Piotrusiowi następnym razem kupowała, to wezmę i małej. I wyprawki konieeeeeeeeec Teraz to wszystko poprać i poprasować i spokojne Święta
MagdaK, słabo z tym autem! niestety jak coś ma się zepsuć to zwykle nie w porę.
A my kupiliśmy nowe autko jupiiiiiii! Wczoraj przyjechało i spędziliśmy z Piotrusiem chyba z godzinę w garażu oglądając. Oczywiście moje dziecko w 3 sek. rozkminiło przycisk engine start stop , więc już wie jak się odpala
Dżasta, jak będziesz karmić piersią, to tak dużo wyparzania nie będzie, ale powiem Ci szczerze, że ja karmiłam, a mimo to sterylizator bardzo mi ułatwiał życie. Używałam trochę laktatora czasem, a poza tym butelki i smoki rzadko bo rzadko ale też były w użyciu. Do garnka niewiele wchodzi, nieustawne to takie i jakoś niewygodnie. A tak ustawiasz wszystko w sterylizatorze, wrzucasz do mikrofali na kilka minutek i zapominasz Chyba bardziej sterylizator mi się przydał niż podgrzewacz. Miałam taki:
dana24.pl/pl/philips-avent-sterylizator-...ka.html?partner=1984
Wkładka już przyszła i wygląda fajnie. Oczywiście nie jest taka gruba jak materac, więc jakby Twój był jakoś bardzo wygnieciony, to może powinnaś zainwestować w nowy. Ale jak tylko trochę, to myślę, że wkładka będzie dobrym rozwiązaniem.
A gdzie nasza Patio?
- olka_ka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Luska moze faktycznie od tych sterydow. Najważniejsze, że jest lepiej!
Spiochy w gwiazdki zabojcze ) chyba tez kupie
Wy juz wyprawke konczycie i o prasowaniu piszecie... podziwiam ja chcialam to zrobic dopiero po swietach, ale moze faktycznie lepiej przed?
Ejka tez juz spore Twoje dziecię