BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 4 miesiąc temu #944937 przez Ejka84
Luska - jeśli chodzi o kurtke to kupowałam w necie, ale niestety używaną no i zwrotów nie honorują :S . Trudno :P
J.J. - nie mówi mi nawet o swędziawkach, bo mam dość :unsure: .
A propos - byłam dziś z tym paskudztwem, gin stwierdził, że to nie uczulenie na lek, bo nie jestem spuchnięta ani "zaogniona" od środka, a przecież to tam się aplikuje te globulki, drożdżaków jakby mniej, czyli coś tam zadziałało. Natomiast to pieczenie i opuchlizna z zewnątrz może świadczyć o nieodpowiednim kosmetyku do higieny :blink:. Globulki mam stosować dalej i zmienić płyn do higieny intymnej i najlepiej jakbym nie używała wkładek, żeby przewiew był, no ale to odpada bo po globulkach cieknie jak nie wiem co :woohoo: . No i jak mi powiedział o tym płynie to mi się lampka zapaliła, że ostatnio na zakupach byłam i kupiłam inny płyn bo mojego z rumiankiem nie było i wzięłam z pantenolem, czy coś tam, a mój małżonek wziął z rozpędu papier toaletowy o jakimś tam zapachu! Słuchajcie, ja się tym podcierałam ale, nawet nie zwróciłam uwagi, choć wiem, że takie rzeczy sztuczne mi nie służą :( . Nie chcę zapeszać, ale dziś poleciałam po mój płyn i się nim potraktowałam, zobaczymy, jak będzie o.k. tzn, że muszę się wytrzaskać po pysku za własną głupotę :evil: . Już miałam się kłaść i umierać, a tu jak dobrze pójdzie to jeszcze trochę pożyję....
Dzasta - dieta - to brzmi dumnie - hehe, ale ja bym chyba nie dała rady :blush: , więc podziwiam na prawdę :) .
Luska- nie szalej za bardzo przy tym remoncie, tzn. w sumie po. Musisz na siebie uważać.
Ja muszę dokończyć wyprawkę i pomyśleć o rzeczach dla siebie, bo w końcu z gołą dupą do szpitala pojadę :P .

A mam takie pytanko o kocyki z minky. Kupiłam jeden i chciałam go ostatnio uprać, ale tam jest napisane prać osobno i pocierać o mokrą tkaninę, czy coś takiego :blink: , no i nie wiem jak to ugryźć. Prała któraś już ten kocyk, czy on jakoś bardzo farbuje, czy jak?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #944974 przez MagdaK
Hej babeczki
Ja sobie dziś zrobiłam wolne zadzwoniłam do pracy i wzięłam opiekę, w końcu trzeba wykorzystać, bo zaraz rok się kończy i mi przepadnie.
Justa i kocham cie piękna waga Waszych maluchów widać maminy domek im służy
Ejak trzymam kciuki za poprawę. Ja tez nie mogę używać żadnych kolorowych i pachnących papierów. Nawet kiedyś gin mi mówił ze najzdrowiej używać białej bielizny, aby unikać kontaktu z barwnikami
Dzasta tez zaciekawiłaś mnie tą dietą więc zdawać nam tu relację. Ja niestety z tych co muszą uważać na to co jedzą bo inaczej kg przybywają w magicznym tempie.
Luska to super prezenty Ci się szykują. Napisz co tam po wizycie u chłopców słychać.

Dziewvzyny i ja się wczoraj zmierzylam w pracy bo miarka leżyła ;) wiec chyba wysuwam się na prowadzenie 106 cm moja mina była bezcenna.
Jeśli coś pominelam to sorki, bo piszę z telefonu a to średnio wygodne.

10 lata 4 miesiąc temu #944978 przez MagdaK
J.J. Link do kocyków masz na pierwszej stronie.

10 lata 4 miesiąc temu #945022 przez J.J.
Witam z lekko słonecznej Częstochowy!

K1C1A - no to do środy już dasz radę, a skąd wiesz może zrobi Ci usg :)

Luska- nie szalej za bardzo, mówi Ci to koleżanka co ciekała jak głupia, po co Ci znowu spa :)

Ejka- ja też unikam papierów zapachowych, moi już są na tym tle wyczuleni, płynu do higieny też nie zmieniałam, a teraz kupiłam sobie ten ginekologiczny płyn LACTACYD – kiedyś mi pomógł, mam w domu clotrimazol więc się smaruję, mnie nie swędzi tylko jestem obolała jakbym się tam tarką potarła, czekam na rozwój wypadków, jakby co w czwartek atakuje w przychodni gin, kocyka minky nie mam ale zastanawiam się nad kupnem

MagdaK – to spokojnego wolnego dnia życzę, miara jak miara, ważne żebyś się dobrze czuła :) dzięki za info o linkach, ale próbowałam tam wejść i dupa, a może ja jestem po prostu dupa, spróbuję jeszcze raz :)

10 lata 4 miesiąc temu #945023 przez J.J.
MagdaK -widzisz nawrzucałam sobie i od razu mi się udało tam wejść :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #945199 przez meli1990
K1C1A no chyba zostało mi do kupienia podgrzewacz do butelek i tyle. jak wyjdzie coś przy praniu jeszcze to wtedy się kupi. mam nadzieje że udało ci się dodzwonić do lekarza

Kasiuszka ja nie polecam kupować nie których czapeczek w pepco bo są nie foremne. nie zakrywają uszu dziecka dobrze

Justyna_1709 to duży już chłopak. a nie czujesz takiego ucisku na krocze jakby dziecko chciało już wyjść? jak tak to lepiej się oszczędzaj jak lekarka ci kazała jeśli nie chcesz wcześniej urodzić. bo ja miałam tak przy Dominiku

kocham_cie to super ze wszystko dobrze. twoja córa to rzeczywiście duża już

GabrysiaSta ja nie myślę o porodzie bo wiem żebym się bardziej stresowała. Tak samo zrobiłam przy pierwszym i zaczęłam się stresować jak dostałam skurczy dopiero

Justa82 moje łóżeczko stoi już od dawna bo nie mam go gdzie schować :) ale wydaje mi się że miesiąc przed porodem wystarczy

J.J. ja innego koloru nie kupiłam bo nie znalazłam tylko taki był a nie chciałam nie wiadomo ile zapłacić jak to tylko na chwile będzie

luska ja też kupiłam 68 te półśpiochy. a co do tego kompletu to wiem że trudniej je ubrać ale ja już mam wprawę wiec się tym nie przejmuje

Ejka84 mam nadzieje że szybko ci minie

dziękuje za pochwały dla Dominika. ciekawa jestem czy Kacperek będzie do niego podobny czy będzie się różnił trochę

ja byłam dziś na zakupach i u endo i mam niedoczynność teraz. dostałam leki i mam się zapisać na kolejną wizytę w styczniu

a teraz co wczoraj i dziś ja i moja mama kupiła
to moja mama kupiła wszystko za 22 zł

Załącznik nie został znaleziony

a ja oddałam te śpioszki co wcześniej kupiłam i wzięłam dla Dominika kurtkę bo ma cienką za bardzo na zimę

10 lata 4 miesiąc temu #945204 przez ivet89
Czesc dziewczyny!

Melduje sie po dzisiejszej wizycie. Na usg wszystko oki. Maluszek wazy 1.2 kg i mierzy 36 cm. Ale czuje sie rozczarowana bo powiedziala mi ze szyjka sie mi skrocila....nawet nie wiem ile powinnam miec...i przepisala mi luteine. Kazala lezec i wylaczyc sie na miesiac... ciekawe jak przy dziecku.... nie da sie lezec:(

Marwie sie. Mowila ze nie powinno mi tak twardniec i tym bardziej przy tym bolec...

Co o tym myslicie?

Sorki ze tak tylko o sobie ale moj mozg na dzis juz nie funkcjonuje bo na dodatek z Aleksem od lekarza do lekarza dzis musialam ....i jak tu lezec:(

10 lata 4 miesiąc temu #945205 przez meli1990
a to dziś kupiłam
za 28 zł na ciuchach. pajac z metka nawet, na jesień bedzie. mama go wczoraj upatrzyła i ukryła :)

a te za 17 zł

10 lata 4 miesiąc temu #945206 przez meli1990
ivet89 duży chłopak. przez nerwy też może ci brzuch twardnieć. a staraj się odpoczywać. a nie ma kto się zająć Aleksem przez pewien czas?

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #945208 przez ivet89
Meli kurcze no za bardzo nie. Moj pracuje na popoludnie teraz , moi rodzice tez i bawia od brata synka a tesciowa wogole nie jest zaintetresowana pomoca. Myslisz ze to moze byc z nerwow? A ile szyjka powinna miec dlugosci.. Bo ona mi powiedziala ze ma dwa cm w pochwie i dwa cm wyzej tak jaby w macicy. Nic z tego nie rozumiem. Dala tez zakaz na wspolzycie. Jakos malo powiedziala...nie wyjasnila nic tylko szybko- szybko..

Piekne rzeczy pokupilas!! Bomba! ale mialas szczescie takie cudenka dorwac i tak nie drogo;) zazdroszcze takiej wyprawki;D

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #945213 przez meli1990
ja przy Dominiku miałam 1,5 cm. a ile może być to nie wiem. Możliwe że to z nerwów. ja przy Dominiku to brałam nospe i magnez do końca ciąży. a i może zacznij pić melisę dobrze ci zrobi i zobaczysz co będzie dalej. narazie więcej nie kupuje bo kasa za szybko idzie. a i muszę znaleźć mały kosz na pranie na ciuszki bo tak nas dużo w domu że się nie mieści. nie wiecie czy taki znajdę?

10 lata 4 miesiąc temu #945218 przez J.J.
meli -pikne te twoje skarby

ivet - mnie się wydaje że po prostu twoje sprzątanie ostatnie wyszło, ja też tak szalałam i wiesz co się stało, staraj się po prostu bardziej oszczędzać, powolutku chodzić itp. ja wybieram się w czwartek do gin to się dopytam o tą szyjkę, bo sama jestem ciekawa, mnie tylko powiedzieli w szpitalu że mam 48 mm

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #945225 przez Ejka84
Hej, dziewczęta.
Ivet - no to faktycznie nie masz jak poodpoczywać za bardzo :dry: , staraj się chociaż w miarę spokojnie funkcjonować. Mi na ostatniej wizycie powiedziała, że moja szyjka ma 3 cm, ale co to znaczy to nie mam pojęcia, też mi nic nie powiedziała, ale skoro nie dała leków to chyba jest o.k., a na usg to tak mierzy, że nic nie widzę w którą to stronę idzie, czy wzdłuż czy w szerz :huh: .
Meli - zakupy fajowe, ja też dziś zaszalałam, ale na allegro standardowo bo pogoda u mnie to kitu i nie chce mi się polować na ciuchach :( . Ale wrzucam to co kupiłam:
To kombinezon na wyjście ze szpitala H&M za 25 zeta:

Zestaw ciuszków. Ten za 18 zł:

Zestaw drugi u tego samego sprzedającego za 17 zł:

Bluzy za 26:

i coś dla mnie :P :

Ubranka wszystkie na 68, kombinezon na 62.
Kurtkę, którą zamówiłam dla siebie na zimę dzis zmierzyłam bo już doszła i powiem, że ten rozmiar M z H&M Mama jest na mnie w sam raz. Mam nadzieję, ze będzie się dobrze nosić.

10 lata 4 miesiąc temu #945231 przez meli1990
Ejka mi tez się ostatnio nie chce chodzić na ciuchy. twoje zakupy fajne. ogrodniczki super

10 lata 4 miesiąc temu #945251 przez Marti
Ivet, na pewno wszystko będzie dobrze! Postaraj się polegiwać tyle ile mozesz na lewym boku, jak sie Aleks chwile sam bawi, to nie sprzątaj ani nie zmywaj tylko do pozycji horyzontalnej chociaz na chwile. Mam sporo koleżanek, ktorym się szyjka skracała, a miały dzieci i nie miały jak się "wyłączyć". Wszystkie doczekały do lub prawie do terminu. Glowa do góry!

Ile powinna miec długości to jest tym teorii, ze szkoda sobie tym zaprzątać głowę. Szyjki jak każda inna część ciała - bywają różne. Najważniejsze żeby nie było rozwarcia. Trzymaj sie kochana i nie zamartwiaj się!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia