- Otrzymane podziękowania: 53
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekamy na drugie dzieciątko

dziś już lepiej się czuje. pewnie takie dwa dni gorsze się trafiły i dobrze że już lepiej bo furę ciuchów miałam do prasowania i jeszcze trochę zostało
Dżasta86 ja też biorę na czczo pół godziny przed śniadaniem te na tarczyce
Justyna_1709 żelazo lepiej się wchłania brany z kwasem foliowym. to od położnej wiem. bo po urodzeniu Dominika musiałam brać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
albo taki
allegro.pl/podgrzewacz-do-butelek-termom...kty-i4758407797.html
co myślicie o takim zestawie? który termometr wybrałyście bo nigdy takiego nie używałam
- ivet89
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Meli nie pomoge bo sama jeszcze nie mam i nie wiem na co sie zdecydowac. Jakos wszystkie termometry elektryczne mi dawaly inny wynik niz ten rteciowy i przy Aleksie byl najlepszy a elektryczne sie nie sprawdzaly. Ale moze z polecenia czyjegos udalo by mi sie wybrac i zamowic:)
A lactovaginal na co masz? Cos piecze czy swedzi? Bo mnie nic ale mam ciagle uplawy wodniste i moja lekarka przepisala mi floragyn na odbudowe flory bakteryjnej. Wogole te uplawy mam takie od dwoch miesiecy ale bez zadnych innych dolegliwosci i zastanawiam sie czy grzybica czy cos moze byc bez objawow swedzenia itd...?
Poza tym Przegladalam wczoraj badania i.karte ciazy dokladnie i wiecie co znalazlam? W cytologi nizej jest opis flory i podkreslone mam grzybicza i moja lekarka to przeoczyla chyba! Czy to by oznaczalo ze moge miec grzybice od sierpnia

Ejka napisz jak tam wozek a najlepiej to wklej foty:) co do brzucha to tez mam tak jak ty i wrazenie ze opada coraz nizej ..haha z tym pasem masz dobry pomysl:)
Justyna ty chcialabys karmic jak najdluzej ? Moja mama tez mowila ze raptem miesiac nas karmila i szybko przeszla na butelki.
Marti i jak ci leci bez meza? Kiedy on wraca, na dlugo wyjezdza? No i napisz tez jak tam Piotrus? U mnie przeziebienie i nie chodzil caly tydzien do przedszkola.
Luska ale rosna twoi chlopacy! Niezle:) razem prawie 2,5 kg nosisz..

Sorki za to kogo pominelam ale jak zwykle pisze na telefonie i pamiec krotka mam...
Leze dzis ile sie da ....i przybieram do glowy coraz to dziwniejsze rzeczy...
Milego wieczoru wszystkim

- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Ja kupiłam z polecenia Ejki Nc 300 i działa poprawnie

Ivet ja tez lenistwo od rana, ładuje bateryjki. Na sprawy ginekologiczne najlepiej zrobic sobie badanie, rozwieje twoje wszelkie wątpliwości, bo kto bogatemu zabroni

Burczy mi juz w brzuchu , a gołąbki jeszcze nie gotowe ;/
- Marti
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Dżasta, no właśnie, te produkty bezglutenowe w sklepach jakieś nie teges. Ale widzę, że dzielnie trenujesz własne zdolności kulinarne

A mleko matki w sensie do nosa wpuszczać? Ciekawy patent

Ejka, jak tam wózeczek kupiony? Pochwal się

Justyna, co do tych ulotek, mi się najbardziej podoba jak bierzesz lek na kaszel a tam w skutkach ubocznych kaszel, duszności, ból gardła

no tak, z tymi dobrymi radami co do karmienia to tak jest - mnóstwo mitów i micików. Ale jak chcesz karmić piersią, to się po prostu nie przejmuj gadaniem i rób swoje, a w razie czego zapytaj specjalisty, a nie babci i cioci

Chyba coś w tym jest z tym zgłoszeniem przychodni, bo szpital musi gdzieś chyba przesłać kartę szczepień dziecia? Ja rodziłam w prywatnym, to mi dali do ręki, ale normalnie to chyba przesyłają?
Meli, super, że się czujesz lepiej. Oszczędzaj się na wszelki wypadek

Niestety tych podgrzewaczy nie znam zupełnie. Ani tych termometrów. Może są jakieś opinie w necie?
Ivet, słabo bez męża, brzuch mi znacznie bardziej twardnieje, bo przy małym mnóstwo roboty. Jak był to chociaż wieczorem mnie odciążał z kąpielą itd. A teraz muszę ze wszystkim sobie sama radzić. Jedyne dobre to to, że mam całe łóżko dla siebie i wszystkie poduszki, którymi mogę się obłożyć, żeby mi wygodnie było

Piotruś nareszcie wygląda, że zdrowy. Zrobiliśmy jeszcze morfo i inne badania, wyszły dobrze, więc od poniedziałku kolejna próba z przedszkolem. Trzymajcie kciuki, żeby tym razem było dłużej niż tydzień

Ja dzisiaj miałam wizytę, szyjka trzyma, więc spoko, ale też dostałam zalecenie odpoczywania (hahaha łatwiej powiedzieć), na wszelki wypadek, żeby nie powtórzyć scenariusza z poprzedniej ciąży. No i jakoś mnie to tak uderzyło, że strasznie niedługo, bo mi już lekarka zaczęła tłumaczyć jak się na ktg zapisywać od 35/36 tyg i że anestezjologa mam zaliczyć i neonatologa gdzieś w tych okolicach. Kurczę czas leci nieubłaganie

- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dżasta86 ja właśnie chciałam nie drogi podgrzewacz by chociaż w nocy szybko podgrzać mleko albo jak będę musiała wyjść by ktoś podgrzał moje mleko. a na termometrem się zastanawiam bo Dominik do tej pory nie zawsze daje sobie sprawdzić temp zwykłym termometrem. widzę że ten co masz też można kupić w cenie ok 80 zł więc podobnie
Marti tam gdzie ja rodziłam to przesyłają kartę szczepień sami własnie tylko trzeba podać przychodnie do której będzie się chodziło z dzieckiem, To super że z Piotrusiem lepiej i u ciebie tez ok.
muszę jeszcze poszukać opini na temat tych termometrów i zobaczę czy kupie
- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Meli- ja też mam brać laktovaginal na odbudowanie flory, ale dopiero jak skończę globulki.
Dżasta to całe szczęscie że termometr o.k. - przynajmniej nie jest na mnie ze coś nie halo

- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Załącznik nie został znaleziony
- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dzisiaj ide na jakąś vipowatą impreze, moj dostał zaproszenie z pracy. Zastanawiam się nad kiecką i mam dylemat czy iśc w mocno obcisłej i wyeksponować moj brzucio czy raczej zwiewnie i stonowanie

- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dżasta86 zależy w czym się będziesz lepiej czuła
ja chyba zrezygnuje z tego kompletu z termometrem i zamówię za jakiś czas tylko podgrzewacz a jak się mały urodzi to kupie jakiś termometr. miłej niedzieli
- Marti
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Dżasta, mam nadzieję, żeś się wylaszczyła coby wszyscy padli na nos

Meli, jak nie jesteś przekonana, czy termometr jest dobry, to pewnie że nie ma co kupować na siłę.
Ja zaczynam zakupy prezentowe - ofkors przez neta, bo nie mam siły brykać po sklepach. A Wam jak idą przygotowania do Świąt?
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Wylaszczyłam się ubrałam szpilki ( na styk weszłam w nie ) a okazało się że impreza na stojaka

wciąż szukam imienia dla chłopca... zastanawiam się mocno już nad Milanem ( staropolskie imie) nie wiem czy dla dorosłego mężczyzny będzie ok..???
A z zakupami ja nie mam tego problemu bo u mnie raczej się tego nie praktykuje tylko dzieciaki dostają, a w rodzinie jest ich aż jedno 1, 5 roku tak więc wszystko go zadowoli