- Otrzymane podziękowania: 53
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
K1C1A mi się też podoba pomysł z chustą ale nie wiem czy bym umiała ja wiązać bo tego nie robiłam nigdy
kocham_cie fajne ciuszki
ja byłam dzisiaj w lidlu po spodnie dla Dominika ocieplane i wzięłam z przeceny za 4,99 dżinsy dla Kacperka ale większe bo 86 tylko były. a muszę iść jeszcze do sklepu po słodycze do paczek mikołajkowych dla dwójki dzieciaków a tak dziś zimno że aż się nie chce
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Gosiaczek1331
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Kocham Cie swietne zakupy mala ksiezniczka bedzie cudnie wygladac
Moja pamiec strasznie szwankuje co przeczytam zaraz zapominam
Wozek extra
Co do samopoczucia to moje tez do dupy wszystko boli a moj szkrab rozpycha sie uciska wnetrznosci kregoslup nie wytrzymuje a ostatnio na nieszczescie wypadla mi korona zeba ktory mi sie zlamal 2 lata temu na skorce od chleba rozpacz mnie ogarnela wielka bo akurat w sobote bylismy umowieni na impreze urodzinowa i chcialam sie wylaszczyc bo czuje sie jak wieloryb a tu zonk bo to dwojka jest i dzis ide do dentysty co mi to robila niby jest 5 lat gwarancji mam nadzieje ze mi to zrobi w ramach gwarancji bo inaczej sie pochlastam a ten zab kosztowal mnie1500 wiec mam stresa
Tez lykam nospe bo mam uczucie ze twardnieje mi brzuch ale sama nie wiem co jest normalne a czego mam sie bac musze kupic magnez bo skurcze lydek tez mi dokuczaja Porodu tez sie boje ale jeszcze nie wiem co mnie czeka bylam u drugiego okulisty i mam to rozwarstwienie spore na siatkowce wiec jestem umowiona na laser nie wiem czy napewno mi zrobia i jak to jest potem z porodem mam nadzieje ze dotrwam bo udalo mi sie na nfz 12.12 troche sie boje
Piszecie o prezentach a mi na sama mysl o swietach plakac sie chce do domu nie pojedziemy swieta spedzimy tylko z mezem prezenty tez nie ma kasy wiec ogolnie lipa
Z wyprawka tez stoimy w miejscu jesli by teraz cos sie stalo to jestesmy w czarnej dupie
Wiec ogolnie dlatego chyba nie pisze zeby Was nie dolowac swoja historia Sorki
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kocham_cie- zakupy świetne, mała księżniczka rośnie dla naszych kawalerów widzę .
Marti - współczuję wyjazdu małzonka, chyba że jesteś przyzwyczajona, bo mój jak ostatnio wyjechał na 4 dni i to do Warszawy, to myślałam że uschnę . No ale on wcale nie wyjeżdża więc mi było dziwnie .
Ja wczoraj łyknęłam jedną nospę, na noc wzięłam dwie dawki magnezu, jakoś przespałam noc, ale dziś w pracy znów czułam, jak mnie boli w boku , póki co wzięłam sam magnez, ale nie wiem ile tego tak mogę łykać, choć wydaje mi się że lepsze to niż nospa....
Pogoda u mnie w kieleckim do bani - miasto podzielone na pół. Na północy suchutko, ulice czarne, a od centrum na południe śnieg . Nieźle co?
6 stopni na minusie i wiatr! Ale do pracy dotarłam - choć co raz mniej mi się chce tu przychodzic, szef mnie denerwuje, upierdliwy skurczygnat, myślałam, że pociągnę do świąt, ale nie wiem czy wytrzymam .
Gosiaczek - trzymaj się dzielnie, ja też jakiś humor niewyjściowy, kasy na wszystko niestety też brakuje, prezentów z tego względu nawet nie robię, baaa nawet o nich nie myślę! Ja do dentysty lecę w piątek, ale prywatnie, takze już wydatek. Samochód niedawno naprawiany. A parę dni temu popsuł mi się fotel kierowcy. Też trzeba by zrobić, ale już mi to wisi , jakoś jeżdżę.
Co do chusty to ja się nie łapię , jakoś nienaturalnie mi to wygląda, jak u kangura w torbie hehe, i też bym się bała, że mi się odwiąże czy coś.
A tak na marginesie - wyprawki też nie ma w całości jeszcze, ale ostatnio mam manię na kupowanie ubranek na lato w rozmiarze 68 - fisia mam czy jak ??
- Justa82
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Ejka super wózek. Widziałam w sobotę na żywo i fajnie się prezentuje i prowadzi. Myślę, że z kolorem strzał w 10. Ja pewnie też bym taki wybrała.
Dżasta 2 godziny na szpilkach to w naszym stanie niezły wyczyn. Podziwiam Milan mi się podoba i kojarzy z Chorwacją, bo tak miał na imię pan, który wynajmował nam kwaterę
Luska niestety często tak bywa, że jak ktoś ma interes to wie do kogo przyjść, a jak się o coś poprosi to już gorzej. U mnie jest to samo. Mój mąż jako, że dużo potrafi sam zrobić to non stop ktoś od niego coś chce. A to napraw komputer, a to samochód, a to coś załatw, zamontuj antenę, wkręć śrubkę ... Nie dość, że i tak w domu mało siedzi, bo jeszcze robi zaocznie drugie studia to każdy by chciał żeby mu służyć. Na szczęście my już nauczyliśmy się odmawiać
K1C1A ja zamierzam małego nosić w chuście. Nie wyobrażam sobie inaczej z racji tego, że mam psa i będę musiała wychodzić często na spacery. Pewnie na początku ktoś będzie mi pomagał, ale później chusta i w drogę. Znalazłam już dziewczynę z Lublina, która szyje chusty i prowadzi warsztaty. Jeśli sobie nie poradzę sama w wiązaniem to na pewno się do niej wybiorę. Oglądałam już kilka filmików instruktażowych i nie wygląda to tak strasznie
Kocham_cie cudne zakupy Jak patrzę na te różowe bodziaki i leginsy to już myślę o następnym dziecku z nadzieją na córeczkę miałam się pytać właśnie co to za prostokąty W sumie muszą być wygodne i grubsze od normalnej pieluszki.
Gosiaczek nie martw się. Święta we dwoje tez mają swój urok a prezent dostaniecie w lutym - najlepszy na świecie Co do porodu ostatnio koleżanka powiedziała mi, że to nic nie boli tylko piecze Myślałam, że padnę
Moja wyprawka już się powoli zapełnia i widzę już koniec zakupów. został już wózek i kilka drobiazgów. Łóżeczko kupiliśmy w sobotę i na razie stoi w kartonie. Pokój naszykowany, niepotrzebne graty wyniesione
Przyszły mi już w większości rzeczy zakupione przez internet. Pieluszki tetrowe mogłyby być grubsze, pościel ok, ale najbardziej jestem zadowolona z ochraniacza na łóżeczko. Gruby, dobrze uszyty i długi. podaję link jakby któraś chciała: allegro.pl/ochraniacz-na-cale-lozeczko-1...ory-i4781514104.html
Wygrałam też aukcję na fotelik samochodowy Maxi Cosi Cabrio Fix z bazą isobix za 415 zl z przesyłką Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, bo sprzedawca robi dziwne wrażenie i już tydzień idzie paczka. Całe szczęście wzięłam za pobraniem to w razie czego nic nie stracę.
Idę wyciskać sok marchwiowo - jabłkowo - buraczany Pycha!
- Marti
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 5
Kocham_cie, super wyprawka dla księżniczki! Te naramienniki miałam przy Piotrusiu, bardzo fajne. Tylko musza być dość grube albo podszyte ceratka, zwlaszcza jak dziecko dużo ulewa. A moje to się pompowało pod korek, a potem polowy nie mogło w tym minibrzuszku utrzymać
J.j, wiem wiem, staram sie jak mogę leżeć. Piotr od dziś w przedszkolu, to będzie mi łatwiej. Ale ogólnie twardnienia są normalne, wiec nie ma się co jakiś strasznie stresować jak szyjka ok. Ja dady nie używałam, ale z pampersami zawsze wcześniej przechodziliśmy na większe niż z opakowania wynikało.
K1c1a, jak z wszystkim, z chustą tez na pewno to kwestia praktyki i jak nauczysz sie to wiązać, to pewnie jest fajne. Ale mnie to na razie przerasta:) ale noworodka też bym się bała wsadzić.
O matko, słucham o tym wychłodzonym dwulatku i ryczeć mi się chce!
Gosiaczek, przesyłam ściski na lepszy humorek, daj znac co z zębem!
Mój mąż sporo jeździ, nie jest to jakies super, pół życia na lotniskach, nie ma czasu na zwiedzanie, bo zwykle z lotniska prosto do biura albo do hotelu, przespać się i do roboty. Dosyć męczące to i zawsze jest problem z dobrym jedzeniem, bo na lotniskach z tym słabo. A pogoda w Malezji teraz uwaga uwaga 26-30 st., leje i burze. Wilgotność 80-100 proc. To sobie chłopak pozwiedza
Justa, a fotelik nowy czy używany?
- Justa82
- Wylogowany
- gaworzenie
- Gosiaczek1331
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wiem juz ze zab bedzie robiony z gwarancji to chociaz tyle dobrego
Wiem ze juz pisalyscie na temat magnezu ale zastanawiam sie jaki najlepiej kupic bierze ktoras z Was chelamag b6 dobry czy polecacie jakis inny?
Denerwuje sie ta wizyta u dentysty
- K1C1A
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Justa super ze ma ci kto pokazac jak to wiazac ja sprobuje znalesc kogos w Pl, a jak nie to chodze z mlodym do klubu malucha sa tam zajecia z fizjoterapeltka to mysle ze mi pomoze.He he nie boli tylko piecze powiadasz Wiesz co ja bym sie bala kupowac uzywany fotelik ,fajnie bo tanio ale nie wiesz na 100 czy nie jest po wypadku a taki juz sie nie nadaje mimo ze nie widac,to tylko moje zdanie
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosiaczek1331 trzymaj się
ja mam jutro wizytę u gina po 10 i zaczynam się stresować. bo jak chodzę to brzuch mnie pobolewa i mam nadzieje że wyniki badań ok
- Marti
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 5
Gosiaczek, no to chociaż dobrze że na gwarancji, bo to dużo kasy. Wizyta szybko minie i zaraz będzie po! Trzymam kciuki!
Co do magnezu, to chelamag b6 jest podobno bardzo dobry i ładnie się wchłania, ale ja miałam po nim bóle głowy. Ale wiem, że sporo lasek bierze bez problemów. Więc możesz spróbować, ale jak zacznie Cię boleć głowa takim stałym, ćmiącym bólem, to możesz podejrzewać chelamag Ja biorę Magnesol do rozpuszczania. Co prawda Meli chyba mówiła, że jej w aptece powiedzieli, że w ciąży nie może być do rozpuszczania, czyli opinie różne są, ale na ulotce jest napisane, że wskazany w ciąży i moja ginka też nie miała nic przeciwko.
Kurczę przed chwilą zadzwoniła pani z przedszkola i zestresowała mnie jak nie wiem co! Już miałam wizję biegunki, wymiotów, gorączki albo nie wiem czego u mojego dziecka. A pani chciała się tylko zapytać, czy Piotr może jeść placki z odrobiną mleka krowiego, bo będą na podwieczorek. I powiedziała, że po ponad miesiącu nieobecności zachowuje się jakby chodził do przedszkola codziennie Także dumna jestem z mojego dziecka, ale dziś już obędzie się bez kawy, ciśnienie wystarczająco podbite
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marti to super że Piotruś super się czuje w przedszkolu po takim czasie
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Boshe jaka u nas straszna pogoda -4 i do tego tak wieje , ze łeb to chce urwać
Dzasta ale ja mam to samo z imionami dla chłopców , teraz już się po prostu przyzwyczaiłam i nawet mi się podoba takie zestawienie i na pewno już tak zostanie
Kocham cie no to sie bierz za wyprawkę , ja czekam już tylko na minki , ale gotowe są pani miała dziś wysłać jestem ciekawa jak w realu będa wyglądać , EEE fajne to na ramię , no już pochwaliłaś się za ile kupiłaś to zdradź gdzie ??F&F??
No a takto ja mam wszystko w zapasie na pierwszy miesiąć , łacznie z witaminami dla maluchów i dla mnie a prześcieradełko niebieskie tylko mi zostało do kupienia
No mam dosyć tak jak ty już tej ciąży , jak nigdy bo mi nigdy nie przeszkadzało aż do tego stopnia......eh ja mam jeszcze dwóch szogunów w domu.Aczkolwiek chyba wole moje dwa szoguny jak bym miała mieć jednego 1,5 rocznego szkodnika Z nimi idzie już się jakoś komunikować na podstawowym poziomie hahaha
Magda współczuje tych skurczy , mnie w tej ciązy omijają szerokim łukiem
Właśnie był listowy z moim minky hmmmm no fajnie jak kołderka i w ogóle ale normalnie tyle bym nie dało hahah i małe jednak te 100X75 ale do łóżeczka w sam raz , nie no ąz drugi raz wyciągałam sobie je z kartona w sumie takie małe nie są ale za to mega grube
Kuzwa dziewczyny ja cały czas myślę o Patio, chyba u nie wszystko oki , powinnyśmy mieć jakieś namiary na sibie w razie co chyba
J.J to intensywny weekend u ciebie , leż teraz i odpoczywaj ., i przyślij do mnie męża z córka u mnie też okna czekają , ale szarańcza za mała żeby ich wykorzystać w tym celu
Co do pieluszek ja mam trzy kartony tych mini właśnie od 3 do 6 kg
ale do szpitala mam te newborn pampersa premium care no i cały czas czatuje na promocje
Gosiaczek ale my tu tez po to jesteśmy żeby się wspierać wszystko na pewno sie ułoży głowa do góry!!!!
Ejak ty jeszcze do pracy smigasz ??
Justa tak to jest dasz palec chcą rękę , no ja nie mowie , niech pomaga bynajmniej najbliższym , ale nich to działa w dwie strony...
A jak nie to ja już nauczę mojego odmawiać
kuzwa ochraniacz super , aż załuje , ze zamówiłam pod minki u tej babki i ja za jeden płaciłam 90zł kuzwa głupia baba ze mnie , ale się mamy posłuchałam ......no i fotelikiem ci się udało , chociaż mówią niby nie powinno się kupować używki nie wiadomego pochodzenia, ale my w sumie tez takie mamy bo były razem z wózkiem , ale są w stanie idealnym , nie te co chciałam , ale maxcosi , a te uważam za najlepsze
Z magnezem nie pomogę , nie biore
Marti to brawo dla Piotrusia , wow i że pani dzwoni z takimi pytaniami
Meli mi sie wydaje , że 1400g jak na ten skończony 29 tydzień to całkiem sporo , spójrz nawet na nasz opis pod suwaczkiem , moi ważyli tydzień temu 1100 , ale nie całe jak to określił lekarz i powiedział ,. że waga jest super
- Gosiaczek1331
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dzieki za wsparcie
No wlasnie co z Patio dawno jej nie bylo miejmy nadzieje ze wszystko ok
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Justa -fajny ochraniacz, widać że dosyć gruby i solidny, ja mam ten częściowy, zobaczę jak wyjdzie w praniu to najwyżej dokupię później, a firma blisko mnie, mega nick tej sprzedającej -kokainakokaina, ale się uśmiałam
Marti -no to Cię ta Pani z przedszkola nastraszyła, no to dzielny ten twój Piotruś, stęsknił się za przedszkolem i tyle
Meli- być może, stres potrafi zrobić z człowiekiem różne dziwne rzeczy, nie martw się na zapas, może jakąś dobrą komedię obejrzyj albo kabaret
Luska -no to mnie uspokoiłaś z tymi pieluchami, bo jak je wyjęłam z paczki (biedronkowy domek) do mi się takie małe wydawały, a daleko te okna do mycia?
Ejka -nie wiem ile u mnie stopni, ale na pewno piździ jak w kieleckim, hi,hi