- Otrzymane podziękowania: 12
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
Z butelkami to poczekam - może do stycznia nie spieszy się, siostrzeniec miał aventu, canpolu i jeszcze dwie jakieś, i nie było z żadną problemu, no ale zależy od maluszka czy mu podpasuje.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
Alesandra ja to boje się, że nie zdąże z całą wyprawką, ale do lutego już wsio musze mieć przygotowane żeby spać spokojnie
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
Niezły bałagan tam mają jedną położna w punkcie obsługująca, kobitki przed wizytą - pomiary, po wizycie - zwolnienia, i co którąś osobę do gabinetu na zdjęcie szwów .
Pół godziny stania w kolejce, jak w końcu do niej dotarłam, to narzekała że taki nazwał ludzi bo wczoraj wolne było, a na zmianie ona jedna, i że ma dość słuchania rozwydrzonych dzieci biegających po całej przychodni.
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kalinka90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Dziewczyny macie jakieś sporządzone listy? Chętnie bym podpatrzyła, bo jakoś ciężko mi się ogarnąć.
Syza mieszkacie na poddaszu??
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
- syza24
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
A co do listy to ja dostałam od położnej (tej co chodzę do lekarza) taką listę co na początek dla dziecka no i też jest torba do szpitala i powiem wam że jest super
- syza24
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Syza - Czekam na zdjęcia jak pomalujecie !! My myślimy jeszcze nad kolorami w dziecięcym pokoju Nie ma skosów
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Chyba szczęście, bo u nas podczas butelek dr browna też były kolkiKasia81 napisał: Hejka,
Jeśli chodzi o butelki dr brown to ja ich używałam cały czas przy Małym ale faktycznie masakra z myciem była :/ Natomiast nie miał ani jednego dnia kolek (a to dlatego tyle tych części tam, żeby powietrza dziecko nie zasysało) więc nie wiem czy one tak działały czy tylko mieliśmy szczęście i tak czy siak ich by nie miał.
monique - u nas Antek wybrał butelki - wszystkie wypychał językiem oprócz nuk - ale z lateksowymi smoczkami
co do kolorów, to u nas prawie wszędzie 2 kolory. Pokój Antka to niebieski i zielony - taka limonka.
idę robić drugą kolacje
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
Ja dzisiaj dostałam jakiegoś powera i wszystko sprzątałam co sie tylko nawinęło
Co do butelek to ja myślałam tak jak Ada żeby kupić zestaw startowy Aventu ,ale w sumie doszłam do wniosku ze lepiej nie szaleć i poczekać czy wogóle tej firmy Łobuzowi podpasują butelki. Pewnie kupię dwie z czego każda innej firmy. Chociaż muszę zobaczyć, bo coś siostra mi dała po swojej córce -nowe zapakowane bo nie użyły
Smoczek mam jeden z Nuk dostany dzisiaj od położnej, wiec pewnie kupię jeszcze jeden ,ale też inne firmy.
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
Czuje się dzisiaj ogólnie na pewno lepiej niż wczoraj, ale na wieczór znowu mnie kaszel męczy, byłam u lekarza i dostałam antybiotyk i syropek - podobno lepszy od prenalen bo trochę "mocniejszy"
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
- Saga0304
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
I ja znów nie moge dzis spac...
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
Co do butelek mogę wam polecić butelki z Lovi z dynamicznym smoczkiem, są tak skonstruowane, że działają praktycznie jak ssssutek. Moja z innych pic nie chce. Kupiliśmy dr Brown.. Chujowka nie dość, ze Majka nie umiała z niej pic to lalo sie nam gdzies bokami i problemy z brzuszkiem tez po niej byly. U nas nie ma kolki, są problemy z gazami, ale ta butelka sie nie sprawdza. Dla mnie wszystkie te butelki antykolkowe to pic na wode fotomontaż, no jeśli dziecko będzie miało mieć kolkę to ją będzie miało. Fakt można zniwelować jej występowanie dlatego my profilaktycznie do każdej butelki mleka dodajemy Delicol + raz dziennie bioGaie. Niektóre dzieciaczki poprostu nie maja na tyle Laktazy żeby strawić Laktozę i trzeba ja im dostarczać , a laktaza właśnie jest w delicolu. Pozdrawiam i życzę szybkiego bezbolesnego to może nie. Bo co to za poród bez "poświęceń" rozwiązania. Rośnijcie zdrowo, a wasze szkraby niech was obsypują soczystymi kopniakami :*"