- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Kalinka90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Oj Kristi ale Cię te choróbsko wymęczy. U mnie jeszcze spory katar, ale reszta już minęła .
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kalinka90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
My po wczorajszej wizycie, nadal córunia pozostaje córunią więc Kasia głowa do góry u Ciebie też na pewno tak będzie. Ph moczu 8, kazała brać żurawinę w tabletkach, poza tym morfologia mi spadła. Mam jeść czerwone mięso, pietruszkę i szpinak. Acard co 2 dzień(teraz miałam codziennie). No i co trochę mnie zdołowała bo no cały czas powtarza: Pani Aniu dbamy o siebie, polegujemy, nie przemęczamy bo łożysko nie takie jak powinno być. Na razie jest wszystko w porządku, mała się rozwija. Ale ta moja lekarka bardzo się boi tego zespołu, który niestety jest bardzo groźny nawet w tak późnej ciąży jak moja......
No ale nie smutamy się tylko cieszymy że wszystko w porządku jest jak narazie
Ogólnie słabo do was wpadam, ale czytam na bieżąco. Ogólne zawirowania: siostra jest z synkiem w szpitalu, rotawirus, no i starszą córkę przyprowadzają do mnie. Więc pół dnia mam z głowy Poza tym już zaraz na budowie będą strop zalewać więc cały czas coś się dzieje.
Buziaczki dziewczynki
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
To kiedy tą glukozę się robi, bo lekarka chyba zpomniała o tym i ja też Następna wizyta 10 grudnia wieć już będzie 26 tydzień, to chyba późno nie?
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Kasiu - Na pewno Mała Księżniczka pozostanie Małą Księzniczką - nie martw się A w pierwszej ciąży pomylił się lekarz co do płci ??
Bujanka - Musisz w takim razie dużo odpoczywać i oszczędzac się. Woli lekarka chuchać na zimne i dobrze!!
Kristi - cieszę się, że lepiej sie czujesz, leki Ci pomogą i wrócisz do zdrówka szybko
Karola - Ja też mam noc zawaloną i jestem niewyspana ...mój psiak miał w nocy dwa ataki padaczki... a jak juz rano próbowałam usnąc, to bobas zaczął się przesuwać i nie mogłam usnąć Może w ciągu dnia się zdrzemnę
Kalinka - Życze Ci aby katar szybko minął Fajnie dwójka Maluchów w jednym pokoju. Ciekawe jak synek zareaguje na rodzeństwo
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
U nas też poddasze - nie wiem czy pisałam
Poszukam zdjęć to wam pokażę kolory w pokoju Antka. Na szczęście drugi chłopczyk to nie musimy kombinować
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mieliśmy butelkę dr Browna.....masakra jakaś..nigdy więcej i oczywiście kolki mimo używania były!!!
my całe piętro mamy w skosach,ale pokładliśmy panele ścienne w różnych kolorach i gitara!!!
Bujanka nie pamiętam do kiedy robi się glukozę!!!
byliśmy dzisiaj w lidlu i tak mi się słabo zrobiło,że musiałam wyjść ...a zimno u nas jak w kieleckim!!!
a i zaczęła mi smakować inka,ale rozpuszczalna...nie wiem czy jest różnica w Inkach,ale ta jest dobra!!!
czekam na kuriera i cholera mnie trafia
miłego dnia!!!
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
Ja dziś w końcu się wyspała,, nie mogłam długo zasnąć, ale jak już zasnęłam to ani razu się w nocy nie obudziłam czekam na tel z ośrodka, mają do mnie koło 14 dzwonić czy aktualna wizyta jutro czy jeszcze dziś mam się szykować i tak czekam jak na szpilkach.
Bujanka glukoze robi się między 24 a 28 tc ja pewnie teraz na wizycie dostane na nią skierowanie
- MlecznaMama
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
JAgodzia dziękujemy Ci kochana za informacje odnośnie butelek!!!! buźka!
ja ze swojego doświadczenia mogę polecić butelki Tomme Tippe są świetne, wygodne, mają smoczek w kształcie piersi i nie wiem co to kolki. Akurat odnośnie koleki nie wiem czy to zasługa butelki czy Boboticu , który dzielnie nam służył przez pierwsze tygodnie.
Karlinka!!! śniło mi się że mi sprzedawałaś działkę ostatnio. z 80 arów miała
odnośnie ZZO nie poznałam dotychczas osoby niezadowolonej z tego. u nas w mieście nie ma opcji na to... ja rodziłam długo, długo parłam, i jakbym mogla teraz brałbym ZZo bez zastanowienia... zależy wszystko jaki poród..... moja kumpela rodziła 45 minut w sumie, więc wtedy bez sensu takie ZZO
Ty masz Anabella taki morski kolor nie?
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wszyscy się za głowę łapali jak słyszeli kolory ale jak stoją meble to fajnie to wygląda tak radośnie.
Antek chyba 8-9 msc?
tu miał chyba rok
a podłoga jasna.
zdjęcia limonki nie widze
mebelków jako takich teraz nie ma bo mamy tam składzik.
dobra lece robic obiad, później musze skoczyć z Antosiem na spacer.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a butelki to co mama to opinia. mi bardzo tomme tippe nie pasowały, antek nie chciał ich nawet zassać, od razu był ryk, ale widze, że mleczna była zadowolona, podobnie moja jedna szwagierka, za to u drugiej szwagierki sprawdził się tylko avent, a u mnie tylko nuk
my mamy. fajne na początku bo można się uspokoić, że dziecko oddycha, ale my korzystaliśmy krótko bo Antek miał istne uczulenie na łóżeczko i spał z nami w łóżku, a tam tego nie zamontujesz teraz czeka na braciszka - mamy angelcare. zreszta mamy też video nianię z motoroli - jestesmy zachwyceni - Antoś ulewał, jak położyłam go spać, włączałam video nianię i mogłam spokojnie isć się wykąpać mając go na oku, a nie denerwując się, czy właśnie się nie dusi wymiocinami. Ulewał do ok 6 msc życia. Miewał też kolki więc budzil się z placzem - robiąc obiad czy kąpiąc się - super sprawa. Teraz też włączamy jak śpi, lepiej go słychać w razie czego, bo czasem wstanie i siedzi na łóżku - czeka aż przyjdziemy. Jak go kładziemy spać a idziemy do ogrodu np na grila czy ognisko to też bierzemy nianię i widzimy,ze sobie smacznie śpi, nie musimy siedzieć w domu bo dziecko śpi. Jak chlopaki będą razem w pokoju to tam im przerzucimy kamerkę, żeby widzieć czy się bawią, czy się tłuką, albo coś demolują wiec my jestesmy zakochani w tym urządzeniuKarolincia napisał: Dziewczyny co sądzicie na temat monitoringu oddechu?? Warto kupić??
- syza24
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja już po wizycie i jak na razie wszystko ok, mała już jest taka duża że ok. 2 tygodni wyprzedza termin porodu coś mu się nie podobało że jeden mięsień czy coś nie daje jej pełnej swobody ruchu ale mówi, że zobaczymy na następnej wizycie za 2 tyg. czyli Anabelle do tabelki wizyta 27.11. i następna 15.12.
No i oczywiście lekarz kazał mi przystopować z tyciem bo już mam 10 kg na plusie i też znowu dostałam skierowanie na krzywą cukrową blle
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
My jak na razie jeszcze z teściem mieszkamy, więc mały będzie z nami w pokoju, nad łóżeczkiem nakleimy mu naklejki i na razie przeglądam wzory.