- Otrzymane podziękowania: 21
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czy to prawda??
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
Ja dziś spałam z przerwami. Koło 1 zasnęłam spałam do 5, o 5 obudziła mnie córcia bo kopała w żebro niemiłosiernie mocno i tak do 8, po 8 zasnęłam i spałam do 11. Średnio jestem wyspana ale zadowolona, że już mam spokój na miesiąc z wizytą i że Julitka zdrowo się rozwija u mnie też piękne słoneczko aż całkiem inny humor i chęci dziś chce odłożyć sobie ciuszki białe od kolorowych i od następnego tygodnia zaczynam pranko czekam jeszcze na paczke z gemini i na karuzele.
Malina a widzisz!! Mówiłam Ci, że w pęcherz kopniaki to pikuś w porównaniu do kopniaków w żebra, ból okropny, ja to po takich kopniakach do 3 dni czuje dyskomfort później w żebrach na szczęście raz na jakiś czas mnie tam tak skopie mocno.
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ada - No to fajnie, że segregujesz ciuszki i powoli bierzesz się za pranie, bo to już tuż tuż ...kiedy Julitka zawita na świecie
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
Karola współczuję problemów z zębami. najgorsze,że nie masz na to wpływu. najważniejsze jest teraz dziecko ale po porodzie zainwestuj w siebie i zastanówcie się z mężem nad tymi implantami jak radziła Ci lekarka.
Któraś z mam pytała o wózki. ja mam camarelo carmelna kolor granatowo- biały w kształcie jaja. szwagierka miała wcześniej model tej samej firmy i naprawdę polecam bo super lekko się prowadzi. sprawdza sie zarówno w mieście jak i na wsi więc naprawdę warto. a do tego też jest z tych wyższych wózków, więc jak tata będzie wysoki to również warto przetestować w hurtowni, pojeździć a do tego ma pojemną torbę w zestawie i kilka innych akcesoriów. jedyne z czego zrezygnowałam to nosidełko, zrezygnowałam z tego, które jest w zestawie i dokupiliśmy z mężem inny z tymi wszystkim atestami i tak dalej.
Karolincia słyszałam właśnie coś o tym, że w pokoju dziecka nie może być powyżej 22 stopni, a podobno 20 to temperatura optymalna, warto tez aby powietrze w pokoju było dobrze nawilżone a dziecko się nie przegrzewało. temperaturę sprawdza się też na karku a nie po tym czy ma zimnie czy ciepłe rączki.
I światło też ma być podobno przytłumione..
- syza24
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do temperatury w pokoju to ostatnio męża kuzynka tłumaczyła mi że jej położna jak przyszła na tą wizytę po porodzie właśnie zaleciła taką temperaturę i nie za grubo ubierać i przykrywać żeby nie przegrzać dziecka i takie tam no więc ona się stosowała przez trzy tygodnie nie mogła wyleczyć kataru u małej więc podkręciła temperaturę do 22-23 stopni zaczęła opatulać cieplutko małą i już 8 miesiąc jak nie choruje. A u drugiej znowu trzymają się tej temperatury ok 21 stopni i malutkim nic nie jest. Wiec doszłyśmy do wniosku że z dziećmi tak jak z dorosłymi albo będą zmarzluszkami albo będzie im wiecznie gorąco po prostu trzeba będzie wyczuć i dostosować temperaturę pod nie
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alesandra - Kupuję nawilżacz powietrza, który będzie w pokoju Lilki Wiem wiem, że na karku się sprawdza temperaturę Maluszka
Syza - Podałabys link gdzie kupowałaś taki zestaw?? W jakim rozmiarze ?? 56 czy 62?
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Esotique zaliczone 2 staniki kupilam na razie musi starczyc, wiecej kupie jak sie cycki unormuja teraz kupilam 2 rozne rozm "z zapasem" ale ogolnie nie przepadam za miekkimi...najwyzej potem bede w nich tylko spac.
W rossmanie jest promocja na proszek Loveli do białego 1,8 kg 18 zl, niby "cena na pozegnanie" nie wiem czemu sie "żegnaja"
bo do kolorow normalna cena 25 zl..
Mleczna ciesze sie ze u Was ok. Oby takich napadow jak najmniej bylo !
A na badaniach krwi pielegniara jakas nie poradna...bo mnie reka teraz boli i guza jakiegos mam....
Ja to odwieczny problem mam z tymi żyłami....
Aleksandra dzieki za info o wozku juz zapisuje sobie nazwe.
Obczailam ze w Gdansku jest ogtomna hurtownia z wozkami to jakas siec ogolnie Bobowózki i pod koniec stycznia lub w lutym pojade z mężem bo na studia tam jezdzi i obczaje na zywo. Bo u mnie tych wózków w sklepach to jak na lekarstwo...
My teraz ogolnie w domu mamy temp 21-22 stopnie, zobaczymy jaka pogoda bedzie w marcu i czy trzrba bedzie mocno palic w piecu czy tylko przepalac..
A co do ubran na wyjscie z szpitala to ciezko okreslic...poczekamy na ten marzec blizej terminu bede myslec. Bo moze i czasem zeby zima nie "przyszla"..
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja to bym chciała aby moja mała wytrwała do końca w brzuszku a może się nawet urodzić dzień po terminie czyli 8 marca
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
i znalazłam trochę opisu i komentarzy o tym wózku, ja mam gondole i spacerówkę:
wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci/produkt.php?produkt=148
Ada2424 ja biorę magnez: magnesium B6,
Kilka dni temu miałam pobudkę z rana - kopniakiem w żebra
karola1322 mi mój dentysta też wspomniał o implantach lub protezie, górną prawą siódemkę mam do wyrwania i tam mostek ma zrobić a u dołu ząbki 7 i 8 i tu coś o protezie tych zębów wspomniał, nie wiem jak to wygląda, ale jak dojde z leczeniem do tych zębów to się dopytam
Wczoraj na wizycie byłam, z NFZu i tradycyjnie godzinne opóźnienie to sie nasiedziałam , Ogólnie wszystko dobrze - nadal niewielki niedobór żelaza, więc mam cały czas brać biofer folic i kazała brać witaminki prenalen multivit dha lub pregna plus. Odebrałam też wynik GBS - jest OK , pytałam czy to nie za wcześnie, bo słyszałam że tylko miesiąc ważne, a gin powiedziała że ważne cały czas. I zapytałam o to wczorajsze poranne kłucie w brzuchu, nic konkretnego nie powiedziała - tylko tyle że to normalne i się mam nie martwić
Dziś z mężulkiem idziemy do kina na Exodus, już dawno nigdzie nie byliśmy
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alesandra - No tak w dzien kobiet by się wtedy urodziła Fajna data Ja rodzić będe w szpitalu do którego mamy 10 min drogi autem....
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
No widzisz Mleczna nie ma co panikować do bólu trzeba sie przyzwyczaić. jak jedna nospa nie działa to wziąć druga i zaczekać Ciebie juz tak zalewa pokarmem ?
Karola ja tez bym zainwestowała w impalnty , jestes jeszcze młoda a proteza to nie to samo i da sie odróznić. Zresztą implanty robi się na raty nie wydajesz od razu milionów. Najpierw chodzi sie w zebie sztucznym przez 6 miesięcy później zakłada sie implant docelowo. Wiem bo moj teraz zakłada
Z temperaturą to którąs z was miała racje 20 stopni to najlepsza temperatura, jednakże niektórzy twierdzą że dla noworodka te pierwsze t2-3 ygodnie zaleca sie temp 24 stopni. Chyba najlepiej by sie to sprawdziło przy kąpieli. Zważcie uwage jak gorąco jest w sali dla noworodów ;] Tak więc trzeba troszke poczekać az nasze maluchy nabiorą tej krzepy.
Karolincia nawilżacz bardzo dobry pomysł !! popieram.
Z biustonoszem nie wiem czy pisałam, ale nie wiem jak wyteraz możecie kupować biustiki do karmienia ja nie moge oszacować jakie będę miała przed porodem. Ja w 37 tyg kupuje , obwód juz mi sie nie zmieni , tylko miseczke kupię większą o rozmiar
Przepraszam ze tak troche bezimiennie ale nie stem w stanie nadrobić i zapamiętać zbyt rzadko tu jestem
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Spokojna głowa, przedwczesny poród Ci nie grozi z tak dłuuuugą szyjką