- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Kalinka90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Paula 28
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Czy Was też męczą bezsenne noce? Ja od kilku dni śpię najwyżej 4 godziny ciągiem, a tak to budzę się co chwilę albo nie mogę zasnąć np tak jak dzisiaj od 1 do 5

Moja starsza córka ma na imię Lena, a ta co siedzi jeszcze w brzuchu ma być Bogusia. Za bardzo w rodzinie to imię się nie podoba, ale co oni maja do gadania prawda

Co do przygotowań wyprawki i torby do szpitala to właśnie czekam za pieniążkami za zwolnienie i jak ruszę w miasto to cały dzień będę buszować po sklepach:)
- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 21

Paula - Ja sie w nocy budze kilka razy

Oo..ładne imie Lenka

Bogusia mi to imię sie podoba

Dasz radę część rzeczy możesz przez internet zamówić, a część tak jak mówisz kupisz wsklepie

- Alesandra
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
powiem szczerze że tą tajną grupą na fb różnie może być bo ja rzadko na fb jestem i słyszałam że bardzo ciężko to potem nadrobić wszystko ale jak chcecie.
Witamy nową mamusię jeszcze troszkę nam do porodów zostało więc fajnie że dołączyłaś zawsze to fajniej jak jest nas więcej

ja z wyprawką już prawie na finiszu jeszcze tylko materacyk do łóżeczka i kilka pajaców dla małej ale czy coś jeszcze to dokładnie w praniu wyjdzie.
Krolincia gratuluję zdanego egzaminu
Kalinka też słyszałam, że jak się karmi mm to podaje się dziecku tylko witaminę k.
Paula Bogusia, ładne i rzadkie imię. jak jeszcze nie masz to stwórz sobie suwaczek

Ale co wam powiem dziewczyny,że już tak blisko rozwiązania, że już nawet nie wiem kiedy to zleciało.Styczniówki już prawie rozpakowane za chwile przyjdzie czas na lutowe i my

- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Biedna jesteś z tym spaniem

Oj plecki to bolą i będa boleć niestety

Dziękuję za gratulację :*
- Paula 28
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

W pierwszej ciąży przytyłam UWAGA 30 kg!!! a w tej jak na razie 14. Nie ukrywam, że w pierwszej to dałam sobie kompletnie totalny luz, a potem płacz, lament. Udało mi się wrócić do wagi sprzed ciąży czyli tak 57-58 w szczytowej formie nawet 54, ale ciężko było. Pierwszy poród odbył się przez cięcie cesarskie- powód brak postępu porodu. Liczę, że tym razem urodzę siłami natury.
- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wow 30 kg to sporo, ale widzisz dałas radę zrzucić, teraz malutko przytyłaś

Ja codziennie musze zjeśc cos slodkiego

Może teraz uda Ci się naturalnie urodzic

- Alesandra
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Karolincia oj tak, ja to zapomniałam że Ty jesteś z kwietniówek a wiec jeszcze masz troszkę więcej czasu.
ja w szczytowej formie to i 48kg ważyłam ale to już przeszłość
- syza24
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Paula witamy cię

Karolincia gratulacje zdanego egzaminu

Co do witamin to ja jestem zdania że raczej kupi mąż jak będziemy wychodzić ze szpitala bo chciałabym strasznie karmić piersią ale jak się nie uda to co? a tak to mąż podejdzie do apteki i kupi wszystko co w szpitalu dostaniemy na wypisce

Ja miałam dość towarzyski weekend w sobotę przyszli znajomi do męża na urodziny więc musiałam zrobić torcika, sałatkę mięsko itp. więc się objadłam. No a wczoraj u teściów zrobił się zjazd męża rodzeństwa z okazji dnia babci i dziadka więc obżarstwo ciastami tortami no a na wieczór przez to objadanie się musiałam pić ziółka żeby brzusio się rozluźnił

No a dziś mąż poszedł na rano a ja jak zasnęłam to śniło mi się że urodziłam i to już takie duże dziecko takie jakby miało z 3-4 miesiące, Ja nie miałam jeszcze popranych i poprasowanych rzeczy do tego jeszcze kolega powiedział, że te ubranka co mam to mam im oddać bo to są ich ubranka. Ja się z nim kłóciłam że to są moje pokazywałam mu rachunki. Pojechaliśmy z mężem do lekarza żeby zobaczył dziecko a on mi mówi że nie wykąpał małej po szpitalu i że ma jeszcze te błony z brzucha więc poszliśmy ją wykąpać do koleżanki mąż kąpał ją a ja przezywałam że ciuch nie wyprane i nie wyprasowane że nie mam kosmetyków. Później znaleźliśmy się w domu a ja miałam ją położyć spać a znowu pościel nie wyprana ale położyłam ją zaczęłam śpiewać jej kołysankę ona zaczęła zasypiać a ja się obudziłam. Aż się zmęczyłam tym snem.

- Alesandra
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- anioleczek208
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- "nigdy nie trać nadzieji"
- Otrzymane podziękowania: 1

paula witaj milo ze dolaczylas lepiej pozno niz wcale

Karolincia zdolniacha!!

co do wyprawki to w sumie pojedyncze rzeczy brakuja

jutro jade do fryzjera bo juz nie chca mi sie wloski ukladac a po drugie jak ja to mowie fryzjer i poprawia mi humorek hehe

32 tydzien weszlam ciezko coraz ciezej maly jeszcze glowka do gory bo czuje go bardzo nisko depcze mi po pecherzu hihi oby sie obrocil

boze jeszcze nie zaczelam prac ciuszkow malego ;/ masakra no ale czekam az meble beda skrecone

dzis jeszcze fachowiec przyjedzie bo robimy emont lazienki konczy klasc plytki mam nadzieje ze dzis skonczy i zostanie fugowanie

milego dzionka

- Alesandra
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kiedy masz wizyte Kochana u ginekologa- bo mi sie juz polątało wszystko i zapomniałam

Syza- No to weekend urodzinowy był

Cóż to za koszmar Ci się śnił !!! :Przeżywasz zbliżający się poród, to że jeszcze masz coś do zrobienia, może nawet tak o tym nie myślisz, ale mózg zakodował a we śnie to odtwarza...Nie martw się zdązysz ze wszystkim :* Pamiętaj !! Poczekaj na mamę z tym praniem i prasowaniem

Dziękuję za gratulację

Aniołeczek - Dziękuję za gratulację !! :*
Obróci sie

Ooo..to czekamy na fotki efektu końcowego, bo jesteśmy bardzo ciekawe

- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108

Ja też w nocy co chwile się budzę ale już się do tego przyzwyczaiłam

- Alesandra
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
ja tez na pewno na plusie z 12 bede. dla mniee to bez znaczenia najwazniejsze w tej chwili jest moje dziecko