- Otrzymane podziękowania: 108
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
Co do golenia ja tak samo jak Monia Mąż trzyma lusterko i lecimy nie jest łatwo ale ostatnio przed wizytą jakoś dalam rade
Miłego dzionka Mamusie ja biorę się za końcówkę prasowania z pierwszego prania mezulek wczoraj mi sporo pomógł taki Mąż to skarb do pozniej
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Miałam podobne myślenie do Twojego kiedyś...Mówiłam w liceum, że jak będe mieć w przyszłości dziecko to posiedzę znim do skończenia tak max 6 miesięcy i oddam je do żłobka pójde do pracy...a teraz mój tok myślenia zmienił sie o 180 stopni....chce siedzieć z Lilką jak najdłużej będe mogła czyli max 3 lata Pójdzie do przedszkola, mama poszuka nowej pracy (w Pabianicach, bo teraz obecnie zatrudniona jestem w firmie w Warszawie, a nie bede dojeżdzała przeciez do Wawy )/
Jakoś się to wszystko ogarnie i zbierze do kupy
Nie chce przegapić jej pierwszego uśmiechu, pierwszego słowa, pierwszej próby siadu, pierwszego kroku Chce być przy niej i widzieć jak się rozwija ,a później naturalnie pójdzie do przedszkola
A o drugiego Maluszka chcemy się starać jak Lilka będzie miała 4 latka
A jak wyjdzie w praniu to zobaczymy
Agula dla pocieszenia Ci powiem, że moja koleżanka o pierwszą córę starała się 8 lat....a o drugiego Maluszka ..postanowili z Meżem się starać i uwaga...zajęło im to.....JEDEN CYKL od razu trafiony
Wcześniej leczona hormonalnie itp itd.....
Monia - I jak Mąż sobie radzi z tym wyzwaniem? No tak dobrze, że był z Tobą podczas kąpieli , bo byś filknęła niedaj Boże i uderzyła głową o podłogę
Paula - Mnie tez dopadają często infekcje układu moczowego....własnie ide jutro w końcu oddac mocz na posiew , bo ginekolog mi kazała :/
A w przyszłym tygodniu idę na morfologie i oddam mocz do badania ....
Teraz łykam regularnie od wizyty u ginekolog czyli 12 stycznia urosept i czuje, że mam w pęcherzu mniejszy dyskomfort, czyli jednak coś taam się dzieje :/ Oby posiew dobrze wyszedl i nic tam nie wykryli
Również używam płyun do higieny intymnej dla kobiet w ciąży Lirene A chodzę w bawełnianych majtach od zawsze, odkąd pamiętam
Nosze figi, nie lubie stringów, jakoś mi było w nich niewygodnie
- Paula 28
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oł noł.....to ACie ginekolog załatwił...narty sobie wymyślił.... Może Synuś jednak troszkę w brzuszku dłużej posiedzi? Albo przed 16 marca wyjdzie na świat
Dobry pomysł z tym zeszytem do zapisywania kiedy ile razy się czuło ruchy Maluszka
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja juz chyba z 5 raz mam... Przed ciazą moze z 2 razy w życiu mialam.. A jutro pyknie mi 26... Ehhh masakra...stara dupa ..
Jutro dzien babci tez pamietajcie o swoich babciach
I imieniny Agnieszki jak kogos w okół macie haha
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a umnie sniegu nie ma
- Paula 28
- Wylogowany
- gaworzenie
Ogólnie układ moczowy to mam zdrowy tylko pochwa mi dokucza:) w połowie ciąży jak robiłam badania moczu wyszło mi, że mam dużo bakterii w moczu, a żadnych objawów kompletnie nic, zalecił mi łykać jedna tabletkę żurawit complex i w kolejnym badaniu bakterii nie było.
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karola - No to Cie podziwiam
Paula - Albo kupie teraz żurawit complex dla odmiany Dużo pije w ciągu dnia
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
Karolincia ja od jakiegoś czasu też używam tego płyny Lirene i czuję różnicę. ma on zupełnie inny skład i nie ma zapachu żadnego bo wcześniej używałam lactacyt albo ziajki.
Co do siedzeniem z dzieckiem ja również nie wyobrażam sobie, że miałabym moją córeczkę oddać po pół roku i wrócić do prracy. nie wytrzymałabym tego psychicznie. nie chce pozwolić na to by ominęły mnie najpiękniejsze chwile tak wczesnego macierzyństwa. nie wyobrażam sobie zostawićj ją taką mała z obcymi a sama zarabiać tylko tyle by opłacić opiekunkę. zresztą pierwsze 3 lata są podobno najważniejsze dla dziecka- kształtują jego osobowość.
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oby Ci nie wrocila infekcja
Wlasnie mi wylaczyli prad swietnie ciekawejak ja ugotuje obiad :/ Chcialam zrobic ta zupe krem z pieczonych burakow
Zaraz musze isc do sklepu po zakupki i do apteki po zurawit complex
Dokladnie Kochana 3 pierwsze lata zycia sa najwazniejsze bo ksztaltuje sie osobowosc , wiec bede z Lilunia siedziec w domku
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Akcja porodowa sama sie zaczela...pchal sie na swiat
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Ja w karcie ciąży mam tabele do zapisu ilości ruchów po 30tc, ale kompletnie o tym zapomniałam, poza tym mały jest tak ruchliwy całą dobę, że w moim przypadku liczenie ruchów nie ma sensu i to strata czasu.
Dzisiaj znowu miałam ciężką noc, coś mnie w brzuchu nisko bolało bliżej pachwin, mały się wiercił i czkawkę złapał o 1 w nocy potem jeszcze o 5 i o 6, nie wiem co robił , dopiero jak mężuś wyszedł do pracy to trochę pospałam, ale telefony się rozdzwoniły , no i kurier w końcu dotarł
Pokrowce na gondole i spacerówkę, naklejki na ścianę, myjkę pacynkę - mężuś wyprosił , termoopakowanie na butelkę, płyn do mycia butelek, w gratisie saszetka linomagu i tasiemka do smoczka - kolejna siostra mi jakieś dwie dała, i w poprzedniej paczce też jakiś łańcuszek do smoczka gratis dostałam. No i dwa gryzaki. Stanik nawet pasuje, dobrze się trzyma chociaż rozmiar rozmiarowi nie równy i w tym trochę za duże miseczki.
Jakiś tragiczny sen miałam, że się obudziłam i siostra mi synka podała, ja zdziwiona - jakto? kiedy? że nic nie pamiętam, ona powiedziała że też nikt nic nie wie , i potem spojrzałam w lustro i zamiast pępka miałam dziurę ktoś coś krzyknął że mały przez tą dziurę wypadł i sen się skończył.
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
kristi super rzeczy kolejne elementy wyprawki. ja tez muszę się zabrać za to by ją dokończyć...
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa