- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- zlotoweczkavip
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
zlotoweczkavip widzę, że mamy taki sam termin
zastanawiam się, która z nas pierwsza się rozpakuje:D Ja myślę, że jednak mogę troszkę później urodzić- tak wynika z mojej kampanii z testami ciążowymi- bo akurat się pochorowałam jak zaszłam w ciąże i chyba ze 4 testy zrobiłam w ciągu 4 dni żeby sprawdzić czy aby mogę wziąć leki czy nie- no i tak mi wychodziło przez 3 dni negatywnie a na końcu-w zień mamy pozytywnie:) Więc ja bym sobie jeszcze z 5 dni dodała, ale wiadomo że Dzidzia wyjdzie na świat kiedy jej się zachce i nie będzie zważać na te wszystkie nasze "wyliczone" terminy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasiekk
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do mojego dnia. Byłam dziś na teście obciążenia glukozą. Wypiłam to świństwo bez większego problemu czułam się dobrze. Po jakiś 15 minutach nie wiem do końca co się stało. Zobaczyłam mroczki przed oczami zrobiło mi się słabo chcialam isc do WC nie zdążyłam. Jakieś Panie znalazły mnie na korytarzu wymiotującą i średnio przytomną. Nie do końca pamiętam jak znalazłam się na izbie przyjęć Patologii Ciąży. Zrobili mi badania: EKG, konsultacja kardiologiczna, konsultacja neurologiczna, morfologia, jonogram, USG. Okazało się że wszystko ok i że mam taką urodę żeby mdleć. Mam zakaz stania w kolejkach, długie stanie albo spanie na wznak. Mam dużo leżeć i mnóstwo pić. Jak mam jakies badania to absolutnie nie mogę byc sama.
Jedyne dobre w ciągu dnia co mi sie przydarzyło to USG na którym Karolek zamiast usmiechnąć się do mamusi to ziewał

- Ivy
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Sunflower, doskonale rozumiem Twoje obawy. Szczerze mówiąc, to byłam już na skraju paniki, bo lekarz powiedział mi w 18 tyg., że powinnam zacząć wyczuwać ruchy... a ja, jak to ja, muszę wszystko tu i teraz

Ostatnio jednak ułożył się mocno niefartownie

Kasiekk, mam nadzieję, że wszystko już będzie dobrze i, że naprawdę wystarczy przestrzegać zasad, o których wspomniał lekarz

Co do wielkości mojego brzucha- od poczęcia przybrałam niecałe 6 kg, a że wcześniej byłam dość wysportowana (przy ciąży niestety nie wolno uprawiać moich sportów, bo należą do grupy ekstremalnych), to się "rozlazłam", więc wyglądam jakbym przybrała drugie tyle i choć znajomi jeszcze nie zauważają ciąży, mówią, że się "poprawiłam" (powrót do formy będzie pewnie koszmarem

Spanie na brzuchu zaczyna być faktycznie niemożliwe. Niby nie odstaje mocno, ale spodnie noszę już do końca porozpinane. Na plecach na krótką metę mogę poleżeć, ale później zaczyna mnie łupać w krzyżu

- aslani
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Jeśli chodzi o spanie, to od początku przyzwyczajałam się do lewego boku. Tak zalecają w wszystkich książkach i gazetach. Korzystam z dodatkowej poduchy, którą wkładam między nogi, a część kołdry zwijam za plecy. Na brzuchu dosyć szybko było mi nie wygodnie. Od 5mc brzuch zrobił się widoczny, a teraz to już jest wielki, chociaż przytyłam jakieś 6,5-7kg (mieszczę się w normie).
Zauważyłam, że mam większy apetyt ostatnio. Zaczynam się pilnować...
- aslani
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
www.strefa-mamy.pl/KOJEC_DLA_KOBIET_W_CI...Dm_6MCFUyRzAodWB_fJA
- Aga_86
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

ALE JESTEM SZCZĘŚLIWA!!!!!!!
MEGA SZCZĘŚLIWA !!!!!!
CÓRCIA BĘDZIE
Super się rozwija wszystko jest ok. na USG ssała sobie kciuka i oczka tarła rączką mam 3 super zdjęcia które właśnie uchwyciły te momenty i jeszcze poprosiłam babkę aby zrobiła mi fotkę nóżki i mam całą nóżkę ale się cieszę! Nawet sobie nie wyobrażacie jaka jestem szczęśliwa tak strasznie chciałam mieć córeczkę i proszę marzenia się spełniają jak się naprawdę czegoś pragnie! Mój T. tylko troszeczkę zawiedziony bo liczył na synka ale szczęśliwy bo wszystko oki z naszą księżniczką maleńką!
Zaraz po USG pojechaliśmy do sklepu i kupiłam różowe buciki!
Postaram się dodać zdjęcia aby wam pokazać ale czytałam że coś nie można tak że nie wiem czy mi się uda

- Aga_86
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

86agag.fotosik.pl/zdjecia/1.html
- wiola
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- monisia1984
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- wiola
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- aslani
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- gosia_ann
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24

ja się dowiedziałam w 20 tygodniu - trafność 100 %

- Kasiekk
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- eldcia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

DZiewczyny ja szczerze Wam powiem to nigdy nie spałam na brzuchu

Ja płci dowiedziałam się będąc w 16 tygodniu i 5 dc.
U mnie mały buszuje na całego taki jest rozrabiaka i tez potrafi mocno uderzyć