BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 9 miesiąc temu #383388 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi to muszę też wypróbować ten z biedronki lub tą ziajkę:)
A czy filtr 30 to nie jest zbyt niski dla takich maluchów?
Czytałam gdzieś, że 50 to minimum.

Hahaha to faktycznie odpuście sobie piaskownice w tym roku :silly: :lol:
Chociaż powiem Ci, że my mamy piaskownicę i wolałabym że Linka w niej siedziała i się bawiła a ona chwilkę tam posiedzi jak ją wsadzę i zaraz potem wychodzi i idzie bawić się na podwórku. Najbardziej lubi się bawić w korze wysypanej przy drzewkach lub w kamyczkach przy garażu. Uwielbia też zwiedzać budę psa oraz wąchać i dotykać kwiatki i wszędzie jej pełno :) :)
A rano jak schodzimy do kuchni to robi wielką aferę i krzyczy, że chce na dwór, a samej jej nie puszczę a przecież też muszę coś w kuchni czy w domu porobić.
A ona stoi przy tym oknie tarasowym i odstawia tą swoją rozpacz :dry: :angry:

U nas też cisza z zębami, ale chyba również wyjdą jej jakieś dalsze np 4 bo bardzo głęboki cha wszystko do budzi, na wszystko rzuca się z zębami i widać że ją swędzi, bo gryzie nawet ręcznik.

U nas dziś upalnie, wczoraj miały być burze ale jakoś nas ominęły.

Miłego dnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #383437 przez sylka
Dziewczynki jutro przyjeźdza siostra to będę miała część zdj z wesela. Wiec coś zamieszcze na fb.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Agi a jak z jedzeniem warzyw w obiadach u Amelki? Chętnie je jeada? Kuba uwielbia wszelkie jakieś włoskie dania gdzie podstawą są pomidory lub koncentrat pomidorowy. Jak nie miał apetytu dodawałam tyci koncentratu do obiadu i wsuwał wszystko. Zreszta od małego wolał warzywa niż owoce :P Dziś na obiad mamy leczo z pieczonymi ziemniaczkami.

Składniki:
papryka
cukinia
cebulka
2 pomidory (usunełam gniazda nasienne)
1 marchewka
3 ząbki czosnku
1.5 szklanki mleka
1 łyżka mąki pszennej
kawałeczek mięsa wołowego
przyprawy – papryka słodka, majeranek, natka pietruszki

Mięso opłukać, zalać wodą i gotować do miękkości (można na parze). Ugotowane pokroić drobniutko i wrzucić do świeżego wrzątku. Dodać pokrojone warzywa oraz przesmażony na oliwie czosnek. Gotować aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec pomidory, gotować 5 minut. Na koniec dodać mąkę roztrzepaną z mlekiem i przyprawy. Zamieszać i odstawić, aż całość zgęstnieje.

Takie leczo można dodatkowo zaprawić makaronem – będzie gęstsze, ja dodam pieczone ziemniaczki.

12 lata 9 miesiąc temu #383835 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Sylka ale super mieliście na tym weselu :)
Szkoda, że Wasi rodzice nie mogli być ale czasem tak się układa i nic się na to nie poradzi, siła wyższa.

Siostra wyglądała pięknie ale Ty po prostu cudnie i nie dziwię się, że nikt Cię nie poznawał, to chyba przez ten kolor włosów i brak okularów :)

A u nas dziś piękny i upalny dzień chociaż przez chwilkę pokropiło a zapowiadają jutro od samego rana deszcze i spore ochłodzenie do 17 stopni :dry:
Jak nie 30 to zaś 17 i ze skrajności w skrajność, jak wszystko w tym kraju.
Mam dziś jakiś dzień na NIE dla Polski. Podobno Skarbówka dogadała się z Pocztą Polską i mają ścigać tych co nie płacą abonamentu telewizyjnego. Przecież miesięczna kwota tego abonamentu to jakaś kpina i rozbój w biały dzień :angry: :angry:
Co raz bardziej się przekonuję że w tym kraju to nie da się normalnie żyć i chyba nigdy nie będzie się dało... :dry:
A jeszcze mają wprowadzić jakieś ogromne podatki, które będą naliczane od wartości nieruchomości. No po prostu skurw.....i złodzieje nieroby w tym rządzie popapranym.
Kurcze po coś chyba jesteśmy w tej Unii i normalnie jakaś zagraniczna władza z zewnątrz powinna się wziąć za ten kraj bo to zaczyna przypominać jakąś farsę.
ech...szkoda nerwów.

A T skończył w końcu motor własnego projektu i dziś zrobiliśmy sobie jazdę próbną :laugh:
Wspaniała sprawa i już nie mogę doczekać się najbliższego zlotu :lol: :lol:

Miłego wieczorku :)

12 lata 9 miesiąc temu #383839 przez sylka
Agusiak dzięki za pochwalenie naszych skromnych obliczy na zdj :D

Pokaż foto motoru :D

12 lata 9 miesiąc temu #383852 przez Agusiak
Sylka foto wstawię jutro bo dziś już nie chce mi się lecieć do garażu :P
I może uda mi się jeszcze odnaleźć fotkę jak ten motor wyglądał wcześniej :)

12 lata 9 miesiąc temu #383932 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Agusiaczku co do Naszego kraju to totalny brak słów . Zgadzam sie z wszystkim co napisałaś .Ale , ze skarbówka dogadała się z Pocztą , to pierwsze słyszę . Przerażające to , ale patzrąc na to co się dzieje , to bardzo możliwe . Głupota !!!!
Amelke smaruje 30 z Dax Cosmetic i jest oki . Wolałam 50 z Ziajki , ale ja zgubiłam . Sądzę jednak , ze 30 jest spoko . Ami w bułgarii wystarczyła , jednak była przeważnie w cieniu i chroniliśmy ją przed słońcem .
I ja tez czekam na fotki Waszego cacka :)

Sylka super , ze wesele takie udane :) I napisze jeszcze raz , ze wyglądałaś szałowo !!! Normalnie nie poznałam Cię na pierwszy rzut oka . Fryzura odlotowa i bardzo kobieca . A , ze Kuba był główną atrakcją wesela , to było do przewidzenia :P Jest rozbrajający , wiec inaczej być nie mogło :)
Co do jedzenia Amelki , to dzisiaj znowu udało siei zjadła pół słoiczka . Warzywa zjada , ale jak są mocno rozdrobione . Kiedyś wolała więsze kawałki , a teraz zmieniła zdanie .
Ale przepis na leczo wykorzystam :) Aż mi się zachciało :)

A ja dzisiaj się zdołowałam ....
Byłam u gina i niestety mamy czerwone światełko na dzidzię :( Powiedział , ze to za duże zagrożenie , i w zależności gdzie zagnieździłoby się łożysko , to mogłabym tego nawet nie przeżyć . Warstwy brzucha i macica sa już mocno obciążone po 2 cesarkach . A jeszcze pierwszą miałam z komplikacjami i trochę spieprzoną :(
Dopytywałam o wszystko i skwitował to , że planowanie dziecka odradza , ale jak wpadniemy to dołożą wszelkich starań , zeby było dobrze . Są przypadki gdzie kobiety przechodzą trzy cesarki i jest wszystko dobrze . Jednak doradza ostrożność .
I mam mętlik w głowie . Oczywiście skonsultuję to z innym lekarzem , bo dziś byłam u innego niż zwykle , ponieważ zapisałam się na NFZ .
Z jednej str mnie do dołuje , a z drugiej bardzo się ciesze , że mam juz 2 śliczne córeczki . Zawsze marzyłam o dwójce bobasów i właśnie taką ilość mam :)
Musze to przemielić i przespać się z tym .

Do jutra kochane :)

12 lata 9 miesiąc temu #383943 przez Agusiak
agi kurcze to przykro mi z powodu czerwonego światła od lekarza :(
Ale może faktycznie skonsultuj to jeszcze ze swoim, tym który od początku Cię prowadzi, może on powie coś zupełnie innego. A kochana nawet jeśli potwierdzi diagnozę to tak jak piszesz masz już dwie cudne córeczki i wspaniałą rodzinkę :)
Lepiej nie ryzykować własnym życiem bo jesteś swojej rodzinie bardzo potrzebna i nie zastąpiona :) :)

Spokojnej nocki mamusie :kiss: :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #383983 przez Agusiak

U nas w nocy był taki zaduch że dosłownie spać się nie dało :(
Jeszcze na poddaszu to normalnie masakra jakaś, mam nadzieję, że będzie kilka chłodniejszych dni bo inaczej się rozpłyniemy :angry: :huh:
T wstał wcześniej i poszedł wziąć prysznic bo nie mógł wytrzymać.
O 6 rano nieco popadało i podobno ma jeszcze padać przed południem

A do mnie dziś przyjeżdża ta koleżanka z sądu, Madzia która jest w ciąży :)
Wczoraj mi napisała smsa że będą mieli dziewczynkę :lol:

Miłego dnia :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #383988 przez agi-p
Dzień dobry :)
Agusiaczku dzięki za słowa otuchy :kiss: Póki co nie myślę o tym . Pójdę do swojego lekarza i zobaczymy co On mi powie .

I kochana u Nas na górze również wczoraj wytrzymać się nie dało . Normalnie prysznic wzięłam , poszłam usypiać Amcię i byłam w momencie mokra . Wkurzyłam się , bo Biedulka też przez to zasnąć nie mogła i poszliśmy spać na dół do salonu . O niebo lepiej było :)
U nas w nocy popadalo i rano trochę . Troszkę to pomogło :)

Fajnie ,ze Kumpela wpadnie :) Nie ma to jak ploteczki :) Super , ze będą mieli dziewczynkę ... słodziaczka małego :)

My wczoraj byliśmy jeszcze na grillu u znajomych . Musiałam wykorzystać jeszcze chwile , gdzie gryzę normalnie :P Ten ich Igorek to taki łobuziak , ze szok :P
A ja zaraz biorę się za śniadanie i prasowanie . Potem umyję głowę i spakuje Nas . Jadę dziś do chirurga , więc znowu bede pomieszkiwała z dziewczynkami u Mamy ,żeby mi pomogła . Będę podobnie jak ostatnio spuchnięta i bez sił :(
I do tego Paulinka mi się rozchorowała . Juz jak wróciliśmy z Bulgarii to zaczeła skarżyć się na ból gardła , a teraz prawie nie mówi :(

Miłego dzionka :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #384196 przez sylka
Agi maz cudowne cureczki i moze lepiej nie ryzykować życia swojego i kolejnego maleństwa. JAk coś się zmieni lekarz napewno da Wam zielone światełko. Ze mna na patologi leżała kobieta która miała mieśc aż 5 cesarkę.

Zdrówka dla Pauliny, to zapenwe przez zmianę klimatu. Moją sis tez tak złapało przed ślubem (gardło) i była na antybiotyku, no i lekarz stwierdził że przez zmianę klimatu.

Podoga dziś do bani leje... Kuba tez marudny przez te 2 ząbki. Juz prawie sa na wierzchu dosłownie 2 mm i sięprzebija ale widać że mocno dokuczają nie może miejsca sobie znaleść. Apetyt stracił, wieczorem zasypia tylko jak jestem w pokoju a przecież zawsze sam zasypiał. Momentami myslę że oszaleję zanim wyjda te zęby. Te 3 dają mu tak popalić jak kiedyś górne 1 :(

Dziś wpadł do nas szwagierka z MAjcią :) KUba łapał ją za rączki nózki i coś po swojemu opowiadał a MAjka mu gugała :) Ja trochęsię rozerwałam bo mogłam porozmawiać sobie ze szwagierką. Wiecie P. ma jeszcze bratowa ale ani ja ani szwagierka jakoś za nią nie przepadamy. Za to my we 2 mimo że wcześniej sięnie znałyśmy jestesmy dla siebie jak siostry. Zawsze moze jedna drugiej sięwygadać by lżej jej było na sercu :) My jesteśmy chrzestnymi ich dzieciaczków a szwagier Kubuśka :) i zapewne kiedyś szwagierka bedzie chrzestną :D

Agusiak udanej "posiadówki" z kolezanką :) My w weekend chyba tez wybierzemy się do znajomych ze studiów (koleżanka tez w ciąży) Mieliśmy wcześniej jechać ale kolega sięrozchorował i nie moglismy pojechać.

12 lata 9 miesiąc temu #384477 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi powodzenia u chirurga, oby Cię zbytnio nie wymęczył :)
Mam nadzieję, że nie będzie tak źle jak ostatnio.
A ile jeszcze będziesz mieć takich zabiegów na te zęby?

Dużo zdrówka dla Linki :)

U nas dziś znów upalny dzień, a do tego straszny zaduch, że ledwo da się funkcjonować.
Nie wiem jak bym sobie poradziła w taką pogodę jakbym musiała iść do pracy. Lubię jak jest ciepło ale umiarkowanie a takich upałów po prostu nie znoszę :angry: :angry:
Ale chociaż Paulinka cały dzień na dworze spędza i znów dziś kąpała się w basenie, ale tym razem w tym dużym. Pamiętacie kupiliśmy go zimą za małe pieniądze w porównaniu z obecnymi cenami i był w pokoju?
Wcześniej kąpała się w takim małym żółwiku ale już jest za mały. W tym basenie to dopiero miała frajdę :lol: Leżała na brzuszku i pływała żabką, pluskała wodą i wygłupiała się :)
Oczywiście wody było tylko troszkę nalane ale i tak miała frajdę i my także :lol: :lol:

Spokojnej nocki :kiss: :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #384480 przez sylka
Agusiak ja od swojej jestem 7 lat młodsza :P :)

U nas cały dzień lało okropnie i burza za burzą :(

Dziewczyny jutro w rossmanie mleko hipp za 24,59 - 800 g :) idę z rana robić zapas bo przeceniony z 40,99 i tylko jutro :)

12 lata 9 miesiąc temu #384559 przez Agusiak

U nas dziś od rana pochmurno i liczę na to, że pogoda nam troszkę odpuści :P

Wiecie przeczytałam u majówek 2012 że podobna na cerę trądzikową u dorosłych dobry jest sucocrem i od razu posmarowałam sobie nim twarz na noc bo kurcze od porodu nie mogę są z twarzą poradzić :( Nigdy nie miałam na twarzy żadnych syfów, nawet jako nastolatka (no może jakiś pojedynczy przed @) a teraz mam takie miejsca gdzie mam krostki i to całymi stadami a czasem wyskoczy też jakiś pojedynczy olbrzym. Byłam już nawet u dermatologa ale przepisała tylko jakaś nieskuteczną maść. Zobaczymy czy sudocrem coś pomoże.

Udanego dnia :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #384636 przez agi-p
Dzień dobry Kochane :)

Sylka masz rację z ta zmianą klimatu ... Pauliś już trochę lepiej się czuje , ale ostatnie 3 dni to masakra .
Biedny Kubuś , niech już mu te ząbki wyjd a i będzie spokój . Kubulek ma już tyle zębolków , ze szok ...14 i teraz 2 na raz mu wychodzą ?
I Kochana pocieszyłąś mnie z tą panią , która 5 cesarek miała . Wiem , ze sa takie przypadki , ale podobno skrajne i istnieje duże ryzyko .

Aguiaczku pewnie , ze pamietam basen , który kupowaliście :) I prosze teraz tez się przydał :) Wielofunkcyjny jest :P
A co do sudocremu to moja Linka używa na twarz czasami . Weszła teraz w ten okrpny dla cery wiek . Dodatkowo wspomaga się tabletkami visaksinum czy jakoś tak ;P Ale myślę , ze poprostu musi przeczkać ten okres .

Piszecie o szwagierkach . Ja z żonami braci Mężusia kontak mam marny . Mimo , ze starsze sporo ode mnie , to myślę , że to nie ma nic wspólnego . Mam sporo koleżanek starszych i z nimi super kontakt i nagadać się nie mozemy . A moje szwagierki to takie wielkie damy , które za przeproszeniem wyżej srają niż dupę mają . Nie lubię takich pustych ludzi . Dla nich wiodącym tematem sa wyprzedaże i kosmetyki , oraz ściganie się która ma więcej par butów . Ja mam inne priorytety i jestem normaną osobą .

Aguś pytałaś ile jeszcze wizyt u chirurga mnie czeka : juz żadna !!! Miałam iść jeszcze raz , ale rozprawił sie z tym za jednym razem :) I o dziwo jest dużo lepiej niż ostatnio :) Wtedy męczył się ze mną 1,5 godz , a teraz 35 min :) I tym razm obyło się bez wiercenia i siłowania . Nawet twarz mam w porównaniu z ostatnia wizytą normalną :) Nie mam opuchlizny takiej i siniaków :)
Tak więc teraz wyleczyc do końca pozostałe zęby i spokój !!! :)
Mężulek kochany tak o mnie dba i mnie wspiera . martwi się i jest mega cudowny ... normalnie nie sądziłam , ze to mozliwe , ale chyba kochamy sie z każdym dniem jeszcze bardziej :)

Jestem u Mamy , która też dba o to , zebym się nie przemęczała . Jestem bardzo osłabiona i mam duze zawroty głowy . Do tego krew z nosa mi sie leje co jakiś czas . Ale wiem , ze jutro bedzie lepiej i tego się trzymam .
Paulinka też czuje się dużo lepiej i właśnie uspała Amelkę :) Jak dumna teraz chodzi :P

Odezwę się wieczorkiem jak dam radę . U Nas pogoda paskudn , leje co chwilę . Ale akurat w moim stanie jest to lepsze niż upały .

Buziaki Mamusie i do później ;)

12 lata 9 miesiąc temu #384796 przez Agusiak
agi no to super, że już nie będziesz mieć więcej tych zabiegów i teraz czujesz się lepiej niż poprzednio :)
Dobrze, że Paulince też już przechodzi :)

To super, że mężuś dba o Ciebie i się martwi bo kto inny jak nie ta najbliższa osoba :)
Ja już wielokrotnie przekonywałam się że także mogę na mojego T liczyć w każdej sytuacji, zawsze się zaopiekuje, pomoże, załatwi, coś wymyśli żeby było dobrze :)
Na prawdę mam ogromne szczęście tylko niestety prawda jest taka, że często tego nie doceniam :( A jak słyszę o niektórych mężach to wtedy do człowieka docieram jakim jest szczęściarzem :)
Aż muszę T wyściskać jak wróci z pracy :lol: :kiss: :lol:

A jutro dziewczynki pamiętajcie o Dniu Ojca :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka