BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 6 miesiąc temu #384801 przez Kozłowska
Witajcie
U nas pogoda paskudna młody właśnie mi zasnął choć po godzinnej akcji wszystkiego na nie. Czy wasze szczęścia tez tak czasami walczą ze snem? powieki mu same spadają a on jeszcze a może jak pochodzę albo wezmę autko to się rozbudzę, no nie mama weź mnie na rączki albo puść, a może pić, a może........ i tak aż do totalnego padnięcia. Na szczęście zdaża mu się to dość rzadko.
A dziś mam w planie zakupy bo za tydzień jedziemy na weselicho, Już się nie mogę doczekać:)
Rano odwiedził nas jeszcze ten znajomy z Anglii przyszedł się pożegnać bo dziś o 15 wylatuje. Wiem że będziemy się teraz częściej widywać choć z drugiej strony jest mi przykro bo winą tego jest leczenie małego. Wykryli u niego stopy końsko szpotne. Nie jest to bardzo widoczne czyli da się to wyleczyć bucikami i dbaniem o prawidłowe stawianie nóżek. Muszą też szybko przyzwyczaić do nocniczka żeby pozbyć się pieluszek. Jednak wolałabym widywać rzadziej a żeby wszystko było ok.

Kubusiowi wychodzą kolejne ząbki :cheer: Ojj oby szybko wyszły i nie męczyły zbyt.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dobra zmykam szykować obiadek dziś wolne jupi :lol: to trza coś tam zorganizować co bym na puste brzuszki moich chłopaków po sklepach nie ciągnęła bo by byli marudni :silly:
Buziaczki :kiss: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #384802 przez sylka
Dziewczyny musze wyrzucić z siebie bo wku... mnie bratowa P.

12 lata 6 miesiąc temu #384810 przez Kozłowska
Ja pie......co tymi ludźmi jest nie tak czasami wrażenie że takie osoby myslą że wszyscy muszą się po nich dostosować haha to się zdziwią

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #384817 przez sylka

12 lata 6 miesiąc temu #384926 przez agi-p

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agusiak pewnie wycałuj Mężusia na maxa :) Nasi mężczyźni zasłużyli w pełni na gesty uznania :)
Ja juz nei mogę się doczekać , zeby mój Mężulek wróćił z pracy :)

12 lata 6 miesiąc temu #384930 przez sylka
Agi

NAsi mężczyźni mimo jakiś swoich wad :P sa i tak cudowni i pomocni. To prawda że czasem ich nie doceniamy (tak jak czasem oni nas :P) ale i tak jesteśmy dumne z tego jakimi mężami i tatusiami są :lol: :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #385167 przez Agusiak
Dobry wieczór :)

Kozłowska napisał:

Czy wasze szczęścia tez tak czasami walczą ze snem? powieki mu same spadają a on jeszcze a może jak pochodzę albo wezmę autko to się rozbudzę, no nie mama weź mnie na rączki albo puść, a może pić, a może........ i tak aż do totalnego padnięcia.

hahaha no u nas jest dokładnie tak samo i to wcale nie rzadko :)
Daję jej wtedy smoczek, wsadzam do wózka i jak już to poczuje to szybko zasypia, chociaż czasem nadal walczy i nie daje się do wózka wsadzić :silly:

sylka napisał:

Dziewczyny musze wyrzucić z siebie bo wku... mnie bratowa P.

Oj znam ja takie zachowania i aż krew człowieka zalewa :angry: :angry:

agi-p napisał:

agi w 100% się zgadzam, no dokładnie jakbyś moją szwagierkę opisała :angry: :angry:
Ale nie będę się już wdawała w opisywanie i podawanie przykładów jej zachowania bo bym się zbytnio nakręciła.

Ps. mężuś wycałowany :)

Spokojnej nocki :)

12 lata 6 miesiąc temu #385251 przez Agusiak
dzień dobry :)

My dziś mamy gości lub jedziemy w gościnę, co ma się jeszcze wyjaśnić :laugh:
Wczoraj ta koleżanka co ma Huberta w wieku Linki zaprosiła nas do siebie ale ustaliłyśmy, że jak będzie ładna pogoda to oni wpadną do nas i posiedzimy na ogrodzie a jak brzydka to my ich odwiedzimy :) Więc czekamy na rozwój pogody bo na razie jest pochmurno ale podobno ma być ciepło :)

Lecę ogarnąć siebie i Linkę, a T w pracy :dry:

Miłego dnia :)

12 lata 6 miesiąc temu #385278 przez agi-p
Dzień dobry :)

Oj u Nas ze spaniem Amelki bardzo często jest właśnie tak , ze już praktycznie pada ze zmęczenia , ale spać nie będzie . Wtedy robi dosłownie wszystko , żeby nie spać . Cały dzięń o buziaka się nie możemy doprosić , ale jak ma iść spać to lata ode mnie do Męzsia i całuje Nas , to oko pokazuje , brawo bije , albo na głowie staje z podpartymi nogami , turla się jak szalona lub smieje się na głos :P
Śmieszne te Nasze brzdące , takei rozbrajające :P
Ale teraz wypracowaliśmy nowy sposób zasypiania . Po kąpieli karmię Amcię i odkładam ją do naszego łóżka , Mężuś sie kłądzie , ja wychodzę , opowiada jej 2-3 bajki i Ama śpi :) Choć początkowo jak widzi , ze znikam , to popłacze trochę :P
Mężuś w każdym razie szczęśliwy , bo zawsze mu si marzył taki system :) A Amelce nie wiem co się przestwiło , ale za cholerę nie chce zasypiać w swoim łóżeczku !!!

Agusiaczku to milych odwiedzinek . U Nas słonka nie ma , ale ciepło mimo to .

A ja chyba pochwaliłam za wcześnie , ze super się czuje i wieczorem jak mnie dziąsło boleć zaczęło , to myślałam , ze zwariuje . Spuchłam już i ciągną mnie szwy :( Boli jak nie wiem , a z przeciwbólowych tylko paracetamol przez karmienie piersią moge :(

Miłego dnia :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #385362 przez Agusiak
oj agi tak mi przykro, że jednak Cię dopadły dolegliwości dziąsłowe ale pomyśl, że to już ostatni zabieg był i więcej się tak męczyć nie będziesz, czego Ci szczerze życzę :)

A to obiecane kiedyś fotki motorku :)

Tak wyglądał po zakupie, to był mój prezent od T, zaręczynowy (zdjęcie z neta) :lol: :lol:

Ale jak postanowiłam nie kontynuować prawka to T się za niego zabrał i teraz wygląda tak, w sumie z tamtego motoru to tylko papiery zostały :silly:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #385433 przez agi-p
Aguś dzięki Kochana za słowa otuchy :)
Zdjęcia inmonujące !!! Widać , ze Mężuś się tym pasjonuje i sprawia mu to ogromna frajde :) Rzeczywicie z motorku na pierwszym zdjęciu zostały tylko papiery , bo juz kolejne fotki to mega wypasiona furka :) I jeszcze Paulisia na zdjęciach , to już w ogóle miło się oglada :) Paulisia to śliczna dziewczynka :) I jak fajnie maszeruje :) Oj kiedy tak Amcia zacznie ? :P
A jeździ na swojej furce ??? I tak w ogóle to bardzo oryginalny prezent zaręczynowy dostałaś :)

Ja się ciesze , bo dziś po pracy Mężuś przyjechal i zostaje na noc :) Ostatnie dni był u Nas do późnego wieczora , ale potem wracał do Naszego domku . I czułam się prawie jak za nastoletnich czasów :P

Ból i opuchlizna trochę ustąpiły i mamcia dogadza mi lodami :P Chirurg nawet zalecał jedzenie lodów i trzymanie kostek lodów na operowanym miejscu :P

Amelka dziś pluskała się w basenie i ogólnie boska była :) Tańczyła non stop , śmiała się , przytulała i kochana była :) Tak się ciesze , jak Ona taka radosna :)

Miłęgo wieczorku Kochane :)

12 lata 6 miesiąc temu #385440 przez sylka
Agi niech już skończą sie problemy z zębem i szybko o nim zapomnij :) Tego Ci życzę

Mamy kolejne 2 ząbki :)

Dziś bylismy u znajomych ze studiów. Koleżanka rodzi we wrześniu. Slicznie wygląda :) a Kuba jaki zadowolony biegał u nich po ogrodzie i zaczeiał ich rodziców i babcię. Wszyscy zachwyceni i już nie mogą doczekać sie małego Krzysia :)

Agusiak motor świetny i jak Paulinka ładnie pozuje. Modeleczka

12 lata 5 miesiąc temu #385478 przez Agusiak
Dobry wieczór :)

Kochane dziękuję za miłe słowa o zdjęciach oraz za słowa uznania dla mego męża konstruktora :) T uwielbia grzebać przy motorach i czasem to wolałabym żeby w domu posiedział a nie w garażu ale cóż wiem, że on to kocha i wiedziałam o tym jak go "brałam" :blink: Na szczęście chodzi do garażu jak już Linkę spać położymy więc nie miga się przynajmniej od codziennych obowiązków :)Kupuje często jakieś stare motory i przerabia je całkowicie a potem trochę nimi jeździmy i przeważnie sprzedajemy bo nie da rady każdego zatrzymać. Niewiele albo zupełnie nic się na tym zarobi ale takie ma już to hobby i nic się nie poradzi :blink: :P Kiedyś za czasów randkowania to często razem przesiadywaliśmy w garażu z motorami, a w pierwszym roku wspólnego mieszkanie jeden motor także mieszkał z nami bo T składał go przez zimę w pokoju :ohmy: Jak teraz o tym pomyślę to śmiać mi się chce ile człowiek na początku ma tolerancji, hahaha :lol: :P :laugh: :)

agi super, że mąż zostaje z Wami na noc, no ale w końcu nie mogło być inaczej przecież dziś Dzień Ojca i z kim miałby go spędzić jak nie ze swoimi ukochanymi dziewczynami :)
Oj korzystaj Kochana z tej kuracji lodami ile się da :)
Ami musiała superowo w baseniku wyglądać i chyba upalnie dziś u Was było bo u nas to ciepło ale raczej na kąpanie jednak za zimno. Kochana Ami wyczuła że mamusia jest niedysponowana i była grzeczniutka, cudowna dziewczynka :)

Sylka fajnie, że miło spędziliście dzień i nic dziwnego ,że po odwiedzinach Kubusia już nie mogą się doczekać własnego, nowego członka rodziny :)Chociaż drugiego takiego jak Kubuś nie będzie :)
Gratulacje za ząbki :)

Nam też dzień minął bardzo miło :) Znajomi jednak przyjechali do nas bo szkoda nam było pogody a oni także chętnie posiedzieli na dworze, dzieciaczki się wybiegały i tylko szkoda, że nie było akurat dzisiaj nieco cieplej bo by się jeszcze maluchy w basenie pokąpały :) Hubertuś samodzielnie chodzi dopiero od tygodnia a już śmiga jakby od dawna sam zasuwał :laugh:
agi koleżanka kupiła dla niego ten sam wózek co my mamy i także jest z niego bardzo zadowolona :)

Spokojnej nocki Kochane :kiss: :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #385508 przez Agusiak
dzień dobry :)

Życzę miłej Niedzieli :)
U nasz dziś odpust i kiermasz rzemiosła :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #385512 przez agi-p
Dzień donry Kochane :)
Sylka super , ze odwiedzinki udane . I tak jak pisze Agula , po wizycie Kubusia , to każdy chciałby kolejnego brzdąca , patrząc na Niego i jego zachowanie . Ale to uniakt :) Powodzena dla koleżanki na te ostatnie miesiące ciąży :)
Gratulacje za kolejne zębolki ... oj Kuba to ma już pokaźną kolkcję . Ekspresowo mu to idzie . A inne dzieciaczki w jego wieku tez już tyle zębów mają .W sumie różnica między naszymi dzieciaczkami duża nie jest , zaledwie 4 miesiące , a Ami ma tylko 6 ząbków .

Agusiaczku Kochana to prawda , że za czasów narzeczeństwa tolerancja była większa :P Mój Mężuś często się śmieje , ze kiedyś byłam lepsza :P :P :P
Fajnie , ze Twój Mężuś z takim zamiłowaniem oddaje się swojej pasji , i ze robi to jak już Linka śpiocha :) Niektórzy faceci patrzą tylko , co tu zrobic , żeby zmyć się z domku i nie pomagać np przy dzieciach . Na szczęście mój Mężulek nie zalicza się do tego grona :) Ale mamy sporo takich kolegów , którzy min śmieją się z mojego Mężusia , że kąpie dziecko . Oni nie kąpali i nie będą i uwżają to za typowo kobiece zajęcie !!! śmieszne i absurdalne . Mój Mężulek tłumaczy im , że dużo tracą , że to frajda i przyjemność , ale i tak twierdza inaczej .
Kochana a ile Hubercik ma miesięcy ???
Oj jak ja uwielbiałam zawsze odusty :) Jeździłam na każdy ze swoim ukochanym dziadkiem , który mnie rozpieszczał :) Zawsze wracalam z nowymi zabawkami i cukierkami obowiązkowo :)

Oj wczoraj Mężuś został na noc , miał mecz oglądać , przygotowałyśmy z Mamcią jedzonko , ale biedulek wymęczony całym tygodniem pracy po 13 godz na tym słońcu , zasnął razem z Amelką podczas jej wieczornego usypiania :P Teraz ogląda powtórkę meczu :P

Dziś zapowiadli 26 stopni , ale póki co nie czuć tego , mimo że termometr pokazuje już 25 . Jakoś zimniej niz wczoraj .

Milej niedzieli :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka