BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 5 miesiąc temu #386393 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Agusiaczku u Nas na górze też gorąco , dlatego w ostatnią noc przed moją "przeprowadzką" do bielska na czas po zabiegu , postanowiliśmy przenieść się na dół do salonu . Będziemy chyba całe lato tam spać , bo na piętrze odychać nie można . W tamtym roku w połowie lata też uciekliśmy na dół , bo nawet wentylatr nie pomagał . Tyle , ze my na górze mamy malutkie pokoiki , a u Was to pewnie niezłe mety .

Kochana pewnie spróbuj podac na noc Lince samo mleko bez kaszki :) Może się uda . I jaka spryciula z Paulinki , że ściągnie sobie pampersa :):):) Szok . Amelka na szczęście nie opanowała tej sztuki :P

A ja piosenek jutro posłucham , bo teraz mi nie idą . Necik nie nadąża :P :P :P

Nic Kochane miłej nocki i do jutra :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #386429 przez Agusiak
agi doskonale Was rozumiem że przenieśliście się na dół.
No my niestety nie mamy takiej możliwości bo w salonie nie ma specjalnie warunków do spania, no i jakby to powiedzieć, nie jesteśmy u siebie, tzn nie sami i na dole rano zawsze ktoś się krząta.
U nas faktycznie są w miarę wysokie pomieszczenia na poddaszu i jeszcze nad nami jest spora przestrzeń do dachu dlatego jakoś da się wytrzymać przy otwartych oknach ale w domku letniskowym na górze mamy takie malutkie pokoiki i tam to jest masakra, zaduch u upał niesamowity i jeszcze domek z drewna co także robi swoje.

Sylka Kochana wierzę że bardzo brakuje Ci rodziców, ja moich mam na co dzień, z mamą często się sprzeczamy lub sobie dogadujemy ale ogromnie się cieszę, że są blisko :) Oczywiście dziko marzymy o własnym kącie ale też w miarę blisko od jednych i drugich rodziców :)
Ale wspominałaś coś, że za kilka lat Wasi rodzice wracają do kraju? Dobrze zrozumiałam?

Spokojnej nocki :)

12 lata 5 miesiąc temu #386485 przez sylka
Agusiak rodzice rozbudowuję domek można powiedzieć że prawie budują od podstaw bo zostają tylko ściany nośne i domek rośnie w szerz i wzwyż. W tym roku robią już dach i kłada dachówkę. Czeka jeszcze wyburzanie ścian i stawianie nowych, nowa instalacje itd. My pilujemy formalnosci z budową. I pewnie posiedza tyle czasu az go sobie na spokojnie skończą. Myślę ze ze 2 lata posiedza. Póki mają prace i możliwość zarobku, bo teraz jak wprowadzili te 67 lat emerytury to lat nie mają na nią a lata pracy już tak. I tak to u nas jest masz lata pracy ale na wcześniejszą emeryture nie mozesz przejśc.

12 lata 5 miesiąc temu #386539 przez Agusiak
dzień dobry :)

Sylka a domek w Polsce rodzice budują czy za granicą ?

Zajrzę jeszcze później a tym czasem miłego dnia życzę :)

U nas chmury i wieje

12 lata 5 miesiąc temu #386551 przez agi-p
Dzień dobry :)
Aguś Nasz domk właśnie z drewna i pokoje małe na górze i ciepło bardzo . Ale dobrze , ż emożemy na dół zejść na lato .

Sylka dobrze , ze rodzice mają możliwosc dorobienia i budowy wymarzonego domu :) Kolejne 2 lata szybko zlecą , a później już kontakty będzeicie mieli częstsze :)

Amelka dzisiaj już obraziła się na butelkę , ale chociaż kanapki z maslem i szynką zjadła :)

Idziemy zaraz na zakupy :) Ale zimno i wietrznie dzisiaj :(

Buziaki :)

12 lata 5 miesiąc temu #386563 przez sylka
U nas pada i pogoda do bani.

Rodzice budują domek w Pl.

Kub dziś na śniadanie zjadł grzanki z czosnkiem i ziołami :)

12 lata 5 miesiąc temu #386811 przez agi-p
:) I jak Kubusiowi smakowały grzaeczki z czosnkiem ? Nie krzywił się ?
My byłyśmy z Mamcią i Amelką na długim spacerze , przy okazji zakupy zrobiłyśmy :) Uwielbiam być w Bielsku , przy okazji spaceru można załatwic wszystko . A u Nas niestety ,zakupy tylko autem :(

12 lata 5 miesiąc temu #386839 przez sylka
BArdzo mu smakowały, zawsze nam podjada jak zrobimy na kolację. Luba jak w obiadku czuć czosnek i przyprawy :) Ma to po mamie bo w ciązy tez lubiłam pikantne potrawy.

12 lata 5 miesiąc temu #387131 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi super, że zakupy z mamą udane :)
Dzisiaj już wracacie do domku czy jeszcze zostajecie?

U nas Kochana obecnie też zakupy tylko autkiem, chyba że jakieś takie małe to z wózkiem na spacerze mamy blisko do Lidla, Biedronki i Kauflandu ale jak jakieś ubrania kupić czy większe zakupy to tylko autkiem. Jak mieszkaliśmy w Dąbrowie Górniczej to do miasta było bliziutko i zawsze można było na nogach wyskoczyć. No ale coś za coś :)

Sylka fajnie, że Kubuś tak wszystko wcina. Linka też lubi czosnek i cebulę bo ja w ciąży także jadałam takie specjały i mocno pikantnie, z resztą jak zawsze bo lubię ostre jedzonko :lol: :lol:
Zdjęcia na fb są cudne ale ja jestem strasznie ciekawa jak wyglądali Państwo Młodzi w całej okazałości a zwłaszcza Twoja siostra w tej pięknej sukni :)

My dziś na zakupy pojechaliśmy bo musieliśmy Lince kupić buty bo wyrosła już z tych lekkich na lato. Kupiliśmy jej dwie pary butków i jedne z tej takiej jakby pianki, będzie miała po wyjściu z basenu i do piaskownicy, ogólnie do ściorania na podwórku :P :P

Kurcze jeszcze mi zimno ogromne wyszło na ustach i cała prawa strona mnie boli i nie mogę szerzej buzi otworzyć :dry:

U nas wszędzie pełno telewizji w sprawie Szymonka, dziś byli w Urzędzie Miasta i zabrali się z kontrolami za MOPS a my akurat chcieliśmy składać wniosek o zasiłek :huh: :dry:
Ale to chyba nieodpowiednia pora. Z resztą babka nam powiedziała że nadal mamy małe szanse bo ciągle bierze się pod uwagę rok 2010, czego ja nie jestem w stanie zrozumieć :ohmy:
Chyba odpuścimy ten zasiłek bo to jest jakieś nie do przejścia :angry:

Podobno są dosyć spore przeceny w SMYKU :) Muszę tam zajrzeć przy okazji :)

Miłego wieczorku :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #387151 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Agusiaczku jak bym miała blisko te sklepy co Ty i mogła na sapcer wózeczkiem do nich jechać , to bym już nic więcej do szczęścia nie potrzebowała :P :P :P
Ja do sklepu spożywczego mam przeszło 2,5 km , do kolejnego 6 km , ale oba taką drogą , ze odpada spacer wózkiem :( Parę razy jak Ami była jeszcze maleńka to wybrałam się do sklepu wózkiem , ale to straszna meczarnia . Zero chodnika ,zakręty i kamierdolce . I oczywiście większość drogi po nieutwardzonym podłożu , co po opadach deszczu jest okropieństwem .
Super , ze zakupy się udału i Linka ma nowe buciki :) My tez musimy Amulce kupić , bo wyrasta ze swoich sandałków piankowych . A strasznie je lubię :)
Kurcze te kryteria przyznnawana wszelkich zasiłków to porażka całkowita :( Ja też się gubie w tym wszystkim .
A u Was jeszcze teraz te ekipy tv ... przyjemne to nie jest :(
Oj współczuje zimna na ustach ... paskudztwo . Ami też już 2 razy biedna miała :(

Agusiu do domku miałam w zasadzie dzisiaj wracać , ale zostaję do czwartku :P Jutro Mężuś pracuje do późna , a z kolei w czwartek musiałabym przyjechać do Bielska , zeby szwy ściągnąć i na złamanie karku wracać do domu , zeby Mężulkowi autko dać , bo ma wizytę u dentysty . Tak więc ustaliliśmy , ze najprościej będzie jak po dentyscie przyjedzie po Nas :) Mi to pasuje , bo jutro pojedziemy n spacerek na rynek na zakupy :):):)

A dzisiaj Mężuś skończył wcześniej , przyjechał i wybraliśmy się na prawie 3 godzinny spacerek :) Było super . Amelka tak kocha chuśtawki , ze jak chcieliśmy już wracać , to zrobiła awanture ...nie chciała schodzić z chuśtawek :P:P :P

Sylka zdjęcia na FB superowe !!! Kuba wymiata na każdej fotce , chyba Ci mały model rośnie :) Ty oczywiscie , tak jak już pisałyśmy , wyglądałaś zjawiskowo i niepowtarzalnie !!!!

Miłej nocki :)

12 lata 5 miesiąc temu #387171 przez sylka
Ausiak więcej zdj. możesz zobaczy u mojej siostry :) za jakiś czas pewnie doda kolejne foto :P

Super ze zakupy udane a Ty Agi rzeczywiście nie ciekawą masz trasę zakupową. Mam nadzieję że po zdjęciu szwów wszystko ładnie się zagoi :)

Kuba dziś urządził sobie zabawe w czasie kapieli P. P. nie zamknął drzwii i synek mu wszedł. Stał przy wannie i chlapał tatusia wodą. Smiechu i zabawy dla niego było tyle, że rechotał jak mała żabka. Chciałam go zabrac to protestował. No i stał tak przy wannie, chlapał woda P. póki ten nie wyszedł. Kuba cały mokry od głowy po skarpetki :) Szczęliwy że mógł umyć tatę :)

12 lata 5 miesiąc temu #387225 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi to super, że zostajesz jeszcze u mamci, zawsze to jakaś pomoc i odpoczynek dla Ciebie a przy okazji niezwykle miłe towarzystwo :)
No i skoro i tak miałabyś tu przyjeżdżać w czwartek to rzeczywiście takie rozwiązanie jest logiczne :)
Ale fajnie że Amcia lubi się huśtać na huśtawkach, Linka też to uwielbia, a zwłaszcza te na placu zabaw :)

Sylka ale musiał mieć P minę jak mu Kubuś wszedł do łazienki,hahaha :lol: :lol: Oj wyobraziłam to sobie i uśmiałam się na całego :lol: :lol: Mały, kochany urwisek :)
Przynajmniej dopilnował żeby się tatuś dobrze umył :blink:

U nas dziś słonko więc liczę na jakiś spacerek :)

Miłego dnia :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #387244 przez sylka
Agi masz rację że zostajesz mniej jeźdzenia w te i we wte :P i babcia dłużej pobedzie z wnuczką :)

Męzowi nie przeszlkadzała wizyta Kubusia, świetnie razem się bawili. Tylko P. z bardzo się nie wyleżała w wannie :P Powiało go dzieś i chciał się wygrzac ale mu nie wyszło, bo KUba ciągle chlapał mu w twaRZ a P. wydawał jakieś odgłosy by mały się śmiał.

U nas pogoda pod psem. Szaro buro, wietrznie i nie wiadomo czy nie bedzie padać. Musze wyjśc pozałatwiać kilka spraw i może zajde do szwagierki to jakoś czas minie. Wrócimy Kuba sięzdrzemnie a ja zajmę się porządkami.

Chyba apetyt Jakubkowi wraca. Wczoraj zjadł normalnie obiad i kolację oraz kaszkę manną :) Dziś rano na sniadanie kanapeczkę z piersia z indyka :)

Ostatnio jego ulubionym zajęciem jest czytanie gazet komputerowych, które P. mu dał do zabawy. Przegląda te kartki i na głos komentuje po swojemu. Czyżby miał do tego smykałkę jak tata.

12 lata 5 miesiąc temu #387347 przez agi-p
Hej Kochane :)

Agusiaczku co z tym żółtkiem u Was ???

Sylka Kuba miał fradję :P Mężuś musi wygrzac sie w inny sposób :P Ami tez czasami z zaciekawieniem podpatruję Tatusia pod prysznicem :P
A w Bułgarii mieliśmy taki ogromny prysznic , ze w trójkę tam wchodziliśmy i to dopiero była zabawa dla Niej :)
Super , ze apetyt wraca :) U Nas niestety znowu przystopował . Dzisiaj Ami danonka wcale nie chciała , ale jak zobaczyła , ze Paulinka je jogurt na śniadanie , to się jej podłączyła . I nadal swojego nie chciała . Musiałam jej otworzyć Nasz jogurt i wtedy zjadła pół opakowania .
Kupiłam jej dzisiaj sztućce i zobaczymy co będzie :P I małą buteleczke z baby Ono , do której pasuje smoczek z dr brown'sa . Na wodę ma taką i popija troszkę , a jak widzi tą dużą , z Brown'sa , z której mleko jej daje to nie chce . Może z małej mleko wypije .

I zakupy udane :) Udało i się biustonosz kupić i kilka par majteczek :) Oczywiscie innych rzeczy tez nakupiłam i Mężuś to chyba zabierze mi zaraz kartę hihihihi :)
Ale wracając do biustonosza , to mam z tym mega problem , bo mam różnicę między jedną z drugą piersią 1,5 rozmiara !!! W prawej nie mam wcale mleka już od kilku miesięcy i taka biedna jest . A co za tym idzie żaden biustonosz nie pasuje .

12 lata 5 miesiąc temu #387708 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi no u nas z żółtkiem nijak, tzn w ogóle go jeszcze nie podaję :huh: :huh:
Linka wzdryga się jak je jajko więc nie będę jej zmuszać jedynie od czasu do czasu zje troszkę jajecznicy.
Kurcze ale dziś miała dwie czarne kupki i marudziła cały dzień i nie wiem czy to zaś nie przez to nieszczęsne jabłko?

Fajnie, że zakupu udane i powodzenia z nową butelką oraz sztućcami :)
Linka sama je widelcem, po prostu rwie się żeby samej wszystko nabijać i najlepiej u nas sprawdziły się sztućce z IKEAm takie plastikowe, kolorowe :)

Oj Kochana to Ty cały ten czas karmisz tylko jedną piersią :unsure: :ohmy:
O kurcze, nie wiedziałam jakoś umknął mi ten fakt. Moja Ty dzielna dziewczyno, podziwiam Cię :kiss:
Ale tym bardziej super, że udało się kupić odpowiedni stanik :)

Sylka dobrze, że Kubusiowi apetyt wrócił :)

My dziś troszkę na dworze, troszkę w domku, Linka miała dziś marudny dzień i dużo spała, Była też dosyć nerwowa :dry:
Ale kurcze ta mała cwaniarka bierze klucze i normalnie wsadza je do zamka :ohmy: Nie umie jeszcze przekręcić, ale już trafia i to samo jest ze stacyjką w aucie.
Muszę na nią uważać bo kiedyś wyjdzie mi z domu i autem odjedzie :P :blink:

A dziś T jej puścił piosenkę Arki Noego Taki mały taki duży może Świętym być,to młoda oszalała, machała rączkami, kręciła bioderkami, podskakiwała i robiła obroty :)
Oj będzie szaleć kiedyś z rodzicami na koncertach :laugh: Jak wszystko dobrze się ułoży to planujemy w przyszłym roku zabrać ją na Przystanek Woodstock :laugh:

Miłego wieczorku Kochane :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka