BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 5 miesiąc temu #389934 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi super, że wyjazd Wam się udał i Amelka taka grzeczna była :)
Dobry pomysł z zabraniem jej baseniku :) Wczoraj w Potoku też ludzie z małymi dziećmi to wszystko mieli, nawet jedni rodzice mieli na pikniku łóżeczko turystyczne :)
Fajne, że są teraz takie rzeczy które można wszędzie ze sobą zabrać dla wygody własnej oraz maluchów :)

Ja wczoraj nikomu nie kibicowałam, ale czułam, że wygra Hiszpania. No cóż wygrali lepsi i należą im się gratulacje i tytuł mistrza :)

W nocy znowu przeszła u nas kolejna straszna burza, błyskało się że aż jasno się robiło, na poddaszu znowu jeden wielki huk, ale na szczęście Linka się nie obudziła tylko smacznie spała. Przebudziła się o 6 ale poszłam do niej i zasnęła do 8.30 :) :)
Ostatnio zdarza jej się tka później wstać ale nie zaśnie wcześniej niż o 21 więc nieco się poprzestawiało :silly:

agi daj znać co tam w Pepco ciekawego bo też się wybieramy może w tym tygodniu :)

Miłego dnia :) :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #390726 przez Agusiak

Zajrzałam wczoraj ale nie miałam weny na pisanie :)

Życzę miłego dnia :)

U nas upał od rana ale wczoraj było o niebo lepiej niż w Niedzielę, chociaż też parno i duszno.

12 lata 5 miesiąc temu #390731 przez agi-p
Dzien dobry :)

Kochane wczorajszy dzień to był normalnie mega wycisk , na polu ze 100 stopni w cieniu :P Do tego w domku sprzątanie i prasowanie ...4 prania musiałyśmy wyprasować i kolejne 4 powiesić do wyschnięcia . Jeszcze obiad w między czasie i normalnie miałam dość . A wieczorem jeszcze kuzyn męża z żoną wpadli pooglądac fotki z Bułgarii :) Tez jada za 2 tygodnie i byli ciekawi co i jak . Posiedzieli do 22 -giej , potem sprzątanie i kolejny prysznic . Nawet nie wiem iel razy wczoraj byłam pod prysznicem.

W pepco zakupy się udały,chociaz szalu cenowego nie było . Paulince biustonosze i majteczki pokupowałam , Amelce sandałki piankowe , akurat tanie , bo za 9,99 zł :) A w chińskim , który jest obok Linka jeszcze ciuchy wybrała .

Wczoraj poza wizytamiw sklepie , Ami na spacerze nie byla . Za ciepło było . W domku ledwo się funkcjonuje .
Ale dzisiaj już Mężuś wyciągnął mi wentylator i jak zajdzie potrzeba , to bedziemy się ochładzać .
A i kupiłam wczoraj kolejne mleko do kolekcji i przyszły mi próbki enfamila . Spróbujemy ...może w końcu moja księżniczka zechce pić MM .

Zaraz sie zbieramy . Mamy dziś wizytę u neurologa z Amcią .

Miłego dnia Kochane :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #390935 przez Agusiak
hej mamusie :)

agi to rzeczywiście miałaś zwariowany dzień a temperatury to są okropne, nie da się funkcjonować przy takiej pogodzie. Jak pomyślę, że miałabym siedzieć teraz za biurkiem w pracy to aż mi się słabo robi :dry: :huh:

Zraz Lince basenik rozkładam chociaż przed południem przeszła u nas mała burza ale nic to nie dało bo zaduch ogromniasty :angry:

Fajnie, że zakupy udane, my też chcemy jechać do Pepco, zobaczymy co tam teraz jest :)

A ja muszę pochwalić te pielucho-majtki z pampers, są naprawdę fajne i łatwe w zakładaniu i super sprawdzają się na wyjazdach właśnie. Zakłada się je jak majteczki a żeby je zdjąć to rozrywa się boki :) Świetna sprawa :)

agi a jakie MM tym razem kupiłaś i czemu idziesz z Ami do neurologa?

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #391061 przez agi-p
Agusiaczku do neurologa poszłyśmy kontrolnie . Kiedyś "wymusiłam" skierowanie i teraz co 2-3 miesiące kontrola .
Ale wszystko dobrze oczywiście . Tylko Pani Dr powiedziała,że te piankowe butki mam wyrzucić i kupić buty nad kostkę koniecznie . podobno są lepsze,wyprofilowane i stabilnie podtrzymują nożkę .
A mleczko kupiłam teraz z Nestle , ale szału nie ma ... Ami oczywiscie pogardziła !

A ja znowu padam.... upał masakryczny ,nawet na spcer wyjść nie można , bo to istna męczarnia .

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #391110 przez sylka
Ami słodziak i jaka już duża :ohmy: :silly: Fado też juz spory :)

U nas tez duchota okropna.

Musze powoli robić zakupy na wyjazd :) Dokładnie zaplanowac trasę, co zwiedzimy a przede wszystki skompletowac apteczkę dla Kubusia w razie W. Bo większość rzeczy mamy :) zostały jakieś pierdułki, ale wiadomo zawsze coś :P ciekawe w ile zajma badaże

12 lata 5 miesiąc temu #391255 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi Amelka cudna!!! :lol: Ślicznie siedzi na nocniczku i bawi się w basenie :)
A Fado to już niemalże dorosła psinka :)
Super, że u lekarza wszystko w porządku a z tymi butkami to prawda. Linka cały czas chodzi w "normalnych" sandałkach takich za kostkę właśnie a te piankowe "chodaki" ma tylko po wyjściu z baseniku, gdzieś nad wodę czy czasem na podwórko :)
A ja dziś kupiłam sobie też te piankowe chodaki więc mamy obie :P
I upatrzyłam super gumiaczki dla Linki więc po 10tym pojedziemy jej kupić, na taką pogodę będzie miała jak znalazł :)

agi super to zdjęcie gdzie Ami na nocniczku a kolega w jej baseniku :lol:

Sylka to wybieracie się gdzieś? Bo chyba przeoczyłam lub nie doczytałam :blush: :huh:
W takim razie udanego pakowania :)

A u nas dziś upał straszny, w cieniu 35 stopni było nawet :ohmy: :ohmy: ale też troszkę pokropiło i teraz też pada i grzmi. Linka w baseniku dziś szalała jak co dzień ostatnimi czasy :silly:
My z T wyskoczyliśmy na chwilę do marketu a Linka została z dziadkami i po wieczornej burzy wyszli na taras a młoda zapuściła nura w wielką kałużę :S :laugh:

Miłego wieczorku :)

12 lata 5 miesiąc temu #391293 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Sylka a kiedy to wyjeżdżacie ? Oj apteczka najważniejsza , nasza była wypełniona po brzegi , na szczęście jednak większość rzeczy okazała się zbędna :)

Agusiaczku Sylka z Męzusiem I Kubulkiem nad Polskie morze się wybierają :) Kolejni wczasowicze :) U Nas identyczna duchota była ! A pod wieczór mega ulewa się zrobiła i sypało gradem wielkości pięści . Od razu świeżej się zrobiło , ale mało tego .
Oj gumiaczki takie małe znalazłaś ? Super Linka będzie wyglądała :)

Dziękuje za miłe słowa o mojej Kluseczce :) Rośnie jak na drożdżach :)
Dziś kolejny raz segregowałam ciuchy i rozczulałam się bardzo :) Szykowałam rzeczy dla 2 koleżanek ciężarnych i były tam ciuszki Amci , które miała dobre zaraz po narodzinach :) Cudeńka malusie !!! I swoje ciążowe ciuchy popakowałam :( Już prawie nic mi nie zostało !!!

No nic ... teraz kolacja i spanko :)

Miłego wieczorku :)

12 lata 5 miesiąc temu #391353 przez Agusiak
agi znalazłam małe gumiaczki i w CCC i w Deichman'ie ale nie pamiętam w którym były takie małe rozmiar 20. Ale na pewno w jednym z nich :) Linka ma rozmiar bucika 21-22 więc już coraz mniejszy problem jest z butkami i coraz fajniejsze można już w takim rozmiarze kupić :)

Kochana ja też będę szykować ciuszki Linki dla koleżanki w ciąży a moje ubranka ciążowe już jej wydałam więc także czeka mnie podróż do wspomnień :)

Sylka Kochana ale macie super, to kiedy wyjeżdżacie i gdzie nad to morze jedziecie? :)

Wychodzi na to, że my ostatni będziemy się urlopować, najprawdopodobniej od 6 sierpnia dopiero :dry:
A we wrześnie może na 3-4 dni do Zakopanego skoczymy bo już nie mogę wytrzymać :)

A muszę się Wam pochwalić, że Linka już pije z tego kubeczka Lovi 360 :laugh:

Tylko ten kibel nieszczęsny nam został :angry: Dziś ją posadziłam to nawet sekundy nie usiedziała bo już musiała gdzieś pobiec :dry: A przecież nie wyczuję kiedy sika żeby ją szybko wysadzić, a ona nie usiedzi na klopie ani chwili :(

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #391455 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiaczku z tym nocniczkiem to właśnie problem jak dzieci już chodzą i ciekawe wszystkiego są . Dlatego ja zaczęłam Ami wysadzać w 8 miesiącu , żeby ją oswoić . Może zaraz po przebudzeniu Linkę wysadź i daj jej wokół zabawki . Albo posadź ją w kuchni i daj jej garnki , moja Ami uwielbia akcesoria kuchenne . Na pocieszenie powiem , że Igorek od koleżanki też długo nie chciał na nocniczku siadać . Dopiero niedawno się przekonał , a On z listopada jest .

Kochana a Wy gdzie to w sierpniu jedziecie ?
Nas znajomi też ciągną na weekend do Zakopca . Oni w tym roku ze względu na remont domu po grudniowym pożarze nigdzie nie jada i chcą chociaż na weekend jechać . Tylko my w tym roku już i Bieszczady i Bułgaria i wiecznie gdzieś jeździmy i nie bardzo juz kaskę chyba mamy na takie wojaże :P

Fajnie , ze Linka ma już taką nóżkę , na którą bez problemu buciki kupisz . Amelka ma z ledwością 19 . Także nadal kiepsko z butkami . Ale na jesień już będziemy szaleć w wyborze :P

Nic moja mała terrorystka śpi , odprawiłam Mężusia do pracy , wiec idę się jeszcze położyć . Zrobiłam Amelce grysik i jak się przebudzi , to może zje :) Wczoraj wieczorem była taka padnięta , że wypiła z chęcią 100 ml grysiku i zasnęła bez cyca !!! :) Ale w nocy dała popis :P

Zajrzę później :)

12 lata 5 miesiąc temu #391478 przez Agusiak

Aguś my to tylko na naszą wioskę do domku letniskowego jedziemy w sierpniu :P
Ale chcemy zaplanować sobie różne wycieczki do okolicznych atrakcji turystycznych, jakieś pobliskie zameczki, pałacyki itp, no i inne zajęcia :)
Na szczęście jest tam co robić, jest gdzie spacerować, pojeździć na rowerze, pochodzić po lesie pokąpać się w rzece Pilicy :) Ogólnie to jak dziadkowie kupowali tą ziemię 27 lat temu to poza domami we wsi to było może 5 letniskowych, a obecnie jest to jak małe miasteczko :silly: :silly: Oby tylko pogoda w sierpniu była.

To Ami malutką ma jeszcze na nóżkę ale faktycznie na jesień poszalejecie zwłaszcza że Ami będzie już biegać :)

Kochana te wszystkie metody nocnikowe już próbowałam ale masz rację że ciężko jest jak dziecko już biega i powinnam zacząć wcześniej. Ale Linka ma jakieś swoje specyficzne przyzwyczajenia i nie da rady ich póki co zmienić. Np po przebudzeniu rano krzyczy o mleko i nie ma mowy o wysadzeniu bo jak nie dostanie mleka to będzie afera :dry: Garami w kuchni owszem się pobawi ale nie na kibelku tylko na podłodze. Już nawet myślałam, że może niewygodny ma ten nocnik?
No nic będziemy próbować. Syn szwagierki też nie chciał w ogóle na nocnik siadać i dopiero niedawno zaczął po prostu sam wołać, że chce siku no ale ma już 22 miesiące, we wrześniu kończy dwa latka :S :dry:

Lecę się ogarnąć i na kawkę :)

Miłego dnia :)

12 lata 5 miesiąc temu #391490 przez agi-p
Agus faktycznie pisałaś o wyjeździe do domku ! Ja to czasami mam krotką pamięć :P Kochana grunt,ze jedziecie . Ja zawsze mówie , ze każdy wyjazd poza dom , to już całkiem fajna przygoda . Czasami jeździliśmy nad jezioro żywieckie , które było oddalone o 20 km od Nas . Na parę dni i miło spędzaliśmy czas.Zawsze zdążyłam odpocząć od gotowania , sprzątania i innych obowiązków . A jak Wy macie to swoje i jeszcze jest co tam robić , to juz w ogóle nic więcej do szczęścia prócz rodzinki Ci tam nie potrzeba :)

A Linka moze też nie będzie na nocniczek chciała wcale sikac . Moze zacznie od razu na ubikacje . Nic na siłę , bo całkiem sie zrazi . Jeszcze ma czas . Ami pięknie na nocniczek sika i wszędzie gdzie tylko go zabiorę , ale zanim sama zacznie komunikować , to minie sporo czasu .

I oby było tak jak piszesz , ze Ami nA jesień będzie już biegać . Bo się wykończe psychicznie ! Już tak nie wiele brakuje , ale nadal kurczowo trzyma się mebli,krzeseł czy nas jak chodzi . Paulinka miała 9 miesięcy jak chodziła sama , a Ami wczoraj już 13 miesiąc i nic :(

Ja właśnie tez szybka kawka i idziemy na spacer . Jest super na polu . Zero słońca i chłodniej . Ale nie wiem czy padać nie zacznie , wiec musimy wykorzystać czas póki nie ma deszczu .
Linka śpi jak zabita :P Ta to ma spanie :) Czemu Ami nie odziedziczyła tego po siostrze :P

Buziaki Kochane :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #391812 przez Agusiak
agi nie martw się Amelka na jesień już na pewno będzie biegać a podejrzewam że nawet dużo wcześniej :)

U nas też dziś pogoda nieco lepsza chociaż czasem jak wyjdzie słońce zza chmur to znów patelnia :dry: Ale ogólnie często się chmurzy i przynajmniej jakoś da się wytrzymać.

Wczoraj w realu widzieliśmy takie wanienki dmuchane dla dzieci i planuję ją zakupić na wyjazd żeby było młodą w czym wyprać wieczorami :)

12 lata 5 miesiąc temu #391997 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Agus też widziałam te wanienki . Fajna sprawa :)

U Nas dzisiaj znowu lampa się zrobiła . Rano myślałam , ze padać zacznie i wybrałam sie na spacer . W końcu do sklepu zaszłam , a pisałam Wam kiedyś , ze droga do sklepu , to ja bieg z przeszkodami :P Nie wzięłam pod uwagę , ze wczoraj padało i nawet tyłek miałam pochlapany :P
No ale zakupy zrobiłyśmy , a Ami posapła całą powrotną drogę :) Popołudniu też wybyłyśmy na spacer .
Dzień zleciał bardzo szybko . Pod wieczór troszkę popadało , ale nie dało to żadnego efektu odświeżenia :(

Słyszałyście o bankructwie biura sky club ? Przed wczoraj Kuzyn Męża z Żonka byli u Nas , zeby fotki z Bułgarii pooglądać i dowiedzieć się co i jak , bo mieli za 2 tyg lecieć do Bułgarii . Niestety wycieczkę wykupili właśnie w tym biurze :( Sa 5 tyś w plecy , bez wczasów i perspektyw na odzyskanie tej sumki .
Masakra , strach normalnie rezerwować wczasy ... to biuro miało dobrą renomę . Jedna Pani wypowiadała się , ze od 5 lat tylko z nimi jeździ ...w tym roku wczasy za 20 tyś wykupili i klops !!!

Zmykam pod prysznic .... miłego wieczorku :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #392013 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi to miałaś wyprawę do sklepu z przygodami :)
U nas też dziś patelnia ale jednak częściej się chmurzyło niż wczoraj ale duchota taka sama.

Nie słyszałam o tym biurze ale to okropne co piszesz, straszne tak zarezerwować sobie wakacje, zainwestować kupę kasy, nastawić się psychicznie na super wyjazd i
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
:ohmy: :ohmy:
Serdecznie współczuję Kuzynowi męża i jego rodzinie.
A ta babeczka co 20 tyś zapłaciła to już w ogóle koszmar. Auto można fajne za taką sumkę mieć :P
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Miłego wieczorku :) :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka