BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 11 miesiąc temu #521143 przez megi23
nom Sylwia aja mam tu lodowke jeszcze lawe z pufami komoda malego lozeczko nasze spanie szafa mega i krzeselko do karmienia malego no inne pierdoly grunt to dobra organizacja jak S mowi :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #521151 przez Agusiak
megi a Wy mieszkacie w mieszkaniu czy macie pokoik u kogoś w domu np?

Nie ma co muszę zobaczyć to wnętrze tak świetnie urządzone, pokazuj nam tu foty :P :P

11 lata 11 miesiąc temu #521215 przez sylka
Kuba wypił znów ze 100 ml mleka bo chciał

A teraz wstawilismy kiełbaski w cieście bo zrobilismy razem. Kubuś wszystko mieszał w misce i blaszkę niósł do piekarnika :)

robie pierwszy raz oby wyszło :blink:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #521320 przez agi-p
Megi super , ze Tymciowi się polepsza :) Oby go całkiem popusciło .
A Ty jak się czujesz ???
I z tego co piszesz , to łamliwa babka jesteś :P Masz chyba kruche kości :P
I normalnie mój rozum nie ogarnia tego , ajk na takim metrażu tyle rzeczy zmieściliście !!!!

Aguś pięknie się kuzynka doprawiła . Poważna sprawa !!!
I Lince ewidentnie służą harce na śniegu :)

Sylka Ami też normalnie pije mleko z kartonu . Jak je rano płątki z mlekiem , to tylko na takim mleku :)
A jak wyszły kiełbaski ??? a to w cieście naleśnikowym , biszkoptowym czy francuskim ?
Może też zrobię takie cosik ..takiego mi smaka zrobiłaś :P

11 lata 11 miesiąc temu #521401 przez sylka
W cieście takim ala naleśnikowym mieszałam je i całe ciasto z pokrojonymi kiełbaskami i pomidorem upiekła tylko do ciasta poszła jeszcze musztarda.

Wyszły w miare ok ale bez wielko=iego szału :) Nastepnym razem ciasto lepiej przyprawię.

Kuba ostatnio w dzień zasypia mi o 14 na wersalce nie ma mowy o spaniu w łóżeczku

11 lata 11 miesiąc temu #521404 przez agi-p
Sylka mam prośbę : Masz gdzies link do tego ośrodka w którym byliście na wczasach ???
Jak tam było ???

My planujemy wypad w czerwcu na wczasy ...marzy nam się Majorka albo Greckie wyspy , ale jak zaczęliśmy liczyć , to wychodzi suma niebagatelna . Za Paulę już normalna odpłatność , za Ami nie wiele mniej i szukamy ewentualnie czegoś nad Pl morzem . Jakby to nie liczyć , to jednak taniej wychodzi dla Naszej rodzinki .

Zbieram , więc opinie o sprawdzonych ośrodkach :)

Jestem sceptycznie nastawiona i zawsze mam opory przed wyjazdem nad nasze morze ze względu na pogodę . Kiedyś na 2 tyg pobytu , tylko 3 dni słoneczne były :( Więc musimy wybrać miejsce , gdzie dzieciaki będą miały atrakcje .

Jak macie sprawdzone miejsca to dajcie znać :)

11 lata 11 miesiąc temu #521444 przez Gosia_Krupa
Sylka,my mamy pokój 4,5x5,5m i mieszkamy w czwórkę. Mamy kanapę,ławę,dwie pufy,biurko,Hani łóżeczko,Michała łóżko,dwa słupki, refał taki wąski jak słupek,dwie komody,szafę narożną i szafkę pod telewizor niską,ale szeroką dość. Jak nie ma jak to i człowiek się na 13m2 zmieści(mam tu na myśli całe mieszkanie). Mam koleżankę,która tak mieszkała,co prawda sama,ale pod nią kobieta z 3 dzieci. Teraz ma pokój powiększony o balkon i mieszkają tam podobnie jak my w czwórkę. No,ale sporo rzeczy mają u jej teściowej. Ciasno mają jak nie wiem co,ale są razem i jakoś sobie radzą.

Dlatego tak mi się marzy własne mieszkanko. Nie narzekam,ale chciałabym żeby dzieci miały swój pokój :)

Agi,co do tego polskiego morza to rzeczywiście prawda :( My też byliśmy raz na wczasach,w Międzywodziu i też pogoda była nie za bardzo. Kilka dni ciepłych co Michu latał na w kąpielówkach,ale do wody go nie puszczałam,bo jak długo ciulowa pogoda to wiadomo i morze(które i tak do ciepłych nie należy)jest lodowate. Miejscowość fajna,taka głównie wczasowo,żadnych dużych sklepów,tylko morze,las i drobne sklepiki i stragany. Jakbym stawiała na polskie morze to środkowe wybrzeże,tam jest chyba najwięcej atrakcji.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #521593 przez megi23
Agus mieszkam tesciow i mamy pokoj tylko na pietrze :P szwagierka obok ma pokoj z kuchnia i mieszka z 3 dziec i mezem i jest jeszcze mlodszy szwagier on ma malutki pokoik , miesza sam i lazenka wpsolna na dole tesc ma pokoj i tesciowa osobno i kuchnia i lazienka caly dom 160 m kwadratowych ma w tym ja mam balkon i szwageirka
jutro porobie fotki to wam pokaze jak mam zrobiony :silly:
moje dzecko duze czyt maz :side: :P i male oglada gummi misia i tancza :lol: i spiewa mu banke lap chliu chlub hahaha
a to bym chciala Tymciowi kupic na urodziny od nas lus cos jeszcze :P
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

i kloki mega bloks albo ten stolik , mam nadzieje ze do marca juz skonczymy meblowane pokoju z regalami wkldzina i aneksem kuchennym :P lub takie auto jest z klockami :P
ja bym maleu odwalila plac zabaw na ogodzie wypasiony .. no ale tesciowa ma grd z chabaziami .... czyt kwiatkami .. i malo miejsca jest mamy piaskownice i w lato baseny rozkladamy dzieciakom ...

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #521700 przez sylka
Agi Pensjonat w którym bylismy jest w Sztutowie z 4 km od Stegny. baron-pensjonat.pl/pl/strona-glowna/ Pokoje z łazienką i dodatkowo poprosilismy o łóżeczko turystyczne dla dziecka. Na miejscu dyży plac zabaw dla dzieci basen zewn i wewwn. (nie mega wielkie ale zawsze coś) siłownia i sala dla dzieci- nie byliśmy bo prawie cały czas na basenie sie bawiliśmy albo na plaży bądz zwiedzalismy zoo w Gdańsku i zamek w MAlborku. Stołówka ze sniadaniem i obiadokolacją9 pyszne jedzenie i stół szwacki) dodatkowo krzesełka do karmienia dla dzieci i Kuba spokojnie wszystko wcinał. Dodatkowo poprosiliśmy o suszarkę by wywiesoc mokre ręczniki i też nie było problemu. W pokoju łóżka, duża szafa i jakby buiurka czy toaletki na 1 ścianie, minus ze wyłożony terakotą. W łazience prysznic. O i kolejny minus za to że czajnik jest na dole klatki ale my wzięliśmy swój i sobie gotowaliśmy w pokoju a jak wychodziliśmy wyjmowalismy z kontaktu. Niby nie można ale nie wyobrażałąm sobie biegu o 6 rano po wode na mleko piętro niżej :P. Parking na terenie pensjinatu w poblużu 2 sklept spożywczew i Tesco w Nowym Dworze Gdańskim i Biedronka w Stegnie. Do plaży z 10 min spacerkiem fajną trasą lub autem tylko parking prywatny płatny w lesie lub parkometr - ale miejsc brak :P Plaża duża i fajna. Bez problem wypozycza sie leżak, parawan czy parasol od 5 zł. Miejscowość mała i bardzo ładna bez tłoku turystów jak np w Gdańsku. A ludzi i tak na plazy sporo w tym dzieci na koloniach. My trafiliśmy w pogodę wiec wypad się udał. Ogólnie miło wspomonam pobyt tam Kubusiowi soie podobało i bardzo duzo było właśnie rodzin z małymi dziećmi. Kiedyś napewno tam wrócimy bo miejsce nam odpowiadało.
Na zewnątrz miejsce zadaszone z paleniskiem wie mozna sobie ognisko rozpalić :) jak sięjest w kilka osób lub grilla zrobić bo też jest odpowiednie miejsce po drugiej str. :) Na zdj. brak foto placu zabaw a są to drabinki ze ślizgawkami za boiskiem do siatki oraz fajny domek Smoby w którym Kuba ciągle przybywał :P

Megi fajna wywrotka :) spodoba się Tymkowi

11 lata 11 miesiąc temu #521834 przez Agusiak
dobry wieczór :)

megi to wesoło tam macie w domku :) Tyle ludzi aż miło ;)
A myślicie o jakimś własnym M czy zostajecie u teściów już na stałe?
prezenty dla Tymcia fajowe :)

agi powodzenia w wyborze miejsca na wakacje :)
A jak tam się czujesz, wiadomo coś?

A ja byłam dziś u
i mam recept na trzy miechy. Ale wysiedziałam się tyle że już myślałam że nie wyrobię a wszystko przez jednego pacjenta, który sobie chyba specjalizacje lekarskie pomylił no ale koniec końców siedział ok 40 min i wszyscy już powoli wychodzili z siebie :dry:
No ale najważniejsze że zapas jest i kolejna taka posiadówka za jakiś czas :blink:

Lecę bo jestem padnięta.
Miłego wieczorku :)

11 lata 11 miesiąc temu #521965 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Sylka dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź :)
Ale powiedz mi jeszcze , bo tak czytam ten cennik i juz zgłupiałam . Cena 3 os pokoju to 180zł za 3 osoby tak ? i pisze , ze w czasie sezonu pokoje są sprzedawane z wyżywieniem . Ale cena zawiera juz tą opłatę , czy oprócz tego 180 trzeba 40 zł od osoby doliczyć ? I czy jest możliwość ewentualnej rezygnacji z wyzywienia ?

Megi ale Was tam dużo :P Dobrze , ze chociaż żyjecie ze sobą dobrze . Zazwyczaj jak tyle ludzi na kupie , to problemy i kłótnie same .
Wywrotka fajna , ale cena powala :P

Gosiu a jak tam Michaś ? Uspokoił się juz ?

Aguś dobrze , że wizyta za Tobą :) I spokój na dłuzszy czas . Niektórzy to idą do lekarza poplotkować chyba i wkurzają innych !

A co do mnie , to anemię mam i zlecili dodatkowo żelazo :P I jutro reszta wyników , spotkanie z kolejnymi specjalistami i chcę do domku :) Poproszę ordynatora , zeby mnie już puścili .

Dobrej nocy :)

11 lata 11 miesiąc temu #522038 przez sylka
wyzywienie jest obowiazkowe i te 180 to za 3 os + koszt wyzywienia 120 zl chyba jak dla Was.

Na TLC ogladam program o babce w Angli z 14 dzieci i w 32 tc z bliznietami w tym po 8 poronieniach. Szok!!!

Masz zastrzyki z zelaza? Ja mialam okropnnie i do roku po porodzie jeszcze mialam siniaki po nich na posladkach. A tylek tak skuty ze polozne mowily ze nie maly gdzie sie wbijac :P

11 lata 11 miesiąc temu #522104 przez agi-p
Dzień dobry :)
Sylka nie nie żelazo mam na szczęście w tabletkach :) Tyłek mam juz dość obolały i posiniaczony po insulinie , ja dziękuję :P

Dzięki za wyjaśnienie tych kosztów :P

My już po obchodzie :) Czekam na konsultacje wyników i spotkanie z Diabetologiem i wychodzę :) :) :) Ordynator wpisał , ze na jutro , żeby nie było na wariackich papierach , bo nie wiadomo o której do mnie dotrze ten dupek diabetolog :P Ale nastawiam się na dziś :)
Jestem tak podjarana , jakbym w totka wygrała :P

Idę kończyć śniadanko :)

Miłego dnia :)

11 lata 11 miesiąc temu #522112 przez sylka
Agi super wiadomosci :D oby diabetolog szybko dotarl.

Jak Kuba wciagnie sniadanko zmykamy na kontrole do poradni rehabilitacyjnej.

Milego dnia.

11 lata 11 miesiąc temu #522126 przez Agusiak
dzień dobry :)

Aguś ale super wieści, juuuuupi :lol: :lol: :lol: Oby diabetolog dotarł tak żebyś jednak mogła dzisiaj wyjść :)
Rany pamiętam jak ja po cc ryczałam że chcę do domu. Opiekę miałam jak w hotelu i na prawdę sporo odpoczęłam ale nie mogłam tam już wytrzymać. Obiecali mi wyjście w Niedziele, ja już spakowana, T miał zaraz przyjechać i nagle jakiś młody
na obchodzie stwierdził że wyjdziemy w poniedziałek. A ja że nie ma mowy ja się już spakowałam i żegnam wszystkich. Czekałam jeszcze na wizytę dr od noworodków i ona że wszystko OK możemy iść do domu. Ja mówię że obiecali mi dzisiaj, ja już spakowana a teraz nie chcę mnie puścić. I ta kochana kobieta (chyba ją ozłocę) poleciała do nich, zrobiła awanturę że jak to tak najpierw obiecują, pacjentka się nastawia na wyjście a potem zonk. Latali wszędzie za ordynatorem żeby coś mi tam podpisał a po wypis T przyjechał w poniedziałek :laugh: :laugh:

Sylka powodzenia na kontroli :)

A u nas noc ciężka. Młoda spała ze mną, kręciła się jak bączek w tyłeczku, stękała, marudziła, jęczała no i nad ranem zaczęła kaszleć i ma gile po pas :dry: Durna pogoda, ja chcę mrozu trochę :ohmy: :ohmy: :angry: :angry:
No nic walczymy Lipomalem i smarkaniem. Na szczęście nie ma gorączki :)

Udanego dnia :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka