BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 11 miesiąc temu #524612 przez Agusiak
Sylka, pewnie lepiej sprawdzić :)

agi jesteś już w domku?

Pytałaś o wodę morską, otóż na szczęście młoda daje jakoś sobie aplikować ją do noska i odciągać ale nie lubi tego dlatego staram się tylko w razie konieczności, ale na szczęście dużo też sama wydmuchuje w chusteczkę więc to zawsze nieco prościej już :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #524622 przez sylka
Kuba sam przynosi wode i fride gdy chce by mu odciągnąć. Jak dam chusteczkę sam tyci dmuchnie nieumiejętnie (i tak nic prawie nie poleci :P) i wytrze jak fluk wisi :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #524737 przez Agusiak
dzień dobry :)

Linka prawie całą noc kaszlała, ale to przez ten katar bo w ilościach ogromnych spływa jej do gardła :(

Lecę nas ogarnąć.
Miłego dnia :)

Agi co z Tobą, mam nadzieję że odpoczywasz już w domku? :)

11 lata 11 miesiąc temu #524756 przez agi-p
Dzień dobry moje Kochane :)

Ja juz w domku u Mamci :) Nie moge oderwać oczu od Amelki i rąk i buziaków :P
Moja pysia słodka jest taka rozkoszna :) I apetyt ma większy od razu jak jestem ...Mama mówiła , ze ze sniadaniami był problem , a tu juz 2 kromkę z serkiem topionym je :) :) :)
Od rana czytamy i bawimy się ...jestem taka szczęśliwa :)

Wczoraj z nadmiaru wrażeń i emocji padłam jak zabita o 21:30 :P

Sylka jak zwykle jestem pod wrażeniem zachowania Kuby :) Jest bardzo dzielny ...Ami to by narobiła teraz takiej histerii przy pobieraniu krwi , ze na samą mysl mi gorąco :P
Dobrze, ze tak skrupulatnie sprawdzasz wszystko i mam nadzieję , ze u każdego ze specjalistów wszystko będzie dobrze . Oczywiście informuj Nas .
U Nas tran leży obłogiem :(

Agusiaczku poczytaj jakieś opinie innych Mam o tym lipomalu . Ja go nigdy nie stosowałam , choć i bez niego Ami ma coś na kształt ADHD przez dzień :P
I widzę , ze prawdziwa artystka z Linki :) :) :) Długopisem trwałe slaby porobiła na tablicy :P
Biedna Lincia z tym cholernym katarem :( Może posmaruj ją maścia po cycuszkach i krtani ???

Co do mowy , to Amelka też mistrzynią nie jest i np do Hańci to jej bardzo daleko . Ale zwierzątka naśladuje , Mama , Tatoo , Baba i Pala (paula) mówi . No i "dan" zamiast daj , "am" , "ta" tak , "ne" to jest nie ...itp ... takie proste zwroty .

Oj jak dobrze , ze Wasze Dzieciaki dają sobie noski wyczyścić ....moja charakterna córcia ma z tym oczywiście wielki problem i czyszczenie noska to dla niej największa kara i dramat okupiony histerią :P
A wydmuchać nosa nie potrafi :(

No zmykam do mojej gwiazdy :)

Miłego dnia :)

11 lata 11 miesiąc temu #524985 przez Agusiak
agi ależ się cieszę że już jesteś w domku :lol: :lol: :lol: I wyobrażam sobie jak musiałyście się z Ami sobą nacieszyć :)

a co do mowy to faktycznie zapominałam o: tak, nie, tam, amam :P oraz odgłosy zwierząt :P

Młoda właśnie drzemie ale zapewne długo to nie potrwa :huh:

A za oknem piękne słoneczko :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525015 przez megi23
hej laski ja wklejam obiecane fotki wkradl sie nawet Tymek to nasze M jak narazie :d i nowe spanie :P
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
[img][hide]http://www.zapytajpolozna.pl/media/kunena/attachments/legacy/images/p2-20130111.jpg[/hide]

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #525096 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

My już po spacerku :) Dłuuugim :) Hania wyprowadziła mnie w pole i stanowczo zaprotestowała na słowa "wracamy do domu". Tak jej się spodobało brodzenie w śniegu po kolana,że nie chciała wrócić na sanki,no i do domu. Ale jakoś się udało :) W końcu i do nas zawitał śnieg,ale niestety jest piękne słońce(tzn. to akurat fajnie) i chyba z 3 st na plusie,więc dużo nie trzeba a będzie chlapa :( Jak wracałyśmy zerwał się jakiś paskudny wiatr i w chwilę mi łapska skostniały na amen(aż do bólu). A Hanula cieplutka :) Wypiła herbatkę z miodem,cytryną i tranem(bo pokłóciła się z porannym mlekiem,więc tran trzeba dodawać gdzieś w ciągu dnia)i usnęła w mig.

Agi,jak super,że już w domku jesteś :) Domyślam się,jak musisz być szczęśliwa,że już jesteście z Amelką :) JA bym Hanię chyba zjadła z radości albo zacałowała na dobre :blink:

Sylka,zazdroszczę Ci,że Kubie nie przeszkadza frida. Hania jak tylko zobaczy,że ją wyciągam spyla,gdzie się da,żeby tylko ją to ominęło. Zwykle ściągamy jej przy dużym katarze przed snem,a w ciągu dnia to ładnie dmucha,więc chociaż to.

A co do ruchliwości. Misiek był bardzo energiczny i ciekawski(pewnie też dlatego szybko zaczął chodzić)i wszyscy mówili,że jest przekochany,ale ciężko za nim nadążyć. Powiem Wam,że przy Hani to on taki ślimaczek i aniołek. Hani nie jest w stanie nikt ogarnąć i powiem Wam,że chyba nikt poza babcią nie chciałby z nią zostać,gdyby była taka potrzeba. A i tak babcia czasem ma dość po godzince. Hanula jest nie do zniesienia. Prawdziwy ogień(a ja koniecznie chciałam Barana,czemu nie Rybę?).

A teraz moich kilka pytań :)

1. Dziewczyny,a ten Lipomal to jest ogólnie na przeziębienie czy na kaszel? Kurcze,bo Misiek coś więcej zaczął kaszleć :( Odkąd poszedł do przedszkola to kaszle non stop,ale głównie tylko z rana i nie jakoś strasznie. Zastanawiam się czy to nie aby jakiś alergiczny kaszel :( Niestety wszedł nam na ścianę grzyb i boję się,że dzieciaki odczują jego obecność :(

2. Pytanie takie może trochę dziwne i głupie,ale powiem Wam,że zawsze zastanawiam się czy już... A mianowicie jak często zmieniacie dzieciom pościel?

No,cała ja :( Miałam chyba z 5 pytań,a tu pustka,nie pamiętam już nic :(

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525111 przez sylka
Gosiu Lipomal jest od przeziębienia kaszlu i gorączki choć na gorączke tak naprawdę nie działa.

Co do pościeli to zmieniam tak raz na mies. lub od razu jeśli zobacze jakieś ubrudzenie. Jak jest mróz to dodatkowo wkład i materac na balkon by wymriozić roztocza. Nie wiem czy to za długo czy nie ale wg. mnie wstarcza.

11 lata 11 miesiąc temu #525251 przez megi23
to tak w skrocie rozmieszczenie pokoju ja adamniedawno skonczylam pierogi robic z tesciowa i szwagierka my z tesciowa lepilysmy , a szwagierka castko walkowaa i wycnala , sprzatnelam tez lazienke bo moja klej a jutro mi sie nie bedzie chcalo, i pranie zrobilam i udalo sie tozrobc jak Tymus spal :silly: :lol:
agisuper ze wszlas i z Amcia jstes jej mina pewnie bezcenna jak cie zobaczyla :silly:
posciel zmieniam raz na 2 tyg a zaleznosci jak brudna :), dodatkowow lozeczko odkurzam i sprzatam , materac wietrze

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525391 przez sylka
Kuba dziś podawał mi pieczarki i obierał cebule do pieczarkowej a później pomagał robić ciasto zebrę :) 1,5 godz bawił się w łózku zanim zasnął i pospał z 1,5 godz :) zbawienie bo od kilku dni nie spał. Wulkan nie dziecko. Wreszcie miałąm czas poskładac pranie i rozwiesić jedno.

Megi macie tam w pokoju dosłownie wszystko :D Grunt że się mieścicie i macie to zorganizowane. W jakich kolorkach chcesz mieć aneks kuchenny. Masz foto jakieś rozkładu :) Czy jeszcze planujesz.

11 lata 11 miesiąc temu #525398 przez agi-p
Hej :)

Gosiu super , ze spacerek tak sie udał . Szkoda tylko , ze tam przemarzłaś . Chyba tran też powinnaś przyjmować .

Co to pytań to mi Amelka nie korzysta z pościeli ...śpi pod kocykiem i i z pod niego się wykopuje . Ale prześcieradło , kocyk i poszewki z podusi zmieniam tak co 2 tyg , chyba , ze widze ze się spociła przy spaniu to częściej .

Lipomalu jeszcze nie miałam , wiec sie nie wypowiem , ale Sylka juz to zrobiła , wiec wszystko jasne :)

Megi Rany Wy wszystko w pokoju macie :) Tylko kibelka brakuje i piekarnika :) Szok , ze to się pomieściło . Widze zdjęcia , ale i tak nie ogarniam :P
A Tymek jak śpi , to też pod tv ma łózeczko ?

Agus jak Lineczka się czuje ???

U Nas dziś od rana sypie ... biało na nowo się zrobiło . Chciałam wyjść na spacer , ale do 15-stej miałam tak silne zawroty głowy , ze się nie udało . Normalnie aż sie zataczałam .

Moja Mamcia dziś kupiła Amusi nowe bajki do czytania , wiec co chwilę czytamy ... uwielbia to i chyba nigdy jej się nie znudzi . Co chwilę 30 min czytania wypada :P

11 lata 11 miesiąc temu #525400 przez agi-p
sylka napisał:

Kuba dziś podawał mi pieczarki i obierał cebule do pieczarkowej a później pomagał robić ciasto zebrę :) 1,5 godz bawił się w łózku zanim zasnął i pospał z 1,5 godz :) zbawienie bo od kilku dni nie spał. Wulkan nie dziecko. Wreszcie miałąm czas poskładac pranie i rozwiesić jedno.

Kubie szkoda czasu na sen :P Żywiołowy chłopak i spory do pomocy :) Kochatek mały .

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525408 przez sylka
U mnie dzis też sypie śnieg. Agi myślałąm że minęły Ci już te zawroty.

Dostałam info ze w Empiku czekaja na mnie ksiazeczki da Kubuśka :D

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525788 przez Agusiak
dobry wieczór :)

megi na początek napiszę że jestem pod ogromnym wrażeniem tego jak zorganizowaliście sobie swoją przestrzeń i że macie w niej wszystko :ohmy: :) Super fotki :) A aneks kuchenny planujecie pewnie w tym kąciku koło lodówki, tak?
A macie do pokoju podpięcia pod gaz i wodę albo chociaż wodę, no bo gaz zawsze może być z butli.
My też chcieliśmy tu u góry aneks zrobić ale niestety NIE MA PODŁĄCZEŃ i dooopka z tego :angry:

Gosia ja pościel zmieniam podobnie jak Sylka, no chyba że zdarzy się jakieś przeziębienie, katar to częściej no i przy wpadkach to wiadome :silly:
Lipomal u nas kilka razy pomógł przy stanie podgorączkowym jak nie chciałam jeszcze podawać nic mocniejszego i gorączka nie podskoczyła. Ale głównie to na kaszel i takie ogóle przeziębienie.

agi przykra sprawa z tymi zawrotami głowy :( A jak się teraz czujesz?

My dziś cały dzień w domku, bo nie chce młodej narażać, katarek ma jeszcze spory ale też ładnie schodzi. Jutro idzie z moimi rodzicami do teatru na takie przedstawienie dla dzieci, bilety już kupione i zapowiada się super zabawa więc mam nadzieję że jutro już będzie całkiem dobrze :)

U nas też dziś sypał śnieg :)
I chyba suwaczek mi się odblokował bo już pokazuje dobrze :)

Miłego wieczorku :)

11 lata 11 miesiąc temu #525810 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Sylka do 15-stej czułam się fatalnie . Tzn te zawroty głowy mnie męczyły potwornie ! Ale potem już minęły i było ok :)

A te książeczki to dopiero na urodzinki dostanie ???

Amelcia dziś wypiła rekordową ilość mleka na noc :P A i przez dzień zjadła baaardzo dużo :)

Jutro ok 13-stej przyjeżdża już Mężuś i zostaje do niedzieli wieczór :) Będzie milusio :) Potem pojedzie do domku i tylko po pracy będzie wpadał do Nas . Ja miałam zostać do poniedziałku u Mamy , ale jednak do srody zostanę , bo mam od pon do śr codziennie wizyty u lekarzy :P

Kochane a Wam jak minął dzionek ???

Miłego wieczorku :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka