- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

agi jesteś już w domku?
Pytałaś o wodę morską, otóż na szczęście młoda daje jakoś sobie aplikować ją do noska i odciągać ale nie lubi tego dlatego staram się tylko w razie konieczności, ale na szczęście dużo też sama wydmuchuje w chusteczkę więc to zawsze nieco prościej już

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Linka prawie całą noc kaszlała, ale to przez ten katar bo w ilościach ogromnych spływa jej do gardła

Lecę nas ogarnąć.
Miłego dnia

Agi co z Tobą, mam nadzieję że odpoczywasz już w domku?

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Ja juz w domku u Mamci

Moja pysia słodka jest taka rozkoszna

Od rana czytamy i bawimy się ...jestem taka szczęśliwa

Wczoraj z nadmiaru wrażeń i emocji padłam jak zabita o 21:30

Sylka jak zwykle jestem pod wrażeniem zachowania Kuby

Dobrze, ze tak skrupulatnie sprawdzasz wszystko i mam nadzieję , ze u każdego ze specjalistów wszystko będzie dobrze . Oczywiście informuj Nas .
U Nas tran leży obłogiem

Agusiaczku poczytaj jakieś opinie innych Mam o tym lipomalu . Ja go nigdy nie stosowałam , choć i bez niego Ami ma coś na kształt ADHD przez dzień

I widzę , ze prawdziwa artystka z Linki

Biedna Lincia z tym cholernym katarem

Co do mowy , to Amelka też mistrzynią nie jest i np do Hańci to jej bardzo daleko . Ale zwierzątka naśladuje , Mama , Tatoo , Baba i Pala (paula) mówi . No i "dan" zamiast daj , "am" , "ta" tak , "ne" to jest nie ...itp ... takie proste zwroty .
Oj jak dobrze , ze Wasze Dzieciaki dają sobie noski wyczyścić ....moja charakterna córcia ma z tym oczywiście wielki problem i czyszczenie noska to dla niej największa kara i dramat okupiony histerią

A wydmuchać nosa nie potrafi

No zmykam do mojej gwiazdy

Miłego dnia

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a co do mowy to faktycznie zapominałam o: tak, nie, tam, amam

Młoda właśnie drzemie ale zapewne długo to nie potrwa

A za oknem piękne słoneczko

- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
[img][hide]http://www.zapytajpolozna.pl/media/kunena/attachments/legacy/images/p2-20130111.jpg[/hide]
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
My już po spacerku

Agi,jak super,że już w domku jesteś

Sylka,zazdroszczę Ci,że Kubie nie przeszkadza frida. Hania jak tylko zobaczy,że ją wyciągam spyla,gdzie się da,żeby tylko ją to ominęło. Zwykle ściągamy jej przy dużym katarze przed snem,a w ciągu dnia to ładnie dmucha,więc chociaż to.
A co do ruchliwości. Misiek był bardzo energiczny i ciekawski(pewnie też dlatego szybko zaczął chodzić)i wszyscy mówili,że jest przekochany,ale ciężko za nim nadążyć. Powiem Wam,że przy Hani to on taki ślimaczek i aniołek. Hani nie jest w stanie nikt ogarnąć i powiem Wam,że chyba nikt poza babcią nie chciałby z nią zostać,gdyby była taka potrzeba. A i tak babcia czasem ma dość po godzince. Hanula jest nie do zniesienia. Prawdziwy ogień(a ja koniecznie chciałam Barana,czemu nie Rybę?).
A teraz moich kilka pytań

1. Dziewczyny,a ten Lipomal to jest ogólnie na przeziębienie czy na kaszel? Kurcze,bo Misiek coś więcej zaczął kaszleć

2. Pytanie takie może trochę dziwne i głupie,ale powiem Wam,że zawsze zastanawiam się czy już... A mianowicie jak często zmieniacie dzieciom pościel?
No,cała ja

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do pościeli to zmieniam tak raz na mies. lub od razu jeśli zobacze jakieś ubrudzenie. Jak jest mróz to dodatkowo wkład i materac na balkon by wymriozić roztocza. Nie wiem czy to za długo czy nie ale wg. mnie wstarcza.
- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus

agisuper ze wszlas i z Amcia jstes jej mina pewnie bezcenna jak cie zobaczyla

posciel zmieniam raz na 2 tyg a zaleznosci jak brudna

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Megi macie tam w pokoju dosłownie wszystko

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gosiu super , ze spacerek tak sie udał . Szkoda tylko , ze tam przemarzłaś . Chyba tran też powinnaś przyjmować .
Co to pytań to mi Amelka nie korzysta z pościeli ...śpi pod kocykiem i i z pod niego się wykopuje . Ale prześcieradło , kocyk i poszewki z podusi zmieniam tak co 2 tyg , chyba , ze widze ze się spociła przy spaniu to częściej .
Lipomalu jeszcze nie miałam , wiec sie nie wypowiem , ale Sylka juz to zrobiła , wiec wszystko jasne

Megi Rany Wy wszystko w pokoju macie

A Tymek jak śpi , to też pod tv ma łózeczko ?
Agus jak Lineczka się czuje ???
U Nas dziś od rana sypie ... biało na nowo się zrobiło . Chciałam wyjść na spacer , ale do 15-stej miałam tak silne zawroty głowy , ze się nie udało . Normalnie aż sie zataczałam .
Moja Mamcia dziś kupiła Amusi nowe bajki do czytania , wiec co chwilę czytamy ... uwielbia to i chyba nigdy jej się nie znudzi . Co chwilę 30 min czytania wypada

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kuba dziś podawał mi pieczarki i obierał cebule do pieczarkowej a później pomagał robić ciasto zebrę
1,5 godz bawił się w łózku zanim zasnął i pospał z 1,5 godz
zbawienie bo od kilku dni nie spał. Wulkan nie dziecko. Wreszcie miałąm czas poskładac pranie i rozwiesić jedno.
Kubie szkoda czasu na sen

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dostałam info ze w Empiku czekaja na mnie ksiazeczki da Kubuśka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

megi na początek napiszę że jestem pod ogromnym wrażeniem tego jak zorganizowaliście sobie swoją przestrzeń i że macie w niej wszystko

A macie do pokoju podpięcia pod gaz i wodę albo chociaż wodę, no bo gaz zawsze może być z butli.
My też chcieliśmy tu u góry aneks zrobić ale niestety NIE MA PODŁĄCZEŃ i dooopka z tego

Gosia ja pościel zmieniam podobnie jak Sylka, no chyba że zdarzy się jakieś przeziębienie, katar to częściej no i przy wpadkach to wiadome

Lipomal u nas kilka razy pomógł przy stanie podgorączkowym jak nie chciałam jeszcze podawać nic mocniejszego i gorączka nie podskoczyła. Ale głównie to na kaszel i takie ogóle przeziębienie.
agi przykra sprawa z tymi zawrotami głowy

My dziś cały dzień w domku, bo nie chce młodej narażać, katarek ma jeszcze spory ale też ładnie schodzi. Jutro idzie z moimi rodzicami do teatru na takie przedstawienie dla dzieci, bilety już kupione i zapowiada się super zabawa więc mam nadzieję że jutro już będzie całkiem dobrze

U nas też dziś sypał śnieg

I chyba suwaczek mi się odblokował bo już pokazuje dobrze

Miłego wieczorku

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylka do 15-stej czułam się fatalnie . Tzn te zawroty głowy mnie męczyły potwornie ! Ale potem już minęły i było ok

A te książeczki to dopiero na urodzinki dostanie ???
Amelcia dziś wypiła rekordową ilość mleka na noc

Jutro ok 13-stej przyjeżdża już Mężuś i zostaje do niedzieli wieczór

Kochane a Wam jak minął dzionek ???
Miłego wieczorku