- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Też słyszałam,że leworęczni często są zdolniejsi i wynika to właśnie z tego,że rozwinięte są obie półkule,bo leworęczny nie robi wszystkiego tylko lewą ręką.
Super,że Kuba będzie miał w przedszkolu babcię. Pewnie ominie Cię kryzys dnia trzeciego
Przyszły moje butki na fitness Bardzo mi się podobają O,takie www.google.pl/search?q=Reebok+Traintone+...-19.html%3B750%3B498
Zobaczymy jak sprawdzą się "w praniu"
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Buciki fajne i oby jak najdłużej służyły. Ja tez jakiś czas temu nabyłam nowe
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Gosia fajne butki
Sylka fajnie, że spędziliście czas w przedszkolu no i świetna sprawa że Kubuś będzie miał tam babcię
Ja po fryzjerze nie wróciłam z płaczem, ale mam odświeżoną czuprynę i wycieniowaną przez co lżejszą
Sylka dzięki za wiadomość od agi dobre wieści zawsze miło się czyta
Idę zaraz do wanny a potem łóżka.
Miłego wieczorku i dobranoc
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosiu którą rączką Hania układa puzzle czy klocki, bo Kuba prawą. Pa pa czy przedmiot pokazuje lewą.
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka,kurcze,wiesz tego akurat nie zakodowałam. Robiła dzisiaj papa,ale też nie zwróciłam uwagi. Chociaż wydaje mi się,że chyba akurat prawą. A puzzle...yyy też nie wiem. Normalnie,jutro sprawdzę Na pewno je i rysuje lewą. Tzn. jak pisałam wcześniej weźmie łyżkę czy kredkę do prawej,ale po chwili przekłada. Widać,że to akurat woli i lepiej jej wychodzi lewą. Ostatnio bawi się autami. Bierze do rączki,klęka i na czworaka jeździ nimi po domu i tutaj operuje prawą.
Niektórzy na siłę przekładają dziecku przedmioty do prawej,jakby leworęczność była czymś złym czy niezdrowym. To chyba przesada! Ja tam nic nie robię,niech będzie tak jak ma być. W sumie to w tym wieku chyba jeszcze na 100% nie wiadomo czy dziecko będzie prawo czy leworęczne,ale już jakieś predyspozycje widać. Jak Hania ma być leworęczna to niech będzie,nie będę jej do niczego zmuszać,skoro tak jej lepiej i wygodniej... Znam wielu ludzi leworęcznych i są na prawdę świetnymi ludźmi i rzeczywiście nie mieli problemów z nauką. Jakoś zawsze łatwo im wszystko przychodziło
Dzisiaj dzień przesyłek Przyszły moje butki,moje stickersy do kartek,Michałka "Wesoła farma" i tablet na prezent dla chrześniaczki. Może jutro przyjdą lukry do tortu
A tak w ogóle to nasz wcześniejszy wyjazd do Kostrzyna stoi pod znakiem zapytania. Mężowi mogą cofnąć urlop,bo ten kto miał pracować w piątek poszedł na L4,a nie może być tak,że nikogo nie będzie. Normalnie jak to powiem mamie to się chyba zapłacze Ostatnio bardzo źle się czuje. Jak ja jej nie pomogę to nikt tego nie zrobi,a co ja zrobię jak pojadę w sobotę?! To już przecież Święta...
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
a apropo chodzenia do psychologa no ja tez bylam jako dziecko przed 1 klasa i pamietam ze mi kobieta kazala przeladac karty obiema rekami ktora szybciej cos rysowac i przekladac ,,, mojej mamie rece wiazali mi juz nie
ja tez nie wiem czy S urlop dostanie bo dzis szef zrobil awanture czmeu nie przychodzi popoludniami S oczy w lsup mowi ze jego szwagier mu nie kazal to dzis juz poszedl ,, powiedzialam ze jak M mu nie da to jak przyjade tam to rozniose firme bo co mnei czyjes bledy ochodza nie kazal to nie przychodzil , niech sam nadrabia robote...
jak sie nie myle Gosiu takie beda w biedronce i chce je miec
aa apropo lateralizacja czyli wlasnie ktora polkula dominuje wiadomo jest w 6 roku zycia bo tak to sie zmienia
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosiu beda od 4 kwietnia , tak jest na gazetce..
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
megi nam na kaszel przepisała syrop wykrztuśny PROSPAN, jest bez recepty i póki co młoda w nocy ładnie śpi i nie kaszle, no a w dzień to wiadomo, odrywa jej się to czasem kaszle.
Gosia, megi trzymam kciuki żeby Wasi mężowie dostali jednak urlopy i żeby było tak jak sobie zaplanowaliście. Ja też nie znoszę jak niespodziewanie coś w pracy T wyskakuje i krzyżuje nam plany a niestety często tak się zdarza.
Jejku ja mam dziś wizytę dopiero na 19 i już jestem cała w nerwach. Przy Lince też były nerwy ale nie wiedziałam o większości tego co wiem teraz. Już staram się nie czytać innych wątków bo można się czasem załamać. Ja to nie miałam pojęcia że takie rzeczy mogą się dziać
Ale wierzę że będzie wszystko dobrze i Was też proszę o trzymanie kciuków
Kończę śniadanko i chyba czeka nas kolejny dzień w domu.
Miłego dnia
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A powiedz mi,te ćwiczenia co sobie robisz w domu to skąd masz? Z youtubea czy może jakąś płytkę masz? Ja chyba też muszę się za siebie wziąć. Pofolgowałam sobie niestety i widać i czuć a odkąd zumbę prowadzi inna gościówa już nie jest dla mnie takim spalaniem jak wcześniej. Trochę tylko jestem spocona,a z tamtą kobietą wychodziłam mokra jak szczur i czerwona. I od razu czułam się lżejsza. Myślę,żeby się przenieść do niej(ale to niestety całkiem gdzie indziej).
Agusia,będzie dobrze Nie ma co się martwić zawczasu. Ale rzeczywiście słyszy się straszne rzeczy i człowiek sobie myśli,że przecież żyje w tym samym środowisku i może to spotkać też ciebie,ale trzeba być dobrej myśli.
Daj znać po wizycie
Sylka,zwróciłam dzisiaj uwagę co Hania robi którymi rączkami. I tak: puzzle bierze prawą i przekłada do lewej,do sortera klocki wrzucała lewą(tylko na początku chyba z trzy wrzuciła prawą),papa robi prawą.
Ciekawa jestem jak to z nią będzie. Na którą stronę jej pójdzie...
Idę prasować. Znowu...
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agus ja tez zawsze mam nerwa przed ginkiem nawet teraz dasz rade zleci
wiecie co moj maly wczoraj zrobil wyrwal gniazdko !! nie wiem jak o nto zrobil dzis ma przyjsc mamy kolega i je zrobic .. juz czasami sil mi brak .. az sie poryczalam wczoraj ..obecnie roznosi drewno po calym pokoju i kombinuje co by zbroic .. jak mama przyjdzie ide na miasto bo zwariuje buszowac po sklepie , moze cos mu kupie nowego by sie zajal .. i wezme go na spacer krotki chociaz ,, bo tez widze ze ma dosc siedzenia w domu ..
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Coraz częściej dochodzę do wniosku, że z dziewczynkami przynajmniej w dzieciństwie jest chyba zdecydowanie mniej problemów Pomysły chłopców są zatrważające
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zaliczyłam fryzjera i zakupy KUba siedział ładnie w czasie mojego strzyżenia w wózku i układał puzzle na tablecie
Poźniej poszliśmy do Biedronki i KUpiłam mu kolejne puzzle. Cyferki bez uchwytów ale daje sobie z nimi super rade, 4 el. układankę ze zwierzątkami (6 zwierzątek) i pojazdy Zadowolony niusł pudełeczko z tą układanką ze zwierzątkami.
Agusiak daj znać po wizycie
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kubusiek spi