BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 9 miesiąc temu #598881 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Sylka,jesteś,nareszcie :) Mam nadzieję,że czujecie się dobrze :) Co tak właściwie Kubie było? Jakiś wirus brzuszkowy?

Agusia,Paulinka się rozgada,w swoim czasie. Później nie będziesz mogła za nią nadążyć :)

Ja odłożyłam decyzję z przedszkolem. Stwierdziliśmy z mężem,że to jednak za wcześnie,Hanula na pewno do tego czasu nie usamodzielni się,a poza tym to niemal 1000zł wydatku by było,bo Michu zostaje w przedszkolu w zerówce. Zdecydowanie nie nadaje się jeszcze do szkoły!

Wczoraj mąż był podpisać umowę w przedszkolu i porozmawiał chwilę z wychowawczynią. Pytała się właśnie czy wysyłamy Hanię(bo podobnie jak u Was dziewczyny przyjmują 2,5latki),bo byłaby zniżka 70zł. Powiedziała,że ona by swojego syna mimo wszystko nie puściła,poza tym 70zł przy takich pieniądzach to jest tak na prawdę niewiele. Poza tym mówiła,że Michu razem z jednym chłopcem zrobili największe postępy w grupie :D Normalnie niebo-ziemia. Z resztą widzę to :)

Dzisiaj już wysłałam Micha do przedszkola. Dzień wiosny w końcu i mnóstwo atrakcji :) A jutro mają dzień wody i też zabawa będzie przednia :) Potem weekend to się jeszcze podkurujemy wszyscy. Trzy dni mąż do pracy,Michu do przedszkola,a potem bon vojage kierunek->Kostrzyn :D

Megi,dobre wieści u okulisty,super!

Zamówiłam przed chwilą lukier plastyczny o smaku białej czekolady,czarny lukier(bo takiego samemu nie da się zrobić),masę marcepanową(na wszelki wypadek bądź na później)i różowy barwnik w żelu. Mam zamiar zrobić Minnie :) Oby mi tylko wyszła :dry: Chciałam też kupić brokat jadalny by dodać blasku tortowi,ale ten akurat się skończył :( I tak cieszę się,że zaopatrzyli magazyn w te lukry,bo bałam się trochę,że nie zdążą dojść :( Wykorzystałam zebrane wieki temu punkty i dzięki temu zyskałam 20zł rabatu :woohoo:

Na All chcę jeszcze zamówić kilka rzeczy do pracy z masą plastyczną i będę sobie działać od czasu do czasu :silly: Mam w planach kolejne podejście do masy z żelatyny,może jakoś się przekonam...

A poza tym to u nas znowu sypie :( Wczoraj świeciło słońce i był mały plus,więc to co stopniało dzisiaj się odnowiło :(

My siedzimy w domu,bo Hania pokasłuje,a ten śnieg który zalega jest strasznie mokry,więc pewnie Hania po pas byłaby przemoczona(znając możliwości mojej córci).

No to miłego dnia i wiosny :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #598893 przez sylka
Agi w przedszkolu prócz nauczycielki sa na sali panie 1 lub 2 które pomagają w toalecie i przy ubieraniu, wiec spokojna głowa :) Przynajmniej tak jest w tym do którego Kuba idzie.

Kuba robi tak samo jak Paulinka, powtarzac nie chce. Ale wczoraj powtarzał za lektorem alfabet po angielsku!!! Moja mina bezcenna :D Póxniej ja móiwę ej a on bi ja si a on ... oł :D

11 lata 9 miesiąc temu #598901 przez Agusiak
ostatnio znajoma rozmawiała z logopedą i ta babka jej powiedziała żeby maluchowi nie ułatwiać, bo my go rozumiemy i od razu dajemy co chce to mu się w takiej sytuacji mówić nie chce skoro i tak każdy go rozumie. Mamy mówić dziecku że nie rozumiemy o co mu chodzi i tak dłuższy czas i niby ma zacząć gadać. Tylka ja tak robię już od dawna, mówię Paulinko mamusia nie wie o co Ci chodzi, musisz mi to powiedzieć, bo ja Ciebie nie rozumiem. To po jakimś czasie mam rozbuczaną i rozhisteryzowaną dziewoję, którą nadal ani myśli mi powiedzieć o co jej chodzi.

Gosia super, że zdobyłaś składniki na tort, już się nie mogę doczekać kiedy nam go pokażesz :)
My też siedzimy w domku, ze względu na kaszel, katar i właśnie ten mokry śnieg.

Sylka super że Kubuś tak powtórzył po lektorze :)

11 lata 9 miesiąc temu #598903 przez megi23
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

a jednak wyjde po mamcie jeszcze po sklepach polazimy jutro jestem z kolezanka z pracy umowione . maly pojdzie na kulki a ja do h/m buszowac haha :silly:
moj tez jeszcze nie sika tzn sika a nie wola i gadac tez nie chce a u okulisty buzia mu sie nie zamykala .. powiedzial hej do doktorka szczena mi zjechala na dol .. :P :lol: . ja tez widzialam dzis dziewczynke byla moze ciut starsza od tymka a gadala normalnei jak my ..ale na wszystko przyjdzie czas ... ja tam cierpliwa jestem mam nadzieje , ze do wrzesnia sie wyrobimy.. jak nie ciocia bedzie ..wiecie co naprawde mam dylemat z ta praca...albo zostac bez i siedziec u S i zyc z 1 pensji albo miec 2 i byc osobno super scenariusz :dry:
a okulary no zobaczymy dzis poszukam zabawkowych .. on nawet moje zdziera z oczu , wiec nosze tylko do wyjscia :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #598910 przez Agusiak
megi no może nie być łatwo przyzwyczaić Tymka do okularków, ale trzymam kciuki żeby się udało.

Z tą pracą to naprawdę lipa :(
Nawet nie wiem co można by Ci doradzić bo sytuacja jest troszkę skomplikowana.

Paulinka poszła na drzemkę po 10 i śpi do teraz i nawet nie przeszkadza jej że od rana chłopy rozwalają ten sklep co u nas był niemalże przed domem i który zamknęli z końcem roku.

O właśnie wstała, to lecę :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #598916 przez sylka
Agusiak co do metody moge sie podpisac pod Twoim zdaniem. KUba ewentualnie na to co chce mówi nie jak mu daję nie to co chce ale nie nazwie przedmiotu. Pokazuje palcem a ja móiwęże mama nie wie co chcesz i pokazuję czy chce np. herbatkę to mówi nie mleko czy coś innego nie i jak pokażę właściwy przedmiot ( o który wiem że i tak chodziło) to powie z uśmiechem ehe :P

Gosiu dziś odbiorę wypis to wiecej napisze. Póki co badania wymazu na rotawirusy i bakterie m.in. salmonelli były ujemne. Morfologia prawidłowa. Na wszelki wypadek wolałam sie położyć do szpitala niz czekać dalej bo ta biegunka by mu chyba nie minęła :S Wszystko co dawałam w domu nie pomagało. Na rotawirusy go szczepiłam wiec skoro badania nic nie wykazały to chyba szczepionka pomogła że tego nie załapał. Póki co siedzimy jeszcze w domku bo wczoraj robił 3 biegunkowe kupiki i na wszelki wypadek by nic nie wróciło podałam mu Enterol 250. Dziś na razie spokój.

Czekam na foto torciku bo widze ze zakupy udane :D

11 lata 9 miesiąc temu #598928 przez megi23
no to moj nie pwie jak pytam co chce jak widzi to yyyyyyyy albo jak sie wkurzy to daj jak udaje ze nie wiem o co kaman to sie zlosci, teraz juz pokazuje to latwiej .. za to potrafi np odtworzyc z klockow zbuduje cos zburze a za chwile on to samo robi w tej samej kolejnosci i te same klocki .. :)

11 lata 9 miesiąc temu #598937 przez sylka
Najfajniejsze że oststnio jak chce np. obejrzeć bajkę a bawił sie wcześniej klockami to mówię że jak pozbiera klocki do pudełeczka to włącze to robi to :)

11 lata 9 miesiąc temu #598961 przez Agusiak
Sylka ja tam młodą "wytresowałam" już jakiś czas temu bo już miałam dość tego ciągłego sprzątania, i jak np. sobie rysuje a potem chce układać klocki to mówię że może wziąć klocki jak pozbiera kredki i pięknie to robi i odkłada na miejsce, później jak chce coś innego to ma pozbierać klocki, itd. Oczywiście nie zawsze tak się pięknie słucha ale przeważnie tak i kilka razy widziałam ukradkiem jak sama sprząta bez upominania :)

11 lata 9 miesiąc temu #598990 przez sylka
Kuba nadal ma biegunke dziś 2 jedna po drugiej :( Dzwoniłam na oddział i rozmawiałam z pediatra. Powiedziałą mi że wyniki sa ok i że jeszcze kilka dni moze sie ona utrzymywać ale póki pije jest dobrze. JAk zrobi wiecej niz 5 kup i przy tym nie bedzie chciał pić lub pojawia sie wymioty mam wracać. Póki co ładnie pije. Mam podawać dalej enterol jak podaję. Po 16 skoczę po wypić bo sekretarka zostawi mi w punkcie pielęgniarskim.

11 lata 9 miesiąc temu #599171 przez megi23
Sylwia u nas tez po wypisie ze szpitala sie biegunka pojawila . jak dzwonilam to mowila ze moze przez kilka dni i sie unormowalo

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #599308 przez sylka
Mój maż dziś zaszalał i kupił Kubie tableta :D Młody siedzi i gra w angry birds. Będzie miał na czym ogladać bajki z yt a ja przy okazji będe mogła sobie czytać ksiązki :) Młody zachwycony :) klika sobie tez na dodatkowej klawiaturze :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #599364 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Paulinka zasypia u siebie ale katar jakoś przejść nie chce :/

Sylka no to mąż super prezent zrobił Kubusiowi :) ale należało mu się za te wszystkie szpitalne przygody :)

Nawet nie mam co pisać bo cały dzień w domku więc nuuudy, hehe :P

Lecę na seriale i spać bo łeb mi dzisiaj pęka.

Miłego wieczorku i spokojnej nocki :)

11 lata 9 miesiąc temu #599793 przez Agusiak
hej ho kobietki :)

Po nocy przypomniało mi się co miałam napisać :P Otóż młoda wczoraj uskuteczniła malarstwo ścienne i narysowała kredkami na ścianie w salonie mamę, tatę, i babcię :lol: Akurat tak żeby każdy kto siedzi przy stole mógł podziwiać jej dzieło. Muszę to dziś spróbować usunąć ale faktycznie narysowała 3 prawie okrągłe głowy z oczami i buziami. Próbowałam strzelić fotkę ale jakoś tej kredki na tle ściany wcale nie widać.

Linka wcina kanapki a ja musli z mlekiem :)

Oglądałam wczoraj na TLC program Ciąża w tajemnicy czy coś takiego i była babka w 6 ciąży, z 6 synem i czekała ją 6 cesarka :ohmy: :ohmy:

A słyszałyście że Bartek W od Katarzyny W wydał pamiętnik? Nieźle...chyba 15 zł kosztuje.

Miłego dnia :)

Ps. U nas znowu dosypało :angry:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #599799 przez megi23
hej laski witam sie w ten wiosenno zimowy dzien zasypalo meni znowu :angry: nie wiem jak pojde szalec po sklepach czy dam rade z wozkiem...wczoraj zaczelismy gadac z S o mojej pracy .. ale juz nam oboje cisnienie skoczylo .. wiec zostawilismy i bedziemy rozmawiac twarza w twarz jak przyjedzie ,zrobimy plusy minusy i bedziemy myslec .. na tym narazie stanelo

lol Sylwia tablet ja tez chce . :P :silly: ale dobiero laptopa dostalam musze odczekac na zachcianke hehe :) moze pod kolejna choinke zazycze sobie .. najpierw chcialam x boxa z kinect .. ale kolega ma nam pozyczyc bo dziecko dostalo na komunie a ma juz 3 laptopy 2 komorki i to lezy :P i zobacze czy chce czy nie :P ja gadzeciara :D
mialam wczoraj wieczorem wejsc ale tak mnei stawy wykrecalo .. wiedzialam ze bedzie zmiana pogody :dry:

aa i dzis musze kupic te zabawkowe okulary tak na wszelki wypadek wezme kilka par, bo znajac zdolnosci mojego syna hahaha :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka