- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
dziecko24.pl/porada/41738
Z resztą podobno każdy lek można brać 5-7 dni a potem lekarz jak nie przechodzi.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Gosia planuj planuj i masz racje z rozłożeniem tego na kilka dni
Pokaże Wam mojego synka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rany Sylka jaki Kubuś jest genialny I kurcze swoją drogą świetna taka sprawa z tym sprzętem. A mogę wiedzieć jaka to firma, drogi był?
Rewelacja, bardzo mi się podoba
U nas dziś wiało jak cholera więc zostałyśmy w domku, ale ma być już podobno coraz lepiej z tą pogodą więc mam nadzieję że w Święta zaliczymy jakiś spacerek
Miłego wieczorku
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kuba go uwielbia ma kilka dni w sumie a sam go włącza uruchamia alpikacje które chce np. puzzle czy kolorowanki.
U nas dziś ładna pogoda to zaliczylismy spacer i małe zakupy, które w torebce Kuba niósł do domku
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Może rocznica ślubu, hahah
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Siedze teraz na all i szukam jakiś fajnych puzzli. Na tablecie Kuba składa takie z 10 el. coś w ten deseń allegro.pl/puzzle-drewniane-edukacyjne-d...row-i3082108015.html i może takie mu kupię by miał w realu. Te z pineskami z Biedronki szybko rozpracował
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rany kiedy ten śnieg się stopi?
My śniadankowo, młoda wcina parówki a ja popijam herbatkę z cytryną
Miłego dnia
Martwię się o Roxiaka :/ Czytałam że suczka powinna mieć cieczkę co pół roku lub rzadziej a moja miała jakoś końcem Grudnia bo w styczniu ją szczepiłam i teraz miałam iść szczepić na kaszel psi a ona znowu ma cieczkę Czytałam że to mogą być zaburzenia hormonalne lub nawet jakieś cysty. Zaraz jak jej się skończy to jedziemy do weterynarza. Porozmawiam też z lekarką o sterylizacji.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agus a ona rodzila Roxy , bo to tez moze byc ropomacicze ....
u nas nocka sredia maly mial katar i kaszlal spal ze mna , a co za tym idzie rozpychal sie jak jego tatus:P a ja to jego przykrywalam to obracalam na bok jak kaszlal wstal 0 6 z placzem , gryzl pieluche wiec pewnie 5 ida ...a mi glowa peka od rana niewyspana jestem na maksa .. niech juz S przjedzie to odpoczne , on bedzie caly tydzien wstawal
ja mam zalegle urodziny mam dostac na koneic miesiaca kase od mamy i pewnie cos od S tez chce kase to moze kupimy, ostatnio ogladalismy w media expert ...
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oby Tymuś nie złapał jakiegoś przeziębienia o oby faktycznie to było tylko na zęby. Ale Ty chyba lepiej się czujesz od kiedy jesteś u mamy? Nie chorowałaś, prawda?
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a maly tez tu nigdy nie chorowal nigdy a tam jak pojedziemy to praktycznie lekarz co jakis czas ...
e to Roxy mloda jeszcze jest ...
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wczoraj przed 21 już spałam jak dziecko normalnie jakaś taka zmęczona byłam strasznie.
Sylka,Kubuś zdolniacha. Jak się ma takie inteligentne dziecko to naturalne,że trzeba się pochwalić My tu przecież też się chwalimy co jakiś czas Te aplikacje z literkami i cyferkami miałaś na tablecie czy ściągnęłaś?! Jak zobaczyłam jak Kuba sobie super radzi z dopasowywaniem kształtów to pomyślałam,że spokojnie rozpyka 20el puzzle. Hanuśka na razie takie proste puzzle z pinezkami właśnie układa i już myślałam,żeby jej nie kupić czegoś bardziej rozbudowanego,bo też chwila,zrobione i już ją nudzi. Ale Kubuś na prawdę... jestem pod wrażeniem. Chyba po tacie ma takie profesjonalne podejście do sprzętu (tak pięknie tym paluszkiem ciągał po ekranie). Moje dzieci chyba tylko komputer umieją włączyć. W sumie ja nie czuję potrzeby ich uczyć niczego innego,wolę jak się bawią inaczej(kiedyś i tak się nauczą tego komputera,bo w dzisiejszych czasach nie ma rady),a oni też jakoś do niego nie lgną.
Powiedz Sylka,Kubuś jest leworęczny czy tylko tutaj jakoś tą lewą rączką mu szło?!
Agusia,dobrze,że u Linki tylko katar. U nas jest co jakiś czas Niestety urok przedszkoli
U nas śniegu jeszcze trochę jest,ale tak łatami,więc liczę,że niedługo zniknie. Za to ziemia jest taka grząska,że nie ma mowy,żeby przejść po trawie
My wczoraj byłyśmy na niedługim,pierwszym od ponad tygodnia spacerku. Myślałam,że jest całkiem całkiem,a tu kurcze taki mroźny wiatr wiał,ale chciałam trochę pochodzić z Hanią. Przecież nie może non stop siedzieć w domu. Tak się złożyło,że trochę ona była podziębiona,potem ja... Ale w końcu wylazłyśmy z tego domu. I muszę Wam powiedzieć,że byłyśmy chyba 40 minut na spacerze,a Hania ładne 30 minut spacerowała za rękę. I to sama ją do mnie wyciągała mówiąc:"mama,daj rąke"(czyli mama,daj rączkę). Normalnie w szoku byłam. Jakoś specjalnie nie wchodziła na płoty,nie wieszała się na znakach... Stawała tylko i mówiła:"nie wono wfodzić na znak,bo bludny".
A teraz sobie śpi Kluseczka Taka kochana jest ostatnio Przybiega ze słodkim:"mama,cio lobiś?" Uwielbiam to pytanie,bo tak słodko je zadaje Oczywiście jak przybiega z tym do męża to mówi "tatuś",a jakże. Przecież ja zazwyczaj jestem mama,a on prawie zawsze tatuś A potem mówi"kocham" i bziaka Czyli wszystko w zestawie,całusy i przytulasy
Obejrzałam wszystkie zaległe odcinki seriali w liczbie 4 i jestem na bieżąco
Agusia,siostra do mnie wczoraj wieczorem zadzwoniła i mówi,że kupiła Hani te spodnie,o których Ty mówiłaś Sama była zdziwiona,bo zazwyczaj o 10 już nic u niej w Lidlu nie ma,a wczoraj była w sklepie po 18 i dostała spodnie na Hanię i Miśka
Miłego dnia!
A,wróciłam do początku tego wątku i przeczytałam jakieś 80 stron postów,na więcej niestety czas mi nie pozwolił,a raczej Hania. I tak robiłam to na raty
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Super, że siostrze udało się dostać te dżinsy, one faktycznie super się prezentowały w gazetce. Zadzwonię do T może mu też uda się je dopaść w jakimś Lidlu.
Uwielbiam czytać jak opisujesz to co mówi Hania Zaraz sobie wyobrażam jak to musi super wyglądać jak takie małe bąbelki tak fajnie się komunikują Zazdroszczę i sama czekam coraz bardziej niecierpliwie na pogaduchy z moją córcią.
Linka też drzemie a ja siedzę na all. Wybraliśmy łóżeczko dla niej ale facet ma tylko wymiar 70x160 ale będziemy do niego dzwonić czy nie zrobiłby 80x160. Ciekawe czy te 10 cm robi dużą różnicę? Ale zawsze chyba lepiej jak jest jednak szersze.
Dziś jadę wieczorkiem do fryzjera, mam nadzieję że nie wrócę z płaczem Matko jeszcze nie spotkałam takiego co by zrobił mi na głowie to co chcę. Chociaż była taka jedna fryzjerka ale zniknęła a nikt z salonu przecież nie zdradzi gdzie teraz pracuje bo straciliby klientki.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do puzzli na tablecie układa takie 10 elementowe rozsypanki zwierzaczków (typu trójkąty, kwadraty, wielokąty) oraz potrafi w puste pola ułozyć tak by powstał obrazek np ulicy czy auta. Na allegro znalazłam fajne 4-5 elementowe rozzsypanki puzzle drewniane i chyba mu kupię. Te z pinezkami też lubi układac.
Aplikacje ściagnęłam za darmo z google play. Kuba sam rwie sie do takich sprzetów. Nie uczyłam go obsługi. Sam wie jak właczyć, odblokowac i wchodzi i wychodzi sam z poszczególnych aplikacji.
Kuba spi bo niedawno wróciliśmy z przedszkola. Byliśmy tez na kontroli w poradni rehabilitacyjnej z nózkami iod 20 maja ma rehabilitacje. W przedszkolu i zlozylam podanie
Kuba zjadl z dziecmi podwieczorek, bawił sie z nimi
A jak wszedl na sale po zdjeciu kurtki pobiegl przytulic sie do Pani i babci od raz wystartowal na rece do nauczycielki. Sa 2 panie ktore zna i beda na jego grupie razem z tecsciowa. Do przeczkola rusza we wrześniu do gr 2,5 latków a przedszkole wyniesie nas miesiecznie jakieś 150 zł/ mies. W tym zajęcia bezpłatne: zajęcia z logopedą, religia, kółko plastyczne, kółko teatralne, zajęcia na basenie od 3 lat a płatne jezyki obce i rytmika od 3 lat.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
megi ja się kiedyś lekarza pytałam a tu znalazłam też takie zapytanie na necie
dziecko24.pl/porada/41738
Z resztą podobno każdy lek można brać 5-7 dni a potem lekarz jak nie przechodzi.
dzieki pytalam lekarza moge lipomal na pneumolan zastapic bo goraczku nie ma ni nic ..alee to od jutra..