- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wiecie co wczoraj mój mąż zniósł ze strychu Emilce rowerek, który kupił jak jeszcze w ciąży byłam i wczoraj Emisia jeździła nim po domku (a raczej była wożona) i była bardzo zadowolona, normalnie jej mina była bezcenna- jak wrócę do domku to zrobię jej zdjęcie w jej różowym cukierkowym rowerku to zobaczycie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Wreszcie jestem

Wczoraj odwiedzalismy rodzinę z 5 tygodniowym maluszkiem.....o DŻIZAS!!!!mjakiez to maleństwo, a wszak wg standardow najzupelniej normalnych jak na ten etap rozmiarow, normalnie polowa Mikusia

Miki patrzył podejrzliwie jak wzielam malenstwo na rece, jak sie zblizyl m z Misiem, to mu na wszelki wypadek lapki przytrzymal, bo Mikuś bywa nieobliczalny i nie wykluczam ze maluszek moglby zaliczyć "z liścia" na przywitanie

Tak wiec na zasadzie porownania optycznego, moje malenstwo objawilo mi sie jako olbrzym

Ogólnie Misio byl bardzo grzeczny, czarował usmiechami, wzbudzal zazdrość, ze juz taki duzy i kumaty

Narazie na stole krolowaly ziołka mlekopędne pani domu, cienka herbatka i kupne ciasto

Agat, Miki tez pija z butelki ze smoczkiem i w sumie pija tylko w okreslonych sytuacjach czyli "na spanie" tak w ciągu dnia raczej nie jest zainteresowany piciem, moze jak będą upały to sie cos w tej kwestii zmieni. Kubeczkiem niekapkiem sie bawi, rzuca itp ale z niego nie pija

ilona, fajnie z tym rowerkiem

dave, uczylaś?

No a dzieci masz..............bezlitosne

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Pauluska, jeśli średnio-zaawansowaną gramatykę i jakąś bazę słownictwa masz opanowaną, żadnych certyfikatów nie planujesz zdawać, to tylko lekcje indywidulane lub grupowe z native speakerem (tylko takim od serca, a nie takim co przez 60 min będzie ciągnął temat "How are you?".)

Ilonka, duużoo zdjęć poproszę

Dave, oooo, ukryty belfrze, czegoś uczyła?

Agat, Leoś pija ze wszystkiego co wymieniłaś plus zwykła szklanka i Doidy Cup. Najlepiej oczywiście idzie mu przez smoczek, niekapków nie przechyla, szklankami się oblewa. Nie kupiłam jeszcze bidonu, bo przymierzam się do Safe Sippy.
Suzi, ja też w sobotę odwiedziłam koleżankę i jej 3 dniowe maleństwo w szpitalu. Zapomniałam jaki Leoś był malutki, bo wymiary dzidziuś miał identyczne. Popłakałyśmy trochę za wzruszenia - ona, wiadomo, świeże szczęście + hormony, ja z zazdrości, że te chwile z Leosiem za mną, a jeszcze bym chciała (z Leosiem).

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Adaś dziś ma humory jak baba z PMS, raz się zaciesza, a za chwilę wyje, jakby go ze skóry obdzierano :/ Z pierwszą drzemką nie poszalał, całe pół godz spał :/ Później było kolejne pół godz wycia. Zobaczymy ile teraz pośpi. Na szczęście pospacerowaliśmy sobie 2 godzinki, młody obserwował świat i... uwaga!... ukradł gruszkę

Kupiłam dziś twarożek, dałam mu z owockami, ale pluł :/ Jogurtem naturalnym z owocami też pluje. Smakują mu za to deserki z jogurtem i twarożkiem, ale wolałabym w tym przypadku iść w naturę, nie w słoiki.
Ilonko Adaś ma niebieski rowerek, który stoi na razie u dziadków. Również uwielbia nim jeździć, siedzi sobie rozpostarty jak boss, rączką się trzyma tak, jakby 'zimny łokieć' robił i jedzie zadowolony

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mam problem w tę pogode z ubraniem na spacer, w słoncu upał, w cieniu ziąb, ehhhh

Donoszę, ze Agat ma tendencje zdradzieckie

Ratujmy wątek bo nam Agat zmajowczeje i tyle ją bedziemy widzieć

Ja dziś latam jak kot z pęcherzem, bo zachcialo mi sie zmienić telefon no i do tego ktory mam potrzebna jest tzw nano karta.....dżizas, juz mi sie tego telefonu odechciewa, wymiana karty sim na nano -tylko w punktach firmowych, kurna najbliższy w centrum wawy

W tych mniejszych punktach - nie, dlaczego? Bo nie. Taka polityka firmy. No chyba kogos rozstrzelam

Mikuś dziś odsypia wczorajsze bezdrzemkowe popoludnie, wszystkie drzemki ma wcześniej

pauluska, przychylam sie do opinii szacownych kolezanek po fachu w kwestii nauki języka-native speaker, lub kurs językowy w anglii, przynajmniej 3-4 tygodnie, z mieszkaniem u rodziny angielskiej i z brakiem Polakow w grupie. To jest moj patent.

creMoniu, no wlasnie, poki co Leo One wciąż przy piersi, a jak mało to cóż........do roboty, ze tak powiem

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
moj M od dzis na tacierzyńskim, wiec teoretycznie powinnam miec wiecej czasu, ale niestety jest na odwrót

Jasiek tez najczesciej pije z butelki ze smoczkiem, probowałam z kubeczka niekapka ale srednio mu to idzie, oj jeszcze zdarzy sie nauczyc

co do ubierania, to i ja mam problem nie wiem w co Jaska ubrac, niby cieplej, ale jak zawieje to robi sie nie przyjemnie, musze mu w ogole jakas czapke na teraz kupic

Adaśko super sie prezentuje

zajrze pozniej to wrzuce jakies Dżonowe zdjecie, pochwalimy sie nowymi ząbkami, przez któe tak Misio cierpiał

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Adaś ma na spacer wiosenne buty bo zimowych do chodzenia nie posiada. Zakładam mu rajstopki, spodnie, buty i na nóżki kocyk. Pokrowca na wózek już nie używam od jakiegoś czasu. Na plecy bodziak, bluza i taka kurtka przejściowa jak na zdjęciu. Czapka jeszcze może ciut za cienka, ale kaptur od bluzy mu zakładam i jest ok.
Ticzerki pytałam was niedawno co wiecie o urlopie wypoczynkowym po naszym macierzyńskim. Poczta pantoflowa mi doniosła, że moja księgowa uważa, że będę dostawać 80% a ja wyczytałam że taki urlop płatny jest 100%.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do platności, urlopow itd to ja jeszcze sie nie dowiadywalam, pewnie juz powinnam, ale skądinąd wiem, ze tych księgowych (panstwowych kadrowych) to tez trzeba pilnować

W sumie ubieram podobnie Mikusia....ale i tak zawsze nie jestem pewna czy dobrze, śpiwor w wozku wozimy, na wszelki wypadek, Miki jezdzi w nim ale w wersji rozpietej od gory do dołu, tylko wlasciwoie stopki ma "w pokrowcu "
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43

Wiedzialam, że jak Wam zapodam wzmiankę o szkole językowej to się zdziwicie

Ale Moje Drogie, nie byłam tak ticzerką

Co tam, co tam miałam pisać...
Agat - ja też mam arsenał pitny w domu, ale Mato to najbardziej butlę lub normalną szklankę czy kubeczek lubi. Na niekapki różniej maści chyba przyjdzie pora w cieplejsze dni.
No niezły kradziej z Dżonatana. A jak pięknie pozuje do zdjęć

Aaaaa i Ty nas nie zdradzaj!!!!
Suzi - u mnie ostatnio była ta kuzynka z małą Alicją i też mi gały wyszły, że takie małe dzieci są na świecie. te nasze to już taaaakie duże

Cóż Ty za telefon masz??
Azja - ja ilekroć mój jest w domu, ł€dzę się że będę miała lżęj - nic z tego. Jeszcze gorzej. Jakoś jak sama jestem to mam już te dni i dzieciaki dopracowane, a jak chłop w domu to się wszystko wali i jeszcze zawadza

Co do ubierania to mniej więcej tak ja Wy ubieram młódego. Ale czasem ciężko wyczuć. maję też nie wiem jak ubierać. Ale raczej lżej, bo to się nabiega żę hej.
edit:
Jaki fajny kanapożęrca

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

Suzi czy Ty aby na pewno dajesz Mikusiowi jesc??

a to moj Gagatek i dwa nabytki, górne jedynki, przez które Misio tak cierpiał

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43

Mea kupla. DŻONATANIE PROSZĘ O WYBACZENIE

No i piękne jedyneczki masz

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

Ciągle coś jest ważniejszego do zrobienia plus praca dodatkowa u teściowej w biurze (Creo jeszcze nie wróciłam do pracy, ale teściowa potrzebuje do pomocy w biurze, to chętnie się zgodziłam, każdy grosz się przyda

Ostatnio nawet przez 2 dni w ogóle nie włączałam komputera

Najgorzej jak wstaję razem z Tomeczkiem (najczęściej 8;30, 9:0) to jak by już było pół dnia za mną. Ogarnąć się szybko ,napalić w piecu, kurom dać jeść, śniadanie dla mojego niejadka zrobić, czasem tyle ma różności a podziobie jak ptaszek. A waży aktualnie 9050 gram, cały czas na piersi, no i bardzo ruchliwy, czasem zastanawiam się czy nie ma ADHD

Ostatnio zaczynam dawać zwykłą kaszkę manną na mleku gryczanym, z dodatkiem owocków idzie zjeść

Tyle mam zaległości,że chyba nigdy Was nie nadrobię

Dodaje zdjęcie Tomeczka cobyście nie zapomniały jak wygląda