BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 1 miesiąc temu #851672 przez Dave
Dżon zdrówka, zdrówka :lol: :lol:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #851678 przez Alex_87

creatura napisał:

Azja, najlepszym glutociągiem jest końcówka do odkurzacza, Fridę już dawno wywaliliśmy. Leo nie ma kataru, a my mu nosek tym codziennie czyścimy - dużo wody morskiej i odkurzacz, bo na sucho nie można wyciągać. I jest spokój z zapchanym noskiem czy katarem.

Creo a czy Leoś nie boi się odkurzacza przez tą końcówkę? Bo ja też chciałam to kupić, ale mój mąż gdzieś wyczytał, że dzieci się przez to zaczynają bać odkurzacza :S Hmm Zuza nigdy się nie bała ani suszarki ani odkurzacza, więc tak nadal dumam czy to kupić czy nie, pewnie zastanie nas następny katar a ja znowu będę się męczyła Fridą...

11 lata 1 miesiąc temu #851690 przez creatura
Alex, własnie odwrotnie, fascynuje go odkurzacz, goni szczotkę po podłodze, jak odkurzamy :blink: Oczywiście początkowo nie szło gładko (milion podejść zanim wyciągnęliśmy glutki), ale jak ze wszystkim, wytrwałość i opanowanie zwyciężyły. Czasem zdarza się, że marudzi i odpycha rękę, ale zazwyczaj sprawa idzie gładziutko (2, czasem 3 razy dziennie, bo często furczą mu w nosie suche "kozuchy". Myśleliśmy, że to jakaś alergia, ale lekarz stwierdził, że to przez sezon grzewczy, bo latem rzeczywiście noska nie trzeba było wcale czyścić).

11 lata 1 miesiąc temu #851696 przez pauluska
Agat aż mnie ciary przeszły jak to napisałaś nie wiem ja Wam chyba nie pisałam my też miesiąc temu trafiłyśmy do szpitala Iga dostała okropnych drgawek od temp czopek nie zbijał temp a miała ponad 40 stopni zsiniały jej rączki, nóżki, usta spieniona ślina leciała z ust traciła kontakt Boże na samą myśl o tym łzy mi się cisną do oczu jakaś głupia choroba i można stracić dziecko coś strasznego i niewyobrażalnego :(

Też muszę kupić to do odkurzacza bo Fridą sobie nie radzę nie mogę wyciągnąć a Iguni coś charczy jak to się nazywa dokładnie ?

11 lata 1 miesiąc temu #851699 przez Dave
Też mam Katarek do odkurzacza. Frida to jest do d****

Paula - o masakroza :ohmy: :ohmy: :ohmy: Dobrze, żę już wszystko ok.

11 lata 1 miesiąc temu #851700 przez creatura
Dżizas, Pauluska, straszne rzeczy przeszliście. A co było Iguli?

11 lata 1 miesiąc temu #851704 przez pauluska
Anginę Myszka miała i tak jej organizm reaguje na temperaturę :( Musimy uważać i jak najszybciej zbijać nie czekać aż będzie rosła. A ten Katarek w aptece dostanę ?

11 lata 1 miesiąc temu #851705 przez Alex_87
pauluska nazywa się katarek, w Ziko kosztuje 45zł. No nic zaryzykuje, bo nie mam tyle sił w płucach żeby Fridą wyciągać ;)

11 lata 1 miesiąc temu #851709 przez agat
O matko, Pauluska współczuję :( :( Dobrze, że już wszystko ok :)

W lidlu od poniedziałku pampersy w super cenie:
www.lidl.pl/cps/rde/SID-BA03C5FD-5B3A436...n=showDetail&id=9156

A od czwartku ubranka dziecięce, spodnie, bluzki, bluzy od rozmiaru 86:
www.lidl.pl/cps/rde/SID-FCFBFA7E-E7BB47E...sl/oferta.htm?id=222

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #851731 przez creatura
Agat, dzięki za cynka, pognam po pamki :blink:

Pauluska, tak, katarek w aptece kupisz :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #851733 przez Dave
Agat - fajne te ubranka będą. THX :laugh: Choć jak znam żywota to się nie załapię :dry: :dry: :dry:

My już po jedzonku. Maja dziś karmiła braciszka, poiła i wszytsko :lol: :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #851752 przez Suzi
hej :)

O Dżizas Agat, może rzeczywiście jak Creo radzi, nie wychylaj się do tej dziewczyny....jakąś tragedią powiało :(
Nomi popisalam....

11 lata 1 miesiąc temu #851776 przez Azja
my juz po wizycie, lekarka powiedziała ze to najprawdopodobniej od zębów, albo jeszcze alergiczne, bo dzis mu jeszcze dosżly czerwoen oczy, znaczy torche powieki, ale w sumie przy katarze czesto ma sie takie oczy, no nic najwazniejsze ze nic na plucach ani oskrzelach nie siedzi, powiedziała ze jak by była goraczka to przyjsc jeszcze raz,
powiedziała ze dwójki juz widac, wiec to chyba one sa sprawcami, a dodatkowo zaczał dzis robic luźniejsze kupki, kurde jak kazdy ząbek Mlodego bedzie z takimi akcjami wychodzil to zanim mu wszystkie wyjda to ja bede siwa, albo nie wiem co jeszcze :P

Agat super ze udało sie fotelik wylicytowac, czekamy na foto Adaśka na nowym tronie :)a z ta dziewczyna od ciuszków, to nieciekawie, lepiej nic nie pisz do niej, :S

u nas wyciaganie glutków odkurzaczem nie wchodzi w gre, bo Królewicz zaczał sie bac odkurzacza :cheer: i wszystkich urzadzen ktore wydaja dziwne dzwieki :P jak byl maly sie nie bał, a teraz sie boi, ale probuje go powoli znowu przyzwyczajac, dzis suszyłam włosy na małych obrotach, bo przy duzych robił ryfke i chciał płakac, musze popracowac nad nim :silly:

widziałam ta promocje w Lidlu, ciekawe które beda pampki?? ostatnio zaobserwowałam ze te z tym gładkim paskiem do przyklejanie sa gorsze, nie wiem czy wieceie o któe mi chodzi, jak jest taka struktura paska jak w bandażu to sa lepsze, ale w lidlu beda pewnie te drugie, tak jak wczesniej, no ale w sumie cena przystepna wiec na dzien do latania mozna kupic

Dave ale masz pomocnice w domu, nic innego Ci nie pozostaje jak odpoczywac i patrzec jak sie córcia Mateuszkiem zajmuje :silly:

dobra spadam ogarnac chate, poki Młody spi :)

11 lata 1 miesiąc temu #851840 przez kaikai
Agat ja mysle ze powinnas wyjechac, duzo malych dzieci bawi sie na wakacjach :) nie ma co sie zastanawiac, tylko podroz samochodem to meczarnia. Ale w sumie jak jedziecie samochodem to wiecej mozesz spakowac obiadki, kaszki mleko to wszystko co ma jesc maly kupilabym u nas po pierwsze taniej po 2 wiadomo co i nie zatruje sie ;) pieluchy i inne tez tu kup.
My tez sie zastanawiamy nad wyjazdem, ale my sami bysmy lecieli bez znajomych a jak znam zycie to guzik bym wypoczela przy malym. Wiec w tym roku chyba tylko dzialka.

Azja moj Dawid tez tak choruje przy tych zabkach gornych, rano ma kaszel i katar pozniej mu mija ale goraczke ma caly czas. Strasznie marudzi biedak :(

Pauluska to mialyscie niewesolo :(

Creo buciki czy kapciuszki ja wole w sklepie kupic, nie zamawiam przez internet nawet dla siebie.
Ostatnio malemu jak kupowalam to niby ta sama firma a kazdy model bucika jakis inny rozmiar mial, a to podbicie za niskie a to za waskie.. Ciezko takiemu malemu buty dopasowac, jeszcze spocilam ze przy tym bo darl sie i wyrywal.
Z moja corka jak byla mala to w ogole masakra byla przy zakupie butow.

11 lata 1 miesiąc temu #851841 przez kaikai
Przez te errory i zjadanie moich postow mam chwilowego zbrzyda do tego forum, wiec wybaczcie musze sie odstresowac i nie bede pisac az mi minie! !!!!!@&?!@~~_;

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka