BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 7 miesiąc temu #885505 przez Suzi
Noooo, te podpisy pod agatowym suwaczkiem to niezły kabaret :-D
U nas dzis pochmurno i chlodno (12 st ) ale nie pada wiec jeden spacerek juz zaliczony , po drzemce i obiadku będzie kolejny, jeśli sie deszcz nie namyśli ;-)

Kurcze, ja juz powinnam zacząc mysleć o pakowaniu bo za 3tygodnie wyjezdzamy na wakacje :-D, dłuuuugie. Starsznie nie lubie sie pakować!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #885520 przez agat
Mój suwaczek jest z baby gaga :) Widziałam go kiedyś u dziewczyny na innym forum i ukradłam :) Ma dwie opcje - albo wybieram rzeczowe info na temat tego co dzieje się z dzieckiem w danym tygodniu, albo takie z przymrużeniem oka :)
Na usg idę we wtorek, serducho ma być jak dzwon!

Dzwoniłam do dr, ale nie mogła rozmawiać, o 17 mam zadzwonić. Zobaczę co powie, czy dziś go jeszcze trzeba obejrzeć czy wytrzyma do jutra. Jak gorączkę mu zbije to szaleje jakby nigdy nic (jak teraz), ale jak mu podskoczy to masakra, biedactwo tylko leży i tuli się we mnie :(

10 lata 7 miesiąc temu #885525 przez ilonah
No i mamy drugą drzemkę :) więc jest czas na forum :) Po zupce poszłyszmy na drugi spacer i zahaczyłyśmy jeszcze o plac zabaw, na szczęście nie padało u nas więc huśtawki i zjeżdżalnie zaliczyłyśmy :)
Chyba faktycznie w te upały Emilka nie miała apetytu, bo dziś już gorąca nie ma i Emi wszystko zjada aż nie mogę się nadziwić :)

Oj biedny Adaśko :( Agat a rodzice lub brat nie mogliby Was podwieźć do lekarza?

10 lata 7 miesiąc temu #885579 przez agat
Jestem wypluta, nie wiem jak się nazywam :( Adaś zasnął, ale bronił się rencamy i nogamy, mleka w akcie buntu nie wypił :/ Na szczęście popołudnie i wieczór były niemal bez gorączki, brykał radosny jak skowronek. Teraz jednak czuję, że się temp zbiera, czekam więc by zasnął głęboko i ruszę z czopkiem. Dobrze, że jutro rano do lekarza, bo dziś się oczywiście do dr nie dodzwoniłam, choć kazała mi własnie o tej godzinie zadzwonić. Dr kompetentna, neonatolog z dużym doświadczeniem, ale ani się do niej dostać w ludzkim terminie nie da, ani kontakt z nią jakiś mocno serdeczny.

Na domiar złego małż się pochorował, smarka i kicha. O dziwo nie wylądował na OIOMie, ale biedny strasznie...

10 lata 7 miesiąc temu #885591 przez Dave
Witam się i póki co spadam. Bo skończyłam trening, teraz ćwiczy mąż.

A mam dziś takie nerwy na niego, że ja pi*^&^$%@!!!!!

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 7 miesiąc temu #885594 przez monia89
Moc buziaków dla Matiego :)
Po wczorajszej wizycie u pediatry -Antoś ma poczerwienione gardło narazie bez antybiotyku a wysypka nie wiadomo od czego ma wapno pić.
Agat to zgroza by tyle czekać z chorym dzieckiem na wizyte!
A suwak bombastyczny :P
Suzi a gdzie wyruszacie???
Ja pt sob i ndz spędzam na uczelni a tak mi się chce :/ Ale to ostatni zjazd i obrona :)

10 lata 7 miesiąc temu #885605 przez ilonah
Monia a jakieś konkretne wapno wam pediatra poradziła czy takie normalne dla dorosłych? Emi też dostała wysypki, nie wiem po czym i tak się zastanawiam czy mogę jej wapno podać :/

Emilka cały dzień mi uskuteczniała 'stanie na głowie' a wieczorem gdybym jej nie przytrzymywała to fikołki by szły równo. Nie wiem co ta moja Emiśka sobie wymyśliła ;)

10 lata 7 miesiąc temu #885607 przez Suzi
Monia-nad Bałtyk :-) pewnie juz w tym roku takiej pogody jak drut jak w zeszłym roku nie będzie( dwa razy pod rząd TAKIE szczęście sie nie trafia nad polskim morzem) ale nic to, grunt ze tam będziemy i to dluuuugo, nie moge sie juz doczekać!

Agat- zdecydowanie czopki najlepiej dzialają i nie zamulają dziecku żołądka, Miki zdecydowanie nie przyjmował niczego do polykania -był paw i po zawodach za to czopek "lykał" ;-) i pięknie mu temperature zbijał ( ten raz w zyciu kiedy ją miał ). Gdzie Ty mieszkasz biedaczko, ze tyle muzisz sie nagimnastykować zeby sie z dzieckiem do lekarza wbić!??! Zgroza!

Dave - a coż znowu malż narozrabial???

Wrocilam z pilatesu...hmmmm, chyba zrezygnuje z tego TBC, w moim wieku pilates to zdecydowanie bardziej przyjazna forma ruchu :-p poza tym z tym moim kręgoslupem lepiej nie szaleć, pilates zdecydowanie bardziej wskazany....będe sobie chodzić 2x w tyg albo i 3 ale na pilates... Zumbę i TBC zostawiam mlodszym... :-p coż, glową muru nie przebiję...

Ilonka- a dawalas Emi truskawki? Moze to po nich wysypka?
Tak myslalam z tym apetytem, Miki tez gorzej jadl w te upaly no i poza tym mial tę niestrawność jakąś...

10 lata 7 miesiąc temu #885610 przez ilonah
Właśnie truskawek nie jadła. Nic nowego też nie dostała do jedzenia,hmmm dziwne.

10 lata 7 miesiąc temu #885616 przez Dave
Dzień dobry!

Jest po 7 a młodego już na drzemę wysłałam;)))) No ale jak ktoś wstaje 4.30 to co się dziwić. Maja też mi w nocy dała popalić i jeszcze śpi.

Kurka ale zimno!! Brrrr....

Suzi - szkoda gadać... ale już sama nie wiem jak sie to wszystko dalej potoczy...

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 7 miesiąc temu #885624 przez agat
Forum z komórki wygląda super, nic się nie rozłazi, widać nawet avatarki i suwaczki, tylko rzeczywiście nie widzę ikonki "odpowiedz" :P Albo "zaloguj" :P

Mieliśmy przerwę od spania od 3 do 4.30. Adaś obudził się przy czopku. Ja nie wiem, staram się to robić najdelikatniej jak się da, krem, ciepłe ręce, a on i tak wyczuje. Tak sobie pomyślałam, że może ma jakiś uraz związany z tym ropniem? Niby był malutki, ale licho wie...

Mały jeszcze śpi po tej nocnej przeprawie, ja już się szykuję do lekarza.

10 lata 7 miesiąc temu #885647 przez ilonah
Dzień dobry
A my się bawimy :) strasznie mi się spać chce,chyba ta pogoda tak nasennie na mnie działa.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #885672 przez creatura
Leoś mi padł o 10, czyli jakieś 1,5-2 godz wcześniej niż zwykle - oby długoo pospał, bo jak nie to szykuje się "ciekawe" popołudnie, deszcz znowu pada, więc kiszonki w domu ciąg dalszy. Chociaż wczoraj przestało padać po południu i szybciorem poszliśmy połazić na podwórko, ale było tak mokro, że skończyliśmy na wycieczce rowerowej, bo wózek parzył ;/

Agat, juz po wizcie? Co z Adasiem?

Suzi, ach, alez macie wypas z tym prywatnym nadmorskim kurortem ;] Ktoś opiekuje się domkiem poza sezonem, czy zawsze ktoś tam pomieszukje?

Miałam Wam pokazać jaką genialną książeczkę Leo dostał w weekend od wrocławskiej cioci. Jest spersonalizowana, jednym z bohaterów jest właśnie Leoś.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #885674 przez creatura
No i 13 dla Jasieczka, buziaczki od cioci i Leońskiego :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

Dave, ach te facety...... Czasem trzeba z dystansu popatrzeć, żeby się nie wkurzyć, jak to na zwierzę domowe..... ;P

Właśnie widziałam w gazetce, ze teraz w Tescorabat 30% na ubranka i buciki i mnóstwo zabawek w promo ;]

10 lata 7 miesiąc temu #885695 przez ilonah
Creaturka genialna książeczka i pomysł super :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka